Új hozzászólás Aktív témák

  • Bodor

    veterán

    válasz sir fg #2830 üzenetére

    Pont most írtam erről valakinek, be is másolom, hogy mi a hozzáállásom a témában.
    ( nekem is 8 GB RAM van a gépemben)

    "Az, hogy kikapcsoláskor mennyi idő ez a lementés, nem igazán érdekel, mert nem várom meg ott ülve míg kikapcsol......
    Bekapcsoláskor meg 5 mp.
    Ha annyira félted az SSD-t, hogy zavar az, hogy minden egyes kikapcsoláskor kiírja a ramdisk tartalmát a program az SSD-re, akkor talán be is lehetne állítani, hogy ne a "C"-re írja azt a képfájlt.

    Nem tudom, hogy számodra mi lenne a megoldás, én nem használom a tabokat, hanem könyvjelzőzőm, de mindegy mert nálam ugye minden Firefox dolog a Ramdisken van ( tehát oda van telepítve a böngésző, ot van a cache, és oda van áthelyezve az SSD-ről a profilmappa is) , sőt még az összes TEMP is. Nagyobb Ramdiskre, lehet más programokat is telepíteni, nem fontos a "C"-re mindent.

    Az évek alatt rájöttem arra, hogy nem kell kímélni annyira az SSD-t, hanem használni.
    A Firefox-ot és az összes TEMP -et sem azért raktam a Ramdsikre, hogy kíméljem az SSD-t ( úgyis felírja az egészet minden leállításnál) , hanem azért hogy minél gyorsabb legyen a gépem.
    Egy kis statisztika: 9 hónapja van a gépemben a Samsung 830-as 64 GB-os SSD. Eddig összesen 2.5 TB írást viselt el ( ez kb 10 GB/nap) , 98% os a kondíciója, a teljesítménye a TRIM-nek és a jó beállításoknak köszönhetően még mindig 100%-os. Nos akkor hány évig is fog menni? És vajon hány évig fogom használni?
    Szóval ?"

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák