Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
válasz Highground #40649 üzenetére
Ha elég a max 90 Mbps sebesség akkor az is jó. Ha nem akkor mást kell keresni.
Amúgy miért nem váltasz vissza a Diginél egy csomaggal "lejjebb"? A 100-as csomag olcsóbb. Gondolom TopNet-es vagy.
-
Highground
aktív tag
válasz Soma01 #40651 üzenetére
Most pont kapóra jön, hogy hogy felemelik 200-ra. Mint említettem lenne egy-két okosteló a családban + egy másik gép is. Tehát ha ugyanennyiért lesz 100 helyett 200, az most nem rossz. Szerettem volna aláírni 2 évre hozzájuk, és nagyobbra váltani. De természetesen a meglévő ügyfeleknek már nincs semmilyen akció :/ Listaáron lehet váltani, aláírni. Szemetek...
Akkor melyik lenne onnan ami nekem már jó? 200-as legalább gondolomMegbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
Shingen
addikt
válasz Highground #40649 üzenetére
Én a te helyedben inkább ezeket venném csak 1500 drágább, 2 antennásak.
TP LINK TL-WR841N Router
ASUS RT-N12 Plus Wireless N RouterMivel a 200-as nethez már gigabites eszköz kell! Akkor meg ezek nem jók.
Ha gigabites router kell akkor:
Ha nem kell 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2, ha kell akkor Asus N56U, TP-Link 3600/4300.[ Szerkesztve ]
風林火山
-
Topikgazda
válasz fecosrac #40648 üzenetére
inSSIDer 3 még ingyenes.
#40652 Highground
200-as net mellé gigabites típus kell.
20k-s határral az ajánlottak: Ha nem kell 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2, ha kell akkor Asus N56U, TP-Link 3600/4300.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Soma01
veterán
válasz Highground #40652 üzenetére
Ezért mondom, hogy válts lejjebb szerintem. Olcsóbb lesz a csomag és a sebesség meg marad 100-as. (ugye eddig 80 volt) Olcsóbb router is elég. Ha nem olyan fontos a 200 Mbps akkor felesleges többet fizetni. De ezt te tudod. Ja, meg amíg a Digi meg nem csinálja a 200-as netet addig is feleslegesen fizetsz "sokat".
-
legenda
válasz Highground #40650 üzenetére
szia,
akkor már gigabit képes router kellene, mert a legjobb 100-as eszközök wan <-> lan sebessége is korlátos ~94 Mbps sebességnél, tl-wr1043nd v2 lenne például jó
hopp, már írták közben, csak nem lapoztam 50-nél...Shingen; adott rt-n12 nem tudja hardveresen a 100-as eszközök ~94 Mbps maximumát, ellentétben a tl-wr841n(d) típussal.
Soma01; 100-as net alá sem tennék 100-as eszközt, hogy ne tekerjen folyamatosan maximumon, tartalék nélkül maradva.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Soma01
veterán
Értem én, hogy a "nagyobb" router a jobb. Én is azt ajánlom legtöbbször. Csak sokan vannak úgy, hogy az a gigás router milyen drága... Azt meg mindenki döntse el, hogy megéri-e neki. Meg azt is, hogy mennyire használja ki a 100-as netet, hányszor megy naponta maxon a letöltés. Mert ha nem megy folyton 100-on, akkor elég az olcsóbb is. Szerintem elég kevés embernek megy teljes kihasználtsággal.
-
fecosrac
tag
válasz Gubek-Einste #40654 üzenetére
Ezen a linken amit adtál ha kiválasztom az androidos verziót hogy a telómmal mérni tudjak, bizony a play áruházba visz, ahol 2,280 huf-ért tölthetem le az alkalmazást.
-
Shingen
addikt
Sziasztok!
Két fő kérdésem lenne (most beszéltem barátnőmmel nem megy a net náluk valószínű a router nem jó. Abból gondolom, hogy már régebben is úgy működött nekik naponta 2x ki kellet húzni a konnektorból. Arra gyanakodom az adapterje meghalt.)
Szerintetek?1. Ha új routerre lenne szükség nekik nem kell a gigabites, így egy TP LINK TL-WR841N Router
ASUS RT-N12 Plus Wireless N Router, elég lenne nekik, de érdemes-e venni egy TP-Link 1043NDv2 az erősebb hardware miatt. Mert ahogy kali kolléga is mondta a tartalék az jó ha van és nem maxon megy a router.
Ebben az esetben ha net sebességük nem gigabites érdemesebb az erősebb hardware választani?
Milyen előnyei lehetnek?2. Ha elvinném hozzájuk az én routerem adapterét próba képen, azzal megy-e, akkor lehet vmi baj abból, ha az adapter paraméterei nem stimmelnek?
Gondolok arra, hogy input nálam 9v 1A, nála meg pl. 12V 2000mA???
Keletkezhet-e kár a routerba vagy adapterbe ha nem stimmelnek az értékek?
Köszi előre is!風林火山
-
SztiviVander
őstag
válasz Shingen #40660 üzenetére
1. ha nem hiányzik a kasszából az a pár plusz ezres akkor vegyetek nagyobbat. hátha egyszer jól jön az usb is.
2. ha pl 9V-os helyett nagyobbat kötsz rá akkor meglátod hogy a router is füsttel működik (amint kijön belőle a füst, nem fog tovább működni) viszont ha a router 12V-ot kíván akkor a 9V-ossal jó eséllyel el sem fog indulni. a feszültség (V) mindig annyi legyen amennyi az eszköznek kell, az áram (mA) pedig lehetőleg ne legyen kisebb mint amit az eszköz kíván (vagy amennyit a gyári adapter tud), de ha nagyobb teljesítményű csere adaptert használsz az csak jobb (kevésbé határon megy az adapter, kevésbé melegszik = tovább él). -
Melorin
addikt
Megvizsgáltam az étert, de semmi nem zavar be, 1 wifi van a közelben, de gyenge is és nem azon a csatornán megy mint az enyém.
Nagyon fontos lenne tudni, hogy ezt a hibát router okozza-e, mert ezen múlik, hogy veszek-e újat.Melyik módszerrel kellene amúgy összekötni egy wifi routert a szolgáltató modemjével? WAN porton, vagy sima porton keresztül, és akkor a modem a DHCP szerver?
-
fecosrac
tag
válasz SztiviVander #40661 üzenetére
Először én is ezt feltételeztem és le is szedtem pc-re a progit, de akkor azt írta hogy nincs wifi eszköz a pc-n és nem tud mérést végezni a program. Ebből következtettem arra, hogy valószínűleg a mobilos verzió lesz a kivitelezhető, de az viszont fizetős.
-
Shingen
addikt
válasz SztiviVander #40662 üzenetére
1. " ha pl 9V-os helyett nagyobbat kötsz rá akkor meglátod hogy a router is füsttel működik (amint kijön belőle a füst, nem fog tovább működni) viszont ha a router 12V-ot kíván akkor a 9V-ossal jó eséllyel el sem fog indulni "
2. " de ha nagyobb teljesítményű csere adaptert használsz az csak jobb (kevésbé határon megy az adapter, kevésbé melegszik = tovább él). "
Persze az egyértelmű, hogy egy 9V nem fogja működtetni a 12V-at.
1 részben azt írtad nagyobbat kötök elfüstöl, a 2 részben meg azt írtad nagyobb teljesítményű adaptert kötsz az csak jobb.
Hogy is van[ Szerkesztve ]
風林火山
-
Highground
aktív tag
Akkor e kettő közül melyiket ajánljátok jobban:
ASUS RT-N12 Plus Wireless N Router
TP LINK TL-WR841N Router
Mert én nem tudok dönteni Árban egyforma... Mondjuk a TP LINK hálózati cuccokban azért ismertebb márka, de mint tudjuk az ASUS sem rossz cuccokat csinál. Pl. az ASUS-ra 3 év gari van.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
krealon
veterán
válasz crissprivat #40615 üzenetére
"Csak az érdekelne,hogy PoE müködik cat5e patch panelen keresztül. IP kamerákat akarok majd a rack szekrényhez vezetni,csak nem tudom most,hogy mehet a patch panelbe,vagy direktbe kell köttni a PoE switchbe."
Ha nem kontar kototte be a patch-panelt (jok a kontaktusok, megfelelo szinsorrend), akkor siman atmegy rajta a PoE.
-
SztiviVander
őstag
válasz Highground #40667 üzenetére
ahogy a kollega írta, teljesítmény = feszültség (az adott eszközhöz való, tehát az állandó) * áram (mA). nagyobb teljesítmény azonos feszültség mellett = nagyobb mA. bocs ha nem volt egyértelmű.
-
és a 841-re nem tudok rosszat mondani, 3 éve megy hibátlanul. van rá ddwrt, openwrt, gargoyle. ezt az asust nem ismerem de a célnak biztos megfelel az is. vedd meg azt amelyik szimpatikusabb, úgyis mindegyik médincsájna -
Shingen
addikt
Talán egy kis segítség: rt-n12 nem tudja hardveresen a 100-as eszközök ~94 Mbps maximumát, ellentétben a tl-wr841n(d) típussal.
De nem akarlak sem rábeszélni/lebeszélni egyikről sem.
風林火山
-
legenda
válasz Melorin #40663 üzenetére
az a baj, hogy több/sok hibalehetőség is van, például ha (a terheléshez képest) nem kellően erős hardverű az eszköz és lan útján komoly terhelést kap, akkor előfordulhat, hogy a wifi modultól veszi vissza a szuflát, mert a kábeles kapcsolat élvez prioritást, így adódhat a jelenség, hogy kábeles kapcsolaton minden okés, de a wifi forgalom már nem megy (rendesen).
amennyiben a szolgáltatós eszköz ténylegesen csak modem, úgy nincs sok lehetőség, csak a router wan portjába mehet abból a kapcsolat és a router lesz a dhcp...stb.
amennyiben a szolgáltatós eszköz home gateway, tehát modem + router kombó, úgy a saját router wan és lan portjába is mehet abból a kapcsolat, és a választásnak megfelelően kell beállítani az eszközöket; elérési cím, dhcp, dupla esetben eltérő tartomány...stb.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Shingen
addikt
válasz Shingen #40660 üzenetére
Elvittem az én adapterem a input adatok stimmeltek az övével ,de azt a kis pöcköt nem tudtam bele tenni az övébe.
Külső átmérő szemre stimmelt, lehet a belső tüske volt vmivel vastagabb.
Így sajna az nem tudtam kiküszöbölni, hogy adapter lehet a hibás, máshonnan meg adaptert nem tudok szerezni.[ Szerkesztve ]
風林火山
-
Gézengúz
addikt
Döntsön az ára, itt pl. sokkal olcsóbb, ez a reális ára...
Csak ismételni tudom a többieket max. 100Mbites csomaghoz, így is csak 94 fog átjönni-menni rajta...
-
Highground
aktív tag
Köszönöm a segítsége(ke)t! TP Link lett belőle, a vélemények alapján
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
G.F.
aktív tag
Kis konfigurálási kérdésem lenne. Jelenleg úgy kapcsolódom egy belső hálózathoz, hogy a routerem minden portja LAN port, a routernek adtam egy ip-t, a tartományon belül, és minden eszköz kap ip-t a központi routertől (DHCP). A routerem Linksys WRT54-G, Tomato firmware-rel, ahol át lehetett kapcsolni a Wan portot Lan-nak.
Most router csere előtt álok, mert kell a gigabites átvitel. Egy TP-LINK TL-WR1043ND lesz helyette. Nem tudom ennél lehet-e, vagy érdemes-e külső firmware-t keresni, vagy alapból át lehet kapcsolni a WAN portját, vagy esetleg hogyan konfiguráljam, hogy a hálózaton lássuk egymást a többi géppel. Előre is kössz, ha valaki tudna segíteni...-gf-
-
Robcsa
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, mert sajnos már teljesen tanácstalan vagyok. Van egy Asus RT N18U-us routerem ami egy telekomos cisco epc3925-után van kötva. Az asus access point módban üzemel. A problémám pedig az lenne, hogy ha megy a download master az Asus-on, akkor a net tejesen kiszámíthatatlanul kezd működni. Lelassúl, szakadozik. pingre packet loss tapasztalható. A download master kikapcsolása esetén a hiba elmúlik a net tökéletese. A következőket próbáltam a hiba megoldása érdekében: Korlátozni a download master sebességét (Le és feltöltési sebességet), a globális és torrententénki kapcsolatok számát lecsökkenteni, a ciscon az MTU-t beállítottam 1500 (alapból 0-n volt ami elvileg a default 1500, de máshol tanácsoltál azt, hogy volt akinél ez segített), de sajnos egyik sem segített.
Ami még lényeges lehet a net 30/5 -ös.
Tapasztalt-e már valaki hasonló problámát ? Vagy valaki tudna esetleg megoldást javasolni a problémámra ? Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét és válaszát.
Üdv.: Robi.
Ui.: Ha rossz topicba írtam, akkor elnézéseteket kérem.
[ Szerkesztve ]
Robcsa
-
G.F.
aktív tag
válasz SztiviVander #40677 üzenetére
És más módon nem lehet beállítani? nem ragaszkodom az 5 Lan porthoz... és ha nem, melyik openwrt-t ajánljátok?
[ Szerkesztve ]
-gf-
-
SztiviVander
őstag
gyári fw-el 4 LAN portod van, ha az elég akkor kb ugyanazokat kell beállítani mint a linksysben (értelemszerűen a wan port switch portra kapcsolásán kívül). azt jó ha tudod hogy gyári fw-ben nem lehet a routernek gw-t megadni, tehát maga a router nem fog kilátni az internetre. ha kell az 5db port akkor kell egy openwrt rá, illetve ennél bőségesebbek a LAN oldali beállítások is.
-
G.F.
aktív tag
-
Robcsa
tag
-
RicsiSuly
aktív tag
Sziasztok lenne egy kérdésem!
Van egy Asus wl 500gp routerem tomato fw van rajta látom hogy támogatja a huawei e220-as modemet valaki el tudná mondani hogy tudnám beüzemelni sehogyse sikerült.
Köszi SRicsi
Üdv SRicsi
-
fudi2002
veterán
Üdv
Visszaolvasgattam, egy kérdésre nem találtam választ. Segítsetek légyszi.
Asus RT-N18U vs Tplink 1043 ver 2.1
Az asusnál van marketingelve, hogy a gigabit lanon télleg annyi (gondolom a hardverparaméterek miatt is).
Ez a gyakorlatban ad is valami előnyt?Ésmégegy. 2 antenna vs 3 antenna? Mennyire piszkálják egymást ? (elvileg nem kellene, de volt ilyen hozzászólás, ahol a hatótávra panaszkodott a user a 3 antennásnál)
Köszönöm a türelmet.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
őstag
válasz fudi2002 #40685 üzenetére
Szia!
Mindkét általad említett router tudja LAN-on a gigabit-es kapcsolat valós sebességét (~940 mbps), nem csak az Asus. Ez nyilván akkor jön jól, ha pl.: gigabites internetkapcsolatod van.
A 3 antennának pedig csak sávszélességbeli előnye van a 2 antennával szemben. Azaz ha szintén 3 antennával rendelkező klienssel csatlakozol egy 3 antennás router-re, akkor optimális esetben nagyobb sávszélesség érhető el, mint egy 2 antennás kliens vagy router esetében, mert egyszerre három csatornán képesek kommunikálni, nem csak kettőn. És az antennák semmilyen értelemben nem "piszkálják" egymást.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Exodius
őstag
Megvettem az Asus N18U-t és a sebességem a mért 12 Mbps-ról átlag 49-re ugrott. Az új grafikus felület és a kezelhetőség miatt külön hála a gyártónak. Úgy tűnik azt a plecsnit tényleg nem vették, hanem kiérdemelte.
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz proradeon #40686 üzenetére
Köszönöm a segítséged.
Annyit hadd kérdezzek, hogy csak én tudtam rosszul, hogy 2 vagy 3 antenna attól még a csatorna ugyanaz. Annyi, hogy egymást erősítik ugyanazon a frekin, vagy rosszul gondolom? (ezért gondoltam én is, hogy elvileg nem zavarhatják egymást) Vagy van kis frekieltolás a 3 antenna szórása között?A giga lan nekem azért kell, mert a kliensek és egy windows server közötti másolás jó lenne ha gyorsan menne, most winserveren két gigás hálókari van összebridgeelve és azon keresztül megy az egyik klienshez. Szeretném a szervert végpontosítani, illetve a 3 antenna közül az egyik lecsavar és egy kültéri annenna rákonnektál, egy másik lakáshoz való átvitelhez. Ez most is így műxik egy kétantennás routerrel másik oldalon egy usb-s stickel. Ezen fronton az a cél, hogy wds bridge-el szeretném a másik lakásrészen tovább szórni a wifit (most két egymással szembefordított biquad antenna üzemel)
Hát ezt jól összevisszafogalmaztam, de remélem kicsit érthető
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
krealon
veterán
válasz fudi2002 #40688 üzenetére
"a 3 antenna közül az egyik lecsavar és egy kültéri annenna rákonnektál, egy másik lakáshoz való átvitelhez. Ez most is így műxik egy kétantennás routerrel másik oldalon egy usb-s stickel."
A 3 antenna nem fuggetlen egymastol. Egy antennarendszer reszet kepezik.
Alapvetoen az eszkoz, kozel azonos, vagy kis faziskesessel erkezo jelet var.
Ha az egyik antennat iranyitottra csereled, akkor MIMO mukodes - a tervezett modon - nem tud vegbemenni, igy minimum lassulas, roszabb esetben teljes mukodeskeptelenseg az eredmeny.Magyarul: Ha szandekosan szabotalod az antennat, ne varj hibatlan mukodest!
-
Meghivott
addikt
Üdv, WRT54GL utódját keresem.
Amire használnám (teljesen átlagos):
DLNA server (utp kábellel tv-re kötni), 2-3 wireless eszköz (mobil, tablet).
Szolgáltató Digi 50/30
Köszi -
őstag
válasz Meghivott #40695 üzenetére
Szia!
Ha "DLNA server" alatt azt érted, hogy számítógépen fut a DLNA szerver, és arról kívánsz TV-n lejátszani filmeket, akkor bőven elegendő egy TP-Link TL-WR841N, ha nem kívánsz a következő évek során 100 mbps feletti sávszélességű csomagra váltani.
Ha viszont a "DLNA server" alatt a modern router-ek beépített media szerverét érted, és/vagy 100 mbps feletti sávszélességű csomagra tervezel váltani a közeljövőben, akkor egy Asus RT-N18U vagy egy TP-Link TL-WR1043ND v2.x ajánlott.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
fudi2002
veterán
válasz Gubek-Einste #40698 üzenetére
Köszönöm
A hivatalos megoldást ismerem, de nem céges hanem otthoni, ezért 2 helyett nem fogok 4 eszközt venni. Ennyire jól azért nem élünk...Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Sanyóca
újonc
Sziasztok!
Az alábbi probléma megoldásában szeretném a segítségeteket kérni:
Otthonról szeretnék nyomtatni egy olyan "terepen" ahol nincs internet kiépítve.
Elképzelésem szerint VPN-en keresztül csatlakoznék egy mobil internetet használó routerhez amin egyben print server is fut.
Szerintetek működhet így a dolog?
Erre a feladatra megfelelő lenne-e egy ASUS RT-N18U router?
Ha nem, akkor tudtok ajánlani olyat amivel megoldható lenne ez a feladat?
Üdv: Sanyi
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest