Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
vmaxter
tag
válasz Gézengúz #39949 üzenetére
Konkrétan például jó lenne tudnom, hogy a most használt Cisco EPC3925-nek milyen paraméterei vannak. Gigabites-e vagy sem? Persze ez egy Wi-fi-s kábel modem, aminek nem tudom van-e összehasonlítható eleme egy routerrel? Így összetudnám hasonlítani az általad ajánlotakkal, de pillanatnyilag sehol sem találok róla infót.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Ahol lakom falun csak ADSL net lehetőség van.
Jelenleg 10mbites, max 20megást bír a vonal, tehát max 20megabites lesz.....A célom az, hogy lehetőleg sose bontódjon kapcsolat.
Akkor mindegy melyik routert veszem e 2 közül?
TP-LINK WR-841N
Asus RT-N12 D1Az Asus drágább kicsit, de megéri azt a plussz pénzt nekem?
-
legenda
válasz kory24 #39954 üzenetére
szia,
adott sebességű net alá mind a két típus megfelelő, az asus alapban annyival tud többet, hogy nem csak wifi router funkciós, hanem ap és range extender opciókat is tud, a tp-link azokra csak moddolt firmware felhúzásával képes.
Shingen; ismered netán a három testvért?
jól megy nekik azóta az rt-ac68u?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
lowzor
veterán
Hali
Olyan Router-t keresek, ami ADSL modem is egyben (T-home ADSL-hez lenne).
Kb 10-15k a keret.
Melyik lenne a legmegfelelőbb? -
PainKiller13
őstag
válasz lowzor #39956 üzenetére
Nekem TP-Linkből volt 2 éve az akkori Gigabites USB-s változat, de nagyon lassú volt, nem bírta egyszerre a 2 dolgot, pedig USB-t még nem is kötöttem rá, szerintem jobban jársz modem + routerrel külön.
(nekem pár napja hozott az invitel egy ZTE combot, meglepően jól bírta azt a pár órát amíg használatban volt)
-
lowzor
veterán
válasz PainKiller13 #39957 üzenetére
Azt elfelejtettem, hogy jó, ha max 20 megával jönni fog a net
Így sem ajánlott? -
-
lowzor
veterán
válasz PainKiller13 #39960 üzenetére
Hát, akkor most nem tudom mit csináljak
Mindegyik működik T-Home-al? -
Gézengúz
addikt
válasz vmaxter #39961 üzenetére
Nem tudom mit nem értesz? Ha 100mbites eszközt használsz az jóval olcsóbb, kisebb a fogyasztása de 100Mbit plafon nem lesz meg vele. Az a kérdés kibírod a 10Mbit veszteséget vagy nem..
asdxv újrakondizott fekete 360R-em is van eladó ( dchard féle szoftverrel )
Mindegyik működik! Probléma inkább akkor van ha T-s cuccot akarsz nem T-s területen használni..
[ Szerkesztve ]
-
PainKiller13
őstag
válasz lowzor #39962 üzenetére
Igen működik viszont neked kell beállítani, ami nem egy nagy kunct, kollega írja hogy van neki ilyen mint nekem, ha baráti áron adja, akkor érdemes megvenni, + mellé egy 5-6ezres wifis routert.
Én T-s cuccot használom Invitel területen, csak át kellett állítani pár dolgot Amit leírás alapján meg itteni segítség alapján meglehet csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz lowzor #39962 üzenetére
Általában itt azt szoktuk javasolni, hogy inkább legyen külön ADSL modem és külön router. ADSL modemek közül ajánlott a Telekom féle, fekete D-Link 360R (tehát még véletlenül se a régi, szürke színű.)
Router-ből pedig egy Asus RT-N12 D1 vagy egy
TP-Link TL-WR841N.Ha mégis egy TP-Link féle ADSL modem+router kombináció mellett döntesz, két dologra figyelj nagyon.
1, Annex B-s legyen. (Semmiképp se Annex A-s!)
És miután megvetted, beállításkor a VPI/VCI értéke Telekom hálózat esetén: 1/32Egyébként én már állítottam be ilyen TP-Link féle ADSL modem+router kombinált készüléket, és azóta se hívtak, hogy gond lenne vele. De ettől függetlenül inkább szavazok a két külön készülékes megoldásra.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
vmaxter
tag
válasz Gézengúz #39963 üzenetére
Amit Te írsz és ami az összefogalóban van a sávszél.-ről azt értem. A kérdésem elsősorban arra vonatkozott, hogy a 100Mbit-es router ugyanúgy fogja-e bírni a strapát mint most, amikor okostelefonnal, és/vagy smart tv-vel is csatlakozok majd rá, miközben mondjuk torrentezek, vagy WoT-ozok.
Így érthető a problémám? Boccs, de v.színű azért nem tudom elmagyarázni, mert k.-ra nem értek hozzá
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
(#39965) proradeon:
Erről mi a véleményed? [link]
Nem tűnik rossznak.(#39963) Gézengúz:
Köszi az ajánlatot, de inkább egy újat preferálnék, mivel nem pár évre veszem
(#39967) Gézengúz:
Tuti nem.
Csak papíron fizetem a 20-ast, gyakorlatban annál jóval kevesebb jön.Amúgy ha tényleg jóval ajánlottabb 2 eszköz külön, akkor veszek csak simán modemet, aztán használom a msotani router-emmel (mondjuk már az sem mai darab). Csak nem lenne rossz 1 eszközt kiváltani így.
[ Szerkesztve ]
-
GangBAng^
tag
Sziasztok!
Nagy kétszintes családi házban lakom. 250 -es upc net van. Általában 6-8 eszközzel csatlakozunk a wifire,de ha jönnek rokonok akkor 10-12 eszköz is lehet. 2 router között filózok: Tp-link TL-WR1043ND 13.000 ft vagy érdemesebb rááldozni még egy kis manit a Asus RT-N18U 21.000 Ft? Előre is köszi a választ!
Üdv,GangBAng^
-
őstag
válasz lowzor #39969 üzenetére
Hát a véleményem az, hogy nagyon drága. És ezzel még nem is lenne gond, de hiper gyenge hardver van benne. (2 MB flash és 8 MB RAM lényegében vicc kategória. A legolcsóbb router-ekben amiket itt szoktunk javasolni is van 4 MB flash és 32 MB RAM.)
Ha nagyon ragaszkodsz a kombinált készülékhez, akkor TP-Link TD-W8970B alá ne add (400 MHz Broadcom CPU, 16 MB flash, 64 MB RAM). Viszont ennyiből már bőven veszel egy remek fekete 360R modemet (ha más nem, a Telekomtól) + egy szintén megbízható router-t. De a te pénzed, te döntésed.
-
őstag
válasz lowzor #39975 üzenetére
A 321B is tökéletesen megfelel. :-) (A fekete 360R-t csak a Telekom forgalmazza, azért nem találsz sehol újonnan. Azért érdemes lenne felhívni 1430-at, hogy mennyiért adnak egyet, mert szerintem jóval olcsóbban, mint amennyibe a 321B kerül.)
-
Gézengúz
addikt
válasz lowzor #39975 üzenetére
Csak nehogy az új revizióba szaladj bele mert az hulladék Trendchipes lett megint!!!!!!!!
dchard írta
"Figyelem!
Úgy tűnik felbukkant a piacon egy új hardver verziójú D-Link 321B modem, amely NEM kompatibilis az általam írt firmware-rel. Névre pontosan megegyezik a korábbi verzióval de sem kinézetében, sem belső tartamában nem hasonlít az eredetire. Az új verzióban a fellelhető leggyengébb Trendchip típusú chipset található, kerüljétek el nagy ívben!"
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz lowzor #39979 üzenetére
Ez a vacak, teljesen másképp néz ki, mint a régi változat!
DSL360R T1/E sehol sincs kereskedelmi forgalomban, csak T pontban tudod megvenni, más üzletben nem! Utolsó általam ismert ára 6-6500HUF közt volt...
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
válasz Intruder2k5 #39980 üzenetére
Akkor ebből T-pont lesz...
-
csasaKKP
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg melyik router a legjobb ár/érték arányú? Illetve egy kicsit offba (csak kíváncsiság): a routerek gyári software-e is Linux alapúak szoktak lenni?
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
maxika2004
őstag
válasz Gézengúz #39939 üzenetére
Köszi !
" ""A"" Routerhez "B" WiFi router hozzákapcsolása:
"A"-n: DHCP tartomány kiolvasása. (Pl. 192.168.0.100 - 192.168.0.200)
LAN IP címének kiolvasása.(Pl. 192.168.0.1)"B"-n: LAN IP címének beállítása. (Pl. 192.168.0.99)
DHCP = OffWiFi SSID, csatorna, titkosítás beállítása.
UTP kábel "A" egyik LAN portjából "B" egyik LAN portjába."
Talán, de lenne pár kérdés :
" "B"-n: LAN IP címének beállítása... "
Ezt elérem a fenti kábelezéssel pc ről ?"
"B"-n: LAN IP címének beállítása. "
Azt kell ide irni amit az A LAN IP címének kiolvasok ?Huuu de kinai ez nekem !
-
MODERÁTOR
válasz csasaKKP #39982 üzenetére
Szia!
Ez nagyban függ az elvárásoktól, és a követelményektől is, de az ASUS RT-N18U egy tipikusan ilyen modell!
És igen, van több olyan modell is, aminek a gyári szoftvere is Linux alapú, de ott nincs "rendszerszintű" hozzáférésed semmihez, mint a custom fw-kben, a legtöbb esetben csak a webes felületen elérhető opciókat állítgathatod, vagy ha van is némi telnet hozzáférés, az igen korlátozott lehetőségeket ad, magyarán mondva gyári fw-ben nem lesz root jogod! Olyasmi ez, mint a gyári szoftveres és a root-olt telefon, vagy mondjuk egy GPS/PNA kérdése, azon is WindowsCE, vagy Linux fut, alapesetben mégis csak két három gombot használhatsz benne, amivel a navit indítod, meg esetleg médialejátszást, stb..., de rendszerszinten nem éred el azt sem, csak "hekkeléssel"!
[ Szerkesztve ]
-
Gézengúz
addikt
válasz maxika2004 #39983 üzenetére
A B-t azelőtt állítod be mielőtt rádugod az A -ra, ha be van állítva akkor már az A-n keresztül is elfogod érni..Így vili?
Arra figyelj, ha kikapcsolod a DHCP-t akkor adj a gépnek (addig) a tartományban fix ip-t, mert nem fogod elérni addig a routert amíg nem oszt DHCP-t, ha már rá lesz dugva a DHCP-t osztó routerra akkor nem lesz ilyennel probléma..
A legyen 192.168.0.1
B legyen 192.168.0.99 és a DHCP ezen kikapcs..zsinór LAN-ból-LAN-ba[ Szerkesztve ]
-
EmThor
addikt
Sziasztok,
7 lakásos társasházban, belső 2 szintes, 82nm lakásba, fent jön be a UPC 240mbit net, ubee modemmel.
A régi TP link 1043 ND routerem nem tudja csak a fele sebességet lekezelni, ezért kell egy új + az ubee wifije már nem él el a földszinten a routertől legtávolabbi szobába.
Az emeleten 2 PC lenne felcsatlakoztatva, a földszinten egy xbox, 4 mobil, 2 PC TP-Link wifi vevővel.
Födémet és 3 ytong falat is át kellene vinni a wifi jelnek a legtávolabbi szobába a routertől.
(Bár gondolkodtam, hogy a leendő cucc fenn lesz, a régi fehér 1043 ND-t pedig valahogy a földszintre rakom csak nem tudom hogy és milyen módba kellene beállítani, ha van egyáltalán értelme?)
Szóval a 2 típus közül melyiket ajánlanátok? A 4300-ra már kaptam javaslatot Tőletek, de lehet megtoldanám a költségvetést, ha az Asus jobb/stabilabb (közben bújom annak is a topikját + itt is visszaolvastam amit tudtam. Látom már ma is kérdeztek hasonlót, én a miatt érdeklődnék, mert egy a 4300 is játszik).
- TP Link 4300 (van 5ghz is bár nem tudom az mennyivel jobb/több)
- Asus N18UKöszönöm Szépen!
[ Szerkesztve ]
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
csasaKKP
senior tag
válasz Intruder2k5 #39984 üzenetére
Értem, köszönöm szépen!
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
soldi3r
veterán
Jo reggelt!
Kinottem a Draytek Vigor 2830-ast. Kellene melle meg egy AP. Melyik lenne jobb, ha egy ugyanilyet tennek vele parba, vagy pl egy Linksys EA6350?E30 (oo=[][]=oo)
-
Gézengúz
addikt
válasz maxika2004 #39990 üzenetére
Így is úgy is...ahogy szeretnéd..
Már, hogy azonos SSID-jelszó esetén egy hálózat látszódik de mégis 2 hozzáférési pont van...
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz gukker1 #39992 üzenetére
Pl. a routerben lévő torrent kliens nagyon le van butítva, és sebességben sem az igazi, egy csomó beállítási lehetőség hiányzik belőle.
500-as nettel nem sikerült 50Mbit sebesség fölé tornászni a benne lévő klienst, ami elég gyenge mutatvány, igaz ezt több minden is okozhatta, de azért ez tényleg elég karcsú.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Gézengúz
addikt
válasz maxika2004 #39994 üzenetére
persze ugyanaz az SSID ugyanaz a jelszó, de sajna akkor is át kell csatlakoznia...
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus RT-AC66U routerem. Ha fw-t szeretnék cserélni, melyik a javasolt Tomat, vagy dd-wrt? Fő szempontok: stabilitás, teljesítmény, QoS, sávszélesség riporting. tudtok esetleg olyan oldalt, ahol van dummy felület, amit meg lehet nézni mind a két router esetében? Asus-hoz van, és ott tök jól be lehet barangolni élőben a user GUI-ját. tomato-ra és dd-wrt-re nincs ilyen?
-
gukker1
tag
-
legenda
válasz maxika2004 #39999 üzenetére
sarkítva; a hálózat neve
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest