Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
100ezer alatt milyen 43"-os TV ajánlott. Konkrét típust írjatok.
Black Friday alkalmával hol érdemes majd vadászni? -
dokee78
félisten
Sziasztok.
Szüleimnek keresnék TV-t a konyhába:
-Max. 24 Inch kép átmérő
-Max. 40k összeg
-nem Smart TVAqua és Ipon oldalakat favorizálom.
Sencor,Orion esetleg Navon? -
luciferk
senior tag
válasz Dreimus #37472 üzenetére
" Luciferk: Jó dolog a garancia idő, de ha szar a képminőség az nem fog sokat érni."
Szia, a HITACHI 32HE3000 okos tvnek miért szar a képminősége? Az MM-be és az Edigitál-ban láttam a fenti Hitachi tv mellett Samsung és LG tévét 32" méretben, de az árrukon kívűl nem igen láttam külömbséget képminőség szempontjából, szerintem az öt év garancia sem elhanyagolható, mert pl ha a vásárlástól 2-3 évre rá meghíbásodik a tv a javítatása elég húzós tud lenni.
A JVC LT 32VH52L
okostvről
mit tudsz mondani
ez is gyenge képminőségű? -
Csabcy
tag
Sziasztok!
Nézegetem a TV-ket, ez a három merült fel:
Samsung UE55RU7022
Samsung UE55RU7102
Samsung UE55RU7402
Melyiket javasoljátok, esetleg mik a különbséget ( a tunerek nem érdekesek) amik az ár különbségeket indokolják?
Esetleg hasonló kategóriában más gyártók termékeit javasoljátok?
Köszönöm a segítséget.
Üdv:Cs
-
sztomi1981
tag
Pár órája néztem Euronics oldalát, és 55-ös LG B8 OLED 299-ezerért volt kint, most nem elérhető az oldal, de ez vmi vicc?? ennyiért nagyon jó vétel, ugye hjól gondolom???
-
nitro16
senior tag
válasz sztomi1981 #37511 üzenetére
Kiállítási/utolsó darabok. A 65" volt múltkor 350k. De csak személyesen néhány üzletbe
[ Szerkesztve ]
-
Gaultier
csendes tag
sziasztok,
lg 55uk6950plb tv minosegerol mit tudtok mondani?Talaltam most egy alig hasznaltat elfogadhato aron. Azt lattam ha minden igaz hogy IPS paneles, ami kicsit visszatart, mert igazabol csak szembol neznem, es erre talan a VA panel jobb lenne. kb 3m-rol neznem, szoval a merte szerintem megfelelo. Viszont csak 60Hz-es ha minden igaz...Mit jelent a frame interpolation pontosan? Arra irja a specifikacio a 100Hz-et (truMmotion)
koszi
-
hyppo!
tag
Sziasztok
Korábban már irtam, csak sajnos választ nem kaptam rá.
Adott két tv és a kérdésem, hogy melyik volna jobb vétel?Samsung 55q70
Lg 55sm8600Köszönöm valaszokat
-
VÁMpír
aktív tag
Teljesen amatőr kérdés.
Szeretnék venni egy belépő szintű 4K-s tévét.Egy laptopot kötnék rá, és a laptopról indított filmeket és szintén laptopról indított youtube / HBO Go-t néznék rajta.
Tehát nem használnám az okostévé funkciót, így nem zavarna az, h az olcsó készülékeknek nagyon rossz a menüje általában.
Az, hogy a tartalmak egy része egyelőre csak Full HD-s és nem 4K-s, az nem jelentene hátrányt ahhoz képest, mintha Full HD-s tévén nézném..
Ez így helyes gondolatmenet, vagy van amire nem gondoltam?
-
@chain
csendes tag
Sziasztok! 55-ös VA paneles TV-t keresek, sikerült 2 db-ra szűkíteni a kört: Samsung 55RU8002 és 55Q60R. Ezek közül melyiket érdemes venni? 207, illetve 229 ezer Ft körül mozognak éppen, szóval árban és specifikációban is nagyon hasonlók. Normál (nem HD) adástól 1080p-n át 4K-ig mindenfélét nézünk. Köszi!
-
-
giuk
újonc
Ezekről mi a vélemény?
Samsung QE65Q60RA 300e a Euronicsben
LG 65SM8200PLA 65" 280e
Sajnos a samsung 70-es sorozat már nincs akcióban a honlapon.65-ös tv kellene. Más javaslat ebben az árkategóriában?
-
pinnacle
nagyúr
Valakinek van Sony 50WF660 vagy 665 TV-je? Lemondtam a 4K-ról, mert úgyis főleg TV nézésre, illetve a saját SD, FHD videóimra kellene. Most jutott eszembe, a Központi Sony Szalonban tavaly már láttam, hogy milyen kiugróan jó képe van. Szerintem még a betekintési szöge sem volt vészes a VA, Direkt LED ellenére, de ebben nem vagyok biztos, csak abban, hogy az összes TV közül ez tetszett a legjobban. Egyébként ott is mondták, hogy SD, FHD anyagra nem 4K-s TV kell. Igaz ők a 49WE660-t ajánlották.
Azért nem vettem meg, mert fényérzékelő kellene, mindegy majd váltogatom a profilokat. Csak kíváncsi lennék a TV-vel való tapasztalatra.[ Szerkesztve ]
-
stilo18
addikt
BF keretében az 55XF9005 290k a Médiában, meg az Euronics - nál is.
Eléggé jó vétel
#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
hahakocka
senior tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem hogy a QLED az OLED miben jobb a másiknál és hogy egy sima de jobb minőségű LED UHD 4k tv jobb választás e főleg hogy gondolom olcsóbb is.
HDR-ből a HDR 10 a 4K active HDR vagy a dolby vision HDR vagy a 4K cinem HDR ár érték arányban a legjobb? S ha jól tudom sokszor nem mindegyik gyártóhoz van 1-1 fűle HDR: -
KisBundi
őstag
Kettő között vacilálok. Szerintetek melyik lehet a jobb?
SONY KD-55XG8096 55"
Samsung UE55RU8002 55"Esetleg más alternatíva 55"-ba 200k körül?
[ Szerkesztve ]
-
Termi16
őstag
Sziasztok!
Lg oledb855 vagy c755 a jobb választás? Viszonylag fényes nappaliba lenne.
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Zroo
csendes tag
Sziasztok!
Néztem black fridayban elég jó áron vannak ezek a tvk.
Melyik szerintetek a jobb választás hosszú távon? Pár évig nem szeretnék tvket nézegetni, filmezésre venném őket full hd, 4k tartalomra, külső vinyóról vagy számítógépről.
[Qe55Q70]
[55xf9005] -
zsocy
őstag
válasz taranis #37528 üzenetére
Nem bizony, ma nekem is kihozták
Eddig minden ok, original dobozosat kaptam, semmi bolti darab.
KP fizettem az MPL futárnál. Csak próbára összeraktam, bekapcsol, van hangja, van képe, úgyhogy elégedett vagyok.
A 47-es Samsung után ez akkora, hogy az valami hihetetlen.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy meglévő (Samsung UE49NU7102K) tv-m. Amiben eléggé csalódtam. Felújításkor arrébb akartam rakni alul megfogva és eltörött a kijelzője ennyitől. Egyáltalán nem fejtettem ki nagy erőt...Nem igazán szeretnék több Samsungot venni. Ezt el szeretném adni és venni egy normális tv-t. Az lenne a kérdésem, hogy 160.000 ft ig mi lenne jó vétel? Sony, Lg, Philips?
Kérem olyanok ne írjanak, akik szerint 160.000Ft ig nincsen jó tv meg egyéb dolgok....
Normális, kommunikatív válaszokat kérnék. Köszönöm szépen. -
athka
csendes tag
Sziasztok!
Sony 49XG8377 amivel szemezek. Úgy tudom ez 100 hz-es. jelenleg MM-ben 300 e.Véleményetek szerint ez jó vételnek számít?
Köszi. -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Ehhez mit szóltok:
[link]
TCL 50DP600
Ismeri valaki?
Köszi!A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
DonMedve
addikt
Sziasztok! Segítségeteket kérném. A mamámnak tönkrement a régi képcsöves tv-je, kellene vennem helyette másikat. MAX összeg 100k, igazából neki nincs szüksége hatalmas TV-re szerintem 40"-ig bezárólag jó, okos funkciókra sincs nagyon szüksége, bár nem tudom van e olyan amibe nincsenek okosfunkciók. Inkább szép kép legyen. Ha tudtok tanácsot adni, hálás lennék.
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
AL
addikt
Szia ! A Sony 49XG8377 és 8396 szinte ugyanaz ( apró eltérés, szín , stb. ) 100 - 120 Hz, android, VA panel.
Jóval olcsóbb még a Sony márkaboltokban is : [link] [link] Tegnap az Euronicsban még 213 ezer volt, ma már 250 ( de nem 300 ! ). Érdemes mindig nézelődni.
Itt láthatod az adatait : [link]
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dareiosss #37537 üzenetére
Azért érdeklődtem itt, talán egy fórumon kapok jobb tanácsokat, mert ennyi erővel tényleg bemehetnék egy Euronics vagy Media Markt üzletbe, ahol próbálnak rábeszélni minden túlárazott ócskaságra, mivel náluk eleve minden termék sokkal drágább, mint a neten. Akkor csak annyit kérdeznék, hogy 160.000ft ig anyaghasználat és minőségben van jobb ennél a Samsungnál? Sony, Lg, Panasonic, Philips? Nem jobb nekik valamivel az anyaghasználatuk a képernyőnél?
-
AL
addikt
-
AL
addikt
válasz lanszelot #37414 üzenetére
Szia ! Ilyen méretben nem látok mást csak 4K tévét. A jó képminőség mindenkinek mást jelent, ezért ajánlatos személyesen nézegetni és összehasonlítani egy nagyobb áruházba.
Itt láthatod a választékot : [link]
Árat nem írtál, de a legolcsóbbat nem érdemes megvenni. Ilyen nagy méretben sok a bevilágítási hiba. Ez azt jelenti, hogy nem egyenletes a háttérvilágítás ( a kép színe. pl. fekete háttér foltokban szürke, vagy világosabb ). Itt láthatod néhány adatait : [link]
Érdemes itt információkat gyűjteni, hátha segít a vásárlásban : [link] [link] , de a szemed az igazi döntéshozó.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm tv-t szeretne venni. A probléma a következő. Van rá kétszázezre (mondtam neki, hogy minimum duplázza meg :-) ), de 65"-ban gondolkodik. Neki "csak" tv-zésre kéne :-). Melyik készüléket tudnátok ajánlani?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
battletag: bossi#2666
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs