Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz Picturemaker #51445 üzenetére
Hát szerintem az "elavult" szó sem az LGA1150-re, sem pedig az LGA1155-re nem igaz (még).
Mitől is lenne az? Az LGA1150 most jelent meg, nincs egy éve, ne temessünk már el!
De ha már elavult ..... Az AM3+ lapokon sem natív USB3, sem PCI-E 3.0. Az FM2+ -hoz mérten egy őskövület!Bazinga!
-
Picturemaker
őstag
Bakker, a kérdező nevezte elavultnak a 1155-öt, sok Intel fan meg az én torkomat tépi!
Ezt mindenkink:Különben is, kevés mag van az Intelben, elavult!!!
[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Picturemaker #51453 üzenetére
"Intelnél a 1150-es foglalat ugyanannyira elavult, mint a 1155-ös, mert abba sem jön semmi új proci." Ezt te írtad nem?
De könnyű az olyan torkát tépni aki elavult vassal karistol!
"Különben is, kevés mag van az Intelben, elavult!" Ááá dehogy is. Ha megnézed az AMD is "fejlődik". Már az APU-kat nem tömi tele gyenge kendermagokkal mint az FX-eket, inkább ad 4db erős magot!Bazinga!
-
gtamate2
veterán
válasz Vismajor01 #51441 üzenetére
Húha te nagyon hasonlítasz egy ismerősömre akinek nemrég adtam azt a tanácsot hogy az fx8350+sabertooth lapra ne költsön 85k-t, hanem vegyen inkább ennyiért egy 4670k-t, egy értelmes lappal és tuningolja, ameddig akarja. Linkeltem kb 6 tesztet, de ennek ellenére az jött le neki hogy az amd jóval erősebb, meg az i7 alá már nem adná (4960x) de az drága. Mondtam is hogy egészségére
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
zsoleer
senior tag
Sziasztok
Melyik az erősebb melyik éri meg jobban?
INTEL Core i3-4330 3.50GHz
AMD A10-6790K 4.00GHzAlap felhasználásra kell inkább, internet filmnézés néha játék
-
derive
senior tag
-
Gh00st
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni abban hogy melyiket válasszam viszonylag hosszabb távra(3-5 év):
- I7-3930K, Sabertooth X79 (kb. 1 éves, tesztelt, gari van rá)
- I7-4770K, Sabertooth Z87 (új)3db Dell U2312HM és R9 290(x) lenne mellé 1, később talán még 1.
Mindkettő egy árban van, 84/130W TDP, 32/22mm, szempont lehet a HD4600-as IGP, illetve a Haswell elbaltázott kupakja.
Mindenes gép PS, PP, játék, film...
Előre is köszönöm, üdv:
gaben<<< Richard B. Riddick >>> ...és Johns, Neked megvan a gerinced!!!
-
xmaas
őstag
válasz Gh00st #51466 üzenetére
Ezek kozul a i7 4770 K procit valasztanam melegedessel nem igazan van nagy problema ha nem akarsz tuningolni tulzottan es attol is fugg milyen peldanyt fogsz ki mert van amelyik jobban duruzsol
De a helyedben ha mar ennyi penzt akarsz kiadni en ezt valasztanam i7 4820K ez is kb ugyan abban az arban van mint a i7 4770 es az alaplap is hozza 50 korul kezdodik
-
crysis88
tag
válasz Alister71 #51433 üzenetére
Köszönöm szépen a választ és a segítséget , neked is (#51432) Sinesol
Tehát akkor azt mondjatok hogy egyértelműen Intel i5?
Amúgy valaki tolja itt az Assassin Creed 3 vagy 4-et?Hogy fut i5 procival?Lord Vader rémlik nekem hogy valamikor , talán 1-2 vagy három éve neked is 955 Phenomod volt , milyen utána az i5?
[ Szerkesztve ]
Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
Sinesol
veterán
válasz Gh00st #51466 üzenetére
Hosszabb távra egyertelmüen a 3930k az ajanlott szerintem. ha jo aron hozza tudsz jutni.
Az 6 magos/ 12 szálas ami jol jöhet ha kesöbb mantle alatt is sok szálat lesznek képesek kihasznalni a jatekok.
Késöbbi r9 290x cfx miatt méginkabb a 3930k ajánlott hiszen elég komoly erö kell 2 olyan vga kihajtasahozi7 3930k 6 mag 12 szál + 12 mb cache
i7 4770 4 mag 8 szál + 8mb cache.+1 hogy 4csatornas a memoria vezerlö a 3930k-nál ami munkánál jol jöhet.
Tuningban is egyertelmüen jobb a 3930k, az általad kinezett lapban elég masszivan 4ghz fölött hajthatod 24/7-ben.
Ha mindenes gép lesz jatekra 3 monitorral + high-end crossfire-al , munkara is hasznalod es az idötálloság a cél, hogy akár 2-3 év mulva is egy igen erös géped legyen akkor egyertelmüen jobb választás a 3930k
Főleg hogy kb ugyanannyiba kerül mint egy 4770k. Ebben az arkategoriaban mar nem is igazán erik meg a mainstream Haswell i7 -esek.
[ Szerkesztve ]
-
crysis88
tag
válasz Alister71 #51470 üzenetére
Tudtam én hogy jól emlékszem...
Akkor úgy latszik csak be kell nevezzek egy 4570 vagy 4670 Hasswell-re
Jó az új avatarod...
Amugy ezt talaltam a neten az AC-rol
Elég siralmas a 955 teljesítménye az intelekhez képest
Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
Alister71
nagyúr
válasz crysis88 #51472 üzenetére
A GTX 660 megérdemel egy i5-öt, és akkor fogod megérezni a valós teljesítményét. Ha olcsóbban akarod megúszni, egy használt Sandy is bőven jó, az én 2400-esem is elég akármelyik játékhoz.
Lefuttattam azokat a teszteket, amiket a PH is csinált az R9 270X-el, ha jól emlékszem 4.3GHz-re túlhajtott i7 3770K-val, a 7870-esemet a 270X órajeleire emeltem, és a 3.6GHz-en hajtott 2400-essel ugyan azokat az fps-eket kaptam, amik fel voltak tüntetve a ph tesztekben.Alister from Hell
-
Picturemaker
őstag
válasz crysis88 #51472 üzenetére
De ki használja a 955-öt 3,2-ön?
3,8-on a min. fps elég jól megemelkedik általában a legtöbb játékban.
Ez persze nem jelenti azt, hogy az i5 nem erősebb.
De pl. egy 7870OC kártyának tök mindegy, mert 3,6-os PhII X4-el ugyanúgy megy, mint egy 4GHz-es 4670K-val. (kipróbáltam, természetesen fhd és magas részletesség mellett)A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
peet.R
csendes tag
Sziasztok érdeklődnék h egy INTEL Core i3-4330 elég lehet egy R9 270X vagy egy GTX 660 "kihasználásához"?
-
crysis88
tag
válasz Picturemaker #51476 üzenetére
Sok játékban nekem is elég a Phenom a kártyához de van egy egy játék (pl AC 3-4) ahol csúnyán elvérzik az AMD....
Amúgy te az AC-ban próbáltad vagy más játékokban?Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
Picturemaker
őstag
válasz peet.R #51477 üzenetére
Üdv!
Elég lehet, de játékra ma már nem nagyon érdemes 2 magos procit venni.
crysis88: Igazad lehet, mert ott nem próbáltam. Egy kicsit nem tudsz még húzni a procin?
[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
crysis88
tag
válasz Picturemaker #51479 üzenetére
Próbáltam 3.8-on de ott sem igazan lett jobb , tovább meg nem akarom húzni mert a lapom nem éppen tuningos darab
Csak 4 fázisos és a VRM-en sincs hűtés.(#51481) Lord Vader +1
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz Picturemaker #51479 üzenetére
A PH II 3.6 felett szinte alig gyorsul valamit. 3.2 és 3.6 között fura módon sok az eltérés, de 3.6 és 4.0 között nekem szinte semmit nem hozott már. Egyszerűen kifullad és annyi.
Alister from Hell
-
Picturemaker
őstag
válasz Alister71 #51481 üzenetére
Ezt furának találom, a 960T-nél én nagy különbséget éreztem pl. 3,5 és 4 GHz között, persze nem a VGA teljesítményében, mert azt 3,6-on totál "kihajtja".
Ettől függetlenül nem ismerem ezt a játékot, természetesen elhiszem, hogy itt nem számít az a kis különbség. De akkor ez a game is "nagyon jól" lett megírva.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Alister71
nagyúr
válasz Picturemaker #51482 üzenetére
Azt tudni kell, hogy a játékok javarészt xbox-ra vannak írva. Abban 3 magos, 3.2GHz-es Xenon proci van, ahol sokat számít az 1 magos teljesítmény. Az AMD procik javarészt azért bukják el, mert nagyon gyenge az 1 szálas teljesítményük. Ha valamelyik játék normálisan van portolva, akkor jól futnak amd-vel is, de ha nem foglalkoznak vele, mert a pc nem üzlet, akkor egy i3 is erősebb játékban bármelyik amd procinál. Hiába a 6 meg a 8 szálas feldolgozás, semmit nem ér.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
válasz Picturemaker #51484 üzenetére
A jövőben talán változni fog, mert a next gen konzolok teljes amd hardverre épülnek, 8 feldolgozó egységre és apu-ra. Szóval eljöhet még az amd procik ideje is, csak az a kérdés, hogy ez pc-n mikor és, hogy fog jelentkezni.
Alister from Hell
-
-
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
válasz BomiBoogie #51488 üzenetére
Én is FX8120-ról váltottam i5-re, mint azt leírtam már párszor.
Ha az általad használt cpu megfelel és kiszolgál minden téren, nem kell cserélni. Nekem ez a meglátásom.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
bluyoo
nagyúr
válasz BomiBoogie #51488 üzenetére
Ezt a kérdést feszegetem én is de csak nem csap le senki egy válasszal!
Csak a 4 magos APU-k és CPU-k jelennek meg halomra. Sehol nem látom a 6-8-12 magos jövőképet.Bazinga!
-
-
Alister71
nagyúr
válasz BomiBoogie #51491 üzenetére
Az AMD gondolt menete és útvonala tiszta ügy. Ott van a 2 konzol, mindkettőbe az ő hardverük van, aki játszani akar vegye meg azt. Ha kell otthonra a konzol mellé egy netezős, letöltős, filmezős, az asszonynak flash játékokkal játszós, a gyereknek Minecraft-ozós kis itx gép, arra a Kaveri tökéletes, és kiszolgálták mindenki igényét.
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
válasz BomiBoogie #51493 üzenetére
Az xbox 360 kemény 8 évet szolgált, csak vették, csak vették és a hardver nem változott. Optimalizálták, meg csökkentették a csíkszélességét, de a 2005-ben kiadott gépeken is ugyan az fut mint a 2013-as gépeken. Esélyes, hogy a One vagy a PS4 is nagy túlélő lesz. Minden bizonnyal emiatt raktak bele korát megelőző hardvert.
Pc vonalon nem kínlódnak, mert a konzolokból annyit el tudnak adni, amennyit le bírnak gyártani, és még Afrikában is azt fogják tolni a legszegényebb bantuk is.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Sinesol
veterán
Igaz nem erös magokat de sok kendermag sokra megyD
-
bluyoo
nagyúr
válasz Sinesol #51495 üzenetére
Ok, lehet, talán, majd .....
De évek óta megy, hogy minél több annál jobb. (?) Közben meg a gyártók nem igazán követik a dolgot (egyelőre).
Az AMD meg (ahogy most áll) visszafele fejlődik magok terén, legalábbis a nyolcmagos FX-ek után.
Szóval azt várná az ember, hogy ha már ennyire jó a sok mag/szál, akkor előre nem hátrafelé ....Bazinga!
-
Alister71
nagyúr
válasz Algotis #51499 üzenetére
Megpróbálom akkor másképp: nem lett volna szükség ekkora hardverre a konzolokban, ha a jelen játékait nézzük. A PC-t meg ne keverjük az xbox-al. Nyílván nem arra céloztam, hogy Nasa technológiát alkalmaztak. Ha megnézzük, hogy milyen hardvert kaptak, abból is lehet következtetni, hogy nem 2-3 évre tervezték.
Erre próbáltam utalni.Alister from Hell
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest