Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Nintendo Switch
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- PlayStation 5 Pro teszt
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Azonnali játékos kérdések órája
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz DravenMoral #100900 üzenetére
Mindenki olyan gépet vegyen, ami elég neki, ez a lényeg. Régebbi játékok futtatásához, e-sport címekre valóban felesleges milliókat áldozni, és ami még nagyon fontos, ne a család lássa a kárát, és a hitelt meg kerülje el mindenki amennyiben tudja
-
VirsLee
Topikgazda
válasz DravenMoral #100900 üzenetére
Eljutottunk oda, hogy tartalomfogyasztásra eszközt venni nagyon olcsó: telefon, tablet, pc, notebook, okostv, stb.
Ezzel párhuzamosan kialakult az is, hogy a gamer pc sokak számára megfizethetetlen kategória lett. Amit írtál, 4k 144Hz, magas beállítássokkal jelenleg monitorral együtt úgy 2.2-2.5m. Ezt nagyon kevesen fizetik meg, nem is csak azért, mert senkinek rá keret, inkább azért, mert néhány kompromisszummal leviszed 800k-ra egy jó pc árát. Vagy vesznek xbox series x-et 210k-ért. 300k-s fizu esetén pedig full hd fölé nem érdemes tervezni, de én ott még a 144hz-et is elengedném. -
hokuszpk
nagyúr
válasz MikaVejneGI #100886 üzenetére
ha melora kell, akkor talan a 3700X, de szigoruan csak ha ki tudod hasznalni a 8 magot ; az 5600X egyebkent minden tekintetben jobb.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
MZsoltee
veterán
válasz kolopele #100891 üzenetére
Ennek egyféleképp tudsz nagyon egyszerűen véget venni. Nem követed a hardver megjelenéseket. Használod a gépet, nem állítasz be semmi olyan programot amivel az fps-eket láthatod és ha a szemed látja minden nélkül, akkor fejlesztesz. Illetve fogod és lejebb veszed a beállításokat. Egy 9900k 3080Ti kombóval 144Hz FHD vagy 60hz 1440p-n nagyon sokáig el lehet lenni. Nem kell 4k, meg 8k.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
félisten
Üdvözlöm a topiclakókat!
Olvastam az összefoglalót, rendesen visszamentem a listán is, de hálás lennék, ha célirányosan is megerősítenétek a döntésemben:
Egy 12 éves Athlon II-t váltanék le -- ami egyébként még teljesen használható arra, amire használom: böngészés, szövegszerkesztés, minimális képszerkesztés.
Az utódjának az i3-12100-ast néztem ki, ami teljesítményre bőven elég kell, hogy legyen.
Inteles gépem nem volt az elmúlt 14 évben, ezért kérdezem:
Bármilyen gyakorlati előnye lenne-e annak, ha a kinézett Intel i3 helyett ismét AMD-t választanék.
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
DravenMoral
senior tag
válasz MaCS_70 #100907 üzenetére
Hacsak netezésre kell, semmi másra, akkor választhatod azt is, igen.
Van egy proci amd téren, ami viszont mindenképpen veri ezt.
Ryzen 5 5600G
A benne lévő integrált videokártya sokkal erősebb, mint a legújabb Intel procikban lévő.
Az I3 4mag 8szál, az R5 viszont 6mag 12szál.
Persze ez böngészében nem jön ki túlnyomóan, de egy letöltésnél/feltöltésnél, játéknál, több program futtatásánál már érezhető.Nem vagyok Amd párti, de ami jó, az jó.
Amúgy az I3 is teljesen korrekt, szinte best buy budget gépbe, ha tényleg csakis böngészésre használod, illetve kicsi játékokra (videokártyával)
-
félisten
válasz DravenMoral #100908 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Ezen töprengtem egy sort, de nem találok 3 monitort meghajtó Gigabyte alaplapot a Ryzen alá -- játszani meg nem játszom.
-
palfitom
félisten
-
félisten
válasz hobizoli #100913 üzenetére
Gondoltam, ha már egyszer építkezem (sajnos ténylegesen is), akkor már legyen Core, ha csak i3 is.
60e Ft-ból meglesz a 12-100-as, a Gigabyte B660M DS3H alaplapom meg tud D-SUB + HDMI + 2×DP-t, tehát akár négy monitor is mehet az alaplapi GPU-ról. Persze ez is tök felesleges, mivel a régi Radeon Flexeim is simán elkezelgették az Excelt három kijelzőn, tehát akár egy F-es CPU-val is ellettem volna, de így tisztább, szárazabb érzést nyújt a gépház belülről.
-
Reinu
tag
Sziasztok!
Beüzemeltem az 5600-at amit javasoltatok, próbáltam utánanézni hogy az overclockot amit írtatok hogy lehet egyszerűen megcsinálni.
ASUS TUF GAMING B550 PLUS alaplapot, 32 GB 3600 cl16 fury renegade RAMot, 6800 XT gpu-t, se 224 XT hűtőt és seasonic 750 gold+ tápot vettem mellé.
Sajnos korábbi procimnal nem volt oc, hiába nézegettem már róla videót, sok tapasztalatom nincs. Nem félek hozzányúlni egyébként videók meg hasonlók alapján, pct is saját kezűleg raktam össze most a nulláról.
Xmp-t (nálam d.o.c.p.) és a rebart beállítottam biosban ha minden igaz.
Furmarkot és cinebenchet futtattam, stabilnak és hűvösnek tűnik jelenleg minden.
Amiről beszéltetek az BIOS overclock lenne vagy az adrenalinban?
-20 (valami undervolt értek?)
+200 MHz
Ezeket hogy tudnám a legegyszerűbben beállítani?Előre is köszönöm a segitséget!
-
palfitom
félisten
válasz Reinu #100915 üzenetére
Ez nagyon nem ide való!
A procid topikjában találsz (és kérhetsz) segítséget!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
zooliii
tag
Sziasztok, afelől szeretnék érdeklődni, hogy szerintetek egy i7-7700 típusú processzort, amit most használok, van-e értelme egy Ryzen 5 5500-ra cserélni? 45 ezerért látom, ami csábító egy 6 magos prociért, plusz adnak mellé ingyen játékot is, ami külön megvásárolva megint nem olcsó mulatság. Egy 450-es lap is aránylag jó áron van hozzá. Fő felhasználás single játék lenne 2560x1080 monitoron. Meg érdekelne, hogy mondjuk egy 6600XT/6700 kaliberű kártyával mennyire birkózik meg, mert a következő fejlesztésnek az van tervben.
(Igen, tudom, hogy az 5600 inkább itt az ajánlott, viszont az meg már 20 ezerrel drágább, így nem tűnik olyan jó boltnak, meg a PCIe 4.0 kihasználásához is kéne legalább B550 deszka, ami szintén drágább.) -
4264adam
veterán
válasz zooliii #100917 üzenetére
40-50% többlet erővel bír az 5600. Minimumokban nagyon sokat jelent, hogy 60 FPS felett tart mindent. Inkább 1 hónap várakozás az 5600-ra míg meglesz az a 20k többlet. Főleg mert 6600 XT / 6700 van tervben. Érdemes kihasználni a GPU adott lehetőségeket.
B450 elegendő
PCI-E 3.0 és PCI-E 4.0 között (0.4%) nincs 1% FPS különbség sem. Ezeknél a kártyáknál már nem jelent gondot a PCI-E 3.0, az RX5xxx volt problémás vagy ettől gyengébekknél
[ Szerkesztve ]
-
scott_free
senior tag
válasz 4264adam #100918 üzenetére
Mármint +40-50% az i7-7700-hoz képest.
A Ryzen 5500-hoz képest 6600XT vga-val egy-két játékot leszámítva alig van különbség ebben a tesztben. (1080p-n átlagban 7%-ot írt, 1440p-ben még annyi sincs. Ahol meg van különbség, ott meg tök mindegy, hogy 152 vagy 206 fps az 1% low érték)
Legalábbis 20 ezernyit megérőt én nem annyira látok.
A magam részéről megvárom a BF-et, aztán majd utána eldöntöm.#zooliii:
Milyen játékot adnak a proci mellé?[ Szerkesztve ]
-
zooliii
tag
válasz scott_free #100919 üzenetére
[link]
De eddig csak Alzán láttam, hogy oda is adják mellé.Amúgy nem arról van szó, hogy nincs 20k-m a drágábbra - jóval bikább hardverre is lenne - csak az a fajta vagyok, aki 5x meggondolja, mire költ.
-
4264adam
veterán
válasz scott_free #100919 üzenetére
Neked lesz igazad
nagyon játék és teszt válogatja, én egy olyan tesztet néztem ahol volt 40-50% min % különbség. Na meg persze a személyes preferencia, hogy a 20 ezret nem értékeltem soknak (10 doboz cigi ára és a proci több évre szól). Bocsánat -
Gergike11
újonc
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a r7 2700x-emet másik AMD procira de nem tudom mit vegyek a 360ti melle mit ajánlanátok?
32gb 3200mhz ram társul hozzájuk. Válaszokat köszi! -
-
BorsóKorsodi
tag
Sziasztok
Ryzen 5 5600 helyett Ryzen 5 5500 megvételén gondolkodom. Körülbelül mi a maximum vga ami párosítható mellé ?Ryzen 5600//TUF gaming B550M WIFI II//NITRO RX 580 4GB// G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz//Samsung 980 1TB M.2 PCIe//RM550X 550W 80 Plus// LG 27MP59G-P
-
VirsLee
Topikgazda
válasz BorsóKorsodi #100929 üzenetére
A tudomány jelenlegi állása szerint az RTX4090. Ha értelmes választ is szeretnél kapni, akkor válaszold meg az összefoglaló kérdéssorát. Addig marad hülye kérdésre hülye válasz
-
BorsóKorsodi
tag
válasz VirsLee #100935 üzenetére
1. 1080p játék
2. asus tuf gaming B550wifi, Jelenleg rx 580 de később talán rx5700, LG 27MP59G-P
, Corsair RM550X 550W 80 Plus Gold V2t, G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
Monitoron kívül képlékeny lévén most rakom össze gépem.
3. Minél kevesebbet ezért gondolkodom hogy inkább 5500 vagy 4500 mint 5600 mert jóval olcsobbak.
4. Csak új mert áfát szeretnék visszatéríteni.
5. távólRyzen 5600//TUF gaming B550M WIFI II//NITRO RX 580 4GB// G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz//Samsung 980 1TB M.2 PCIe//RM550X 550W 80 Plus// LG 27MP59G-P
-
VirsLee
Topikgazda
válasz BorsóKorsodi #100936 üzenetére
Amennyiben hosszabb távra tervezel a dologgal, akkor legyen az 5600. Jelentősen gyorsabb, támogatja a PCI4-et (gyorsabb SSD, néhány videokártya esetén is hasznos), ahogy az alaplapod is. Az AMD saját szoftvere egy kattintással átállítja az órajelét az 5600X órajelére.
Árban nettó 14k a különbség. Százalékosan lehet, hogy soknak tűnik, de a gép teljes összegéhez képest nem az.
Ellenben, ha csak játékra használod egy 75Hz-es monitorral, egy RX580-as kártyával, vagy RX5700-zal, akkor nem biztos, hogy bármilyen különbséget is észrevennél. Az alábbi képen a 6600XT értékei állnak talán valamennyire közel az RX5700-hoz. Láthatod, hogy az 5500 kb. azt hozza, mint egy 3600.
Ha hosszabb távra tervezel és nem csak játékra használod, akkor 5600. Minden más esetben neked kell eldönteni, hogy megér-e 14k-t, a gyorsabb, modernebb, időtállóbb processzor.
-
McEacrhan3
tag
Sziasztok.
Ryzen 5 3600-ról váltok Ryzen 7 5800X-re.
Kell majd biost frissítsek? A lapom egy GIGABYTE X570 AORUS ELITE.[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz McEacrhan3 #100938 üzenetére
Honnan tudjuk melyik van a lapodon?
Ha 7.27 óta nem frissítettél, akkor mindenképp, mert a legújabb AGESA jó ha fent van.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz McEacrhan3 #100940 üzenetére
Azóta jó sok update jött, mindenképp tedd meg (a legújabb AGESA miatt főleg).
Aggódnod azért nem kell, a lapod képes proci, ram, vga nélkül is frissíteni.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
palfitom
félisten
-
bobalazs
nagyúr
Assassin's cred origins, fallout 76, division 2 ezekkel játszok.
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? Ezek a fenti játékok felsorolva
2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve! 6700 XT 32 gb ram 165 hz fhd
3. Mennyi pénzt szánsz rá? ugyanannyi mindkettő esetben
4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz? csakis használt
5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled? tökmindegyryzen 5600 vagy 12400 legyen?
Jól gondolom hogy alaplap vétellel együtt olcsóbban kijövök AMDvel?[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
-
lanw
aktív tag
Sziasztok,
Jelenleg egy asus z390 lapom van egy 9700K-val és egy 3060Ti-vel ,érdemes még váltani ebbe a lapba 9900k-ra?
FullHD és magas frissítésen(144Hz) szeretném használni,BF és Cod szintű multikban.
Néztem az AMD vonalat is és ott esetleg ryzen 7 5700X egy B450-es lappal,esetleg ez jobban megérné? A keret 120-140K a max alaplappal együtt.
Köszönöm előre is a segítségetTo be or not To be
-
VirsLee
Topikgazda
válasz bobalazs #100949 üzenetére
Ebben semmi gyanús nincs. Szoftverenként (játékonként) eltérő, hogy melyik proci hogyan teljesít. Láthatod, egyik játékban 36%-kal gyorsabb a másikba 14%-kal lassabb. Ez már csak ilyen. Ezért is szoktuk megkérdezni, hogy milyen szoftvereket használ valaki. Fontos szempont a processzor kiválasztásánál.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel