Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gainka
őstag
válasz starpeter #50108 üzenetére
Kicsi a felbontásod sok tartalék van a vga-d ban. Full hd ban valószinüleg nem lenne cpu limited, és lassú a memoriád.
(#50110) starpeter Én monitorral és memoriával kezdeném. Kicsi az a monitor nem tudom szoktál e filmezni stb elörébb lennél egy 22-24 es monitorral.
[ Szerkesztve ]
-
Gainka
őstag
válasz starpeter #50111 üzenetére
Full hd legyen. Itt már csak a pénzed szab határt És ha tutira nem akarsz mellé fogni itt: [Milyen monitort vegyek?] tuti segitenek
-
-
starpeter
senior tag
válasz TaylorXIII #50116 üzenetére
Egyébként muszáj FullHD-snek lennie a monitornak? Nem lehetne mondjuk 1600x1200.
[ Szerkesztve ]
-
starpeter
senior tag
válasz TaylorXIII #50118 üzenetére
Akkor nem kell ramot cserélnem?
Akkor valójában az enyém hány mhz-s?[ Szerkesztve ]
-
starpeter
senior tag
válasz TaylorXIII #50120 üzenetére
Monitornál feltétlen FullHD-set kell vennem vagy jó a 1600x1200?
-
starpeter
senior tag
válasz TaylorXIII #50122 üzenetére
Mit kellett próbálnom?
-
starpeter
senior tag
válasz TaylorXIII #50124 üzenetére
Az mi?
-
For357y
aktív tag
válasz TaylorXIII #50126 üzenetére
Ebben a rumban elvileg segíteni kellene a kevésbé hozzáértőket, ő segítséget kér, mondasz neki egy beállítási opciót, hogy azzal "játszadozzon". Ő nem tudja, hogy miről van szó, erre segítségnyújtás helyett leszólod. Gratulálok.
"Az idővel egy úton rohan az élet, De az utat a célig mi építjük meg."
-
starpeter
senior tag
válasz TaylorXIII #50126 üzenetére
de nincs is ilyen.. olyan van ,hogy gpu max pufferelt képkockák
For357y: Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz starpeter #50128 üzenetére
Tudod nagyon jól, hogy ki lett már tárgyalva, hogy gyenge a procid. Itt sem fognak mást mondani, mint a HD7000-es topikban. Sőt, hogy fokozzuk, az FC3 kimondottan az intelt szereti, mert konzol átirat. Ráadásul a monitorod felbontása is kicsi, hogy még jobban adjon a cpu limitnek.
Oda kellene minimum egy 22-es monitor, minimum 1680x1050, de még jobb az 1920x1080, AMD-ből egy AM3+ -os FX6300, vagy egy Sandy i5, akár egy 2300-as is. Így már nem lenne cpu limited.
Kár tovább fokozni a szót. A jelenlegi alaplapodba nincs igazán erős cpu, hiába nézegeted a nagyobb FM2-eseket, azok se kimondott gamer-pc tipusok.
Ha nem tudsz lapot cserélni, add el a jelenlegi 740-es Athlont és vegyél egy 750K-t, amit lehet tuningolni.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
gtamate2
veterán
*Sn0w
-
Alister71
nagyúr
válasz gtamate2 #50131 üzenetére
Nekem az a véleményem ezzel kapcsolatban, hogy max 30-ig AMD, mert ennyiből még jobbat kapsz mint Intelt, 30 felett használt i5 az apróból, alá egy Z77 2x4 giga rammal, újonnan pedig a legolcsóbb haswell i5.
Az FX83xx-nál 4.5GHz körül kezdődik az élet, meg a 160 wattos fogyasztás, +10 ezer rá egy hűtő ami bírja (alaphangon) Szóval egy FX8320 újonnan 40 ezer + hűtő 10 ezer, ez már 50.Mondom ezt úgy, hogy most váltottam FX8120-ról i5 2400-re.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
starpeter
senior tag
válasz Kaci84 #50133 üzenetére
Sajnos nem tudok RAM-ot kölcsön kérni
A monitor cserét választom.
Sajnos mindenki mond mindent és nem igazán tudom eldönteni ,hogy mit válasszak (CPU csere? monitor csere? ram csere? stb.)
Most én elhiszem ,hogy egy FX 6300-al vagy egy I5-el biztos szépen futna .de nekem arra nincs pénzem ,nekem igazából egy HD7790-re sem volt pénzem ,de meg vettem ,mert itt fórumon azt javasolták és nem ,hogy javított volna (najó FPS-ben javított kb 10FPS-t) ,hanem élvezhetetlenné vált. Sokkal jobban örültem a GTS450-nek mint a HD7790-nek ,pedig hát a GTS450 se egy mai darab.[ Szerkesztve ]
-
-
For357y
aktív tag
válasz starpeter #50134 üzenetére
Erről nem a 7790 tehet, hanem a gyenge proci. Megoldás a procicsere, ahogy fentebb javasolták, de a nagyobb monitor és a vele járó magasabb felbontás is megoldást jelenthet(a legoptimálisabb persze az lenne, hogy mindkettőt cserélnéd). Mivel szűkösek a kereteid, én úgy gondolom, hogy a legjobb az, ha a pénztárcád dönt. Azt cseréld, amivel jobban jársz anyagilag.
(#50129) TaylorXIII: Nem ismertem az előzményeket, csak úgy vettem észre, hogy nem a legmegfelelőbb stílusban reagáltál neki. Egyébként az enyém sem volt a legjobb veled szemben, elnézést, ha esetleg megsértettelek.
"Az idővel egy úton rohan az élet, De az utat a célig mi építjük meg."
-
őstag
válasz starpeter #50134 üzenetére
Próbáld meg levenni a felbontást teljesen minimumra. Nézd meg mit bír. Akkor Athlon x4 740-ed van? Melyik játékról van szó?
Sokmindent mondanak, de egyenlőre ne vegyél semmit. Monitort meg pláne ne! Ekkora baromságot még sose halottam.
Igaz, hogy a kis felbontáson jobban dolgozik a CPU, de ha nagyobb felbontásra teszed attól nem lesz gyorsabb. -
gyenesmartin
őstag
Athlon 631-ről mire lenne érdemes váltani? Jelenleg 3.25GHz-n jár. Menne ez nagyobbon is, de a gyári hűtő nem bírja.
Gondolom alaplapot is kéne váltanom már. Legfeljebb 20K-m van procira. Akár használtan is veszek. Vannak ekörül I3 2100-as procik meg fx 6100-esek. Új játékokhoz kellene. Eleinte egy 7770-es kártyához. Később meg kb egy 7870 erejűhöz. Felbontás meg 1366x768. Fejleszthetőség is számít. -
starpeter
senior tag
válasz TaylorXIII #50135 üzenetére
Sajnos nem segített. Egyébként nincs minden játéknál így. Pl: a Portal 2 és a Team Fortress 2-nél szépen megy ,de mondjuk egy GTA IV, FC 3, Dead Rising 2-nél pedig akadozgat ,de van FPS-em bőven ,de sajnos röccölget.
Kaci 84: Akkor szerinted a monitor semmit sem változtat? Esetleg ,ha vennék egy 750K-s procit és felhúznám mennyit javulna? Lenne röccölés?
-
TaylorXIII
őstag
válasz starpeter #50139 üzenetére
A felhúzásnál meg alaplapod szólna közbe. Ebben a lapban még a 4Ghzet sem érnéd el szerintem. Lehet drvier miatt is a röccölgetés. Tegyél fel valami régebbit. pl 13.4-et vagy 7790 fórumban írtak valami 13.10 bétáról ami elég jó volt. Több is van szóval nem tudom melyik 13.10 volt.
[ Szerkesztve ]
-
starpeter
senior tag
válasz TaylorXIII #50140 üzenetére
Az összeset kipróbáltam már ,de nem hatott.
4GHZ-t sem lehetne tárolni, miért? Honnan tudod?[ Szerkesztve ]
-
-
starpeter
senior tag
válasz TaylorXIII #50142 üzenetére
Nem túlozok nagyon sok driver tettem fel és mindegyiket korszerűen (újraindítással)
Mi lenne ,ha mondjuk ,akkor első sorban monitort vennék és feltenném nagy felbontásba? -
starpeter
senior tag
válasz TaylorXIII #50144 üzenetére
Az nem lenne baj. Szerintem csináljuk ,azt hogy veszek egy 1600*1200 monitort vagy hasonlót és megnézzük mit produkál ,ha nem röcög akkor nem fogok kukacoskodni de ha nem akkor értelemszerűen érdeklődök.
-
starpeter
senior tag
-
Gainka
őstag
válasz starpeter #50145 üzenetére
[link]
Neked megy igy ?Ha már monitort veszel full hd monitort vegyél de nem ez most a bajod.
Cpu hümérséklet? Win mikori? alaplap nem melegszik már kapni sem lehet szinte ... legesleges leg olcsobb alaplap lehet az fogja vissza az egész rendszert nagyobb gép igényü gémeknél. (javitsatok ki nyugodtan ha hülyeséget irok) mielőtt bármit is vennél probálj ki minden mielött vennél bármit is..De amugy nem erre a (számomra) 2 szar játékkal kéne alapozni, lehet a játékodal van baj esetleg más "értelmes" játék is csinálta ezt a röcögést?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest