Új hozzászólás Aktív témák

  • avar29

    tag

    Sziasztok!
    Jelenleg egy i5-12400 (F nélküli) + RTX 3070 duó dolgozik a gépemben (a többi tényező talán a kérdés szempontjából lényegtelen, de 2x8GB DDR4 RAM, B660M Plus wi-fi D4).
    A kérdésem, hogy lenne-e bármilyen szempontból is értelme ezt a processzort mostanában lecserélni egy i5-13400 / 13500-ra (elsősorban utóbbira gondoltam). A felhasználási mód nagyjából 90-95% játék, 5-10% böngészés a neten. Utóbbinál biztosan jól jönnének a gyengébb magok az energiafelhasználás szempontjából, játékokban nem tudom, lenne-e bármi hatásuk. Mennyi lenne az a maximális összeg, amit érdemes lehet erre a cserére áldozni? A jelenlegi processzor ára ismeretlen, egyetlen egy ilyen példányt találtam itt HA-n, 75 ezerért, de ez nem mérvadó.
    Jelenleg gyári hűtőt használok, legutóbbi méréseim alapján (MSI AB) 75-80 fokos így a processzor (a gép építésekor 1650 került bele, így akkor szóba sem került a processzorhűtő vásárlása, mivel csak malmozott a proci, 40 foknál sose ment feljebb). Lehetséges, hogy többet fogok nyerni egy jobb hűtő vásárlásával (ez mindenképpen be van ütemezve), mintha a későbbiekben lecserélném a processzort a fent említett példányok valamelyikére?

Új hozzászólás Aktív témák