Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
jocomen
aktív tag
válasz bandi0000 #50845 üzenetére
Mikor rászereltem nem figyeltem. De mikor hűtőt cseréltem rajta és kiszedtem a lapot, akkor láttam, h egy 2-3 mm mély púpot nyomott bele (asus p5b). Nem lett baja a lapnak, de akkor is! Mennyi az anyagára egy 9x9cm acéllemeznek + 4 csavarnak, h nem fért bele az árba? Kókány és kész, ennyi.
Viszont nem rég olvastam egy cikket egy 10k-s hűtőről, aminek ugyanígy nincs ellendarabja. Na ez már azért suttyóság.
szerk: vga-mon van ilyen lemezke, pedig ott sokkal kisebb a fesztáv, mint az alaplapnál. És még fém tartó keret is van a nyák szélén körbe, h tehermentesítse a lapot a hűtő súlyától (hd 4890).
[ Szerkesztve ]
-
ngabor94
tag
válasz Kaci84 #50846 üzenetére
Bocsi, de kissé bonyolult megértenem amit írtál, vagy inkább ahogy írtad. A végén gondolom arra célzól hogy az inteles konfigot nem lehet nagyon megverni, nem?
De hogy érted, hogy leadom a CPU-t akkor a lapot is le tudom?
Igaz, hogy...jobb lapod és jobb hűtőd van. Gondolom arra célzol, hogy a két konfig árban ugyannyi, csak az AMD-nél jobb lap és hűtő lenne, nem?xmaas: Ezekre mindenképpen gondoltam, hogy eladom, meg a tápra is, hogy lehet hogy kelleni fog egy, meg még talán házra is esetleg ha nem fér bele.
A tuningolást meg mindegyikőtök kissé félreértette, nem azt mondtam hogy tuningolni nem akarok (igaz, tényleg nem szándékozok rá), csak azt hogy hűtő nem kötelező, legfeljebb a nagyobb hőmérs. miatt nem hozna ki annyit tuningolva, mint jobb hűtővel. De tudom hogy az AMD gyári hűtői gagyik és hangosak, meg intelnél is olvastam, csak ott sokan azt is írják hogy jók, tehát nem lehet eldönteni 100%
De mindkét géppel jól járnék, tudom. Mert olyan játék amihez azt fogják kiírni ajánlot procinak hogy fx6300 vagy intel i5 stb. a mostani legjobbakat, azok úgyis csak 4-5év múlva lesz szerintem, azok után meg még elmenne pár évig. Legfeljebb az AMD-sen kevesebb fps lenne. Az meg mit számít nekem, a mostanin is elmegy a Shogun 2, Rome 2, stb.( igaz az utobbit letörőltem mert voltak ott hibák, de elindult akkor is), meg főleg ha az XP-t is lecserélném akkor talán-talán még az ac3, nfs CoD is elmenne alacsony beállításon.
Témát zárnám, mert ezt úgyis én döntöm el. Csak arra voltam eredetileg kiváncsi hogy 6300-nál jobb intel mi van, de hát i3 az 2magos, a többi i5 meg annyival nem olcsóbb hogy ne érje meg a 4570. A nyárra meg még talán az ára is lemegy.
[ Szerkesztve ]
-
Decimalis
csendes tag
Üdv! Processzor vásárlása előtt állok. A régi Athlon II X2 250-em váltanám le. Játékra kellene. VGA amit használni fogok az egy R9 270. Amire gondoltam, az egy AM3+-os FX 6300-as vagy egy FM2+ os AMD Athlon II X4 750K esetleg 760K. Intel vonalon nem tudom, hogy miben lenne érdemes gondolkodni. A keret, amiből gazdálkodnék az max olyan 50K Huf(lap+proci), A válaszokat előre is köszönöm.
"Onnan fogod tudni, hogy jól vagy, ha nem találsz senkit, akinek a helyébe lennél"
-
xmaas
őstag
válasz Decimalis #50853 üzenetére
FM2+ foglalatban en nem gondolkodnek igazabol hacsak nem akarok apu t hasznalni ami cpu eroben eleg harmat sajnos egyelore , a regebbi athlon szeriat is hagynam a fenebe amikor ahogy irtad ottvan a moderneb FX vonal
Ket lehetoseged van FX 6300 27 ezer korul van + egy normalis lap 22-25 ezres kategoriaban + ehez egy normalis huto 6-10 ezres magasagban mert a gyari eleg hangos joszag plane ha akarsz tuningolni is, vagy Haswell i5 4570 45 korul + egy olcsobb lap 15 korul az is kijonne olyan 60 bol
Egyeni izlesed szerint az amd oldalhoz jar tuning . az intel meg elvan szepe gyari orajeleken ami a szivedhez kozel van egyikkel se lesz problemad jo par evig -
őstag
Sziasztok.
Ezek közül nem tudok választani,szerintetek? Árban szinte egyformák pár ezer forintos különbség van.ÍA tuning lehetőség valamelyest számít,de ha azt mondjátok hogy egy nem K hosszú távon is megteszi alapon akkor az is jó lehet.Az utolsó 2011 megéri megvenni?1150vagy 2011 lesz hosszabb távú?
1 INTEL Core i7-3770 3.40GHz 1155 BOX
2 INTEL Core i7-3770K 3.50GHz 1155 BOX
3 INTEL Core i7-4770K 3.50GHz 1150 BOX
4 INTEL Core i7-4771 3.50GHz 1150 BOX
5 INTEL Core i7-4820K 3.70GHz 2011 BOX -
-
Casanova*
veterán
válasz lajosx #50859 üzenetére
igen azt. ha még feljebb akarod húzni a procit 4,2 ghz fölé,akkor újra kell pasztázni,különben nagyon felmelegszik. a nem kupakolt 4770K procik kb. 4,2 ghz-ig bírják...
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
őstag
-
stratova
veterán
válasz lajosx #50863 üzenetére
Konkrétan filmlejátszásra már a HD 4000, HD 2500 IGP-t is kellően kikupálta Intel. Nincs benne annyi képjavító opció mint AMD-ben, de hozza a kötelezőt.
Haswell képességeiről bővebben.
Intel InTru 3D: Stereoscopic 3D Blu-ray playback experience in full HD 1080p resolution over HDMI 1.4 with 3D.Ezen képességek egy részétől szokták megszabadítani az i3 alatti Intel APU-kat:
i7-4770K, i3-4130, Pentium G3320 (Graphics Specifications)[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz stratova #50866 üzenetére
Igazából azt sem tudom mit jelent a Haswell 3 éve raktam össze a gépem most aktuális a csere de hát annyi minden változott hogy 3 napja a fórumokon lógok mert minden kinai Igazából egy 3d tv.re szeretnék filmet szg-röl lejátszani ezért érdekelt hogy arra megfelel e a 4770k van lévő hd4600.De akkor elvileg igen.Köszi a választ.Elolvasom amit linkeltél azt is köszi
-
ST05
őstag
válasz Casanova* #50858 üzenetére
hagyjad már ezt a kupakolósdit, őszintén láttál már egyátalán haswell cpu-t?
kismillióan használjuk "normálisan" 4.5-4.6 okon is nyomatják sokan, játék alatt meg se kottyan a melegedés nekik... persze vannak antituningosabb darabok is, de az sem a kupak a gátoló tényező, hanem, hogy több feszt megkívánnak, akkor meg lesz 4.3 as a cpu, puff neki akkor mi van,
fogalmad sincs mi teljesitmény van ezekbe 4Ghz fölött akkor kell ha két gtx780 at kell rugatnia,
azért mert megy az epéniskedés, és többet és többet ki akarunk hozni belőlük, attol még ne általánosíts a kupak-modra, ezt tekintsd hobbinak ne pedig valamiféle "muszáj megoldásnak
( meg azt is tedd hozzá ha már felhozod, hogy pikkpakk kinyirhatja az illető a kupakmoddal, és a gari is ugrik)[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz Casanova* #50869 üzenetére
én kérek elnézést ha indulatosnak tüntem , csak ugye maradjon ez a hard-tuningosok fellegvára, az hiányzik hogy x időn belűl sok "szétkapott hulladék legyen aprón" vagy h valaki azzal kezdje, hogy szétbarmolja
-egy barátom keresett cpu-t nemrégiben, és talált egy delidded 3570k-t és hát kénytelen voltam lebeszélni róla,
egész jó ára ellenére, mert érthetetlen módon vissza lett ragasztva annak a cpu-nak a kupakja,
és azok elöbbutobb ugy is kiszáradnak, annak a kupakját már le nem veszed újra
Az intel féle paszta amit meg szidnak féligmedig jogosan, az azért több évre van tervezve ( elméletben 7)
kemény gyurma szerű cucc ugye hosszabb távra tervezve, emiatt is nem egészen olyan, mint mondjuk a terminátor liquid pro hőátadása, cserébe tartosabb ugye[ Szerkesztve ]
-
-
jocomen
aktív tag
Casanova* nagyon is korrektül tájékoztatta a kérdezőt, hogy megemlítette a kupak dolgot. Épp tegnap találtam rá (~2 hét keresgélés után) ERRE a cikkre és a hozzá tartozó topicra (miszerint gagyibb haswellek kerülnek a boltokba, mint amiket tesztelnek a fórumokok).
Itt volt olyan, akinek az i7 4770-e alapbeállításokkal, gyári hűtővel 93-100°C között járt stresszteszt közbe. Le is tiltott neki. Lehet, h ilyen terhelés valós körülmények között ritkán fordulhat elő, és lehet, h alulfeszeléssel segíteni lehet a dolgon, de úgy látom, h Te voltál ott az EGYETLEN, aki nem akarta megérteni, hogy ez miért GÁZ!!! -
ST05
őstag
válasz Casanova* #50871 üzenetére
igen! Ugye a 75-80 mondható kb maximális üzemi hőmérsékletnek a magoknál, a kupakhő pedig 70 fok maximálisban van meghatározva, ezeket stabilitástesztek alatt könnyedén elérni, játékban meg megáll ez a terhelés kb 60-70 es magokban és 50 es kupakkal ..
AMD más, össze sem hasonlitható, ott tudtommal nincsenek ilyen maghők, köszönhetően a nagyobb höleadófelületnek, és a rendes forrasztott kupaknak ugye, cserébe ott a fogyasztásbol adódó hőmennyiség az ami jelentősebb mondhatni valamicskével...( persze egy i7 is tudja okádni a hőt, de egy egészséges tuningrol beszélek)"simán bírják, nem mint amd procik" birják azok is, nem kell azt sem félteni .. ilyen téren szerintem egyforma kinyirhatatlanok a cpu-k hamarabb lekapcsol a hővédelem, mintsem bajuk lenne
-
MM
őstag
válasz stratova #50866 üzenetére
"Konkrétan filmlejátszásra már a HD 4000, HD 2500 IGP-t is kellően kikupálta Intel. "
Azt azért ne felejtsük el, hogy használható (csak néhány percenkénti ugrás...) 24p lejátszás csak Ivy + 7x chipsettől van.
Teljesen jó 24p lejátszás pedig CSAK HASWELL-nél!
Ha ez nem számít, akkor bármelyik jó.
Jelenleg ez egy aktuális, "forró" de flame mentes téma a HTPC topkban, filmlejátszásra Haswell vagy AMD APU ???
-
MiklosSaS
nagyúr
Nezd, a 3770K-mat ha nem kupakoltam IBT-ben mar 4.1 GHz-en is elerte a 90-95 fokot. A 4770K-mat pedig max 4.2 GHz-en lehetett jaratni hogy tesztekben 100 fok alatt maradjon.
Ha kell a tuning, es pont azert veszel Z-s alaplapot meg K-s processzort akkor kupakolni kell, mivel 4 GHz fole mar alig huzhato (vannak kivetelek).Ha nem is tuningolsz akkor is jo ha lecsereled a pasztat mivel az idovel kiszarad es olyan lesz mint a szaraz puliszka.
@casanova: hat mar kezdtel hianyozni , hol jartal ?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Casanova*
veterán
-
ST05
őstag
válasz stratova #50879 üzenetére
szerintem pedig mindig korrekt Casanova Úr higgadt példány, nem olyan mint én
miklosss2012: hát ezek valami rendkívűl sz*ar értékek ,de ezt gondolom Te is tudod ..
angoloknál pre-testelik több pc-árusító oldalon a cpu-kat, és azszerint is árulják 4.4-4.6 osként stb
lehet elhappolták előled mindig a jobb példányokat -
ST05
őstag
válasz MiklosSaS #50882 üzenetére
4770K kupaktalanitas elott, IBT(maxim) 4.3 GHz (1.19 V) maximalis hofokok 87 - 94.
- ez lenne a 4100Mhz 100 fokot is eléri?Visszanézve vannak teljesen jó eredményeid is,( delid elött ) valamikor meg gázok
nem hibás a h100i-d véletlen? pumpát leszabályzod, vagy hagyod had fűtsön a vízpumpa is?
vízhőfokot meg corsar- nem jelez tudtommal, pedig érdekes lehet..
na de mindegy is, én véleményem leírtam ,Te is .... -
Casanova*
veterán
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
őstag
nézegette az i7 4770 proci adatlapját az mit jelent hogy Max Turbo Frequency 3.9ghz? ha nem k akkor nem lehet tuningolni,de van valami gyári beállítás ?Bocs ha hülyeséget kérdezek
-
Grave_444
nagyúr
válasz Decimalis #50853 üzenetére
Ha mindenképp kell lap csere I5 4570 + egy olcsóbb lap, amin van Sata III és USB3. Összesen 60 körül megvan így, esetleg egy 4-5ezres hűtő ha gondolod, de a gyári is megteszi.
AMD oldalon egy FX8320 jó lenne 37K + 23-25K egy jó lap hozzá és ide kell valamivel komolyabb hűtő is.
Árban szinte ugyanott vagy, én az intelt ajánlom.
-
őstag
most hogy nézem az I7 4770 és az I7 4771 cpu között 2 k a különbség akkor nem érdemesebb a 4771 et venni?
-
bluyoo
nagyúr
válasz lajosx #50896 üzenetére
"és újabb is " Kérdés, jobb attól hogy 3hónappal később jelent meg? i7-4771 vs. i7-4770
Mindenesetre az alapórajele magasabb 100MHz-el, de ennyi .. i7-4771 vs. i7-4770.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Hunork
veterán
Üdv!
Egy érdekesség lenne: most vettem csak észre, hogy W8.1 telepítése után, folyamatosan a proci a teljes órajelen pörög, nem csökkenti le. A BIOS rendben, minden engedélyezve van, sőt, nem is változtattam rajta régóta.
Ez mitől lehet, van erre megoldás, hogy tétlen állapotban ne 3GHz-en tekerjen? (elvégre azért a C-support...)
Köszönöm előre is a válaszokat!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz bandi0000 #50899 üzenetére
Atyaég, azt nem néztem...és az Axtu felülírta...nem is a W8.1... Köszönöm a gyors választ!!
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Horgász topik
- Elektromos autók - motorok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen notebookot vegyek?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest