Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zone
őstag
válasz macera2 #27400 üzenetére
Zeneszerkesztő kell vagy csak zongoráznál?
Előbbire: FL Studio vagy az ingyenes Linux MultiMedia Studio, utóbbira Virtual Midi Piano
A Cubase, Ableton, Reason már kicsit bonyolultabb. Az Open ModPlug Tracker pedig igazi oldschool program.YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
róland
veterán
Calibre-n kívül mivel lehet .EPUB formátumra konvertálni? (Vagy miként lehet a Calibre-t rávenni, hogy az "ő" és "ű" betűket is kezelje?)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
zszszs
tag
A következőt szeretném:
Zenék mappákban: előadó/együttes - lemez címe - zeneszámok (mp3, ogg, flac vegyesen)Egy nyomtatható pl. excel fájlba szépen...
Melyik program tudja ezt egyszerűen?
-
zszszs
tag
válasz T. Almeida #27405 üzenetére
Köszi!
Ez jónak néz ki. -
overland
aktív tag
Sziasztok, kis láma kérdés:
ha kapok valakitől egy routerhez jelszót akkor hogy tudom kivédeni, hogy ne nézelődjön a gépemben?
unatkozó okoskodó okostojások kíméljenek!!
-
LonGleY
veterán
válasz overland #27407 üzenetére
Pl. nem alkalmazol belső hálón megosztott mappákat. Meg egy jó tűzfal sem árt (pl. az ingyenes Comodo Internet Security - bővebben a vonatkozó topikban).
De jó esetben a win és a tűzfal is rákérdez az új netkapcsolatnál, hogy azt milyen típusúnak érzékelje (otthoni, irodai, nyilvános). Ha nyilvánosra állítod, akkor biztosan nem akar majd mappamegosztásokkal traktálni, és a tűzfal sem engedi a lokál IP-ket. Egyébként is, jelszóval védett a fájlok közé történő belépés. Csak azzal, hogy közös wifin lógtok, nem feltétlen van több hozzáférése, mintha a net egy egész más pontján csücsülnétek egymás IP-címeit tudva.
A win kapcsán meg remélhetőleg fölöslegesen hívom fel a figyelmed a frissítések fontosságára, beleértve magát a windows verziót is (magyarul: az XP-t és a Vista-t felejtsd el! amúgy is itt az ideje..).
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz overland #27409 üzenetére
Az adott win userre tudod a mappákat korlátozni, de semmi extra védelmet nem kapsz vele, mert kívülről így is korlátozott az elérhetőség. Viszont ha tönkrevágódik valami, akkor garantáltan te sem fogod tudni visszanyerni az adataid, úgyhogy inkább ne állíts ilyesmit.
Az extra védelmet igénylő fájlokhoz használhatsz TrueCrypt konténerfájlokat. Annál jobb védelem kevés akad. Ezeket fel tudod mountolni egy új meghajtóként, amikor szükség van rájuk, vagy akár automatikusan, win indulással. Akár egész partíció encrypt-elhető vele (ezzel óvatosan, ha még nem ismered, nézz előbb tutorial-t róla).
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani a Trillianhoz hasonló programot? A lényeg, hogy kezelje a skype, fb, és gmail fiókokat, na meg jól működjön és átlátható legyen .
(#27415) LonGleY : Nekem PC-re kéne, nem Androidra . Esetleg olyan van ami a FB és Gmal fiókot támogatja? Olyan kéne amit le is lehet tölteni, és nem browserből kell futtatni.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
Vakker, megint benéztem. Az Android topikban
winnel offolnak, szóval ez most nem volt nehéz. :]De lényeg a lényeg: a Skype-kezelés eltűnik, ne keresd.
Mint multi IM kliens, a Pidgin vagy a Trillian a best.Amúgy minden ismert chat az XMPP-re alapul, így a Google
és a Facebook féle is, ezeket természetesen támogatják.[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Olyan programra lenne szükségem (lehetőleg ingyen), amellyel jelszóval lehet védeni megosztott fájlokat vagy mappákat. Tehát A gépen van egy mappa, megosztom, és csak a B, C gép tudja megnyitni a mappát vagy fájlt a jelszó birtokában, a többi gép maximum azt láthassa, hogy van ilyen meg olyan fájl (vagy azt sem, ez lenne a legjobb). Mivel vegyesen van XP-s és Win 7-es gép is, windows "alap" megosztása nem volt járható út, a 7-es gépről nem láttam az xp-set, vagy csak úgy tudtam megoldani, hogy nyilvános legyen a megosztás, de ez esetben mindenki látná a kérdéses fájlokat, és a cél ennek az elkerülése lenne.
Tud valaki megoldást?
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
LonGleY
veterán
Nekem úgy sikerült többféle megosztást állítani, hogy létrehoztam a win 7-en belül több új, jelszóval ellátott (!) felhasználót, és a kérdéses mappák beállításaiban e userek között szortíroztam ki a jogokat. Így a megosztáshoz csatlakozva (akár Linuxról vagy Androidos telefonról) annyi féle elérési szint lehet, ahány felhasználót létrehoztál.
A belépés a usernév/jelszó kombóval lehetséges. Az admin passra is beállítható a fájlok kívülről való elérhetősége, amint kap jelszót a fiók (ettől függetlenül letiltható, hogy ezt kérje induláskor). Egyszerűbb módot nem tudok a win fájlmegosztásra. Nem bonyolult, de sok usernél valami segédprogram nem árt, hogy ne kelljen annyit kattintgatni (ismertek ilyet?).
Ha elég egy böngészőből elérhető, FTP szerű elérhetőség, akkor viszont a HFS-t tudom javasolni. Az egy egyszerű, portable fájlszerver, baromi jó user-controllal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
SpyBot-on kívül mondanátok igazán jó spy és adware irtó programot?
-
LonGleY
veterán
válasz #68216320 #27421 üzenetére
Heh? Ezek elég ismert darabok... Igen, elég sokszor bevetettem már őket (főleg a Super-t). Bár ma már nem nagyon jellemző, hogy vírusos géppel találkozzak, ha pedig annyira le van amorizálva a win, az újratelepítés a megoldás.
Azért írtam oda a free-t, mert azoknál nincs aktív védelem. Ezeket egyszer lefuttatod, megnézed, hogy mi a helyzet, aztán elfelejted őket.
Folyamatos védelemnek pl. az ingyenes Comodo Internet Security ajánlott. Van benne tűzfal és vírusirtó is (normális usereknél ez utóbbit sem kell bekapcsolva tartani). A tűzfal viszont lényeges.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz LonGleY #27422 üzenetére
Nem szükséges aktív védelem, de ma frissen telepítettem a laptopomra legális win8-at. Aztán pár használt apróbb programból szükséges volt újabb/alternatív verzió keresése. Találtam is, de fura módon folyton dolgozott a rendszer a lemezen. SSD-t használok, superfetch, indexelés nincs. Mégis folyamatosan villogott a LED. Gondoltam feldobom a szokásos SpyBot-ot és ráhibáztam, mert 2db spyware-t talált is. Leszedte, meg is szűnt a led villogása. De már nem bíznám a véletlenre és átnézném még valamivel. Vírusra amúgy van fent AVG.
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
milyen program, amivel lehetne öntapadós cimkékre osztott A4-es lapra szerkeszteni cimkéket? (és nyomtatni)
photoshop, corel nem játszik- -
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Olyan progit keresek PC-re, ami szinkronizál az andoidos ZTE telefonommal wifin keresztül, és kivési nekem a képernyőre, ha sms érkezik vagy bejövő hívásom van.
Létezik valami ilyesmi?http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
LonGleY
veterán
válasz tomy_cz #27430 üzenetére
Böngészőn keresztül tudod kezelni a telefont:
Bővebben ebben a topikban. Épp tegnap fejtegettük ezeket.
De a MyPhoneExplorer is megoldás lehet (+ Android kliens).[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz LonGleY #27418 üzenetére
Nekem a helyzet annyival bonyolultabb, hogy XP-n van a kérdéses mappa...ott ugyanezt csináltam, tehát felhasználói fiók létrehoz, stb, és így egy, a dologban érintett XP-s gép kifogástalanul látja is, a többi meg bele sem tud lépni. De a Win7-es nem tud sehogy sem csatlakozni. Ezért szeretnék az előző hozzászólásomban feltünetett megoldást, ha másképp nem megy
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Traxx
őstag
válasz LonGleY #27438 üzenetére
Sajna egyrészt nem rajtam múlik, másrészt nincs rá 25 mátyásos perpill De tudom, hogy ez lenne a legkézenfekvőbb, viszont ennek hiányában keresnék valami egyéb használható megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz LonGleY #27442 üzenetére
Igen, ezt sajna tapasztaltam...nyilvánosan megosztva a mappát még így is lenne rá esély, de úgy nem lehet, ezért keresek valami "jelszavazó" progit.
-
LonGleY
veterán
Olyat nem fogsz találni. Ennyi erővel tedd közzé a neten a fájljaitok...
Vagy marad a másik javaslatom, a HFS. Rendes, user management-es http fájlszerverke. A usereket programon belül hozod létre, a megosztási mappákat ezerféleképp állíthatod köztük. Csak a belső IP címedre és a kiválasztott portra kell csatlakozniuk a böngészőben. A felületen látod szépen, hogy épp ki merre császkál a megosztott mappák közt. Upload is van, ha kell.
Vagy... Dropbox accountok mindenkinek, és az accountok egy vagy több mappa megosztása. Így a közös szinkronizáció is meg lenne oldva.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
A FileZilla telepítőjével mi a frakk van?
A szokásos ~4,5 MB-os telepítő helyett a 3.7.2 óta a FileZilla_3.7.x_win32-setup.exe helyett valami 1 megás SFInstaller... izét linkelnek, ami egy eltoszott websetup-nak néz ki.
Közben a FileHippo-n megtaláltam a normál telepítőt, csak érthetetlen, hogy a hivatalos SourceForge-os helyen miért nem elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz T. Almeida #27446 üzenetére
Köszönöm, tudom mi az a portable verzió, ellenben nem ez volt a kérdésem. Elsősorban nem nekem kell, szoftveres híroldalt építgetek, és a kollekció már több mint 10 éve fejlődget.
Többnyire a portable verziókat támogatom (sőt, magam is készítek azokból, amik csak telepős formában elérhetők), de a FileZilla esetében az a nagy különbség a telepítős és a zippelt között, hogy ez utóbbi nem kezeli a drag & drop-ot. Hiába működik hibátlanul, ha ezt az alapvető feature-t nem használhatod (a feltöltendő elemeket egyszerűen ráhúzod a felületére). A telepítősnél nincs ilyen gond.
[ Szerkesztve ]
-
Utao
csendes tag
Sziasztok!
Olyan videószerkesztő programot keresnék, amivel megvalósítható a következő:
[link]A mellékelt ábra alján a fekete-fehér terület egy meglévő videófelvétel. A fölötte lévő görbére szeretnék egy olyan animációt szerkeszteni, hogy egy függőleges csík haladjon adott sebességgel a görbe egyik végétől a másikig, majd ezt az animációt szinkronizálni a felvétellel, és egy videóként elmenteni.
A dolog lényege voltaképp az lenne, hogy össze lehetne vetni, hogy ebben az esetben a kísérleti állat hogy viselkedik, és ezzel együtt a görbe hogy változik.
Előre is köszi, ha tud segíteni valaki
[ Szerkesztve ]
-
xtremez
aktív tag
Üdv! mkv-vel kapcsolatban kellene segítség. Van egy videom ami mkv-ban van és nekem csak a video része kell hang nem és ki is tudom bontani mkvextract-tal csak én egy .h264-et kapok amit semmise játszik le vagy konvertál át.. Valaki tudna ezzel kapcsolatban segíteni ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Bluetooth hangszórók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest