Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A 661V, 664V, 668V szinte ugyanaz, , de mérettől is függ, mert ezek 55"-ban jobbak 1-2 jellemzőben, más panel és elektronika,+Local dimming, és magasabb képfrissítés.
A Harman/Kardon hang sztem nem sokat tud hozzá tenni egy tévénél. A 668V még a Magic Remote miatt is drágább, és az UH 750-hez is MR távirányítót adnak.CWorm Akkor neked smart tv kell, mert csak azokba raknak wifit. Pl. ezek: Sony Bravia KDL-49WD755 + LG 49LH630V Igen, előfordulnak hibák és hiányosságok a kereső oldalon. Célszerű a gyári honlapokon is csekkolni, bár ott is előfordult már hiba.
metrion Ahogy kezd elfogyni egy típus, az ára megyeget fel szépen. Vagy akkor írnak ilyen árat, ha már nincs elérhető példány kilátásban. -
Somy_
tag
válasz #94529552 #10751 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
A Samsungról nem véletlenül nem ejtettél szót? (Szóra sem érdemes ezek mellett az LG-k mellett? :-) )
Az 1200 és az 1700 PMI mennyire észrevehető? Valamint gyakorlatban valós képjavulást eredményez a local dimming és az ultra luminance lehetőség?
[ Szerkesztve ]
-
kabalala
csendes tag
sziasztok,
hasonlóan 2(3) tv között őrlődöm mint mola21 a 10733 sz. hozzászólásában. kb. 100-150e lenne tv-re. úgy álltam neki hogy nem kell SMART tv, de úgy tűnik ami nem smart az már inkább alsóbb kategória vagy 2+ éves széria. SD, HD, filmnézés, ill tvműsor menne rajta vagy szolgáltatótól vagy netről gépen keresztül.
Tehát:
- LG 43LH630v
- Sam UE40K5500
- vagy netán: Sam UE40K5510?Árkategóriában kb egy helyen vannak, de:
- 42,5" vagy 40"?
- IPS vagy VA?
- Direct led vagy edge led?
- 2 vagy 4 magos proci?
- virtual surround vagy Dolby Digital?Melyik éri meg jobban, segítsetek!
Előre is köszönöm! -
gyuszito
senior tag
Helló Urak!
Érdeklődnék, hogy a 2 TV közül melyik ajánlottabb?
Felhasználása TV nézés, illetve youtube ész nélkül.
Talán később valami régebbi konzol (X360, PS3), de a valószínásége kicsi.Samsung UE32K5500 vs. LG 32LH6047
Ui.: A méret jelen esetben fontos. 32" a maximum!
Nem az számít, hogy mit mond, hanem hogy Ki mondja!
-
Kal-El
senior tag
válasz liszi70 #10753 üzenetére
Ahogy néztem, még FHD is alig van, már szinte mind UHD.
Tényleg kell a 70"-80" ilyen távolságból? Nekem valahogy ez is kicsit irreálisnak tűnik.szabi__memo:
A diagram eltűnt a leírásból. De itt is azt írják, hogy 3,5m-hez a 65"-os az ajánlott, tehát 3,7m-hez nem túlzás a 70" a másik oldal táblázata alapján.[ Szerkesztve ]
-
Jacktor
tag
válasz Kal-El #10757 üzenetére
Nézd, ez csak pénztárca kérdése. Mivel a 70"-os tv-k már aranyárban vannak, ezért már OLED-re is telik ha 70-esre is... Az mindenesetre biztos hogy 55 felett már nagy árugrások vannak. Szerintem inkább azzal segítenél az "okosoknak" ha leírnád mennyi a kereted a tv-re
www.wotinfo.hu
-
törölt tag
-
Kal-El
senior tag
válasz Jacktor #10758 üzenetére
Egyelőre csak tudni akartam, hogy mi a megfelelő méret, de látom, hogy 450-től vannak tv-k ilyen méretben, úgyhogy ez sztornó. 300-nál többet nem valószínű, hogy áldoznék rá, még ha van is rá keret, nem ér annyit. Inkább megvárom, amíg csökkennek az árak a nagyobb kijelzők esetén is.
-
szetcsuszott
aktív tag
Hali!
kis szobába falra kéne egy tévé70-80 cm között, nem kell nagyobb.(kb 32" ugye..)
-fhd, nem kell 4k meg hasonlók, de azért 720p már nem kéne.
-nem kell 3d
-legyen smart. wifi, bluetooth kéne (alkalomszerű böngészés, youtube filmek/zene , ilyesmi miatt)Másodlagos tévé lenne, főleg esti tévézéshez, filmnézéshez az asszonynak a gyerekszobába. Nem vagyunk vájtszeműek, feketemélység-nácik, hangzásb.zik, hasonlók. Azt hiszem minket hívnak ún. átlagfelhasználónak.
A best buyt keresem, nem akarok egy vagyont rászánni.
Jelenleg egy 3 éves LG 42LN5400 a fő tévénk, aminek a képminőségével tökéletesen elégedett vagyok, viszont most épp szervízben van, mert meghalt a háttérvilágítás, és 20 ezerbe fáj. Szóval az LG-vel elég vegyesek az érzelmeim.Előre is köszi!
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
rx8pencz
tag
Sziasztok!
Visszaolvastam a kommentekben,de nem találtam egyértelmű választ arra amire kerestem,nevezetesen: Megtudnátok mondani,hogy 130-140 ezer FT-ig bezárólag 43" méretben melyek a jelenleg legjobb ár-érték arányú televíziók film-,illetve sportmeccsek nézésre, valamint játékra?
Köszönöm előre is a válaszotokat!
Üdv
PSN: istone94
-
Dadpool
aktív tag
Sziasztok tegnap megérkezett a lg43uh664v masina minden szep es jó képe csodálatos. Viszont észrevettem hogy este full sötét szobába fekszem az ágyon a tv magasabban van tehát kicsit alulrol nézve a feke szin nem a legjobb. Youtube on betettem egy 10 perces black screen videot es kozepen mintha csikos lenne. Ahogy fel ülök az ágyba ugy veszem észre hogy éltünik. Fotot nem tudok csinálni mert nem latszik a képből semmi. Ez hiba vagy csak az ips ilyen? Igazából nem nezek full fekete képernyőt csak gondolom rakerdezek.
https://www.youtube.com/user/cehaeries1 A játékban nem az számít, ki nyer vagy ki veszít.
-
baryll
tag
LG 32LH6047 az LG-nél ami ajánlott. Láttam működés közben, szép képe volt. Esetleges hátránya, hogy nincs MR benne, és állítólag lassú az okosrendszere.
Én LG 32LH530V mellett döntöttem, mert árban kedvezőbb, és egy androidos box-al felokosítottam. Hosszas beállítgatások után kellemes képet produkál rosszabb minőségű tv adás esetén is, jó minőségű műsoroknál nagyon szép a képe. -
-
DonThomasino
veterán
OLED TV csak ívelt létezik ?
Mit érdemes tudni az OLED ről ?[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
w.miki
veterán
80e Ft alatt tudnátok ajánlani 32" LED TVt?
HD elég, de Smart legyen, tudjon lejátszani internetes tartalmat, a gyerekeknek.
Még jobb lenne, ha Samsung kiegészítő apppal (ARM D/E/F) is működne.
(Ha ilyen nincs, majd kap egy box-ot.)
Falra lenne téve, tartóval legyen kompatibilis, de gondolom, már mindegyik az.
HDMI legalább 2 legyen, de 3 jobb lenne.
Más extra, nem szükséges.
Lehet kicsit használt is, de szép állapotú.[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
törölt tag
válasz Dadpool #10764 üzenetére
Ne alulról nézd, a kijelző közepe felett egy kicsivel legyen szemmagasságban. Ahogy mondták előttem dönthető konzolra kellene tenni, és mindig átállítani, hogy feléd nézzen a tv. Vagy egy jó középutat becélozni rajta.
