Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Van egy probléma, amire tudom, hogy lennie kell megoldásnak, de nem találom.

    Adott egy ~10 éves laptop, mi épp a vízválasztó vonal rossz oldalán áll, mert a 915GA Centrino platform GPU-jához nem készült (és állítólag hardware-es korlátok miatt nem is készülhetett) WDDM, csak XP-s driver, valamint nincs még benne hardware-es videó dekóder sem, illetve elég öreg, mai szemmel lassúcska nyers CPU és GPU erőben is, nem csak tudásban.

    Ha Flash Player-el próbálok rajta lejátszani egy Youtube videót, akkor szaggat, főleg teljes képernyőn és 360p-től magasabb felbontásban. Ha viszont lementem ezt a videót és normális lejátszót használok, akkor simán viszi a 720p-s videókat is, akár teljes képernyőn. Ez nagyjából egyformán igaz többféle OS-el és böngészővel (akár Windows XP és 7, Ubuntu vagy Lubuntu, FireFox, Chrome, IE11, stb), van ami rosszabb, van ami jobb, de egyik sem elég jó.
    Szóval pont annyi hiányzik a "boldogsághoz", amennyivel jobban optimalizált egy MPV vagy MPC-HC, mint az Adobe Flash player. Az egyik a kis felbontással és alacsony bitrátával is szaggat, a másik már épp "HD-Ready" (azért szépen megszenved, de 720p-vel és magas bitrátával is csak nagyon ritkán reccen).

    A gond pedig az, hogy nem a Youtube-nak kéne mennie, hanem az atv.hu műsorainak (nem az enyém sem a gépem, sem az online atv iránti igény, hanem egy idősebb ismerősömé) és Youtube-hoz találtam volna megoldást, de ehhez nem, hogy egy külső lejátszóban nyíljon meg a videó (ami elbírna vele ezen a vason).

    A vicc viszont, hogy amikor egy noname, olcsó kínai Android 4-es táblagépen ellátogatok az atv.hu-ra, akkor egy kattintásra azonnal feldobja nekem a saját alapértelmezett médialejátszójában a videót. Szóval biztos, hogy egyáltalán nem lehetetlen, nincs semmi speciális védelem az atv Flash alapú lejátszójában, illetve egy egész általános módon működő trükk is sikerrel járhat. Csak kéne a konkrét lánc, ami ezt egy desktop OS-en is megcsinálja. Ez lehet Windows vagy Linux is, mindegy milyen böngésző, csak működjön.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák