Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shodan
addikt
Sziasztok!
80/40mbit kapcsolatot linksys wrt54GL(tomatóval) el fogja bírni lanon?
holnap kötik elvileg.www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
Soma01
veterán
válasz Shodan #13601 üzenetére
Szerintem max a felét ha bírja. Ahogy láttam a neten. És ez dd-wrt-vel.
"Ethernet switch alone:
> 70 Mbit/sNAT:
30 Mbit/s (GL), 21 Mbit/s (G v3.1)PPPoE + NAT:
23Mbit/s (GL)RP-PPPoE + NAT:
≈ 6 Mbit/s (GL)WLAN (WPA2) :
24 Mbit/sPPPoE + NAT + WLAN (WPA2):
16Mbit/s at least (GL, see below)RP-PPPoE + NAT + WLAN (WPA):
4.6 Mbit/s (GL) "[ Szerkesztve ]
-
Hacsak e-mail,webezés akkor elbír vele, de nem ez a jellemző,mert aki nagy sebességet vesz az tuti torrentezik. Na, ott azonnal besz@rik.A kolléga is azért cserélte le a WRT54GL-t.Pedig mondta, hogy a sebességmérésnél még jó volt.Könyörgöm az egyetlen árva szál, és nem ez a jellemző egy torrent letöltésnél.
-
Shodan
addikt
köszi a válaszotokat, helyette akkor gigabites mindenképpen?
15k-ig bezárólag TP-LINK TL-WR1043ND? vagy van más versenyző is?
torrent persze lesz.www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Adott egy belkin, és ehhez vett jóbarátom egy ip kamerát.
Ehhez kellene valami instrukció, hogy hogyan oldjam meg azt, hogy a kamera is működjön, ugyanis sajnos a router-be belépve nem találtam a port forvarding részt, pedig ha jól tudom ez kell hozzá. Persze az is lehet, hogy tévedek, ezért is kérek segítséget tőletek. -
MODERÁTOR
válasz NewTiger #13587 üzenetére
Szia!
Nem olvastam végig a hsz-eket, csak nagyjából láttam a problémádat... Annyit tennék még hozzá az elhangzottakhoz, hogy ha felteszel valami custom firmware-t az ASUS-ra (nem tudom, hogy most mi van rajta) , akkor abban némileg lehet erősíteni a WiFi Transmit Power-t, azaz a sugárzott jel erősségét...
-
NewTiger
csendes tag
válasz Intruder2k5 #13611 üzenetére
Régi gyári firmware van rajta. Gondolkodtam már azon, ez esetleg segíthet de így már biztosan ki fogom próbálni. Köszönöm! Estleg van valami tipped is, hogy melyikkel próbálkozzak vagy tegyen fel a legújabb gyárit?
Berinek is köszönöm a tanácsot, tegnap vettem egy MIMO-s adaptert és nagyságrendekkel jobb lett a vétel.
-
Beri
addikt
válasz czanga #13610 üzenetére
Esetleg próbáltad elolvasni a manualt?
NewTiger: Ha a router szolgáltatásaival elégedett vagy jelen állapotban, akkor a legújabb gyárit tedd fel. A TX power egyik oldalon való emelése úgyis csak álmegoldás, attól, hogy a routered hangosabban kiabál, a hálókártyádat még nem fogja jobban hallani.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
MODERÁTOR
válasz NewTiger #13612 üzenetére
Szia!
Ezen a címen http://asusrouterforum.fw.hu, találsz részletes leírást a Tomato-hoz, valamint megtalálod a többi szóba jöhető firmware weboldalának linkjeit is.
Üdv, Intruder2k5!
-
MODERÁTOR
Ezzel nem feltétlen értek egyet... Persze vitán felül áll, hogy ez valóban így lenne, laboratóriumi körülmények között, de mint azt Te is tudod, nincs két egyforma WiFi adapter, és nincs két egyforma helyszín. Viszont lehet (és ezek csak példa számok), hogy a router gyári firmware-el ad 17mW-al, az adapter amit most vett, ad 23mW-al, és ez esetben pl. növelhető a hatótávolság, ha egy custom fw-vel kicsit meghúzza a router rádióját. Valamint az, hogy A pontból B pontba elhallatszik egy adás, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy B pontból A pontba is elhallatszik! Ezek sajnos tények, és a valós helyzetet csak kipróbálás után lehet megmondani! Azt hiszem, neked igazán nem kell magyarázni, hogy ezt nem lehet "papíron kiszámolni", hogy hol lesz megfelelő a WiFi jelerősség, és hol nem.
szerk.:
A szabvány az egy dolog, a gyakorlat meg egy másik... Én sokáig PMR rádióztam is, néha még most is szoktam, ott is adott az 500mW-os szigorú szabvány, ami a gyakorlatban néha 260mW, néha 380mW, stb... Persze az 500-as határt nem lépi át, de lefelé van ingadozás rendesen. Az egyik rádióval 1800 métert lehet átbeszélni, a másik ugyanolyan típussal meg 2600-at. És ez ugyanígy van a WiFi adapterekkel is.[ Szerkesztve ]
-
NewTiger
csendes tag
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!
-
czanga
őstag
Természetesen. A hálózati beállításoknál kellett megváltoztatni a helyi kapcsolat ip címét, és még pár dolgot. Ez eddig rendben is van, de ekkore ugye a hálózatnak lőttek, és csak a kamerát láttuk, net sem volt. Nem írtam volna ide, ha elötte nem töltök el a gond megoldásával 4-5 órát.
Az angol utastás pedig ilyen pontot nem írt, csupán arra tért ki, hogy a böngészőben engedélyezni kell némely active x összetevőt, majdpedig belépni a kamerába, amit nem tudtunk elérni sajnos.
Vadászok valami netes tutorialt hozzá akkor.
-
Beri
addikt
válasz Intruder2k5 #13615 üzenetére
A WL-500 defaulja tudtommal 19mW. Az USB vevők 19-20-21-22mW körül szoktak kiabálni. Szerintem semmi értelme feljebb tekerni a tx powert. Bár placebó hatása mindenképp lehet, mert erősebbnek fogja látni a jelet...
czanga: Első körben rádugtok egy gépet kábelen a kamerára. Beállítjátok, hogy melyik AP-ra kapcsolódjon fel wifin (gondolom vezeték nélkül akarjátok használni). Megadtok neki egy olyan IP-t, amelyik a routeretek tartományából való és nem foglalt. Aztán látszani fog.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Shodan
addikt
Bekötötték a netet.
wrt54GL olyanyira nem bírja , hogy nem is connectál , ugyanúgy PPPoE kapcs. Csak átírom a nevet és a jelszót, az új 80/40mbit nem kapcsolódik, a régi 8/512 DSL-el igen.
Közvetlen a gépbe dugva 80/40-es net is megy hiba nélkül.
Mi lehet a probléma? valamit állítani kell?www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
Shodan
addikt
ja még annyi hogy az uj nethez nincs modem, a lépcsőházban azt hiszem van egy switch és onnan UTP kábellel jön egészen a gépemig. de ugyanúgy pppoe-t használ.
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
kangoo70
csendes tag
válasz kangoo70 #13609 üzenetére
Sikerült feltenni a TP-WR841ND-re a dd-wrt-t.
Egy probléma van: a WiFi ki/bekapcsolás nem akar működni a QSS gombbal.
A képen látható módon állítottam be. Aztán ki-bekapcs.
Bekapcsoláskor valóban nem működik, de a gombbal bekapcsolni sem tudom...
Ötlet?TP-Link WR-841ND v7.1 firmware:DD-WRT v24-sp2 (12/24/10) std - build 15962
-
MODERÁTOR
válasz kangoo70 #13624 üzenetére
Ez pont tegnap, vagy tegnap előtt volt téma a 1043-as topikban, és kiderült, hogy azon sem működik... Valamint nem működik a PPPoE időzített Reconnect sem. Csak szólok, mielőtt azzal is elkezd valaki birkózni.
[ Szerkesztve ]
-
kangoo70
csendes tag
válasz Intruder2k5 #13625 üzenetére
Qrva jó! Ezért vettem ezt a cuccot és nem másikat...
Hogy lehet scriptet tenni a gombra?
Azzal esetleg lehetne működtetni?
pl. ha be van kapcsolva, kikapcsolja, ha ki van kapcsolva bekapcsolja...
[link]
Vagy valami hasonló...TP-Link WR-841ND v7.1 firmware:DD-WRT v24-sp2 (12/24/10) std - build 15962
-
MODERÁTOR
-
gabo89
senior tag
Sziasztok!
Van egy hotspot, ami már nagyon gyenge jellel érhető el. Arra gondoltam, hogy meglehet-e csinálni azt, hogy a hotspot és a pc közé venni egy routert, ami veszi a jelet és tovább is adja.
Nem tudom, jó topicba irom-e, ha a wifis topicba kellet volna, szóljatok.ui: nem lopni akarom a netet, kollégiumba kéne.
[ Szerkesztve ]
indul a sörös aludni
-
kangoo70
csendes tag
válasz Intruder2k5 #13627 üzenetére
No arra már rájöttem, hogy
ifconfig ath0 down
lekapcsolja
ifconfig ath0 up
felkapcsolja a wifit
már csak az a Kérdés, hogyan tudom hozzákapcsolni ezt a QSS gombhoz és hogyan tudom betölteni a "fejébe"?
Hol van Beri? A megmentőm ...TP-Link WR-841ND v7.1 firmware:DD-WRT v24-sp2 (12/24/10) std - build 15962
-
mulika2
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 15 Mb/s//900kb/s kábelnet itthon, megosztva routeren 2 Pc, plussz néha 2 laptop között és mostmár egyre gyakrabban a letöltési sebesség belassul 0.4-0.6 Mb/s-ra, és érdekes, hogy közben a feltöltési sebesség pedig jó 1 Mb/s körüli, illetve a ping is okés 5-8. A router haldoklana? Milyen routert ajánlotok ehez a 15 megás kábelnethez? Wifi router most nem érdekelne, csak a vezetékesek.
Köszi a segítséget előre is! -
mulika2
csendes tag
Router nélkül 1X lett megmérve, (mikor belassult) közvetlen a modemre kötve jó volt a letöltési sebesség. Hozta a 15 Mbit-et a speedtestnet szerint.
Egyébként most is 0.4-0.6 a letöltési sebességem, kb 1/4 órája próbálkozok, hogy írjak ide! Be sem tölti az oldalt.[ Szerkesztve ]
-
buffon75
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség milyen routert vegyek egy t-homos netet 5mb/512kbps akarok megosztani egy laptopra egy másik szobába maximum 5m távolságra.
Köszi buffon -
Beri
addikt
válasz kangoo70 #13629 üzenetére
Nincs itt semmi hókuszpókusz, nem kell semmilyen script sehová, csak nem elég rábökni a gombra. A módszer az, hogy meg kell tartani a QSS gombot, míg fel nem villan a QSS LED, aztán el kell engedni. Működik már a 14xxx óta.
mulika2: Biztosan nem forgalmaz adatot egyik rákötött gép sem veszettül? Milyen routerről van szó?
buffon75: Még mindig az első hozzászólásban lévők ajánlottak.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
-
kangoo70
csendes tag
Én nyomtam folyamatosan, de nem történt semmi. Meddig kell nyomni? 5 sec biztos volt, de lehet, hogy 20 is.
A QSS LED folyamatosan világít.
Lehet, hogy csak bekapcsolni lehet?
Megpróbálom, hogy bootoláskor wifi kikapcsolva, aztán majd gombbal be. Hátha...TP-Link WR-841ND v7.1 firmware:DD-WRT v24-sp2 (12/24/10) std - build 15962
-
kangoo70
csendes tag
Sajnos bekapcsolni sem tudom a QSS gombbal
TP-Link WR-841ND v7.1 firmware:DD-WRT v24-sp2 (12/24/10) std - build 15962
-
kangoo70
csendes tag
Nagyon rendes vagy... Köszi!
Valahogy így csináltam én is, de semmi!
Nekem szappantartóm van és annak a hátulján van, de nem működik ezek szerint.
Mit csináljak? Hard reset? Újratelepítés? Áttérés OpenWRT-re v. valami másra?TP-Link WR-841ND v7.1 firmware:DD-WRT v24-sp2 (12/24/10) std - build 15962
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Hülye vagyok a hálózatokhoz, ezért ne kövezzetek meg.
Létezik olyan router, amiben benne van a modem is?Most egy D-Link DSL-360R routerem van, és Invitel 10M szolgáltatásom.
A problémám az, hogy mindig külön kell csatlakoznom, ha bekapcsolom a gépet.Internetbeállításoknál be van pipálva az autómatikus csatlakozás, de akkor sem megy magától.
Ha esetleg tud valaki megoldást erre a problémára, akkor azt szivesen veszem, mert emiat akarnék valami routert venni.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Beri
addikt
válasz Ace Ventura #13645 üzenetére
Természetesen megoldható az automatikus csatlakozás. Egy ADSL-es topicba írd le, milyen oprendszered van, aztán valaki majd megmutatja, mire kattints.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Soma01
veterán
válasz Ace Ventura #13645 üzenetére
Ha router kell akkor meg a szokásos: 1. hsz. ebben a témában...
[ Szerkesztve ]
-
kangoo70
csendes tag
Sorry...
Sajnos a file-ok nevében nincs benne a verzió, így azt hittem, hogy az általad belinkelt és az oldalon ajánlott verzió azonos. Most mi legyen?
Egyből rá-flash-elhetem a tiédet, vagy az csak gyárira való?
Gondolod azért nem működik rendesen a QSS?
Csináltam egy Factory Default visszaállítást is, de azóta bizonytalanul akar csatlakozni az internethez. DNS hibát ír ki a Win7. Aztán böngésző ki/be újra és akkor ok.
Most épp megy.
Köszi a sok segítséget! Ne add fel, mert még nincs vége, úgy tűnik!TP-Link WR-841ND v7.1 firmware:DD-WRT v24-sp2 (12/24/10) std - build 15962
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honda topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- PlayStation 5
- Külpolitika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest