Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lmaresz
aktív tag
Sziasztok!
Olyan programot keresek amivel több zenét akár 1-2 óra hosszan össze tudok vágni, keverni majd lementeni mp3-ban. Esetleg olyan opci hogy flanger/phaser/egyéb ilyen zenei effektek nem hátrány. -
myke01
senior tag
Melyik az a free progi ,amelyik legjobban hasonlít az Internet Download Managerre tudásban ,egyszerűségben ,és több szálon is tud letölteni ?
-
törölt tag
Sziasztok!
Külső vinyómon felülírtam egy 19GB-os fájlt egy 2MB ossal...
Nem találok olyat, hogy visszavonás, se olyat hogy előző verzió..
A vinyón azóta nem történt semmi változtatásValamivel visszatudnám varázsolni az eredeti fájlt? Esetleg egy data recovery program segít ezen?
Köszi!
-
LonGleY
veterán
válasz #74459392 #27555 üzenetére
Igen. Ha nem pont a fájl helyére írt (a logikai felülírás nem egyenlő a ténylegessel, csak kis esély van ez utóbbira, főleg ilyen kis méretnél), akkor visszanyerhető az említett programtípussal. Próbáld ki a Recuva-t, elég egyszerű (a CCleaner készítőitől)! Portable verzió alul.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz myke01 #27554 üzenetére
Ami igazi király, az a Free Download Manager. Sokáig kerestem a FlashGet alternatívájaként anno. Van torrent kliens nélküli Lite verziója is a letöltéseknél. A hivatalos oldalon nem látni a screenshotokon, de szokás szerint van részletes "pieces" rész is, ahol mutatja, hogy a letöltés alatt álló fájl épp melyik részeit nyalábolja a program.
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
Üdv!
Ma játszottunk egy cod4-es wart, és war alatt vmit csináltak a netünkkel, amitől most állandóan laggolunk!
Mi lehet ez és mivel lehet megszüntetni? -
A_ScHuLcZ
addikt
Olyan programra lenne szükségem, amivel lehet huzamosabb ideig monitorozni, tesztelni egy internetvonal sávszélességét. Új netet kötöttek a céghez, bérelt, mikrós, de mielőtt kifizetjük szeretnénk letesztelni, kérlek ajánljatok rá nekem valami jó kis progit. Tudom millió 1 van, ezért kérdezem van-e olyan, amit már használtatok, és bevált, jó?
Speedtest.net-et meg hasonlókat hagyjuk.[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Abrion
senior tag
rossz hely
[ Szerkesztve ]
-
matee97
csendes tag
Szevasztok!
Szeretnék véleményt kérni egy fixáló programról, amit egy bizonyos játék mellé kell indítani (AMD FX nem támogatja), hogy ne ragadjon be az fps 10-re. Az a bajom, hogy nem tudom, hogy ezek a parancsok mennyire tehetnek kárt a gépemben. Az exe parancsait linkeltem, egy hozzá értő meg tudná nekem mondani, hogy ezek a beállítások mit változtatnak, és milyen károkat tehet a gépben?
http://filefeltolto.hu/letoltes/3bc130e073c1cd67/rw.ini
Köszi előre is. -
-
LonGleY
veterán
válasz matee97 #27571 üzenetére
A linkelést egyébként ismered itt, a fórumon? :Đ
Ha a gombot nem is látod, akkor így tudod használni:[L:http://link]név[/L]
Na, sejtettem, ebből semmi sem látszik. Ez csak egy kurra ini fájl, ami számunkra ismeretlen exe-hez tartozik. És hiába írod, hogy mi az, akkor sem fogunk tudni segíteni. Esetleg a játék nevét megoszthatnád.
[ Szerkesztve ]
-
T_Stark
őstag
Üdv!
Win7-re keresek valami jó e-mail értesítőt, ami tud g-mailt és outlook/hotmail-t kezelni, és jelzi valami felugró ablakkal ha új levél jött. -
myke01
senior tag
Milyen driver-kereső programra érdemes beruházni ? Úgy értem, melyik tűnik megbízhatónak az áráért?
