Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz pilóta #102194 üzenetére
ahogy a tobbiek irjak 5600 vagy az 5700X perpill a best buy, mivel nekem az R7 1700 ota nemvolt a melosgepemben 8 magnal kevesebbel bíró proci, így az 5700X -re szavazok.
ha belefér a keretbe, és főleg játékra lesz, akkor 5800X3D .Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
palfitom
félisten
válasz VirsLee #102202 üzenetére
Csak bő 20 éve van itt, nem tudja…
Ha így látod, akkor a baj nem kicsi![ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
d@minator
addikt
válasz Dreadloord #102205 üzenetére
Miről mire váltottál?
-
rodder76
tag
Hello!
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? Játék (Dirt 2.0,racing szimek, Sakiro) fotó
2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap : MSI Mortar B450,
Új kártya érkezik: Sapphire RX6700XT
3. Mennyi pénzt szánsz rá? max 80e
4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz? Új
5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled? TalánA fenti alaplapba milyen procit tudok beletenni max?
-
Tukolp
aktív tag
Sziasztok,
Van egy I7 6700as procim, régebben upgradelni akartam egy I7 7700k-ra de nem volt a piacon,
Most néztem a hirdetéseket újra, és látom hogy van egypár eladó:
[link]
Kérdésem lenne hogy szerintetek megéri-e váltani, vagy vegyek majd inkább kicsit később mondjuk a 13000-as szériából, vagy esetleg ami azután fog jönni.1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor leginkább mely játékok?)
Game és recordning, youbera gyártok kontentet.
2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!
Profilom ki van töltve de azért linkelem:
FRACTAL DESIGN Define R5 fekete ablakos, EVGA SuperNOVA G1 650W, Gigabyte Z170X-UD3, I7 6700, 3200MHz DDR4 RAM Corsair Vengeance LPX Black CL16 - 2x8GB (CMK16GX4M2B3200C16) , SAMSUNG 250GB 850 EVO, Gigabyte RTX 2060 OC PRO
3. Mennyi pénzt szánsz rá?
Van pénzem rá, ( ténylegg van), inkább az a kérdés hogy megéri-e váltanom,
vay inkább az egészet kicsit később (november környéke talán) cseréljem le.
4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz?
Jelen kérdés a használtra vonatkozik
5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled?
Nagyon minimálba húznám meg ameddig stabilan lehet a lapommal.1000 Köszi
"When past and present collide, the fate of all worlds hangs in the balance."
-
palfitom
félisten
válasz Tukolp #102212 üzenetére
Totál irreális áron mennek, nem is értem ki az aki ennyiért megveszi…
Egyértelműen újabb platformra kell váltani!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Tukolp #102212 üzenetére
sokat nem nyernel vele, kb. ugyanaz a proci, csak valami 100-200 Mhzvel magasabb frekivel.
+1 az ujabb platformra ; Intel 12-13 gen i3 siman körbefutja, Ryzenbol meg ahogy nezem a legolcsobb elado 7700K arabol mar van 6 magos Zen3 alapu proci ( 5500/5600G ) picivel tobbert "igazi" Zen3 ( 5600(X) )Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Tukolp
aktív tag
Okés srácok,
Köszi,
Akkor marad az upgrade,
Azt lehet tudni mikor jön a kövi széria intelből?
Mert ahogy néztem most volt a második szériája a jelenlegi socketnek,
A kövi socket már új socket lesz, azt lehet megvárom."When past and present collide, the fate of all worlds hangs in the balance."
-
Tukolp
aktív tag
válasz Tukolp #102217 üzenetére
Már sajna lejárt a szerkeszthetősége az üzenetemnek,
De még annyit szerettem volna kérdezni hogy ha single core performance érdekelne,
Mert egy régebbi játékkal is szoktam foglalkozni ami single coret használ,Akkor melyik cpu lenne a legjobb intel téren ?
vagy esetleg AMD ?Sinlge core performance-ra vagyok kíváncsi
"When past and present collide, the fate of all worlds hangs in the balance."
-
tomip81
csendes tag
Sziasztok!
Gtx 1060-ról upgradeltem Rtx3070-re, de jelentős teljesítmény növekedést nem tapasztaltam(Warzone-ba 10-20 fps), úgy vélem a processzorom nem elég neki. Mire lenne érdemes váltani?
Elsősorban 1700-as foglaltú intelbe gondolkodnék, hogy a jövőben még azért tudjak felfele váltani.1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor leginkább mely játékok?)
Game (Warzone, Pubg)
2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!
Asus PrimeB250-Plus alaplap, I7-7700 processzor, 2x8 G.skill Ddr 4 2400mhz, Zalman ZM600-LX 600W táp, AOC 240hz monitor (1080)
100-150k (attól függ a megmaradt alkatrészeket mennyiért bírnám eladni)
mindkét megoldás érdekel
Nem zárkozom el tőle, de nem elsődleges célKöszi!
-
tomip81
csendes tag
Köszi a válaszokat! Mindig tanul az ember valamit!
-
Grizzlu
tag
Sziasztok!
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor leginkább mely játékok?)
Játék, multimédia, alkalmi stream. FPS, RPG játékok, offline.
Nem tudok teljes mértékben válaszolni.
Most jön egy MSI MAG z590 tomahawk wifi, abba kell.
Monitor: 1920 x 1080, 60 Hz, 5ms
Videokártya sem biztos még.
RAM leírásban (változhat az is, ha kell)
Táp is majd a végső konfighoz lesz illesztve.
Max 75k.
Is-is, inkább használt.
5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled
Semmiképpen, de 4-5 évig szeretném használni, kiszámíthatóan hozzon egy jó teljesítményt addig, szóval az akkor újabb játékokat is tudja élvezhetően pörgetni.
Köszönöm!MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
Grizzlu
tag
válasz Grizzlu #102228 üzenetére
Az kimaradt gyerekek, hogy egy 65"-os OLED TV-t is használok a gépemre kötve, multimédiára, és később játékra is szeretném használni. 4k, 60 Hz.
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
goldister
tag
Sziasztok,
Processzor cserén gondolkodom.1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor leginkább mely játékok?)
Általános használat + játék (Star Wars survivor)
MSI B250M MORTAR alaplap, I5-7500 processzor, 16GB (2x8gb) 2400MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL15, 21:9-es 1080p monitor (75Hz)
90e-ig
Főként új
Nem szeretnékHéba-hóba azért szoktam rajta játszani, de most a star wars-nál vettem észre, hogy 100% eszi a cpu-t a játék, miközben a gpu 50 százelékon.
Milyen procit érdemes venni? Amiket hirtelen találtam: 13400F és 5700. Mostanság nem követem a gépalkatrészes híreket
-
marinea2
addikt
Sziasztok!
AMD Ryzen 5 1600X box HA-n 15k -ert talaltam. Ennek erossegben kb melyik Intel a parja? Csak mert AMD vonalon teljesen vakon vagyok
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
hokuszpk
nagyúr
válasz marinea2 #102234 üzenetére
nehéz válasz, régvolt....
a Ryzen 1xxx az Intel 6-7 gen környékén jött ki, egyszálas feladatokban jobbak az Intelek, ellenben pl. a korabeli i5 az csak 4/4 , ez meg 6/12 szóval többszálas terhelás alatt már inkább a 6700(K)/7700(K) hoz van közelebb, söt talán jobb is.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
marinea2
addikt
Akkor inkabb lehet azt kerdeznem 10100F i3-asnak melyik a parja AMD-ben?
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
csakany2001
senior tag
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor leginkább mely játékok?)
Játék, mégpedig Battlefront 2, ill. BF5.
Ryzen 5 1600x, RX6600, AB350m Pro4.
Ez kérdéses, de szeretném a legolcsóbban.
Lehet használt is.
Nem igazán szeretném OC-ni.Váltás oka:
Most váltottam RX 6600-ra, ami GPU igényes azt gyönyörén viszi, mint az állom.
Dirt5 - High, DiRT Rally 2 - Ultra, WRC Generations - High, 1080P - 60FPS.
Viszont a feljebb felsorolt kompetítiv játékoknál elég sok FPS drop-t tapasztalok, a VGA nem megy 100%-n, a CPU sem utóbbiból következtetek, hogy 1 magos teljesítménnyel lesz gond.Szóval a kérdésem, hogy egy Ryzen 5 3600 hozna-e akkora változást számomra, hogy megéri arra váltani, vagy mindenképpen 5600 irányba kell nézelődjek?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
kolopele
nagyúr
válasz csakany2001 #102238 üzenetére
Keret függő. Egy 3600 esetében már nagyot ugranál felfelé, és egy 6600 - hoz elég is lényegében. Az 5600 esetében talán minimum fps - ben lennél valamivel előrébb, de ha marad a 6600, akkor nem feltétlenül vennéd észre. Ettől függetlenül ha nem jelent gondot a megvétele, akkor az 5600 legyen, ahhoz később tehetsz erősebb kártyát is ha úgy alakulna. Bios legyen fenn a legújabb proci csere előtt, ez fontos. Itt egy videó az 1600x és a 3600x között (is):
[link][ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz csakany2001 #102238 üzenetére
amelyik belefer a keretbe, a 3600 is szep ugras, az 5600 meg még annál is szebb
-
LLP-11Ker
csendes tag
Kedves Forumtagok!
Szeretném a segítségeteket kérni egy specifikus kérdéskörben.
Nem is feltétlen ajánlást, hanem tapasztalaton alapuló tanácsot szeretnék kérni az Intel 12700F és a jelenleg kapható AM5-ös termékcsalád tekintetében.Van egy kiszemelt processzor, ez pontosabban az Intel 12700F.
Fő kérdés, hogy 12700F vagy AM5-ös termékcsalád (Ryzen 7600x/7700/7700x)?Teszteket láttam, tudom, hogy a felhasználásomhoz a jelenlegi konfig is elegendő, bármely más AM4-es vagy bármely más Intel processzor nem jöhet szóba, emiatt a speciális kérdés, melyikre érdemes váltani?
Köszönöm a válaszokat.
1. Milyen célra használnád elsődlegesen?
Játék: CS:Go, NFS, WOW, GTA5, de lassan az újabb játékokkal is játszani kéne.
Általános (de extra erőt nem igénylő) felhasználás (net, videó,stb).2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!
Jelenleg: Ryzen 5700G, RX 6800 XT
4K/60Hz,de nem tragédia, ha a felbontáson csökkenteni kell.
-
Lehet használt is.
Távol áll. -
hokuszpk
nagyúr
válasz LLP-11Ker #102241 üzenetére
4K-n inkabb gpulimites vagy, bár az 5700G felezett cacheja miatt lehetnek szep dropok ; azt irtad, más nem jön szóba, de megis, ha gpucsere nincs tervezve a közeljövőben, akkor én egy 5800X3D -t ajánlanék, biosfrissites utan siman beteheto az 5700G helyére.
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Ryzen 5 5600-ról van értelme Ryzen 7 5700X-re váltani (az egyre jobban felhalmozódó konzol partok miatt is)? Marad a 2K pár évig, jelenleg 6700XT van a konfigban.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz F.B.I. #102243 üzenetére
mindig hangsulyoznom kell : én nem játszom, tehát majd valószinuleg jonnek kompetensebb vélemények.
szerintem van, ahogy olvasgatom egyreszt egyre roszabb portok jonnek, amik felzabálnak bármilyen cput is ; masreszt allitolag tenylegesen az aktualis ps5/xbox generaciora tervezett jatekok meg csak most fognak jonni ; azok meg már alapbol a 8/16 cpura vannak felkeszitve.
-
LLP-11Ker
csendes tag
válasz VirsLee #102246 üzenetére
Köszi a tippeket.
Okok: HP rendszer és HP alaplap, ami limitált procikat kezel...ez van most is és a kiszemelt is ilyen. Emiatt 5xxx-be már nem fektetnék annyi pénzt (új proci+új lap), ha megéri tudnék váltani 12700f irányába. De úgy tűnik, nem ad annyival többet, akkor nyilván marad számomra am5 7xxx vagy kivárom a 8xxx-t. -
LLP-11Ker
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Horgász topik
- Projektor topic
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest