Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- PlayStation 5
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 2042
- EA Sports WRC '23
- GTA V
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
RéNyBoY
csendes tag
válasz Core2duo6600 #59201 üzenetére
Szia! A net 200mbit, de gondolkoztam feljebb menni sebességben a későbbiekben. Egyedül a nas csatlakozna kábelen, a többi wifi-n. A NAS-on samba fog menni, a két laptop win10 (az egyik ac-s, a másik nem). A mediabox is ac-s. Nem tudom milyen infóra lenne még szükség, ha kell még bármi akkor szólj.
Előre is köszi[ Szerkesztve ]
-
-
RéNyBoY
csendes tag
válasz Multibit #59203 üzenetére
Sajnos a router olyan helyen van a lakásban ahonnan/ahová nem tudok kábelt húzni a tv környékére, ezért gondoltam, hogy egy erősebb/nagyobb tudású router kiszolgálná az igényeimet. Asztali gép nincs, csak laptopok, azokat meg amúgysem akarnám kábelesen használni. Xbox meg Ps-hez meg bőven elég a wifi (nem játszok online, vagy csak nagyon keveset). A legtáposabb feladata a routernek az 5-6 torrent és a full hd stream lenne egyelőre, későbbiekben lehet 4k is. 2en használnánk csak, egyidőben nem lenne rajta 20 user.
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz RéNyBoY #59205 üzenetére
Ha akarod mindent meg lehet oldani, elmegy az a kábel a falon kivül is.
Senki n em tudja garantálni, hogy bármelyik router is megfelelő lesz.
Válassz egyet az ajánlottak közül ami illik a net sebességhez, ha lakótelep ill. sok wifi t látsz a környéken, akkor olyat ami tud 5 Ghz et.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
RéNyBoY
csendes tag
válasz Core2duo6600 #59206 üzenetére
Jelenleg külföldön élek, és albérletben, és a router egy olyan közfalon van amely egyik oldala a nappali felé néz, a másik pedig a hálószoba felé. A Tv és egyéb ketyerék szintúgy a nappaliban csak a másik végében, kb 5m a távolság légvonalban, és nincs fal vagy egyéb akadály ami a wifi útját gátolná. A fenti okokból kifolyólag sajnos a nappalin nem tudok keresztűlhúzni kábelt a falon vagy fal mellett sem lenne túl esztétikus. Van-e olyan router, ami kibírja a Nason futtatott pár torrentet és a full hd streamet ilyen körülmények között, és a plusz 2-3 aktív eszközt még a hálozaton 40-45 ezerért vagy többért? Sajnos a körülmények adottak, az eszközökkel tudok variálni, de sajnos a kábelezés nem jétszik jelenleg. Ha nem lehet megoldani akkor marad a mostanihelyzet, majd ha költözünk, akkor szempont lesz a jó elhelyezés is
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
RéNyBoY
csendes tag
válasz Gubek-Einste #59209 üzenetére
Szia! Köszönöm a segítséget és javaslatot, az Asus lesz akkor. Szép napot és jó hétvégét mindenkinek!
-
-
woodworm
veterán
-
ittakary
nagyúr
gigabites előfizetéshez keresek routert szülőknek
nem poweruserek, mint én (én magamnak Archer C9et vettem), szóval 15-20k körülre raknám a tetőt, nem hal bele senki ha nem jön csövön az 1000mbps, hanem csak mondjuk 7-800...- dual band: 2,4 + 5
- AC nem feltétlenül szükséges támogatott eszközök hiányában
- USB nyomtatási lehetőségnagyjából ennyi feltétel van
előzmények:
ASUS 1200G+ volt előtte, de az folyamatosan újraindulgatott
Archer C7 nagyjából jó volt, de nem jött rajta át az 1000, ezért ment a levesbe, ez most jó lenne nekik, de ez 25k körül vanEzeket néztem át:
Archer C5 - 25k-ról leakciózták iPonban és pár más helyen 17k-ra, ennyiért ez jó lehet?!
Archer C59
ASUS AC53
D-LINK 850LNem kizárólag ezek közül szeretnék választani, csak ezeket néztem meg eddig
[ Szerkesztve ]
-
Johnny198612
tag
Sziasztok,
Kozepes szerelodobozba szeretnék betenni egy kicsi switchet (ha lehet gigabitest).
A dobozba vannak kivezetve a 4 db lakasban talalhato aljazatokhoz vezeto LAN kabelek vegei, viszont nyilvan nincs villany a kornyeken...Nekem ebbol 3 is eleg lenne, ha egy switch-csel ossze tudnam oket kapcsolni. Neten lattam ilyen kisebb swithceket, de azok is USB-t igenyelnek legalabb.
Vannak itt esetleg hasonlo cipoben jaro forumtarsak?
Mi erre a legjobb megoldas?Lattam ilyen USB-s eszokozoket, hogy gumizzak ra mondjuk powerbankot, de vajon mennyi ido alatt szivja le az eszkoz?
-
MODERÁTOR
Kitaláltam, hogy veszek egy Cat6-sebességű hordozható routert, erre esett a választás.
Nem igazán láttam ennél olcsóbbat, még ÁFÁ-val együtt sem.
Szerintetek?Xiaomi 13T
-
krealon
veterán
válasz Johnny198612 #59217 üzenetére
"A dobozba vannak kivezetve a 4 db lakasban talalhato aljazatokhoz vezeto LAN kabelek vegei, viszont nyilvan nincs villany a kornyeken...
[...]
Mi erre a legjobb megoldas?"Power-over-Ethernet.
Ha nem nagy a tavolsag es eleg a 100 Mbps, akkor passziv injector / splitter parossal olcson megoldhato.
http://www.wireless-bolt.hu/38699-poe-tapfeladoGigabit eseten celszeru inkabb szabvanyos eszkozoket hasznalni (802.3af).
A switch a fentihez kepest draga, de a splitter alig dragabb
https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=gigabit+active+poe+splitter+12v -
ChuckyCheese
tag
Hali!
Jelenleg van egy ASUS AC-51U nevű veszedelmem, ami csak 100mbit-et tud. Ez mellett van még pár hülyesége, de jelenleg ez a fő probléma.
150mbit-is netre váltás, és később 320-asra emelés miatt szeretnék egy frankó WIFI routert, aminek gigabites LAN-ja van.
Az a lényeg, hogy ennél a mostaninál jobb legyen. Arra is gondoltam, hogy igazából nem is olyan fontos az 5ghz-es wifi rész megléte. Ugyanis a mostaninál sem nagyon használom. Főleg mert az a része baromi gyenge..
Erről mi a véleményetek? Mennyire létfontosságú, ill. mennyire lesz létfontosságú éveken belül az 5ghz?
Mert akkor vehetnék mondjuk egy ilyet! Vagy tud valaki ajánlani valami 15 környékén?Sokan vagyunk, de nem kevesen! - k@bdb3t3pötch
-
veterán
válasz ChuckyCheese #59223 üzenetére
mikrohullámon. vagy ott megy melletted egy optikai gerinc
azért kérdeztem ha nincs tele a 2,4 giga, és nem kell az ac sebessége, akkor remekül el lehet lenni 5 ghz nélkül.hanyas vagy, te disznó?
-
Johnny198612
tag
válasz krealon #59220 üzenetére
Ó, szóval ezt jelenti a POE Érdemes volt megkérdezni.
Ok, de miért passzív? amikor az injektorhoz mindenképp kell hálózati adapter, nem? oO
A kábelek CAT5e Gigabitesek, és szeretném is ezt a sebességet hozni, ha már van rá lehetőség. Nagyjából 10 méteren megy a kábel a falban a csatlakozóaljzattól a dobozig.
Tehát akkor indokoltak a drágább készülékek. Feszültségértéket hogyan kell méreteznem? A switch igénye + a feszültségesés?
Köszi szépen a segítséget
-
ChuckyCheese
tag
Na megint lenne egy kérdésem. Van ez az Archer C5 1200-as típusú router. De ebből két fajtát is látok ugyanazon a név alatt. Egyiknek 2 antennája van, a másiknak 3. Az egyik drágább a másik olcsóbb. Bár boltonként változik, de lehet hogy a bolt sem tudja, hogy melyikhez melyik képét tette oda.
Lehet tudni melyik a jobb verzió? Az 1.2-es vagy a 2.x változat? Illetve melyik hogy néz ki?Köszi!
[ Szerkesztve ]
Sokan vagyunk, de nem kevesen! - k@bdb3t3pötch
-
Johnny198612
tag
válasz Johnny198612 #59226 üzenetére
Attól passzív, hogy a switch adapterét tudom beledugni az injektorba, és azt a feszt szépen átviszi?
Tehát valahogy így néz ki az ábra?
Ethernet: Internet -- Router -- Injektor - - - Splitter ----- Gigabit Switch Port1
Villany: 220V -- SwitchAdapter -- / . . . . ... . . . \----------/[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz ChuckyCheese #59221 üzenetére
Az általad kinézett rajta van az ajánlott listán.
Ha nincs a környéken sok wifi akkor felesleges az 5 Ghz.Hogy mi használja ki az AC sebességet ? Az ami támogatja, talán az ujabb mobilok ill. hordozható kütyük, ha nincs ilyen készüléked, akkor felesleges az 5 Ghz
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
ChuckyCheese
tag
válasz Core2duo6600 #59229 üzenetére
Oké. És ki tudnád bogozni ezt a verzió csomót? Mert én hiába túrom a netet, akkor sem jövök rá hogy melyik melyik!
Mostmár érdekel, hogy melyik a jobb a kettő közül! És hogy melyik az C1200, és melyik a C5, és hogy miért írják valahol AC1200nak!
Mert például:
Ez az egyik. Itt van jópár rossz vélemény is. A képén 3 antenna van, de a leírásban csak 2.
Ez a másik. Itt szinte csak jó tapasztalatok vannak. Itt a kép ugyanaz, de a leírás is 3 antennát említ.
Mintha tényleg más típus lenne. De amelyik boltban van mindkettő, ott meg sokszor fordított véleményeket írnak..[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz ChuckyCheese #59230 üzenetére
3 antenna + 2 usb = archer c5 v1.x
2 antenna + 2 usb = archer c5 v2.x
3 antenna + 1 usb = archer c1200 v1Csak a legutóbbit kell kerülni, az elsőt valószínűleg nem kapod már meg. Mondjuk ehhez csak a topikját kellett volna megkeresni.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz ChuckyCheese #59233 üzenetére
Az első egy szoftveresen lebutított c7 volt, a másodikba másik chipset került, ami tényleg csak a 2x2 streamet tudja, a c1200-as pedig egy teljesen egybeintegrált egységet kapott. Utóbbi szeret újraindulni és asusos testvére sok-sok frissítés után kapott egy fw-t, ahol némi fénysugár látszik.
Lehet a tp-linknél nem észlelhető ennyire, de jobb kerülni a bajt, ezért a nem ajánlott kategória.[ Szerkesztve ]
-
ChuckyCheese
tag
válasz woodworm #59234 üzenetére
Lefedettségben mennyivel gyengébb a második? Téglaházról lenne szó. Router az emeleten van. Gép kábelen van, de az alsó szinten lévő chromecast jó ha nem akad, mint az AC-51U nál jelenleg. Bár lehet hogy a vége egy 1043ND V4 lesz. Igaz nincs 5G. Mondjuk nincs sok wifi a környéken. Nincs AC. Bár egyelőre csak a Mate 9 -em használja. Ha használja.
-
woodworm
veterán
válasz ChuckyCheese #59235 üzenetére
Ha van is különbség a kettő között, ehhez olyasvalakit kell keresni, aki kipróbálta azonos körülmények között mindkettőt. A v1 szoftvercserével sávszélességben volt erősebb a v2-nél és nem teljesítményben, egyedül az antennaszervezése miatt lehetnek eltérések a szórásképben. Egyébként teljesen felesleges ezen lamentálni, nem kapható jelenleg v1.
-
petya220
senior tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Több, mint fél éve be lett vezetve hozzánk az ezres Telekom-os optika.
Hoztak egy Huawei HG 8245H ONT-t plusz egy D-Link DIR-842 Wireless AC1200 Router-t.
Az a helyzet, hogy téglafalak vannak nálunk, egy szobával odébb még élvezhető az internet WiFi-n keresztül, de a kicsit odébb a nappaliban folyamatosan megszakad, lassú, alig tölt be.
Milyen megoldással lehetne normálisan lefedni a lakást? Igazából szeretném minél olcsóbban megúszni a dolgot, de az ONT WiFi-je és ez a D-Link router jelerőssége is egy kalap... Egyszer ha fizetek 25-30-at és végre normális lesz az internet, akkor megérné...
Egy jobb router kellene...? Esetleg egy jeltovábbító, erősítő...?
Várom a válaszokat és köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
kispéé
senior tag
Sziasztok!
Két router között dillemázok, szerintetek melyiket válasszam?
-
Core2duo6600
veterán
válasz petya220 #59237 üzenetére
Ezek az eszközök már elég rég felsimerik a kábel fajtáját.
Érdemes megpróbálni egy másik kábellel is,és aztán az is lehet, hogy kifogtál egy hibás darabot, kiváltképp ha ugyanez a kábel a korábbival gond nélkül ment(#59238) staker
A távolabbi helyre elvinni egy kábelt és arra egy AP ét, akár a meglévő Dlinket is befogni erre a modemmel egyben lévő heylségben meg csak ellát az ONT wifije(#59239) kispéé
A kettőből a felsőt
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
kispéé
senior tag
válasz Core2duo6600 #59241 üzenetére
A felső még olcsóbb is !
Az openwrt miatt ajánljátok? -
törölt tag
Egy nagyon kicsit bővebben le tudod írni, hogy mit hogy csináljak?
Van itthon még egy router, ami funkcionálhat AP-ként is.
A szobámba jön le az optika, itt a ONT és a D-Link router is.[ Szerkesztve ]
-
petya220
senior tag
Az alap kábellel is kipróbáltam, meg egy cat 6-os patch kábellel is, és ugyanez a gond...
woodworm
ha 100-asba dugom akkor kap ip-t, meg mindent, de ha 1000-esbe, akkor nem kommunikál a swicth-el... Cisco 2950, 2 gigabit porttal, és a portok működnek[ Szerkesztve ]
"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
Topikgazda
válasz ittakary #59216 üzenetére
TP-Link Archer C5 rendben van.
TP-Link Archer C59 csak 100-as portokkal rendelkezik.
Asus RT-AC53 AC750-es volta miatt nem ajánlott.
D-Link DIR-850L általánosságban nem ajánlott.Alternatíva lehet:
Asus N56U CFW-vel AC-s
D-Link 860L B1 csak CFW-vel ajánlottEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
-
Topikgazda
válasz Viktor0610 #59247 üzenetére
Inkább a mobilnetes topikban kérdezzél rá.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Hunork
veterán
Üdv!
Kis segítségre lenne szükségem.
Régebben kérdeztem, gondolom azóta változott a helyzet. Digi 1000 előfizetéshez megfelel, mennyire jó, minőség, megbízhatóság, amit amúgy ajánlanak és elvileg még kupont is adnak hozzá? Ez lenne: TP-LINK AC1200
Vagy még ez a kettő esetleg, valamelyik, ami jobb...stb:
ASUS RT-AC53 Dual Band AC 750 Gigabit Router
Linksys E1700, N300Vagy ajánlat esetleg max 13k körül?
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest