Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
telefonfulke
tag
Sziasztok!
150e alatt vennék tv-t: full hd, 43-49" lenne a cél.
A nagy kérdés az lenne, hogy kandencia helyességet tekintve mi a legjobb választás?
Egy Samsung UE43KU6000W UHD tv-t néztem a hétvégén és bár a színe, felbontása szép volt; a mozifilmek mozgása borzalmas, teljesen szappanoperás hatása volt. Minden élményt elcsalt a látványból. A 15,6-os laptop monitorán is filmesebb az élmény.
Ha jól sejtem, ezt a hatást a 24 illetve a 25 kocka 60 Hertzes megjelenítésre történő konvertálása okozza. Minden 60 Hertzes tv ugyanilyen ocsmány ebből a szempontból vagy van remény, hogy jobbat is találhatok?
Ha nincs, akkor marad a laptop + 25 collos monitor, amin tökéletes a mozgás.[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz telefonfulke #11456 üzenetére
Ki kell kapcsolni képjavítókat, amikkel a gyártók vakítják a jónépet és amik gyakran csak rontanak az élményen, nézd meg úgy is, hátha jobban bejön.
Amúgy a KU6000 egy belépő uhd.
Milyen közelről fogod nézni?
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
törölt tag
Sziasztok!
Jó rég nem jártam itt, ezért kérdeznélek ismét titeket. Még mindig nem vettem új tévét, de mivel úgy néz ki a régi végleg megadta magát, most kénytelen leszek.
Még mindig az LG 43LH630V a favorit? Vagy van valami új?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Klara_
őstag
válasz #94529552 #11455 üzenetére
Az UK oldalon mar fent vannak a 2017 LG modellek, speckokkal egyutt.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
LG 32lb650v-t szeretnénk nagyobbra cserélni. 43"-os méretben gondolkozunk mert ennél nagyobb nem fér el a kijelölt helyen. Most van az aprón egy Samsung UE43KU6000 90k-ért,megéri váltani?Lenne minőségbeli ugrás is vagy csak méretbeli a különbség?
Igazából nem feltétel a 4k mivel az adások minősége elég gyenge.Max FHD filmet nézünk de az sem jellemző,inkább a ~1,5gb-s mkv filmek a mérvadóak.A lényeg a smart funkción van illetve hogy szép képű,megbízható tv legyen.
Maradjunk az LG valamelyik 43-as tv-jénél?
Üdv:Viktor
-
törölt tag
válasz Dave567 #11462 üzenetére
Max. 130k.
Nem is feltétlenül ár kérdése, inkább méret. A 32 colos és a 43 colos között filózok, a nagyobbik jó hogy smart tv, ettől függetlenül még mindig nem győztek meg, hogy megéri a kb. 50 ezer forinttal drágább árat. Jó lenne nekem a kisebb kb. 75 ezerért. Csak attól tartok, hogy kicsi lesz. Viszont mivel a heverőm végében van a tévé állvány, lévén kicsi a szoba, nem vagyok biztos benne, hogy kell-e oda egy 100 centis tévé.
Nem vagyok egyszerű, tudom[ Szerkesztve ]
-
lezuvius
őstag
válasz #92401152 #11463 üzenetére
32-esek kepe elegge gyatra sajnos ( valamivel el kell adni a nagyobbat). 43UH630 es 43KU6000 szokott 130e kornyeken lenni akcio en azokat ajanlanam.
Nekem a kerdesem az lenne, hogy 49KU6500 vagy 6400-t erdemesebb venni? 6500 mellett szol nekem a plusz gari, de az ivelt nem tudom, hogy kell-e (szembol neznem). Vagy erdemesebb radobni a 49KS7000-re?
Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
-
törölt tag
válasz #92401152 #11458 üzenetére
Ennyiből nincs jobb szerintem, az újak még nem jöttek ki. Írják[link], hogy szép képe van, csak a smart, meg a menü kicsit lassú. Ha gyorsat akarsz, akkor 40UH630V-s UHD, persze a megfelelő minőségű és felbontású anyagokkal lesz igazán szép képe. Digitális adás, főleg hd, és FHD filmekhez, vagy akár konzolhoz is.
lezuvius Kicsit drágák még mindig ezek, a 6400-as 210k, a 6500-as 220k gyári garis helyről, a 7000-ről nem is beszélve, és ez már nem elérhető hivatalos boltból. Nem lenne érdemes megvárnod az M-es szériát? -
törölt tag
válasz #94529552 #11465 üzenetére
Az mit takar, hogy lassú a menü? A csatornaváltás például? A smart részét ennyi elijesztés után, hogy milyen lassú stb, nem nagyon használnám. Csak legyen szép a képe. Vagy butaság ezt kérni manapság? Nemrég még nem azt írtad, hogy nincs értelme uhd tévét venni? Bár tudom fogni a hd csatornákat. Amit ajánlottál nagyon drága, sajnálok rá ennyit. Te is úgy gondolod, hogy a 32 colosnak rossz a képe? Többeknek ajánlottál ilyet.
-
törölt tag
válasz #92401152 #11467 üzenetére
Igen, főleg a smart része. LH630V-ről egy vélemény: [link], a többit meg itt találod.
Szerintem a 32LH530V-nek jó képe van(alap FullHD), elég népszerű ez a változat. Digitális adás ajánlott hozzá. Box lesz vagy kártya+olvasó? Vannak 43"-os alap tévék is, több változat is, (nem csak smart) ha kicsinek találod a 32-est, és mégsem akarnál smartot se. -
phgergo
aktív tag
Sziasztok jatekra szeretnem egy ps4 melle megvenni a tvmet. Jelenleg egy full hd Sony KDL42w705b van de erdemes lecserelni egy sansung 43KU6000 re? Jobb vagy roszabb a keszulek?
Hoppá, már tele vagy bejglivel? Akkor gurulj be a T4tt0id Twitch csatornájára, mert most egy 20.000 FT értékű PSN/Steam feltöltőkódot sorsolunk ki! ️ Lehet, hogy a következő játékod már nem csak a Streamen fog pörögni! https://www.twitch.tv/t4tt0id
-
csana
senior tag
Sziasztok,
tudnátok ajánlani egy TV-t az alábbiak alapján:
- 130.000,- Ft max
- el kellene férnie egy 90*70*40 cm-es boxban (ez kb max 40''-t jelent, de hozzáférhetőség miatt nem baj ha kisebb.)
- Full HD felbontásJó ár/értékben keresnék valamit, sajnos nem vagyok képben a mai kínálattal. Minél "jobb", folyamatosabb a képe annál jobb, nem baj ha nem "okos"..
(Az adások telekomos settop boxon jönnek)Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
nrb263
tag
Sziasztok tudnátok mondani olyan modellt márkától függetlenül mai kinálatból ami hozza a jóöreg sony 50w815b szintjét képminőségben? 3D nem érdekel ha nincs. Sajnos ez költözéskor kuka lett....
[ Szerkesztve ]
-
Zoli0726
aktív tag
Sziasztok.
Tvt keresek, de elég nehéz dolgom van, mert nem szeretnék a 4k lóra felülni. 4k tartalmakkal nem rendelkezem, és időnként játszanék is a tvn, persze kizárólag fullhdben, mert többet nem tud a gépem, így inkább néznék natív fullhd-t mint felskálázottat. Lehet még kapni jó minőségű VA paneles fhd tv-t?. Van egy samu h6400asom amit imádok, valami hasonlóban gondolkodnék. -
törölt tag
válasz #94529552 #11468 üzenetére
Örülök, hogy jó véleménnyel vagy a 32LH530V-ről, nagyon afelé hajlok. És most akciós az MM-ben. A 43LH510-ről mi a véleményed? Ez is most akciós. Ha mégis a nagyobb képernyőt választanám. LG 43-as alaptévéket keresgéljek, vagy próbáljak más márkát?
Boxom van, maradnék is annál, remélem az új tévére is lehet csatlakoztatni.
Csak nem tudom, hogy éppen ezt a két tévét ki tudnám-e próbálni. A raktárban van, de hogy kiállítva is azt nem tudom. És hogy tudom kipróbálni. Itt a fórumon olvastam, hogy az üzletben nem tévéadás megy. Jogos kérés, hogy kipróbálhassam úgy, nem? Meg hogy kérjük el a távirányítót és teszteljük, hogy milyen beállításokat tud a tévé. Meg hogy vigyünk saját filmet, hogy teszteljük a képet. Nekem nincs usb-re felvett filmem, ez nálam akkor nem játszik.
Szerintem nem lenne kicsi a 32 colos képernyő, feltéve ha nem két vastag fekete csík közé szorítva adják a filmeket a csatornák. Gondolom lehet ezen állítani, nem? A hagyomásos crt tévém zoom gombjának használatával ez kiküszöbölhető volt.
Nagyon hosszú voltam? Bocsi. Minden tanácsot köszönök. -
törölt tag
válasz nrb263 #11471 üzenetére
Van még hasonló paneles FHD 50"-ban a Panasonic 50DS630E[link], bár ne pont ugyanolyanra számíts pontosan. Más menü, más a kezelése, stb.
Ezenfelül már inkább csak uhd-t találsz. Ha abba az irányba mennél inkább, akkor az 50LH635V, ami szintén olyan panellel, és jó kontraszttal rendelkezik, 4 magos proci és gyors menü jellemzi.
Ilyen.Viktória23 Szerintem online rendeld, és ilyenkor van 14 napod eldönteni, hogy megtartod-e, jó lesz-e a méret stb. Az 43-as 510 is hasonló az 530V-hez, csak nagyobb, de lehet, hogy majd nagynak találod. Jó az MM, mert onnan gyári garit kapsz. A box mehet HDMI vezetékkel használva, a felbontást majd 1080-ra kell tenni rajta. Jórészt a tévéhez vannak a képarányok, de van amelyiknél lesz fekete csík, lehet ugyan állítani, de mindig a legjobb az eredeti méret.
-
törölt tag
válasz #92401152 #11479 üzenetére
Nem lesz könnyű dolgod a sok zavaró körülmény miatt, és az üzleti módban lévő max értékeken működő tévékkel.
domokosn Tudásra és képre is elég hasonló a 2 tv. A Samsungról is van jó vélemény[link], más meg kipróbált több modellt a szériából, és azt írta, hogy neki a KU-s verziók szaggatnak kicsit, de ez nem mindenkit zavar. Ha meg bekapcsolod az interpolációt akkor jön a szappanopera effektus.
De mindenki másképp érzékelheti, valakinek egyik a jó, másnak meg a másik. Volt itt nemrég, aki plazma után egy jó FHD-t nem tudott megszokni, de a legtöbben gyorsan átállnak az lcd képi világára. Másak a színek, a mozgás, a betekintési szög, szóval minden. -
hatnullahat
újonc
Egy friss MM-szóróújságban már van 2017-es LG-modell, ami annyira új, hogy nemhogy az MM-termékoldalon, de még a neten se találtam hozzá normális specifikációlistát - amit láttam, annak alapján nem tűnik nagy előrelépésnek a tavalyi tesójához képest, pláne hogy egy kerek százassal drágább, de hátha majd ti megmondjátok jobban.
-
törölt tag
-
ElDiabloMalo
újonc
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni tv vásárlásban. Egyenlőre nincs konkrét modell amit kinéztem volna, ezért bármilyen javaslatot szívesen fogadok. Főbb kritériumok: főleg UHD érdekelne, HDR funkcióval, 200e ft. alatt de ha nincs ami a kritériumoknak megfelel lehet kicsivel fölötte. 40-43 inch közötti annál nem hiszem, hogy nagyobb kellene. Főként PS4-hez használnám de szeretném összekötni pc-vel is mint másodlagos monitor, jó lenne valami olyat választani aminek minnél kisebb az input laggja. Smart funkciók nem érdekelnek bár ahogy láttam a többségbe már alap hogy van.
Előre is köszönöm a segítséget!!!
-
törölt tag
válasz #92401152 #11488 üzenetére
Van ahol megengedik, de ahhoz egymás mellett kellene lenni az összes kiszemeltnek egy külön helyiségben, és mivel elég időigényes művelet, de ha nem ismered a tévéket, és a beállítási procedúrákat, akkor még több.
Úgy tudom, hogy lehet igényelni a régi készülék elszállítását, majd a rendelési folyamat közben rákérdez, de ha biztosra akarsz menni, megkérdezed telefonon.
Megtaláltam az oldalon a régi dolgok átvételét[link].[ Szerkesztve ]
-
denko
senior tag
Sziasztok!
Keresnek ismerősömnek olyan 32 colos tv t aminek a szélességa kerettel együtt 79 .9 cm. ( Annyi a tv szekrény mérete)
Létezik olyan ajánlott okos tv?
Köszönettel -
denko
senior tag
Ja igen, FullHD érdekel és inkább LG.
Lehet 30 -32 col ha a kerete nem nagyobb 79.9 cm szélessegben. ( Nem àtmérő)!!!
Köszönöm! -
vond
MODERÁTOR
Pár évvel ezelőtt még vastagabb kávák voltak, de mostanában már nem 80 centi szélesek a 32" tévék, általában 73-74-75 centibe beleférnek.
32" FHD-ből 65-70 körül a nem annyira okos LG 32LH530V, 90-95 körül meg az okosabb, jobb képminőségű LG 32LH6047 van kb.
Én is nézegetem Anyámnak az olcsó 32-es tévéket, de nagyon durva, hogy alig van már valamelyiken hangkimenet.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
nrb263
tag
válasz ElDiabloMalo #11486 üzenetére
Szia! LGUH635V amit te keresel! Médiába mkst akciós 189k
-
vhw
addikt
PS4 slim mellé milyen TV-t tudnátok ajánlani?
FullHD, olyan 30-32" mérettől felfelé és első körben mondjuk ~80k értékig.
Ha ilyen feltételekkel nincs vállalható darab, akkor esetleg 100k-val bezárólag?"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
LG 43UH664v vagy Samsung 43KU6000?"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
csana
senior tag
A fórumot olvasgatva többször botlottam a LG 32LH530V-ba mint jóféle 32 colos, így beslattyogtam a közeli METRO-ba, ahol ki volt állítva. Én picit csalódtam a képminőségben. Elég darabosnak tűnt :S. Lehet hogy le volt valami húzva a beállításoknál, nem tudom, viszont a mellette feszítő Samsung UE32J5200-nek szebbnek (élesebbnek, folyamatosabbnak, de talán picit sötétebbnek) tűnt a képe.. Utóbbiról mi a közvélemény? Árban 12-vel több az utóbbi (85K körül mozog), és bár nem feltétel az "okos" funkció, de ha keretbe belefér, szerintetek melyik a jobb választás a 2 közül?
Köszi!
-
gamegod
senior tag
Hali
SAMSUNG UE43KU6000 vagy LG 40UH630V?OnePlus 8T / PSN: gamegod0893
-
törölt tag
Az üzleti módban futó tévéket nem érdemes összehasonlítani, hanem időt rászánva kellene tesztelni. Át kell kapcsolni otthoni módra, és beállítani a színt, fényerőt, motion beállítást, stb. és mindent. Ott mindig a túlhúzott értékekkel operáló tévét találjuk jobbnak. Érdekes, hogy az tűnt darabosnak, ami ugyanúgy PMI 900-as tv, mint a 100Hz-esnek mondott 32LH6047.
Meg aJ5000-et, ésJ5200-at nem venném a helyedben, mert ezek a normál FHD szériás(pl. J5100, J5500 smart) modellektől eltérő kivitelű spúr, a végletekig leegyszerűsített, olcsóbb anyagokból álló tv-k, helyette Samsungból a 40J5100-at mondanám(32"-ban már nincs), mert az a standard FHD típus, vagy ha 32" kell, akkor a 32K5500-at.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs