Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaki26a
aktív tag
Hello
Szeretnék egyszerre két fülhallgatót használni windows 8 ban, meg lehet oldani vhogy, hogy ugyan az szoljon mindkettőben? -
sz.j
nagyúr
Azt hiszem, hogy megoldódott a problémám.
Ha a későbbiekben bárkit is érdekelne:
Ha nem is veszteségmentesen, de nagyon jó minőségben automatikusan tömöríti / átméretezi jpg képeket az otthoni használatra ingyenesen használható FILEminimizer Pictures program.
(Volt, hogy >80%-al csökkentette a kép méretét és a képminőségén nem vettem észre romlást.)[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
LonGleY
veterán
Az átméretezés esetén eleve nem beszélhetünk veszteségmentességről, hiszen egyetlen pixel sem fog egyezni az eredetivel. Ott a resample az, amitől a minőség függ, arra több eljárás létezik. De hogy utána mibe mented, az megint tök más kérdés. A 85-95 %-os jpg minőség alatt látni a romlást, az tuti. Lejjebb lehet venni a minőséget, hogy kisebb legyen a fájl, de az annál rondább is lesz. Minden program hasonlóan viselkedik, nem találták még fel a spanyolviaszt...
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz LonGleY #27505 üzenetére
".....nem találták még fel a spanyolviaszt..."
Miért, mondta valaki ennek az ellenkezőjét?
Mert ugye előzőleg valami olyasmit írtam, hogy én nem veszek észre minőségromlást.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
LonGleY
veterán
Most én is kérdeznék...
Tudtok olyat, amivel egy teljes értékű Chrome-ot vagy Firefox-ot a normálisan telepített verzió MELLETT úgy tudnék futtatni, hogy abból semmi se másszon ki és ne akarjon felmászni semmi a gépre? Van egy ügyfelem, aki online pókerezik, és mindig teleszarja a gépét. Gondoltam, a játékra külön beállítanék egy ilyen böngészőt neki, hogy abban homokozzon. A Sandboxie számomra nem túl átlátható, esetleg aki használt már ilyesmit, tudna segíteni a beállításában?
-
LonGleY
veterán
Ez az 5-ös verzióban is van már? A CIS amúgy is felkerülne a gépre, de csak az 5-ös. A 6-os még nincs olyan szinten, hogy érdemes legyen foglalkozni vele (stabilitási gondok több verzión át is, mikor próbáltam), és a felületét is eltoszták. És hogy kell elképzelni? A program által generált minden változást rollback-el, mikor bezárom a homokozó módot?
-
Abrion
senior tag
Hali
Olyan programot keresek ami mondjuk van 20 mondat benne és egy beállított időben elküld egyesével, aztán amikor az ucsohoz ér nem folytatja ha azt állítom be.
Chatre kell küldenie üzit. -
LonGleY
veterán
válasz Abrion #27514 üzenetére
Androidon van olyan, hogy Auto SMS Sender, amicel Facebook-ra és egyéb helyekre is lehet időzíteni üzeneteket. Win-en esetleg nézz valami Pidgin plugin-t, hátha van ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Tudtok valamilyen programot, amivel ábrázolni tudnék egy számítógépes hálózatot? Nem kellene, hogy milyen hülyeséget megjelenítsen - pl melyik portba dugom a LAN kábelt a switchben - elég volna egy olyan, amit egy prezentációba bele lehet rakni, hogy a titkárnő is felfogja, hogy néz ki a hálózat valójában.
Eddig a Cisco Pocket Trackert néztem, annál valami modernebb, dizájnosabb cucc kellene. Most a Microsoft Visio-val szenvedek, de megőszülök, mire kész leszek vele.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
jerry311
nagyúr
Milyen program, ami...
Szimulal egy modemet az oepracios rendszer fele es az ennek kiadott parancsokat vegrehajtja egy tavoli modemen vagy routeren, amiben van modem.
Szoval:
PC a virtualis modemmel |---------| IP halozat |-----------| tavoli modem |-----------| telefonvonal |--------
vagy
PC a virtualis modemmel |---------| IP halozat |-----------| router modemmel |-----------| telefonvonal |-------- -
kispx
addikt
válasz LonGleY #27522 üzenetére
Rágugliztam mert nem emlékeztem pontosan rá: [link]
Lényegében amire használni fogja oda a 6-ost cis sandboxja kell. Ott teljesen virtualizált környezetben fog homokozni. A szemetet pedig a "sandbox újraindítása" menüponttal üríteni lehet.
Egyébként kiadása után a CIS 6 elég sokat fejlődött stabilitásban. Régóta használom gond nélkül
-
sz.j
nagyúr
válasz LonGleY #27513 üzenetére
Ilyenkor nyújt nagy segítséget egy biztonsági mentés, nem kell kínlódni a gép helyreállításával, mert kb. 10-15 perc alatt vissza lehet rakni a hibátlan C partíciót.
Természetesen előtte nem árt futtatni valamilyen jobb vírusirtót.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
LonGleY
veterán
Évekről van itt szó, egyszerűbb újraraknom a gépet friss programokkal. Nem biztonsági mentés kell, meg egyéb okos tanácsok, hanem az eredeti kérdésemre megoldás.
(#27524) kispx: A 6-os verzió nem megoldás. Akkor egyéb programot kell keresnem rá. WM-ezni egy laptopon csak emiatt nem fogunk.
[ Szerkesztve ]
-
FlDutchman
tag
Hi. Egy olyan programot keresek, ami kezeli és egyben kiváltja a Windows 7 beépített hangkezelő ablakait, értem itt a "lejátszóeszközök" és "rögzítőeszközök", valamint a keverő ablakokat.
A lényeg az egy ablakos kezelhetőség megvalósítása, hogy például a felső sorban a rögzítőeszközöket tudom váltani egyszerűen és mindhez megadni egy jelszintet, alatta pedig lennének a lejátszóeszközök, és a hozzá tartozó mixer.
A Windows alap mixere ugye tudja azt, hogy a programokat egyesével is lehet halkítani, és ahány program megnyílik, annyi külön csúszka jelenik meg. Erre két megoldás lenne jó, egyrészt, ha lehetne rögzíteni őket, hogy amikor nem mennek a programok, akkor is lehessen állítani, másrészt pedig lehessen csoportosítani (pl. böngészők).
Ha van valakinek tippje, örülnék neki!
Köszi! -
LonGleY
veterán
válasz FlDutchman #27528 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Chello
tag
Valaki dobna nekem egy linket ahonnan ofline nvidia vezérlőpultot szedhetek le?
Download manageresek kíméljenek.
A hivatalos oldalon lévő 6.akárhanyas nem települt fel bár annak azt írta, hogy win 7, 8 hoz van.
Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
Ezt megint benéztem.. a Hol-mi azért itt van és még működik is
Ez egy ilyen kinek mit adtam kölcsön nyilvántartó program, figyelmeztetni is tud.
https://drive.google.com/folderview?id=0BwFS0Iw0FLw_SHRXaGF6cnVSVGM&usp=sharing
[ Szerkesztve ]
Ponty, szálka nélkül.
-
sztanozs
veterán
válasz jerry311 #27523 üzenetére
Remote serial connection-re érdemes keresni (modem soros porti eszköz). Google-ön az első oldalon van néhány relevánsnak tűnő találat:
https://www.google.com/search?q=serial+over+ethernet
+ [stackoverflow.com][ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
szaki26a
aktív tag
Akkor megegyszer megkerdem, hatha vkinek van otlete. Ket kulonbozo hangeszkozre mivel lehet kitenni ugyan azt a hangot. Usbs fejhallgato meg egy sima jackes kene egyszerre.
-
LonGleY
veterán
-
sztanozs
veterán
válasz szaki26a #27539 üzenetére
http://unkool.com/software/usb-wireless-headset-and-speakers
http://superuser.com/questions/329147/how-to-use-two-audio-devices-simultaneously-with-windows-7https://www.google.com/search?q=audio+output+to+multiple+devices
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
olyan progira lenne szükségem ahol meglehet adni hogy egy bizonyos szöveg megtalálása után a megfelelőre cserélje a szöveget!
a kikötések:
- egyszerre több keresést és cserélést lehessen megadni
- egyszerre több fájlba eltudja végezniill. egy olyan ami egyszerre több fájl kódolását megtudja változtatni ("UTF-8 kódolás BOM nélkül" -re)
eddig a notepad-ot használtam de azzal csak egyesével lehet ezeket elvégezni
több száz fájlról van szóthx
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz detroitrw #27543 üzenetére
A BOM-mentesítésre most nincs ötletem, a keresés-cserére kettő is.
Pl. a Notepad++-ba be tudod nyitni azokat a fájlokat, amikben a cserét elvégeznéd. A csereablakon (CTRL+H) van olyan gomb, hogy az összes megnyitott dokumentumban végezze el a műveletet. De van külön program is rá, ilyen a Search and Replace.
[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
válasz detroitrw #27543 üzenetére
- egyszerre több keresést és cserélést lehessen megadni
- egyszerre több fájlba eltudja végeznisikerült ezt is megoldani
van egy ilyen progi: klikk
ez megmutatja az általa végrehajtandó parancssort ...
minta:
X:\fnr.exe --cl --dir "X:\ebbe a mappába vannak a fájlok" --fileMask "*.*" --includeSubDirectories --find "mit keressen" --replace "mire cseréljen"s így már készen is van az egész formázásom
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Társasjáték topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen monitort vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs