Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isti0221
tag
válasz Isti0221 #37019 üzenetére
Kb. egy hete használom a Sony 75" xg8096 tv-t és megírom a tapasztalataimat. Több filmbe belenéztem, de még egyet se láttam teljesen végig, mert inkább sportot néztem.
Nekem a legfontosabb, hogy ár/értékben nagyon jó. Úgy látom a nagyobb áruházak (Emag és alza) már kiszórta, ami volt nekik és most 480e körül van euronicsban. Talán MM-nél lehet BF-kor még jobb áron.
3 méterről pont jó a 75". Brutálisan nagynak tűnik az előző 50"hoz képest, de a normál (nem 16:9 arányú, hanem a 21:9) filmeknél pont kellemes, 16:9 aránynál meg lehet kicsit "nézelődni".
Negatívum, hogy a felső sarkokban, fehér képnél látszik sötétebb elváltozás, de nem zavaró (szerintem a méret miatt is)
21:9 arányú filmnél az alsó-felső széleken nem teljesen fekete, de nekem elég jó. (Elvileg ez VA paneles és direct, rtings.com-on kisebb méretben tesztelték a típust ami IPS.)A képbeállításokat profira bíztam és műszerrel kalibráltattam SDR és HDR forrásra is. Az eredmény nekem nem tetszik, mert olyan mintha vmi zöldes, sárgás felhőn keresztül látnám a filmet..
Saját beállítást használok: alacsony értéken bekapcsolva olyan szentségtörő automata dolgokat mint pl. "élő szín" meg "kontrasztjavítás" stb. Tehát hagyom, hogy kicsit javítson a képen a tv. Nekem a színesebb, javított beállítással jobban bejön, amit látok. Sokat állítgatom még mindig, de ez később majd le fog csökkenni.
Vettem egy zidoo z9s lejátszót is és pár UHD HDR remux filmbe belenéztem: változó a minőségük... Az oroszlánkirály abszolút etalon (CGI) és a blue planet II is szép.Filmeknél az a tapasztalatom, hogy többnek a képminősége nem hozza még azt sem, amit akár ez a belépő szintű tv tudna. Nincs összehasonlítási alapom. Csodát nem vártam, de szerencsére nagyon elégedett vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...