DonThomasino Nemcsak, és azt mondják, ennél a kijelzőnél nem hátrány az íveltség, és a mértéke is jóval kisebb pl. a Samsung íveltségénél. Majd itt jóval többet tudnak az OLED témáról.w.miki Van itt 2 smart HD is 32"-ban 80k körül[link], de böngésző nélküliek. Sztem megéri a felárat a mindenben jobb FHD-re, de te tudod. Ilyen S905-ös boxra gondoltál? Mert akkor elég egy alap tv is. Ez most 79k és ajándékkártyára visszaadnak belőle 10k-t.
szetcsuszott Máshol is kérdezted, hogy mennyiből javítanák, mert pl. Itt azt írják, hogy olcsón javítható a háttérvilágítás.[ Szerkesztve ]
-
Talala
senior tag
Sziasztok. Lg lh630v típusú tv-t szeretnék venni. Olvasgatva a fórumot úgy látom van belőle ips és av paneles is. Van valami jelölés ami egyértelművé teszi, hogy a kiszemelt darab melyik panellal van ellátva?
[ Szerkesztve ]
-
Talala
senior tag
lac14548
A jelenlegi tv-m is va paneles. Maradnék a megszokottnál illetve jobbak a feketék. Ips-nek jobbak a betekintesi szögei ha jól tudom. Hálószobába lesz, szemből nézve szóval nálam ez nem szempont. Sötét szóbába sztm jobb a va panel.[ Szerkesztve ]
-
-
Talala
senior tag
válasz #94529552 #10778 üzenetére
Mintha olvastam volna itt a fórumon. Lehet mar keverem mással. Köszi a segítséget, neked is baryll
40-49" között keresgélek hálószobába másodlagos tvnek olyan 100-130 körül. Wifi kéne, akkor viszont már smart jon csak szóba. Elegge megdobja az árát ez az 1 elvárás ahogy látom. Van egy Samu 40h6200 nappaliba, azzal minden téren elégedett vagyok. Rosszabbat nem szeretnék. Árban lg vagy Samu jon szoba ahogy néztem lg LH630, 603 vagy Samu k5500. Utóbbiról talan vegyesebbek a vélemények, de eleg kozel áll sztm a jelenlegi tv hez. Megfordult a fejemben a 32"os képernyő méret is, kb 2,5m távolságra talán elég lenne az is esti filmezéshez[ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
Szia Pumma!
Kedden veszem át a Samu UE60J6240-et , viszont erősíts meg kérlek abban, hogy jelenleg nem fut olyan áron sehol sem ilyen áron UHD/4K tv? Ha mondjuk 55" és nem 60" ,az sem gond, csak tűéles képet szeretnék(plazma után) , és ebből az árból a lehető legjobbat szeretném kihozni 😁
Köszi![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Talala #10779 üzenetére
Ha hasonló paneles kell és FHD, akkor K5500, de arra számíts, hogy gyengébb lesz a te mostani 6-os szériás tévédnél. Ha hasonló kellene: Samsung UE40J6240, ez még kapható 2 webshopban. A garancia innen kedvezőtlenebb, mint a hivatalos boltokban, de azokban már nem kapható, itt van leírás a garis témáról.
bghistvan Olvasgasd ezt a topikot (és az összefoglalót is a beállításokhoz), szerintem jónak tartják, és akinek van teljesen elégedett a képével. Figyelj oda, hogy pl. sértetlen legyen a doboza, és minden origi új legyen belül, szépen becsomagolva, lefóliázva.
-
Nobbigstein
tag
Sziasztok!
Egy kb. 40"-es FHD tévét szeretnék venni kb. 100e (vagy kicsit több)-ért és első körben kinéztem a tavalyi UE40J5100-t 88e-ért. Látom, hogy az idei modellek drágábbak, és az lenne az egyik kérdésem, hogy megéri-e a felár (pl. a UE40K5100 99e-ért vagy UE40K5500 117e-ért)? Előbbiből esetleg a kicsit nagyobb sem sokkal drágább (UE49K5100AWXXH 126e-ért).
A másik kérdésem, hogy érdemes-e ebben a méretben a 4K-val próbálkozni (UE40KU6000 126e, vagy UE43KU6000 137e)?
Szóval összességében ár/érték alapján az alábbi 6 modell közül melyike(ke)t ajánljátok leginkább?
Köszi a választ!
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Latokorbe került jo aron egy pana tx50dxm710 tv.
Milyen panellel rendelkezik? Kepminoseg? 200kert van jobb vétel?
Tv nézésre es néha hd filmre kell. Semmi mas.
-
Lamberd
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, bedöglött a 6 éves plazmánk és a szereltetése szerintem túl lesz a gazdaságoson.
Anno a képminőség miatt választottuk és tudomásul vettük lesznek korlátai nem fogunk konzolt rá tenni. Ezzel szemben a fekete az fekete és a képminőség kiváló. Szóval szeretnék pár tanácsot, adott egy teljesen sötétíthető nappali, nagyjából 3,5-4 méteres távolság, 124-138 méret közötti igény. És szeretnék UHD ben netflixes filmeket nézni. A keretem max 250.000,- Ft de ha kevesebb az sem fáj. Amire kíváncsi vagyok ebben a kategóriában kinek vannak a legjobb minőségű képei, a szolgáltatás nem annyira érdekel csak a minőségi kép és a megbízhatóság, majd veszek egy jobb média lejátszót ha túl butának érzem.Előre is köszönöm.
Üdv:
Lambi -
FNZ
őstag
hali!
anyukámnak vennénk egy tv-t. eddig nekem csak samu volt, de néztem most lg-t is:
samu ue40K5500 / 5100 vagy lg 43lh630v / 6047
jó választás lehet az lg is? az ár kb ua. de az lg picit nagyobb, illetve nem tudom milyen lehet a képe a samuhoz képest. -
w.miki
veterán
Helyi Tescoban akciósan vannak 32-es HD TVk, 57e-ért:
Philips 32PHT4100, Blaupunkt, AKAI.
Ezeket érdemes megvenni a gyerek szobába, vagy a netről rendelt Samsung (UE40J5100), LG (32LH590U, 32LH530V), 30e-rel többért, sokkal jobb?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
-
interstate76
addikt
válasz w.miki #10787 üzenetére
Próbáld ki, mert ebben az árkategóriában komoly minőségi szórás van. Feljebb is előfordul, de itt még több a hibás példány (pl. durva bevilágítás, felhősödés). Ha normálisat fogsz ki, akkor 100 ezer Ft alatt szerintem nincsenek nagy különbségek, max. a csatlakozók számára figyelj (hány hdmi-bemenet van, van-e audió-kimenet stb.)!
Az a baj, hogy boltban elég nehéz alapos próbának alávetni ezeket a masinákat.
Az ips kontra va panel téma nem tudom, releváns-e ebben a kategóriában, azaz fogalmam sincs, hogy vannak-e jó minőségű va paneles tévék 100e Ft alatt, de inkább ne tévézzen töksötétben a gyerek, mert rossz a szemének!
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
bghistvan
senior tag
Tudtok esetleg javasolni valamilyen tv tesztelő progit?
Gondolok itt pl adathordozóra másolható képekre(fekete-fehér) és videókra,amivel ki lehet szűrni a pixelhibákat........
Vagy maradjak csak egyszerűen a hálóról letölthető különböző színű kép file-ok pendrive-ra másolásánál? -
Talala
senior tag
válasz #94529552 #10781 üzenetére
Csak Euronics van ahol személyesen meg tudom nézni őket. Valószínű onnan is lesz véve, talán edigitaltól rendelve, ha nem találok majd megfelelőt helyben. Azt hinné az ember ha 2 éve kapott jó tv-t 120-130-ból akkor ma is kap, de ahogy nézem samunál csak gyengébbet kapok ennyi pénzért mint 2 éve kaptam. Sebaj, köszönöm az útmutatást.
-
agabe
addikt
válasz Lamberd #10785 üzenetére
Ebben az arkategoriaban nem erdemes UhD-t venni, foleg 3,5-4 meterrol mincs ertelme ha nem 70+ col meretben gondolkodsz, es nem magasabb kategoriaban ahol a kepminoseg tenyleg jobb is nem csak a felbontas egy jo FHD tv-hez kepest.
[Ez most epp elfogyott], de varhato uj szallitmany, es 200ezerig jobbat nemigen kapsz. -
metalbull
csendes tag
Sziasztok. Tvt szeretnek venni. Legfokepp sima ps4re, fullhd filmekre. Ki is neztem ket modelt. Az egyik a Samsung k5500 55" a masik a Sony w805c 50". Korulbelul ugyanaz az ar. Az egyik 5 inchhel nagyobb. Melyiket valasszam? Esetleg valami mas tipus? A lenyeg h min. 50" es ne legyen tul nagy input lag motion blur stb. Mert foleg jatszani hasznaljuk nappaliban. Valaszokat elore is koszi
Samsung Galaxy S6 Edge Plus
-
gamegod
senior tag
A cél adott!
- legyen fullHD
- nem kell semmi smart és egyév dolgok.
- 40" körüli tv kellene
- ps4 miatt az input lag fontos
- kedvező ár ! 100-120k.
köszi a tippeket!OnePlus 8T / PSN: gamegod0893
-
Szikimaci
csendes tag
Sziasztok!
Tavaly vásároltam egy Samsung 48h6400-at, amivel azóta is nagyon elégedett vagyok.
Most a szüleimnek szeretnék tévét venni, ha lehetne ugyanilyet, de ugye nem lehet.
Kérdésem rövid és egyszerű, H6400 helyett mi ajánlott hivatalos forgalmazótól?
Előre is köszönöm!
-
Smiley
addikt
Hali,
En lassan kezdem feladni a dolgot...
Honapokkal ezelott voltam itt es 1 honapja megvettem az akkor emlitett 60" fullhd samsung ami termeszetesen gyari hibas volt, es kozoltek hogy nem tudjak cserelni visszakaptam az arat.
Szoval a merete legyen mondjuk 55" es netto 200e a keret +/- 20e.
Ami fontos:
- jo kepminoseg
- ne legyen ivelt
- ne vilagitson rajta se logo se led se semmi mas.
- PC lesz melle rakva szoval nem erdekel milyen szuper smart menuje van.
- TV adasbol kb csak a viasat history-t nezem ami ugye sd szoval nem oszt nem szoroz a TV resze se.
- Legyen rajta optikai kimenet, meg 1 hdmi, kb ennyi a kitetelem.
- A falon fog logni, es kb 2 meterrol nezem majd.
- Kvazi csak sorozatokat nezek, abbol is a legtobb ugye 720p webrip vagy 1080p bluray rip.Igazabol a marka se erdekel, de egyszeruen annyi fele TV van, hogy keptelenseg valasztani belole.
Eddig ezeket neztem, de foleg ar alapjan.
Sony KDL55W809CBAEP
Sony KD55XD7005BAEP
LG 55UH7507 UHD
LG 55UH6257 UHDAz FullHD sony mellett szol, hogy nem kene felskalaznia a tartalmat folyamatosan, lehet hogy regimodi vagyok de en nem nagyon hiszek ebben a 4K oruletben.
Elore is koszi a segitseget.
[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
törölt tag
válasz bghistvan #10798 üzenetére
Szerintem a 60"-ban a J6200 vagy J6240 lehetett, de csak nem arra gondolsz, hogy neked viszik ki azt a hibás példányt?
FNZ Jók az LH6-os tévék is, és egy kicsit magasabb kategória is, mint a K55-ös. A kép beállítást jól meg kell csinálni mindnél, erről az LG topikban lesz hozzá infó.
Lamberd 3,5-4 méterre minél nagyobbat. Van a 60J6240, ami ajánlott minőség(de azért ne keresd benne a régi plazmádat), de várd meg esetleg bghistvan véleményét is nemsoká. Most a médiából lehet a legjobb áron rendelni[link](hivatalos, gyári garival, de lehet, hogy csak 1-2 napig tart az akció. 55"-ban nincs már ilyen.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest