Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasti74

    aktív tag

    Sziasztok!

    A gyerekek gépeibe kellene nekem SSD, de nem vagyok biztos magamban... Szerencsére ;-)

    Lenovo M720q mini masinákról van szó, így a helyszűke miatt a hűvös működés pozitívum lenne (úgy látom, hogy még annyi légáramlás sincs ebben a kis dobozban, mint egy rendes laptopban...)

    M.2 és PCIe SSD kellene, lehetőleg gyors. Nem is tudom mik itt a fő szempontok, nagy gyorsítótár legyen rajta? Passz. (Van itthon olyan SATA-s SSD-m, ami papíron gyors, csak éppen ha másolok rá pl. a gépben lévő vinyóról, megáll az élet... És van ezer éves kis Samsung, ami meg bár papíron lassabb, de ugyanott, ugyanúgy másolás közben is normál válaszidőket produkál.)

    240-250GB elég (sőt, a 120GB is elég lenne, de olyan egyre kevesebb van) , mert jelenleg 240GB-os SATA SSD-k vannak a gépekben, az maradna is adattárolásra, és az operációs rendszert telepíteném az új SSD-re.

    Amit kinéztem, az a Kingston KC2500 és a Kingston NV1, mintha azt olvastam volna valahol (talán pont itt ;-) , hogy ezek eléggé hűvösek.

    A két SSD specifikációja eléggé hasonló, és az áruk is: PCIe 3.0-4x, NVMe 1.3, 3D-TLC mindkettő. Az NV1 viszont lassabb, kevesebb gari van rá, és a terhelhetősége a fele sem, mint a KC2500-nak. Ezért elbizonytalanodtam, hogy talán valamilyen szempontból (pl. pont a hűvössége) az NV1 mégis tud valamit?! ;-) Mert amúgy a paraméterei alapján akár elég is lenne... Mi lehet közöttük a különbség?

    De nem ragaszkodok a Kingston-hoz: valami értelmes sebességet tudó, nem elolvadó ;-) típust ha tudtok ajánlani, azt nagyon megköszönöm!

    Üdv: Vasti

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák