Új hozzászólás Aktív témák

  • deathtania

    senior tag

    na gyerekek, bekerültem a 22es csapdájába az SSDvel. :DDD

    1. átraktam a lapozót a D-re a C-ről (SSDről HDDre), hogy azon írogasson. de mivel laptopom van, ezért az optika helyére raktam egy caddybe a hdd-t.

    2. mivel a hdd-n van a lapozó, így óhatatlanul is néha-néha felpörgeti, ezért az indulások és leállások száma iszonyat gyorsan el kezdett emelkedni, nem beszélve arról, hogy így plusz energiát fogyaszt, mivel pörög a hdd akkor is, amikor mondjuk nem is akarom használni, mert mondjuk csak netezek.

    3. ezért kikapcsoltam a lapozót, mondom 4GB (3,5 használható beépített grafikus miatt) csak elég lesz már netezéshez és szövegszerkesztéshez. de 256MB-t lecsíptem ramdisknek a böngészők gyorsítójának.

    4. erre elkezd folyamatosan sírni, hogy kevés a fizikai memória, kapcsoljam ki ezt meg ezt a programot, mivel 3,2GB-t lehet csak tulajdonképpen használni.

    5. mondom akkor kilövöm a ramdisket. erre meg az office nem akar rendesen indulni, mert nem jó neki a temp, valamint a böngészők cache-ét át kell raknom a hdd-re, ami miatt megint elkezdi pörgetni a hdd-t időnként, és hol leáll, hol meg elindul. simán lehet hallani a dolgot.

    6. tehát a ramdisk meg kell, de akkor meg kevés a rendszernek a memória.

    hát ez valami fantasztikus. azt hiszem jövő hónapban 8GB ramra beruházok, hogy kilőhessem, és akkor talán megoldódik a problémám... :))

    www.brczart.hu

Új hozzászólás Aktív témák