"Párat" láttam már működés közben ,de mindegyik más drivert jelzett elavultnak . Most regiztem a driveragent.com (Aida64 által ajánlott) oldalon egy 3 napos free accountra,de ez sem az igazi . Pl.: Asus bluetooth drivert akart leszedni Lenovo notebookhoz . -
LonGleY
veterán
válasz myke01 #27577 üzenetére
Egyikre se. Parasztvakítás mind. Minden géphez manuálisan érdemes tölteni drivereket. Hol a chipset gyártójától, hol a laptop vagy alaplap gyártójától. Egy driver-kereső sem fogja tudni rendesen, automatikusan kiszolgálni a HW-eid. Különben is, ha egyszer megvan egy win telepítés, évekig nem kell vele foglalkozni (a win7 x64-nél már merem ezt mondani). Esetleg a video driver-t updateled néha, vagy a gamer egeredet, ha rá vagy izgulva.
A legfőbb gond ott van, hogy sokszor még az AIDA és társai sem tudják megállapítani az adott hw-ről, hogy melyik szériáról van szó. Akkor pont egy driver-kereső lesz ebben a király? A másik, hogy ezermillió formátumban léteznek. Van websetup, van ini-alapú tömörített, van rendes telepítő. Az egyik e-mail cím beírása után elérhető, a másik már sehogy sem, mert halott a link stb. Namost, ha erre egy programot építenél, az azt jelentené, hogy mindenféle hw-hez egy nagyon pontos, brutális méretű adatbázist kell felépítened, amit a hw-ek mennyisége miatt eleve lehetetlenség frissen tartani. Persze, a legtöbb géphez igazából nem kell annyi, általában pár darab jellemző (pl. a beépített hangkari rendszerint Realtek HD, meg a chipset is Intel, amikre 1-1 csomag megfelelő), de ezeket kézzel is tudod frissíteni, ha nagyon akarod.
Régen még én is tartottam a géptelepítős feladataim miatt egy rakás driver-t, de azóta sokat egyszerűsödött a win7-tel a dolog. Gyakorlatilag többnyire csak az ATI videokártyákkal kell külön foglalkozni, vagy az egyedibb LAN és WiFi modulokkal. Ez utóbbiakra a DriverPacks csomagokat tudom ajánlani (valahova kitömörít, a kérdéses hw-re jobb klikk az eszközkezelőben, frissítés, majd kiválasztod a kitömködött mappát, hogy abban keressen). Az esetek 99%-ban jó megoldás. De ha akarod, ezek a pakkok még integrálhatók is a telepítő ISO-ba, így közel minden drivered frissen fog figyelni a legelső bejelentkezéskor.
Attól függ, mi miatt kérded. Ha csak szimpla gépen alkalmaznád a frissítésmániádból kifolyólag, akkor felejtsd el, hülyeség.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz myke01 #27579 üzenetére
Van egy pár terület a shareware programok tengerében, ahol igen agresszívan, figyelemfelkeltően, az emberek tudatlanságát és hiszékenységét kihasználva próbálják eladni magukat. Tipikusan ilyenek a rendszer-optimalizálók, netgyorsítók, játékgyorsítók, töredezettségmentesítők, és minden hasonló, ami azt sejteti, hogy a windows egy szar, és csak a segédprogramok tarthatják életben, sőt gyorsíthatják azt. Ez egyszer lehet, hogy igaz volt, de mára értelmét vesztette. A rendszerturka programok közül gyakorlatilag csak pár értelmeset tudok megnevezni (amiknek egy átlagos gépen is létjogosultságuk van): CCleaner, MyDefrag, GIGATweaker, Autoruns (és egyéb NirSoft illetve Sysinternals eszközök). Ja, és persze mind ingyenes. :]
Itt is valószínűleg arról van szó, hogy benyomnak egy nagy, zölden villogó "új frissítésed van, ALERT" feliratot, de a következő lépésnél természetesen a regisztrációra/fizetésre való felhívással találkozol. Különben egy-egy újabb driverrel kevesebbet nyersz, mint hinnéd. A videokártya-meghajtót is csak azért emeltem ki, mert olykor előfordulhat, hogy az újabb játékokból plusz fps-eket facsarhatnak ki az újabb verziók, így abban az esetben van értelme párhavonta cserélni.
A legjobb, amit megtehetsz, hogy felmész az Intel letöltések oldalára, és lekapod a legfrissebb meghajtót a te chipsetedhez. Ott szépen jelzik a verziószámot is, így áttekinthetően a dolog. Legközelebb ráérsz egy win újrahúzás előtt újraellenőrizni. és ugyanez a metódus minden egyéb hw kapcsán is...
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Hali!
.idx és .sub DVD feliratok mivel lehetne GomPlayer által is lejátszható (srt) formátumura konvertálni?
Ha lehet, telepítés nélkül, online változatbanOlcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
total90
veterán
... amivel le tudom tesztelni gyorsan egy pendrive írási és olvsási sebességét. Valami ingyenes kis cucc biztos tud ilyet.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
LonGleY
veterán
válasz total90 #27585 üzenetére
Ti nem olvastatok még egy itteni HDD-SSD-pendrive tesztet sem?! :]
Erre van tökéletes program, ami kis és nagy fájlokkal, különböző írás- és olvasásmódokkal tud tesztelni:
CrystalDiskMark | letöltések | aktuális portable verzió
A random írást nemigen oldod meg TC-vel, ott csak egy nagyon megközelítőleges értéket kapsz. Különben is miért TC? Fájlmásolás natívan is van a windows-ban.
[ Szerkesztve ]
-
myke01
senior tag
válasz LonGleY #27580 üzenetére
Kösz a driver-scanner program magyarázatot !
Ha már a programoknál tartunk ,és a topik témája is ez , akkor a "fentiek" tekintetében (a progi felsorolásodat figyelembe véve) a véleményedre lennék kíváncsi az Advanced SystemCare Pro programról.Általánosságban ez a software "tud valamit" ,vagy csak "parasztvakítás" ez is ? -
LonGleY
veterán
válasz myke01 #27587 üzenetére
Azt hiszem, ez az előzőekből következik... :]
Hisz mi kell egy gép karbantartásához? Ha HDD-re telepítetted a win-t, akkor ott a MyDefrag-al vagy Defraggler-el érdemes futtatni egyszer egy alapos töredezettségmentesítést. Ezt mondjuk félévente megismétled, nem kell több. Mindkettő jó, de a MyDefrag-ban van egy System Disk Monthly mód, ami kifejezetten a rendszerpartíciókra van kitalálva. Aktuál verziók:
• MyDefrag 4.3.1 [32, 64-bit] Setup.exe
• Defraggler 2.15.741 [32, 64-bit] Portable.zipA cache és az ideiglenes fájlok takarításához néha futtatod a CCleaner-t, mondjuk heti egyszer. Portable verzió:
• CCleaner 4.04.4197 [32, 64-bit] Portable.zip
Ahhoz, hogy a fölöslegeket, nemkellő figyelmeztetéseket kikapcsold, pedig a GIGATweaker-t használod egyszer. Mellékeltem az ajánlott beállíásokat is, a memória résznél beállítandó L2 cache méretet pedig CPU-Z-vel tudod megnézni:
• GIGATweaker 3.1.3.460 [Win 7] Portable.zip
• CPU-Z 1.65.0 [32, 64-bit] Portable.zipEnnél többre, főleg all-in-one megoldásokra egyszerűen nincs szükség.
[ Szerkesztve ]
-
myke01
senior tag
válasz LonGleY #27588 üzenetére
Akkor ebben a hsz-edben tulajdonképpen összefoglaltad a használható szoftverek listáját ? Akkor már az uninstaller programokról meg sem kérdezlek (pl.: Your Uninstaller) .
CD/DVD írónak mit ajánlsz ?[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz myke01 #27590 üzenetére
Igen... :] És a legutóbbit is módosítottam.
Az uninstallerekben nem hiszek különösebben, bőven elegendő a CCleaner-ben található. CD-DVD írónak a legjobb minőségű az ImgBurn (főleg duplarétegű DVD-k írásához), virtuális meghajtónak win7-re a sallangmentes Virtual CloneDrive (win 8 alatt már van natív), ISO-k és egyéb képfájlok készítéséhez, átalakításához, kiírásához UltraISO, de a usereknek általában CDBurnerXP-t rakok, mert azon minden ott van az egyszerűség kedvéért varázsló-szerűen.
Ha a továbbiakban érdekel a téma, szerintem tarts velem a Facebook oldalon. Még nincs kész maga a híroldal, de már érkezik nemsokára, ahol minden ilyen téma össze lesz foglalva, egy teljes kollekciónyi program bemutatásával együtt. Ha elkészülünk, az aláírásomba is bekerül a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Valaki tudna mondani egyszerű programot kép pixel / felbontás módósításához ?
pl. van egy dig. képem ami 640x480 -as és azt átként szerkeszteni / menteni 250x250 -be (2.5cmx2.5cm)
ragasztáshoz kellene nyomtatni, nemnagyon vagyok otthol ilyen téren, remélem valaki tud egyszerű programot erre a célra !
Köszönöm !
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
LonGleY
veterán
válasz MaxxDamage #27593 üzenetére
Ott vágni is kell belőle, nem jó, ha simán átméretezed, mert torz lesz a kép (ugyebár nem ugyanaz a 640*480 és a 250*250 képaránya).
Ha nem akarsz bevetni rendes szerkesztőprogramot (pl. PS, GIMP vagy Paint.NET), akkor nézd meg a szerkesztőfunkciókkal bőségesen ellátott FastStone Image Viewer képnézegetőt! Abban a lenyisszantás (négyzet alapúra vágás) és az átméretezés is megoldható (akár kötegelve). Aktuális portable verzió: FastStone Image Viewer 4.8 Portable.zip
A nyomtatásnál viszont az a jó, ha minnél nagyobb felbontásban marad meg a kép (a minőség miatt), ott egyszerűen a méretet kell beállítani, hogy nyomtatáskor mekkora legyen a lapon. Ehhez viszont már mindenképp a fenti szerkesztőprogramok egyikét javaslom.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz LonGleY #27594 üzenetére
Köszönöm !
Pontosítva:
A kép 194x165 , de nekem számítógép-házra matricaként kéne 2.5cm x 2.5cm -s kép nyomtatásra
(250x250)Sima nyomtatással kicsit nagyobb a kép (kb. duplája)
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
LonGleY
veterán
válasz MaxxDamage #27595 üzenetére
Abból csak úgy lesz négyzet, ha előbb a 194 pixelt 165-re vágod (jobbról és balról is levágsz a képből). Viszont az, hogy a 2,5 cm hány pixelt jelent, az a dokumentum és a nyomtatód felbontásától függ (dpi). Kihúzni a kevesebb pixelt nagyobbra nyilván nincs értelme, attól már nem lesz nagyobb felbontású a végeredmény. De ha gondolod, küldd el nekem privátban a forrást, és küldök PDF-et belőle, amit már csak nyomtatni kell. A méret megfelelő lesz.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz LonGleY #27596 üzenetére
FastStone Image Viewer -el megoldottam / kinyomtattam !
Simán ment, köszönöm még1x !Remek program !
Nem csináltam levágást, csak méretezést / dpi opt.
Átméretezés / nyomtatás szerint , majd nyomtatás (progin belül) ott megadtam a megfelelő beáll. és 100% perfect lett !L
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
Sziasztok!
Visszaolvasgattam a topikban az aksi témakörben, de nem találtam meg amit keresek, lehet, hogy csak figyelmetlen voltam. Szóval létezik olyan program ami aksival kapcsolatos és mondjuk tudja azt, hogy mennyi ideje megy aksiról a gép, szóval ha lehúzom töltőről, akkor elindul egy számláló, ha bedugom ismét a töltőt és amíg tölt addig nullázódik. Ha tudtok valami ilyesmit és megsúgjátok azt nagyon megköszönném, ha tud kirakni "minialkalmazást" az sem hátrány, de nem létszükséglet.
Köszi
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
ledgeri
nagyúr
... ami megmutatja, hogy egy másik program miket használ a működéséhez?
Pl.: egyszer a steam futott, és a flashplayer installer kidobta, hogy a steam használja őt, ezért állítsam le...// A NET keretrendszer, meg a direct x, meg hasonlók a játékokhoz, stb. ...
Szeretnék pár programhoz mindent frissíteni, amit azok használnak...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
Új hozzászólás Aktív témák
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest