Új hozzászólás Aktív témák

  • icecave

    nagyúr

    Sziasztok!

    Most informálódok SSD témában, mert elékezett az idő, hogy váltsak sima HDD-ről.

    Elolvastam az első hozzászólást, és az abban megfogalmazott pár kérdésre válaszolván amire szükségem van:

    1. 2 db SSD-t szeretnék, egyiken a rendszer és a telepített programok, másikon a munka. (Van egy harmadik winchesterem, egy USB3-as 750 GB-os, ezen lenne minden más (filmek, zenék, stb). A 2 db-ra kb. 50-60k-t szánnék, nem baj,ha kevesebb,de itt aprón is láttam már beépítőkerettel OCZ VERTEX 3 120GB SATA3 [r/w: 550/500 MB/s]-osat 25 alatt, első körben ezekre gondoltam, de bárki megvétózhat, pont azért írok.

    2. Kb. 90-120 gb-osokra lenne szükségem (most a rendszerem partíciója 55 gigás, és 8 giga a szabad hely). A másik a munkának szintén kell legalább ekkora, mert itt tárolnám a pshop és 3d fileok mellett a texturákat, stb-ket, ahogyan most is erre külön winchesterem van. A munkához jórészt 0,3-tól akár 300 megás file-okat is használok, ezekből viszont van, hogy 30-40-et is (hidden objekt játékok renderscenéinek elkészítéséhez).

    3. Win 7, 64 bithez lesz, ez is marad nekem még jóideig.

    4. Asztali géphez, SATA II-re lenne kötve, de SATA III-asat szeretnék venni SSD-ből, hogy majd pár év múlva, másik alaplapom már SATA III-as lesz, és ne legyen gond. (Amit írtam 750-es winyót úgy tudom használni USB3-on, hogy van egy PCI-os USB3-as kártyám, és arra van rádugva).

    5. Az alaplapom MSI P55-GD55 (és ebben van az pci-e MSI USB3 kártya is, mivel alapból csak usb 2-es a lap).

    6. Beépítő keretet szeretnék mindkettőhöz.

    Röviden ennyi, kérekszépen javaslatokat, mivel járnék jobban. Addig is, informálódok tovább. Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák