Új hozzászólás Aktív témák

  • Intruder2k5

    MODERÁTOR

    válasz fsb1000 #13857 üzenetére

    Szia!

    Amennyiben hajlandó vagy firmware-t cserélni, akkor klienseknek ASUS RT-N10 + Tomato Firmware. De feltétlenül a v1-es verzió, mert csak az a BroadCom Chipset-es, a B változat RaLink-el van szerelve... Igaz, hogy a RaLink-es verzióról szerencsére még csak olvastam, de sehol sem láttam ilyet. Viszont a WiKi-n azt írják, hogy létezik...

    Stabil...

    És létezik rá ilyen VPN-es firmware, amivel kliens és szerver is tud lenni akár egy időben. Persze USB támogatás nélkül, mivel ezen a routeren nincs USB!

    Szervernek pedig valamelyik USB rokonát javaslom, ami attól is függ, hogy ott mik a követelmények... Ott szükség van-e N-es WiFi-re, mennyi az internet sebessége, na és mennyiben számít az USB háttértár elérési sebessége? Csak az a néhány kisebb file lenne egy PenDrive-on, vagy nagyobb HDD-ről, és sok adatról is szó van?

    Lassabb (<40 Mbit/sec) internet eléréshez elég lehet egy ASUS WL-500G Premium is, de ebben csak G-s WiFi van, ami max 20 Mbit-et visz át. Az USB-re (és -ről) közelítőleg 2500-2800 kbyte/sec sebességgel tudsz másolni, helyi hálózati (samba) megosztásokra, vagy FTP szerveren keresztül, ami szintén benne van a Tomato firmware-ben, és távolról is elérhető. Ha nagyobb sebességekre van szükség, akkor RT-N16, ennek minden portja Gbit-es, a WiFi-je 300-as, a megosztott HDD-t pedig 6-8000 kbyte/sec sebességgel kezeli.

    Ha viszont kizárólag gyári firmware-ben gondolkodsz, akkor nem ezek kellenek neked... :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák