Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nokia123
aktív tag
válasz nokia123 #11701 üzenetére
https://ipon.hu/magazin/cikk/mit-hasznaljunk-a-lassu-pendrive-ok-helyett-kompakt-kulso-ssd-hazak-tesztje Legkevésbé a SilverStone MS09 melegedet. Bocsánat a SilverStone SST-MS09 is alumíniumból készült.
[ Szerkesztve ]
-
nokia123
aktív tag
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék megérkezett a SilverStone MS09 és a hozzávaló WD Blue 3D NAND M.2 2280 500GB de mikor rádugom a számítógépre nem jelenik meg mint a pendrive. Mikor először rádugtam a gépre csinálta a szokásos telepítést vagy valami ilyesmit. Rá dugom ad egy hangot a számítógép de nem találom sehol.Mi lehet a gond?
-
King Unique
titán
válasz nokia123 #11706 üzenetére
Ha vadonatúj, most vetted át bontatlanul a külső ház mellett az SSD-t is, akkor nem meglepő. Ilyenkor első alkalommal az egy dolog, hogy megtörténik a Windowsban az eszközbeállítás, ellenben nyilván az SSD-t is inicializálni, particionálni, formázni stb. kellene a lemezkezelőben (bővebben). Ami amúgy többféleképpen is elérhető, megnyitható, ahogyan az eszközkezelő szintén.
-
nokia123
aktív tag
És az az érdekes hogy amelyik usb porton feltelepítettem nem csinál semmit átdugom a másikba ott meg jó mind a kettö 3.0. Amúgy jó az a usb mert rádugtam a 16 Gb pendrive és felismerte. Formázam újra vagy mi?
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
A gyári Windows10 telepítő mérete 3.86 GB, és luxus a 32 GB-os SanDisk Ultra Flair pendrive-omon "pihentetni".
Ezért keresek egy USB3.0, 8GB (talán praktikusabb méret, ha esetleg a jövőben 4 GB fölé "hízik" a telepítő) méretű, megbízható minőségű eszközt a célra.
Keresgélve ilyeneket találtam:
INTENSO Slim Line 8GB
Silicon Power Blaze B05 8GB
Silicon Power Blaze USB3.1 8GB
Silicon Power Blaze G25 8GB
Silicon Power Jewel Silver 8GB
Bármelyik megfelelő? Mindkét gyártó jó minőségű pendrive-okat gyárt?
Köszönöm előre is!"Aquila non captat muscas."
-
King Unique
titán
válasz nokia123 #11708 üzenetére
"nem értem hogy HDD meghajtóról másolok át filmet baromi lassú és ez fordítva is igaz.Mi a túró lehet a gond?"
Szerinted?
A lassú HDD lehet az oka, az korlátozza a másolás sebességét oda-vissza. Ha SSD-ről másolnál, akkor gyorsabban menne. De még SSD-k esetén is függhet a másolás sebessége, illetve a megfelelő tempó tartása attól, hogy van-e rajta DRAM cache és ha igen, akkor az mekkora méretű (példa).[ Szerkesztve ]
-
Esqs
tag
Üdv, szakik!
Hogyan rangsorolnátok ezt a hármat? (Op. rendszerek telepítőeszközeként kellene használni elsősorban.)
https://www.arukereso.hu/pendrive-c3540/adata/ue700-pro-32gb-us-b3-1-aue700pro-32g-cbk-p456057633/
https://www.arukereso.hu/pendrive-c3540/corsair/flash-voyager-32gb-usb-3-0-cmfvy3a-32gb-p22645793/
https://www.arukereso.hu/pendrive-c3540/kingston/datatraveler-elite-g2-32gb-usb-3-1-dteg2-32gb-p385300021/
(Ezért akarok csak 32 gigást venni: https://kb.acronis.com/content/58108)
-
attiati
veterán
Az normális, hogy a pendrive-om kb. 25mbyte/s sebességgel másol több gigás fájlokat hdd-ről? (átlagban és ez a max)
Ssd-ről mintha egy fokkal jobb lenne a helyzet. (30-35mbyte/s)Transcend Jetflash 790 64GB
-
King Unique
titán
válasz attiati #11715 üzenetére
Ez egyrészt függ attól, hogy milyen gyorsan lehet írni a pendrive-ra. Van többféle JetFlash 790 sorozat és modell, de az írási sebesség nem valami acélos egyiknél sem. Vagyis a 64 GB-os modellnél reális lehet az a 25-35 MB/s. Bár előfordulhat akár kivétel is, volt akinél a névlegesen megadott értékeknél jobbak jöttek ki (példa). Másrészt a forrásmeghajtónál - amiről a másolás történik - is lehet különbség HDD és SSD között, illetve hogy melyikről milyen gyorsan lehet olvasni.
Ha a gyorsabb másolás a cél, akkor meg tessék olyan pendrive-ot venni és használni, ami gyorsabb, nagyobb az írási sebessége. Példák: [link], [link]. Ha igazán komoly tempó kell, akkor meg egyértelműen a pendrive-szerű / standard külső SSD-k a nyerők. Példák: [link], [link].
[ Szerkesztve ]
-
Zοltta
senior tag
Sziasztok!
10k alatt milyen ajánlott 64gb-os mindenes pendrivet tudnátok ajánlani ?
Fontos lenne ,hogy az usb részre vagy kupak védje vagy tologatható legyenOlvastam a topikot,de jobban bizok a szakemberek tanácsában
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Hamarosan szükségessé válik beszereznem egy Pendriveot. Az lenne a kérdésem, ti milyet ajánlotok ? Adatok tárolására használnám, és 128 Gb méretben. Ez a fajta akár jó lehet :
Kingston DataTraveler 100 G3 128GB USB 3.0 DT100G3/128GB -
Chrys_
addikt
válasz tomaszka88 #11718 üzenetére
Ahogy nézem a méréseket, ezt inkább ne. Olvasni max. kb. 100MBps-sel tud, ez még O.K., de az írás nagyon lassú.
Inkább nézd meg a Sandisk Extreme Pro-t. Semmiképpen sem a Go változatot. -
D.Orion
veterán
Csak érdekesség képpen hagynám itt:
Így néz ki egy Sandisk Extreme Pro 128GB belülről. Amikor nem működik.
Csere megtörtént egy már hibátlan darabra.[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
válasz energomatt #11723 üzenetére
Kivéve a kis feketeséget a chip felső sarkában. Plusz aki még nem látott ilyet belülről, annak itt hagytam a lehetőséget.
[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
válasz tomaszka88 #11725 üzenetére
Ez egy 2 napos cucc volt, aztán megadta magát. Belenyúltam a kis % selejt egyikébe.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Piftuka #11710 üzenetére
"A gyári Windows10 telepítő mérete 3.86 GB, és luxus a 32 GB-os ... pendrive-omon "pihentetni".
Ezért keresek egy USB3 8GB..."Ha egyszer legyártottad pl MCT-vel a telepítő pent, nyugodtan használhatod másra is, másolhatsz mellé adatokat kedved szerint bármit (saját könytárakba), vagy akár más telepítőket (vagy live rendszereket) is másolhatsz rá az aláírásom szerinti módszerrel (a meglevő telepítőt félrerakva más könyvtárba).
Így kihasználhatod a pendrive teljes méretét..
[ Szerkesztve ]
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek a kínai oldalról rendelhető pendrivevoknak mennyi idő lehet az élettartalma, és vajon milyen sebességűek lehetnek? Mert gyanús az olcsóságuk.
-
energomatt
senior tag
válasz tomaszka88 #11731 üzenetére
Az élettartam és az olcsóság között nincs direkt összefüggés. Azt nem gondolod komolyan, hogy megmondjuk előre az élettertamot? 0 és végtelen között bármi előfordulhat. A sebesség esetében az a helyzet, hogy ha nincs megadva az írási olvasási sebesség, akkor egyértelmű, hogy viszonylag lassú lesz. Akár kínai az oldal, akár nem.
-
D.Orion
veterán
válasz tomaszka88 #11731 üzenetére
Alin, ebay-n és sok egyéb helyen is vannak úgymond megbízhatóbb boltok/eladók. Ott az első hsz.
-
Esqs
tag
Sziasztok!
Ez a figyelmeztetés manapság is megszívlelendő, vagy már túlhaladottá vált a hardverek fejlődése miatt? „Be cautious to use any sticks larger than 32 GB capacity when you want to make sure that you can use them as a boot device, or to be recognized in your BIOS / UEFI firmware. Most hardware cannot correctly handle USB sticks with more than 32 GB capacity, which leads to the bootability issues. This is especially the case when you are using such a large stick in UEFI mode, which needs to be formatted with FAT32.” -
Doky586
nagyúr
-
King Unique
titán
A tárolókapacitásra vonatkozóan eleve helytelen, mivel lehet telepítési adathordozóként használni akár X TB-os USB-s meghajtót is, nincs az 32 GB-ra limitálva. Az utóbbira max. a FAT32 fájlrendszerű kötet van limitálva, de az is csak a Windows beépített particionáló eszközeit használva, mert amúgy külső programmal simán megoldható a 32+ GB-os kötetek FAT32-re formázása is.
-
ArthurShelby
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy gyors pendrive-ot, ahol a véletetlen szerű írás-olvasás is számítana (windows to go-ra is lenne néha használva). Én olyan 32/64GB-ra gondoltam, esetleg többre, de ez főleg ár függvénye.
Mit ajánlotok, illetve mennyire kell tartani ilyenkor a rövid élettartamtól?A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Szabi®
addikt
Sziasztok szeretnék egy olyan 128Gb os pendriveot ami alkalmas 4k tvhez filmnézésre (nativ 4k tartalomhoz) Ti melyiket ajánlanátok 18 ezer ft-ig ? Filmnézésnél a mb/s olvasás számít igaz ? Elöre is köszi
-
-
Szabi®
addikt
-
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Sandisk 128gb-os pendrive-ot ami kitolható módon volt type-a és type-c azonban amellett, hogy baromi lassú volt (40mb/s volt az írás) most meg is halt.
Hasonló méretben szeretnék venni egy eszközt. A minimum amivel írni szeretnék az 100MB/s de ha több az sem baj, illetve jó lenne ha nem 1 év alatt menne tönkre.
Amire használom, filmek rátöltése majd be a Tv-be és filmnézés. Jó lenne ha ez is két csatolós lenne de ha nincs ilyen akkor lemondok a type-c-ről.
Illetve nem tudom, hogy az usb-s ssd-k mennyire megbízható, ajánlhatóak ilyen célra.
Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Dtomka
veterán
Vettem egy [link] KINGSTON DataTraveler Elite G2 32GB USB pendrive-ot. Az alábbi eredményeket kaptam.
Mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
Jakuu
őstag
válasz Szabi® #11740 üzenetére
Van értelme venni még ilyet?
Azért kérdezem, mert például a geekbuyingon aUSB 3.1 csatlakozos STmagic SPT31 360GB Mini Portable M.2 SSD USB3.1 Solid State Drive Read Speed 500MB/s kerül 22 ezerbe. -
Szabi®
addikt
Már megrendeltem,nincs vissza út Azért voksoltam ez mellett mert a külföldi fórumok nagyon kis mennyiséget hoztak ki meghibásodásnak,,,elvileg nagyon bírja,a másik típus amivel szemeztem az ő lett volna Corsair Voyager GT 128GB USB 3.0 [390/120MBps],ez is elég combos és tartós,de drágább is.
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest