Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
c4
őstag
válasz töky76 #33550 üzenetére
Nem a gainnel lesz gondod, hanem a vászon minőségével. Ez az összeghatár szinte garantálja az azonnali hullámokat a vásznon. És erre 0 garanciát vállalnak a forgalmazók és gyártók. Szóval: ha van lehetőséged, fizetés előtt nézd meg a vásznat lehúzva és akkor eldöntheted, kéred-e vagy nem kéred...
Ha meg látatlanba bevállalod, majd lesz valami. -
péjé
őstag
szia,
ue. a dilemmám, vásznat keresek hónapok óta. az LSK-nál telefonon beszéltem egy emberkével aki a tapasztalatait elmondta: 4 rétegű üvegszál erősítésű vásznat keressek, ha nem motorost választok akkor 5-6 év alatt a legjobb vászon is nyúlik majd a lehúzkodás miatt középen vmennyit, a motoros egyenletesen ereszti-húzza így ezt elkerüli. A nagyon olcsó vásznakat ha megnézed akkor D anyagminőség van odaírva vagy nem is mondanak semmit, ha megkérdeztem akkor vmit süketelnek, ezek ált. sima pvc cuccok. Találtam kézi és motoros Optoma vásznat elfogadható árban, erre az LSK-nál is jót mondtak. Ami szóba jöhet még az a Grandview (de egy fórumos srácnak meggyűlt a baja a forgalmazóval aztán végül a csere meglett).
Szóba jöhet még Szepi aki Screenline vásznakkal foglalkozik, jó minőség de sajna nincs manuál.
Esetleg ha elfér nálad akkor egy fix vászonban is gondolkozhatsz ezt sajna nálam el kellett vetni.
Semmikép ne vegyél a neten található 1000 féle 50eft-os motoros csodavászonból mert csak pénzkidobás.
A gainre majd mondanak itt neked többen is véleményt, 1.0-1.2-es matt fehér legtöbbször megfelel. -
Beni2360
félisten
Nekem fél éve vam ez a vásznam és tükör sim eddig. van nagyobb is ,
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Khaosz55
addikt
Had kérdezzem meg a motoros vászonnak is hordósodik a széle mint a rolósnak?
Vagy csak az oldalfeszített motortos nem hordósodik ?
-
tl-x
őstag
-
synar
őstag
-
tl-x
őstag
válasz cinemazealot #33557 üzenetére
Ne rontsátok az üzletem! Most akartam neki ajánlani jó pénzért 6 darab kapcsot és gatyagumit. [kép][kép] Fix vásznat esetleg gipszkartonból.
[ Szerkesztve ]
-
tl-x
őstag
Valakinek van tapasztalata Epson szervizzel? Mennyi idő kb a javítás? Edigitalban vettem, gondolom érdemesebb a szakszervizbe vinni rögtön. A problémám az hogy az egyik venti egy idő után néha átmegy "teafőzőbe" úgy sípol nyekereg. Szerintetek ezt garanciális probléma és javítják vagy azt fogják mondani hogy a működést nem befolyásolja?
-
elistvan
őstag
Sziasztok!
Én nem vásárolni szeretnék, hanem egy EB-460-as Epson hibájával kapcsolatosan kérdezősködni. Hátha más is találkozott vele. A vetített kép pár napja pirosas árnylatú. A készülék három ledjéből egyik sem ég, hogy baj lenne. A kábelt cseréltük, a menüben a képpel nincs baj ott a pirosodás nem jön elő. Esetleg valami ötlet?
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
Beni2360
félisten
válasz Khaosz55 #33564 üzenetére
Jó lett ugye amit ajánlottam, végtére az lett megvalósítva és gondolom árban is a leg jobb volt.
Esetleg a sín pár linkjét megosztanád velünk? ha nincs link akkor a megnevezését.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Khaosz55
addikt
válasz Beni2360 #33568 üzenetére
Hali
bementem egy bútorkellékeshez megnevezése fióksín. Volt kb 50 féle sín készleten. Megmondtam, hogy 70cm-es kinyúlást akarok holtjátékmentesen.Megnéztünk pár darabot ennek kiakasztható a füle és csapágyazott. Ami durva hogy a 2 db sín került 700 Ft-ba . mondom mennyi nem véletlen 7000 Ft ? Nem 700 FT a 2 db. Na mondom nem kezdek sín gyártásba.
Vettem 56X28-as tető lécet 4 métert az volt 600 ft. Meg csavart. Lecsiszoltam kb 3 óra alatt elkészült. Egész volt durván 2000 FT.
Már csak az a gondom, hogy a gipszkarton a fal. És könnyűszerkezetes a ház. Kell még keresztbe egy darab fa mert el kell találnom a gipszkarton mögötti fa oszlopot. 40 cm-es kiosztásokban van.
Simán 4 db gipszkarton tiplire nem akarom felrakni hátha lerántom egy rossz mozdulattal.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz Khaosz55 #33575 üzenetére
"Ez számomra legenda..." Szerencsés vagy!
Meg azért ez egy elég komoly kis prodzsektor volt, már akkoriban 7 szegmenses 4x sebességű színkerékkel. Magyarán elég gyorsan váltakoznak a színek ahhoz, hogy nehezen legyen észlelhető a dolog, ebben persze segít, ha az ember nem is hajlamos rá.
(P.H.)
-
tl-x
őstag
válasz Khaosz55 #33575 üzenetére
Jó neked. Én meg úgy néz ki, hogy örök LCD-re vagyok kárhoztatva. Legalábbis a 2x-et nem bírom azért is érdeklődöm hogy a 6x-al mennyire elégedettek itt a kollégák. A polcot projival együtt esetleg el tudod rejteni egy kis két ajtós szekrénybe és akkor nem is látszik amikor nem használod.
-
töky76
tag
Valakinek fejlemény vászon ügyben?
Amit Beni kolléga ajánlott jónak tűnik.
Visszaolvasva a fórumban, kb az jött le hogy 200 ezer alatt nem találni semmi jót, funscreen, elitescreen stb kilőve, mert kínaiak és hullámosodik, csíkozódik.
Nem lehet igazán elmenni, venni kell 500-ért valamit.. és lehet az is xar lesz. -
Perzeusz
tag
Üdv mindenkinek!
Főnököm szeretne egy projektort az irodába. Alap felhasználásra lenne csak (power point pl), semmi film. Lényeg, hogy olcsó legyen. Mit érdemes nézni? Van, amire oda kell figyelnem?
2 db WD Red 2TB eladó
-
cinemazealot
addikt
válasz Perzeusz #33581 üzenetére
Szia! Az elmúlt napokban pörgött a "projektort az irodába" téma, ha kicsit visszalapozol, megtalálod. De ha konkrét elképzelésed is van, fusd át a topic összefoglalót, annak alapján máris többet fogsz tudni, de tudsz is olyat kérdezni, amire a topictársak tudnak majd Neked válaszolni.
-
Perzeusz
tag
válasz cinemazealot #33582 üzenetére
Ok, köszi! Visszaolvasok kicsit.
AVhelper: holnap lebeszélem vele. (szerintem nem akar sokat költeni rá)
[ Szerkesztve ]
2 db WD Red 2TB eladó
-
tl-x
őstag
Valakinek van tapasztalata Screenline FIX vászonnal és Epson 5210-es kombóval? Kiváncsi lennék mennyivel változik/javul a kép a sima vászonhoz képest azonos környezetben.
[ Szerkesztve ]
-
Ladder
csendes tag
Sziasztok!
Munkahelyre kéne beszerezni egy projektort oktatási célból. A költségkeret határok 100 vagy 200 ezer plafon értékkel. A vetítés nagy teremben lenne relatíve világos környezetben fehér falra. a vetítési távolság szabadon változtatható. a kivetítendő kép mérete kb. 2x3 méter.
Előre is kösz a válaszokat.
-
CyDoN
senior tag
Nem tudom mennyire valós, de játék közben jól jön az akacsony input lag!
https://youtu.be/lbr78w0hcQs
(_._)
-
Khaosz55
addikt
Nos sikerült felszerelnem.
Nem mondom volt a végső beállítással munka, pedig nagyon alaposan kimértem mindent. Ennél a tartónál kulcsfontosságú, hogy minden merőleges, párhuzamos és stabil legyen, különben az egyik sín eléri a végállását a másik pedig még nem. Gyakorlatilag a falra való rögzítés után kell a síneket beállítani. Szerencsére a lógása is minimális.Még lesz kábel csatornázva.
-
Ijk
nagyúr
Üdv.
Nézegettem a távolság kalkulátorokat, ami 30°-os látószögre számolnak, azaz nekem adott 180cm-es nézési távra elvileg az 50"-os plazmám tökéletes. Namármost nekem kicsi, lazán el tudnék képzelni 85"-os képet is, főleg 3d-ben.
Erre jelenleg a projektor a még megfizethető alternatíva. Most is láttam Sony VPL-HW50-ES projektort 460 körül aprón, ennyit még rá tudnék szánni, plusz vászon.
Kérdések: 1080p-re projektoroknál mennyire gond az akár 50-60°-os látószög. Nem várom nyilván hogy annyira éles legyen mint 50"-on. Hogy áll képminőségben egy 50"-os ST50-es plazmához. Csak sötétben filmezek, plazmán is./人◕ ‿‿ ◕人\
-
AVhelper
senior tag
Üdv!
Ajánlások szerint a látótérből 70 foknál nagyobb nézőszögnyit kitakaró kép már túl nagy lehet az emberi szem korlátozott periférikus látása miatt. Ez esetedben azt jelentené, hogy 180 cm nézési távolságból a 2,5 m széles kép a maximum, egy 85"-os 1080p színes videoképen pedig nem fogod látni az egyes pixeleket, főleg egy SXRD projektorral vetítve.
A plazma TV kontrasztját nem fogja produkálni a vetített kép, főleg ha nem tudsz ideális vetítési körülményeket teremteni. Lásd erről ezt a kontraszt, a projektor és a környezet viszonyát bemutató cikket illetve ezt a mindent megmagyarázó videót.
[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
Vagy függönyözöl (ha nem kell, behúzod a vászon, álfal, bútor, stb mögé - amúgy meg akár teljesen körbe tudod húzni magad fekete kárpittal... még akár a mennyezeten is).
Nekem egyelőre csak a vászon körül van egy tépzőzáras megoldás. De voltam olyan "demószobában", ahol csak a padlóra nem tudott fekete függönyt húzni. Így rögtön megtekinthető volt a különbség sima, hétköznapi falakkal ellátott nappali vs fekete szoba felállásban.
Én szabadszemmel nem vettem észre a kontrasztban jelentkező különbséget... pedig biztos mérhető, talán látható is. De az tuti, hogy kellemesebb volt a teljesen fekete helyiségben mozizni. Nem volt semmi, ami elvonta volna a figyelmet, amihez viszonyítani tudsz, vagy ahonnan a szemedre visszaverődhetne felesleges fény - kevésbé volt fárasztó így mozizni, mint világos falakkal... és semmi máson nem változtattunk.# I got bored one day and put everything on a bagel...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest