Hirdetés
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 2042
- EA Sports WRC '23
- GTA V
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
Üdv!
Szolgáltatóváltás miatt router után kell néznem, mert az új szolgáltató csak egy kábelt biztosít befelé, beltéri elősztó modemjük nincs.
Faluról van szó, tehát interferencia kb nulla, az internet legjobb esetben is 30 Mb-es tud lenni papíron. Az jó lenne, ha tudna olyat, hogy fut a PC, ami kábellel van összekötve a routerrel és DLNA-n keresztül küldeni a WiFi-vel csatlakoztatott TV-re a 10-15 GB-os mkv-kat, anélkül, hogy szakadozzon a lejátszás. Erre a Telekomos routerek nem voltak képesek (az is lehet, hogy a TV sem képes rá)
Pár android telefon lenne rajta, meg két PC kábellel.
Falból van pár, a TLWR741ND korábban épp csak majdnem elég volt, hosszú ház, egyik végén a router, sok vastag fal.
Eddig, a topikba való beleolvasás után, erre a pár darabra gondoltam, de ha van más ötletetek, azt is meghallgatom, csak legyen költséghatékonyD-Link GO-RT-N300 Router-3700-tól
D-Link DIR-605L Router-4500-tól
TP-LINK TL-WR841N Router-5000-től
ASUS RT-N12 Plus Router-5400-tól[ Szerkesztve ]
-
amulet
senior tag
Tudom egyik sem ajánlott kategória és nem tp-link és asus, de talán van tapasztalat valakinek
Szóval már írtam, hogy szeretnék egy erős routert és fontos a kinézet, tehát a belső antennás jöhet szóba
D-Link 868L és az Airport Extreme tetszik kinézetre. Melyik a stabilabb, és erősebb tégla falak tekintetében?
2013-as technológiát képviselnek -
akcir007
csendes tag
Sziasztok,
A jelenleg routerem elkezdett pár hete haldokolni (TP-Link WR1043ND a régi fehér típus)
Ezt egy TL-WN722N-es adapterrel veszem PC-én.
Sok beállítást megpróbáltam, váltottam sugárzási csatornákat, de valamiért nagyon instabil.
Érdekes, hogy ha több eszköz csatlakozik rá, akkor teljes mértékben leáll, más időben pedig működik megfelelően.Arra gondoltam cserélem az egységeket.
Két márkára szűrtem le a választást:TP-link AC1200 + Archer T4U
Vagy
Asus RT-AC53 + ASUS USB-AC53 Nano
Melyiket javasolnátok?
Vagy esetleg más?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
petya220
senior tag
Sziasztok!
Router vásárlás előtt vagyok,de nem tudom,hogy mi éri meg...
Amit szeretnék:
- Gigabit lan-ok
- AC-s wifi
- 2,4/ 5 Ghz
- 10ezer és 20ezer között
- Friss router, jó firmware support-tal
- Megbízható legyen!
- Wifin minél nagyobb átviteli sebesség"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
krealon
veterán
válasz petya220 #59055 üzenetére
"Amit szeretnék:
- Gigabit lan-ok
- AC-s wifi
- 2,4/ 5 Ghz
- 10ezer és 20ezer között"Erre egyetlen eszokz passzol az ajanlott listabol:
D-link DIR-860LViszont ahhoz hogy ez teljesuljon:
"- Megbízható legyen!
- Wifin minél nagyobb átviteli sebesség", ahhoz a gyari firmware-t Padavan-ra kell cserelni. (Ezzel ugyebar a garancia ugrik, de nyom nelkul visszateheto a gyari firmware a beepitett TFTP-s recovery-vel, ha korabban keszult mentes.)
A
"- Friss router, jó firmware support-tal"
nem ertelmezheto ebben az arkategoriaban.
Ha a Padavan / LEDE firmware megfelelo szamodra, akkor a jo firmware support teljesul.Gyari firmware eseten peldaul a hagyomanyos ADSL kapcsolattal "mesesen" mukodik (hol volt, hol nem volt ).
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
TL-WR1043N-nel van tapasztalat?
Ugyan az mint az ND-s változat, csak fixek az antennák? A fontosabb kérdés, hogy 500-as, 1000Mbps-es nethez mehet gond nélkül, mint az ND változat?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
kidii
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Linksys Velop mesh routeréről? Sajnos nekem muszáj mesh megoldást keresni, mert a mellettem levő szobában éppen hogy elér a TP-Link WR1043ND router jele (közvetlen a fal mellett van a router, és mégis csak 1 jel van)... Nem tudtam, hogy ennyire visszafogja a jelet a vályogfal.
-
woodworm
veterán
Szerintem a mesh routereknek szólóban nem sok értelmük van, főleg egy 2,4 GHz-es egysávos router mellé téve. Nem leszel előrébb vele, mint egy dual band routerrel jelismétlőként vagy bekábelezve ap-ként.
(#59044) qnadam
Igazából panaszkodni azok szoktak, akiknek nem működik. Nálam pl. nincs semmi gond vele, egyik sávon sem (most éppen lede van rajta). Az biztos, hogy nagyon érzékeny a környezetre és egyes usb3-as hdd házra. Sokszor elég, ha használva van az usb3-as port. Padavan alatt, ha gondok jelentkeznének, vissza is lehet butítani usb2-esnek.[ Szerkesztve ]
-
kidii
csendes tag
-
taky023
tag
Sziasztok!
Frissen költözünk párommal az új lakásba, a szolgáltatónk pedig csak a modemet biztosítja, szóval szükségünk lenne egy jó kis wifi-routerre, ebben kérem segítségeteket!
Paraméterek:
-50 Mbites internet (később váltás lehetősége 100-ra)
-router a nappaliban lesz, két oldalon szobák (~50 nm az egész lakás, téglafalak)
-legyen megbízható, erős, de szerintem ilyen viszonylag kis területhez nem kell más extra - bízom bennetek.Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz norbert1998 #59051 üzenetére
Ebből a négyből csak a TP-Link 841N lenne ajánlott-
Asus N12 D1 lenne még ajánlott ebben a kategóriában.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz amulet #59052 üzenetére
Inkább a D-Link legyen a kettő közül.
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz akcir007 #59053 üzenetére
Ha a TP-Link az Archer C5 akkor jó, ha C1200 akkor nem.
Az Asus AC53 nem ajánlott, nano/mini adapter-t nem vesszük mert köröm piszok méretű beépített antennái vannak.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U (CFW-vel AC-s), D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)
25-30k között: Asus AC58U, TP-Link Archer C5/C7Wifi adapternek ajánlottak:
USB-sből TP-Link 822N/8200ND, Asus USB-N13/N14.
PCI-E csatlakozóval pedig TP-Link TL-WN881ND, Asus PCE-N15
Ezek mind csak 2,4 GHz képesek így lehet is rajtuk antennát szabadon cserélni (már amelyik cserélhető antennás), antennából a TP-Link TL-ANT2405C vagy TL-ANT2408C lenne az ajánlott.Dual band képességgel:
USB-sekből Asus USB-N53/N66/AC53/AC54/AC55/AC56/AC68, TP-Link TL-WDN3200/4200/Archer T4U/T4UH/T4UHP/T9UH
PCI-E csatlakozóval pedig Asus PCE-N53/AC55BT/AC56U/AC66/AC68/AC88, TP-Link TL-WDN3800/4800/Archer T6E/T8E/T9E
A dual band adapterekhez sajnos nem tudsz olyan könnyen hosszabbító kábelt kapni így meg kell barátkozni a gyári kiszereléssel.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz taky023 #59064 üzenetére
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U (CFW-vel AC-s), D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Vyndree
őstag
Sziasztok!
T-s 120MBit/s netem van
Amit kaptam hozzá Cisco EPC3925 (belső antennás) routerem van, ezzel osztom a wifit. Az emeleten van jel, az ottani asztali gépen is használva van, de gyenge a jel. Sokszor magas a ping és gyenge e letöltési sebesség, ezen szeretnék változtatni. Mobillal mérve a router mellett 45MBit körüli az érték, fent ahol használni szeretném ennek a töredéke 3-12M közötti. A ping is van mikor 8, de van mikor 100 feletti. A másik gépen egy másik közelebbi helységben stabil a net, ping és sebesség szempontjából is.Először egy vezeték nélküli hatótávnövelőben gondolkoztam, de lebeszéltek róla, egy nagyobb teljesítményű routert ajánlottak.
Neten rendeltem egy TL-WR940N routert abban bízva, hogy erősebb lesz a jel és használható lesz az emeleten is. 7290Ft volt az ára szállítással, 3 x 5dBi antennás. Az itteni összefoglalóban azt olvastam, hogy ez egy ajánlott típus.
120MBit nethez elég lesz ezr?
A mostani router melletti gépem ugyanoda fog csatlakozni kábelen ahova most is, vagy azt is majd az új szerzeményhez csatoljam?Jól döntöttem?
Remélem nem kell élnem a 14 napos pénz visszafizetési lehetőségemmel.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Gubek-Einste #59069 üzenetére
Az fel sem tűnt. Szoftveresen olyannak tűnik mint a többi. link - Viszont feltűnt, hogy nincs nat boost menü, mint az ND-nél. Bár az AC3200-ban sincs.
Hardverről nem találtam semmi konkrétumot.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
amulet
senior tag
válasz Gubek-Einste #59066 üzenetére
köszönöm, segített a döntésben
Dlink lesz -
Topikgazda
-
Vyndree
őstag
válasz Gubek-Einste #59074 üzenetére
Köszönöm.
Ezzel a 450MBit-es eszközzel nem lesz a 120MBit-em? Ha a mostani Cisco-hoz van csatolva kábelesen a fő számítógépem, akkor sem? A fenti két gépen elég ha jó lesz a ping és hozza a 40-50MBit-et, oda az bőven elég lesz.
Bocsi ha butaságot kérdezek. -
Topikgazda
-
petya220
senior tag
válasz krealon #59058 üzenetére
Imádom hogy mindent mókolni kell
Telefont,NAS-t, Routert, TV-t, mindent..Jól hangzik ez a router, de furdal a kíváncsiság,hogy a rejtett antennákkal milyen a sugárzásitávja?
"A
"- Friss router, jó firmware support-tal"
nem ertelmezheto ebben az arkategoriaban."
Milyen árkategóriában várhatja el az ember ezt???csalogat ez a Padavan
Még amit néztem, a banana router, de ott a vezetéknélküli rész gyér..[ Szerkesztve ]
"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
petya220
senior tag
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősöm Routert szeretne venni, amin Shibby Tomato rendszert futtatna, és fontos lenne neki a Torrent.
Javasolnátok a legolcsóbb routert?
(lehetőleg asus router kellene, de minden érdekel)
köszönjük szépen!
-
Topikgazda
válasz Tav-Csoves #59080 üzenetére
Ha nem kell dual band wifi akkor Asus N18U.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
taky023
tag
válasz Gubek-Einste #59070 üzenetére
Szia!
Egy pc, egy noti, két tv, két telefon tutira használná (persze nem egy időben), valószínűleg idővel majd egy xbox is, plusz ha vendégek jönnek, akkor ők is bizonyára elkérik a kódot.
A beszerzésre olyan 10-15 ezer Ft-ot gondoltam, de nyilván minél alacsonyabb az összeg, annál jobb.
-
akcir007
csendes tag
válasz Gubek-Einste #59067 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
Tav-Csoves
őstag
válasz Gubek-Einste #59081 üzenetére
Köszönöm szépen, erre gondoltam én is, csak inkább itt is rákérdeztem, hátha van jobb.
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Digi 100 Pro netem van az albérletben (jelenleg nem tervezem bővíteni), és ehhez szeretnék egy routert venni. Bár ehhez egy gyengébb router is jó lenne, én mégis gigabites portokkal és 5GHz-es AC-s WiFi-vel ellátott routert szeretnék (hogy ne 1-2 év múlva kelljen megint venni egyet). Az eszközök vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kapcsolódnának (2 telefon, 2 laptop és egy iPad), nyilván nem egyszerre lennének használva. Társasházban lakunk, látok vagy 15 WiFi hálózatot, zavarnak is rendesen.
14-15k a lélektani értékhatár (számla (és így gari) nélkül 9-10k), többet nem szeretnék rákölteni. USB nem létszükség (nem baj ha van!), a CFW érdekelne, mert még sosem csináltam, és szeretném kicsit beleásni magam (így csak funfact, nem létszükség).
Olvasgattam az ajánlott router listákat illetve magam is próbáltam keresni, és találtam is pár számomra elméletileg megfelelő darabot.- DIR-850L
- NBG6515
- RT-AC53
- Archer C2 (v2-től felfele)
- Archer C5 (ez már inkább 16k)De
mindegyikre az van kimondva (hogy ezért meg azért) nem ajánlott. Akkor mégis mit érdemes venni ebben az értékkategóriában figyelembe véve az igényeket?
-
woodworm
veterán
Azt a 16 ezres c5-öst leinformálnám, hogy tényleg az és nem c1200-as. Mindenképpen van elállási jogod, de ez macera és addig sincs routered.
Ha érdekel cfw, akkor a d-link dir-860l b1-es fér még bele esetleg a költségvetésbe. Mindkét nagy webáruház b1-est küldött eddig és ott megúszhatod a postaköltséget.
Ha otthon vagy külföldi rendelésekben, egyre olcsóbb a xiaomi 3g, már találni 10e környékén is. -
veterán
Nem vagyok elégedett az ASUS RT-AC87U routerrel. Maga a cucc igényes, tetszik a kezelőfelülete, pikk-pakk működik minden benne.
DE: a médiaszerver nem működik stabilan, vagy én vagyok béna valamiben.
4k LG TV kábellel összekötve: net megy, youtube, stb-k tökéletesen mennek, de az usb2 vagy usb3 portokba tett külső HDD-t időnként ledobja a router. Pl. rátallózok a TV-ben, megnyitom az egyik filmet, elindul, aztán megáll, és kiírja a TV, hogy instabil a kapcsolat...
Most pl. a probook 450-esemen sem látom a routert, nem tudok rátallózni, mert nem jelenik meg a sajátgépben a HDD-k alatt. Máskor pedig megjelenik, és megy rendesen. Most csak a hálózati helyek alatt lehet megnyitni, de itt bejelentkezéási jelszót kér, ami egy itthoni hálózaton belül nem tűnik indokoltnak. Ráadásul itt a hálózati helyekben alig jelenik meg néhány mappa, azoknak is csak a felét lehet megnyitni, a másik felénél hálózati hibát ír a windows.
Próbáltam csak az usb2-be tenni a hdd-t, csak az usb3-ba, és próbáltam két HDD-vel is két külön usb házban.
Nem stabil egyik sem.
Valamit rosszul állíthattam be, vagy küldjem vissza az egészet a francba? persze azt szeretném, hogy megmaradjon és jó legyen.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
John Rose
aktív tag
Sziasztok!
Meglévő Tp-Link TL-WR740N routeremet szeretném lecserélni. Sokszor fordul elő, hogy szétkapcsol WiFi-n. Vezetéken nincs gond. Két router között vacilálok, az egyik egy ASUS RT-N12E, a másik pedig egy Zyxel NBG 418N V2. Mindkettő használt és 3k az áruk.
Sajnos anyagilag nem tudok újat drágábban venni. Kérdésem az lenne melyik lenne jobb a kettő közül. Tudom ilyen árban csodára ne számítsak, de három gyerek mellett még ez is meggondolandó.
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz SeniorTilla #59092 üzenetére
IDE való kérdés.
-
Topikgazda
-
veterán
válasz Gubek-Einste #59095 üzenetére
OK, értem. Annyira azért ide is illik, hogy aki ilyet akar venni, mire számítson
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
John Rose
aktív tag
válasz Gubek-Einste #59096 üzenetére
Köszönöm! Közben találtam 3 év garanciával egy Asus Rt-N12+ routert 4k-ért. Erről esetleg vélemény?
-
woodworm
veterán
válasz John Rose #59098 üzenetére
Az n12 kapcsán annyi altípus készült különböző hardververzióban, hogy ember legyen a talpán, aki elmegy rajta. Fogadd meg a tanácsot és csak az ajánlott verziókat vedd meg, mert nem leszel előrébb a halódó routerednél.
Az n12+ jött ki mt7620-as chippel is, arra elérhető padavan, a fejlesztői oldalon olvasható vélemények alapján orvosolja az asus fw hibáit. Hogy a használtan árult készülék pontosan milyen, az zsákbamacska, hacsak a tulajdonos nem tudja pontosan mit ad el.Apropó, a tp-linket próbáltad másik táppal?
-
MasterMark
titán
Üdv,
Valami budget régebbi (már csak használtan kapható is jó) VPN kliens routert tudtok mondani? PPTP vagy IKEv2 protokkollal.
Köszi.
szerk.: Olyan is jó, aminél custom firmware-rel megoldható esetleg.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest