Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
powerup2
addikt
válasz Core2duo6600 #59521 üzenetére
erre
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
bb.bocs
őstag
-
hunaqua
addikt
Két épület van összekötve.Az egyik épületben lenne a router (Digi 200),ezen lenne 3 Pc és mondjuk 1 nyomtató ( itt nincs gond a wifi ellátja a területet,és még ide is jöhet egy switch ). Ebből menne egy kábel a szomszéd épületbe egy switch-be ,ami hajtana 3 pc-t ,egy szerver gépet ,és 2 nyomtatót.Ide valami wifi megoldás még kell.Nagy sebességek nem kellenek,de viszonylag stabil legyen.
Szerintetek melyik router lenne erre elegendő valamilyen stabil CFW-el ?
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
sunpower
tag
Sziasztok!
A Tomato fórumban már próbálkoztam, de sajna nem kaptam választ. Hátha itt esetleg.....
RT-N18 routerem van Tomato-val, amin fut a beépített Transmission kliens (tökéletesen) egy külső HDD társaságában.
Jelenlegi szolgáltatómnál a feltöltés 8 Mbit, ami kb. 30-35%-os terhelést jelent a routernek. 100%-os tehelés mellett ez kb. 24Mbit-et jelent, de ugye nem illik teljesen kiterhelni.
Pár hónap múlva elérhető lesz a Digi is, amit felfelé irányban többet tud.Kérdés lenne, hogy van-e valakinek olyan tapasztalata, hogy:
- Asus router,
- Tomato, beépített Transmissionnal,
- Routerre kötött külső HDD ext3-ra vagy 4-re formázva,milyen sebességeket tud produkálni felfelé irányba.
Lehetőség szerint a preferált routerek RT-AC68U és az RT-AC 3200 lennének (esetleg RT-AC-87U).
Ha esetleg más ASUS routerrel, vagy Merlinnel van tapasztalat, azt is szívesen venném.
Köszi előre is a visszajelzéseket!
-
Core2duo6600
veterán
válasz powerup2 #59552 üzenetére
Ilyenre is szükséged lesz még : [link]
Ipon : [link]Létezik olyan csomag, amiben 2 melette van a routernek, és az kedvezőbben jön ki árban mint külön külön.
Azt hiszem max 4 et lehet hozzá kapcsolni.(#59554) hunaqua
Én optikával kötném össze a 2 épületet,
vagy profi wifi vel ![ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Zöldpardon
csendes tag
Sziasztok
Eszközöket keresek wifi hálózat kiépítésére.
A helyszín templom, 400 nm alapterület, 3 szint, vastag méteres falak.
Az igény, egyszerre kb. 10 mobil, 3-4 laptop, hálózati nyomtató fityegne a hálózaton.
Stabil hálózatra lenne szükség. -
daw460
csendes tag
válasz Gubek-Einste #59524 üzenetére
Köszi, megnézem őket! Panel környezet, 2 fal, és 20+ másik elérhető wifi jelenleg.
-
krealon
veterán
válasz Zöldpardon #59557 üzenetére
"Eszközöket keresek wifi hálózat kiépítésére.
A helyszín templom, 400 nm alapterület,"Erre egy ASUS RT-N18U is eleg lenne.
"3 szint, vastag méteres falak."
Fodem fuggvenyeben kb 1 Access Point / szint a minimum, de a vastag falak mindket oldalara illene AP-ket telepiteni, ha
"Stabil hálózatra lenne szükség."
Es eddig csak statikus kliensekrol van szo.
Ha azt is meg kell oldani, hogy a mobiltelefonok VoIP vagy hasonlo streaming atvitele se szakadjon meg, amikor azok a kulonbozo AP-k kozeleben tartozkodik, akkor mar csak az Ubiquiti Unifi rendszer johet szoba mit legolcsobb alternativa.
4-5 AP, hozza egy Power-over-Ethernet switch, hogy aramot ne kelljen kulon huzni az AP-khoz.
Ha nincs egy folyamatosan uzemelo x86-os gep (szerver), akkor a vezerleshez szukseges egy Cloud Key is.Ez kabelekkel (munkadij nelkul) mar meghaladja a 200e Ft-ot.
-
Core2duo6600
veterán
válasz Zöldpardon #59560 üzenetére
Igen nagyjából erre.
Ennél az Asusnál komolyabba van értelme belefeccölni, és ha igen akkor tipp?
Látni kéne, egy alaprajz sokat segítene
Ahogy a kollega is említette kell a vezérléshez a Cloud key nevű eszköz, ezt 26 000 HUF ért láttam az Iponban.
Egy POE switch vagy annyi POE tápfeladó/injektor ahány AP van, meg kell nézni melyik az olcsóbb.
És hát egy router sem ártana, szintén UBIQUITI tól[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
válasz Zöldpardon #59561 üzenetére
Az a vicc kategória szerintem ...
-
Core2duo6600
veterán
válasz Zöldpardon #59557 üzenetére
Milyen internet elérés van ?
-
Zöldpardon
csendes tag
-
Core2duo6600
veterán
válasz Zöldpardon #59565 üzenetére
Azért lenne lényeges, hogy szükséges-e hogy az AP knek gigabites kapcsolatuk legyen, valamint még jóü lenne tudni, hogy a kliensek egymással is kommunikálnak, vagy csak a netet érik el ?
-
Daywalkerke
aktív tag
Sziasztok!
Régi 3 antennás TP-Link routeremet szeretném lecserélni egy újra.
Tavaly az ASUS RT-AC1200G+ Routert néztem, de az egyik ismerősöm idén tavasszal vett magának egyet és állandóan újra indul neki és ahogy ezen termék itteni saját topic-jában olvastam ez nem egyedi eset, szinte kivétel nélkül mindenkinél ezt produkálja.
Mivel 4 vagy több antennás routert szeretnék venni és ha lehet nem szeretnék így járni mint ismerősöm ezért érdeklődnék, hogy max 20.000Ftos árig milyen megbízható routert tudnátok ajánlani?
Egy követelmény lenne csak, hogy legyen benne Guest network a vendégeknek és bírjon el lehetőleg 5-10 egyszerre rácsatlakozó eszközt is. TP-LINK TL-WA850RE erősítővel gondolom már minden új router kompatibilis, mert még ez lett volna egy kritérium mert jelenleg két ilyen extender is van a jelenlegi router mellett mert elég sok tégle fal van a házba ahova kellene.
Találtam egy TP-LINK Archer C60 AC1350 Routert ami 5 antennás és árban is elég jó (11-12e Ft körül van), de fogalmam sincs, hogy mennyire megbízható, vannak itt fórumon vele valakinek tapasztalatai?
Köszönöm előre is a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz bb.bocs #59537 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 20k-s határral: Asus N56U (CFW-vel AC-s), D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)
25-30k között: Asus AC58U, TP-Link Archer C5/C7Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
KisApám
addikt
Van valakinek XIAOMI WiFi Router 3G itt?
Ezzel lehet angolosítani (hozzá van)?:innen infó
innen az angol
(Bár mintha a sima 3-ashoz lenne vagy 3C verzióhoz...)Illetve a WebApp-on és a Google Fordítón keresztül megoldható.
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz Gubek-Einste #59568 üzenetére
Asus RT-AC58U routert ajánlod?
Ez a MU-MIMO tényleg jobban ki tud szolgálni egyszerre több rá csatlakozó eszközt mint a sima MU-MIMO nélküli routerek? Újraindulási hoba mint az ASUS RT-AC1200G+ Routernél nincs ezen típusnál? Adásteljesítménye milyen, pár téglafalat még átvisz?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Daywalkerke #59567 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U (CFW-vel AC-s), D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)A TP-Link Archer C60 nem ajánlott a 100-as portjai miatt.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Daywalkerke #59571 üzenetére
Igen, azt.
Ezzel nincsen újra indulási gondok.
Nézzél be a saját topikjába.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz Gubek-Einste #59574 üzenetére
Ahogy írtam olyan házba kellene ahol több tégla fal is van, de nem gond ha nem megy át mindegyiken mert van két TP-Link erősítőm, de ha az ASUS RT-AC58U router nem indulgat újra akkor szerintem azt fogom megvenni, úgy meg pláne ha a TP-Link Archer C60 router nem ajánlott, meg az Asus-ra 3 év garancia van ami szintén elég jó.
A legfontosabb kritérium számomra, hogy akár egyszerre 8-10 vezeték nélkül rá csatlakozó eszközt is ki tudjon szolgálni, de ebből a szempontból gondolom az ASUS RT-AC58U router a MU-MIMO miatt is jó választás, közben már saját topic-jában is rákérdeztem a tapasztalatokra, de ahogy nézem az nem annyira pörög mint ez a fórum.[ Szerkesztve ]
-
andrasc
csendes tag
válasz SeniorTilla #59535 üzenetére
érdemes rákeresni a xiaomi MI3 tesztekre , mindenütt kiemelik a extrém erős wifit, és a stabilitást. Találtam olyan tesztet ahol a asus valamelyik prémiumkategóriás (csak árára emlékszem 220 euró volt) routeréval mérik össze a wifijét , sebeségben persze legyőzi a xiaomi routert de jel erősségben nem. Nekem elötte egy tp-link AC 1750 routerem volt, xiaomi jel erősségben keményen veri, lakáson belül, sebességben kb egyformát mértem. Eddig az volt a gondom vele hogy 100 as lan miatt lassú volt a másolás a nas és a PC között, illetve ha TV-n FHD filmet néztem a nas-ról vagy PC-ről ,és közben esetleg másoltam volna akkor film beszaggatott , új 3 G verzió már gigabites.
Használok még repeatert külföldön, egy emelettel feljebb van a router (AC wifis), próbáltam "jó áras" 10-20 eurós verziókat, sebesség gond volt mindig. ami bevált nagyon az Netgear EX3800-100PES AC750 Universal WLAN Repeater (kb 42 euro, amazon.de ár), több falon keresztül is jól veszi a jelet (60 megás net böl 50-55 megát mérek a PC-n) és a repeater lan kimenetére van kötve egy Netgear GS105E-200PES 5-Port WeB Managed (Plus) Gigabit Switch (30-35 euro , amazon.de ár), erre van rákötve a PC és egy androidos tv box . Ez így stabilan megy 2 éve, igaz itt nincs torrent (mert büntetik), de a Magyar TV-t streamelve nézem (android box) napi 12-14 órát, gond nélkül.[ Szerkesztve ]
-
Pecc
őstag
Sziasztok!
Van e megoldás arra, hogy pár év (2-3) 0-24 üzem után egy tp link 340gd majd utána ugyanigy egy 840nd wifi sávszélessége lecsökken? 60megás net, kábelen megvan, wifin 18-20 5cm-ről is. Ezek új korukban tolták, ami a csövön kifért amennyit csak bírtak, a 840nd 60at stabilan wifin. A jelerősség megmaradt, az rendben van.
A kukán kívül van ilyenkor esetleg valami felélesztő varázsige?
Ha nincs mit ajánlotok atomstabil használatra? 10k-nál többet nem szánnék rá.
1 mobil és egy usb-s tp link wifi vevő használja.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
10k alatt Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND lenne az ajánlott alap eszköz.
Öreg router GYIKEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
SkiDev
senior tag
válasz qnadam #59443 üzenetére
Abban az esetben mi történik, ha fogok egy Gigabites modem-et és úgy oldom meg, hogy 2 csatlakozóját + a 2 PC-t összekötöm, a harmadikra meg rádugom a Wifi Routert? Működne? WiFin nem kell szükséges annyira az 500-as net. Mivel nekünk 12k sok a 1043ND routerre. Viszont a 10/100/1000-es modemek elég korrekt áron ~ 3-4k-ért kaphatóak.
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
andrasc
csendes tag
válasz Klara_ #59579 üzenetére
A plafon valóban 400 euró de mondjuk Asus RT-AC3200 229 euro, bár csak lelkes amatőr vagyok de szerintem benne van a prémium szegmensben (elnézést ha tévedek) . Jók az asus routerek, családban korábban telepitettem párat. A xiaomi viszont baromi olcsón adja a jó erös középszintet, nekem nagy meglepetés volt. Azóta ismerősök is használják, olcsósága miatt ipari környezetben is, műhelyben (eldobható kategória), ha csak erös 2 normás wifis, és stabil, megbizható router kell, akkor nagyon ajánlott vétel.
-
SkiDev
senior tag
válasz qnadam #59584 üzenetére
Lehet akkor rosszul írtam (mondtam nem értek olyan mértékben hozzá ) A lakásba falból kábelen egy dobozba érkezik, amelyikhez lan kábelt lehet kötni. Úgy gondoltam, hogy ehhez lan kábellel egy switchet kötök,
amelyik tud gigabitet (~4k-s tétel). Ehhez pedig 1-1 kábelen két gépet, valamint egy routert ami ossza a jelet. De ha jól sejtem, akkor csak a kábeleken fog tudni leadni ~300+ sebességet, mivel a router az még mindig a 100-as korlátba ütközik. Viszont WiFi-n az a 100-as elég.
Akkor gondolom rosszul értelmeztem a dolgokat, a switch az ami gyakorlatilag egy antenna nélkül router (ami persze nem szórja a jelet), a modem meg az amelyikben csak egy utp és egy LAN-kábel csatlakozó van.Ha így jó lenne, akkor nem offolnám tovább a topicot.
[ Szerkesztve ]
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
Ezek a mifi-s cuccok (esetleg konkrétan e5577s LTE vagy ha van ennél jobb) tudják az internet megosztást USB-n PC-re?
Kinek milyen tapasztalata van ebben?
Esetleg másik mifi-vel?
Ebből indul ki a kérdés.A kanál a gyengék villája
-
Topikgazda
-
bbmt
senior tag
válasz Gubek-Einste #59589 üzenetére
OK,
Abban valami tapasztalat, hogy sim-es router mennyire tudja hozni egy lte telefon sebességét?
( tehát ahol a telefon le van téve egy pontra és hoz 80Mbit-et ugyan ott a sim-es router is hozná, vagy mindenképpen kevesebb lenne jelentősen.)A kanál a gyengék villája
-
Topikgazda
-
veterán
válasz Klara_ #59579 üzenetére
220EUR-ért már elvárjuk a prémium minőséget és tudást. Tökmindegy ki mit mond, ha egy ilyen árú router sz*r (márpedig nekem az volt az AC87U 53E forintért), akkor megette a fene az egészet. És maradjunk meg a otthoni használatnál, az nagyvállalati, üzleti szegmens más téma. Szerintem az AC87U otthoni használatra prémium kategória volt ennek megfelelő áron, de a megbízhatóság és az ígért paraméterek messze nem voltak azok.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Klara_
őstag
válasz SeniorTilla #59592 üzenetére
Szerintem ezt leirtuk neked anno, hogy a 87U nem minden WiFi klienst szeret, en is megjartam vele, ezert lett lecserelve egy 68U-ra, avval semmi gondom.
Az pedig, hogy mit varsz el es mit kapsz a penzedert, ket teljesen kulon dolog.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Klara_ #59594 üzenetére
Nem a wifi kliensekkel volt gond, hanem úgy cuzamme mindennel. Sőt, a wifivel még elégedett is voltam Én is leírtam már ezt korábban, de nem mindenki emlékszik vissza az ezer helyen hagyott kommentjeire és a rá kapott válaszra, te sem és én sem
A 68U-nak a médiaszervere neked jól működik?
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Klara_
őstag
válasz SeniorTilla #59596 üzenetére
Nalam csak a WiFi-vel volt gond a 87U-n. Mediaszerver reszt nem hasznalom, PC-n van Serviio ha arra van szukseg. Olvass bele a forumaba, ha volt vele gond ott valoszinu elojott mar a kerdes!
-
pvil
tag
Üdv!
Van valakinek tapasztalata Tenda routerekkel kapcsolatban, gondolkodom AC9 vásárlásán,
érdemes lehet ezt választani vagy felejtsem el?!
Van ezeken magyar felhasználói felület?Köszönöm: pvil
-
Topikgazda
-
gabe_t
csendes újonc
Sziasztok !
Mobil Wifi Hotspot ot szeretnék venni. Zéró jártasságom van a témában, de SOS be kellene. Fő szempontok :
- Megosztani a netet UPC - s kártyával vagy amit adtak hozzá HUAWEI E3531 USB Stick - el (inkább kártáyval) telefonra illetve az autó gyári navigációjával.Tudnátok ajánlani párat? ( olyan 20.000 Ft ig )
Előre is köszönöm annak aki segít.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen TV-t vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- BMW topik
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Opel topik
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest