Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz btudos #53843 üzenetére
Megjegyezném, hogy az én 4545s-emen kiválóan teljesített az AMD szoftvere. Persze az egy teljes AMD Vision-rendszer volt, nem pedig egy Intel+Radeon szörnyszülött...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Kovax1986
csendes tag
Sziasztok,
Ezt néztem ki:
Dell 3521: Intel® Core™ i3-3217U Processzor / 4GB / 500GB / AMD Radeon HD 7670M
www.laptopszalon.hu/kategoriak/dell#pid_11090szerintetek megéri a plusz 20 000-et a következő típus?
Dell 3537: Intel® Core™ i5-4200U Processzor / 4GB / 500GB / AMD Radeon HD 8670M
http://www.laptopszalon.hu/kategoriak/dell#pid_10196Előre is köszönöm
-
premete
veterán
válasz hallador #53848 üzenetére
"Ez eddig nem állja meg a helyét...."
Ezzel a mondattal gyakorlatilag hazugnak neveztél, minden alap nélkül, mert nem dolgozol ott, ahol én, így nem láthatod a mi céges gépeinket.
Persze, az is lehet, hogy az az ~50 darab, amikkel napi szinten találkozok, egy rossz széria, de attól, hogy nálatok egyszer sikerült párat bekapcsolni (gondolom céges szoftvertelepítés előtt), még nem következik, hogy az összes hibátlanul fog menni napi 8 órában.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Dexar007
veterán
Utoljara kerdezoskodok vasarlas elott. Ez a notebook erdekelne: [link] (A8- 4500M-8750)
Jelenleg i3-2348m 2.3ghz ,4gb ram,635m (g580 lenovo)-t hasznalok.Mekkora ugrast jelentene kb %-ban a HP gep?
Ez a Lenovo lehet elmenne 110-ert,igy csak 40-et kellene rafizetnem,amivel kapnek egy uj gepet 3 ev garival,alu hazat,gagyibb billt,normalis mikrofont es webkamerat.Give me your cum,bull!
-
Sheld
senior tag
válasz Dexar007 #53855 üzenetére
Processzor terén visszalépés, mivel az említett a8-as gyengébb a jelen esetben meglevő i3-asnál. Sokkal ugyan nem, de gyengébb. VGA terén viszont előrelépés lenne. Összteljesítményben szerintem jobban fog muzsikálni az a8+8750m-es vga. Mennyire lesz észrevehető a különbség? Jó kérdés... véleményem szerint nem számottevően.
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
Sheld
senior tag
válasz Dexar007 #53857 üzenetére
kisza25 írta pár sorral feljebb: "a8-4500m valahol pentium 2020m és i3 3110m között van teljesítményben"
CPU Boss megnéztem, és a notebookcheck-en is megnéztem a teszteredményeket. Kb tényleg ide sorolható. Az AMD-k közül az A10-esek, amik hozzák az i3-as szintjét.
De nézd a másik oldalát is, hogy az a8-4500m-ben található egy 7640G-s VGA is, ami valószínűleg megy DG-ben a dedikált VGA-val, az meg plusz teljesítményt jelent játékok alatt.Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
styler9191
újonc
válasz Dexar007 #53855 üzenetére
Hello!
Dexar007 által említett laptop 150k:
[link]
PROCESSZOR: AMD A8-4500M 1.90GHz
MEMÓRIA MÉRET: 8GB
MEREVLEMEZ (HDD): 750 GB
NTEGRÁLT VGA TÍPUS: AMD Mobil RadeOn HD8750amit én néztem ki eddig 169k:
[link]
Processzor: Core i5 3317U (1700)
Memória: 8192 (DDR3) MB
Merevlemez: 1000 GB
Kijelző: 15.6ʺ HD LED TL (1366x768)
Videokártya: 2048 MB AMD Radeon HD 8730M
169kA kérdés: megéri +20k forintot, amit én néztem ki? Játékékra és mindennapi használatra kéne, ennyi a max keretem rá.
Köszi a válaszokat! -
félisten
válasz styler9191 #53860 üzenetére
Abból a 20k-ból inkább vegyél a HP-ba egy 120GB-os SSD-t, sokkal jobban jársz szvsz!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Dexar007
veterán
A legjobb az lesz,ha megrendelem,kiprobalom, ha nem tetszik akkor visszakuldom.
Majd ovatosan fogom kicsomagolni,hogy ne szivassam a boltot.Give me your cum,bull!
-
félisten
válasz Dexar007 #53863 üzenetére
Vigyázz, ha települ a gyári Linux, azt már nem kötelesek visszavenni!
Azaz csak akkor veszik vissza biztosan, ha nem kapcsolod be, vagy bekapcs előtt kiveszed a HDD-t, beleraksz egy sajátot, és arra telepített OS segítségével teszteled.
-
Pertibi
csendes tag
Hali!
Egy kérdésem lenne hozzátok. Laptop vásárlásban vagyok és két laptopot kiszúrtam:
Dell Inspiron 3537 [i7 4500U, 8GB RAM, 1TB HDD, HD8850M - 2GB]
Dell Vostro 3560-33 [i5 3230M, 4GB RAM, 500GB HDD, intel VGA]
Ez lenne az a kettő. Árban a Vostro drágább 7000 forinttal. A kérdés az lenne, hogy miért (összeszerelési minőség, anyaghasználat)? Megérné-e az Inspiront venni?[1] Napokban
[3] CAD, játék
[9] NélküleSegítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.: Pertibi
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Laptopot keresek a tanulmányaimhoz kellene, főként programozáshoz illetve egyéb beadandókhoz egy megbízható, erős az igénybevételnek megfelelő laptop és ezt néztem ki: www.euronics.hu/DELL-3537-157808-p33694 (telefo.ról nem tudok linkelni, bocsi).
szerintetek ez a noti mennyire jó ár/értéket tekintve, vagy hasonló i5-ös és egyeb tulajdonságait is tekintve hasonló lapos max 150k-ért van jobb vétel, megbízható forrásból?Matthew 24:42
-
félisten
válasz dReFiX #53868 üzenetére
"Felbontott szoftvertől (ide tartozik a gépeken található előinstallált szoftvercsomag is) való elállást a törvények értelmében nem tudjuk elfogadni. Ezért kérjük ügyfeleinket, hogy a vásárolt szoftvereket ne bontsák fel, illetve az előinstallált szoftvert a gépen ne installálják fel, csak akkor,ha már meggyőződtek róla, hogy azt kapták amire számítottak és biztosan nem kívánnak élni elállási jogukkal. " - usanotebook
(#53872) Tikakukac
Na igen, de én nem vagyok olyan...[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Pertibi #53869 üzenetére
Ha komolyabban játszol akkor a Vostro eleve kuka felesleges is agyalni rajta.
A miértet meg is válaszoltad amúgy, van NBD-s helyszíni garancia, minőségibb felépítés stb. De neked oly10 mert ha gémelni kell a Vostro nem lesz okés.
AxBattler: Élelmesebbek vissza tudják rakni az előtelepítettet, a freedost is, annyira nem nehéz
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Borote
addikt
válasz Dhampir #53862 üzenetére
Tomb Raider alatt tényleg frankón működik.
(#53858) stratova: a legnagyobb gond, hogy 1 és 2 szálon viszonylag gyengék, hiába a magas órajel, c2c nem túlzottan kompetensek, fogyasztást tekintve pedig kvázi fele hatásfokkal rendelkeznek.
Szóval elég furcsa a helyzet... Mondjuk mindennapos felhasználásra már elegek a kétmodulos darabok, de az 1 modulos variánsok meg tudtak izzasztani, pedig sok gyenge gépet láttam
-
stratova
veterán
válasz Borote #53873 üzenetére
Ezt én nem is vitatom. Alaphelyzetben A8-4500M ~ ULV i3. Bár lehet rajta kicsit mókolni, ha van valakinek kedve hozzá (nekem lenne). Egy modulosat én nem szívesen vennék. De hétköznapi használatra szerintem elég az A8 vagy ULV i3 is. Komolyabb feladatokra vagy erősebb kártya mellé nem, de az AMD-t legalább tudod cserélni.
-
Begi
senior tag
válasz vilmaboy #53850 üzenetére
Kb. 1 hónapja én is ilyet kerestem/keresek. De sajnos be kellett látnom, hogy nem létezik.
Úgyhogy megbarátkoztam azzal hogy 15,6"-os lesz a noti.
Borote segített a választásban és ha a kijelzője is tetszik ( tapis, fényes ), akkor egy Dell Inspiron 7537 lesz a nyertes.btudos: #53867
A mikéntjéről tudnál linkelni bővebb infót? Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz stratova #53874 üzenetére
Szigorúan CPU teljesítményt nézve persze.
vilmaboy Dell nemrég mutatta be az új latitude vonalat. A 3440 HD 8850M-mel bár ULV CPU-val, ami látszólag kb. egy lekicsinyített Inspiron 5537. Mérnöki rekeszizom módszerrel nem áll a Vostro felett. kérdés az 5000-es sorozat mikor/milyen árban és körítéssel érkezik.
[ Szerkesztve ]
-
Torry
addikt
válasz Dexar007 #53863 üzenetére
A DG-vel kapcsolatban ne legyenek túl nagy elvárásaid, gyakorlatilag használhatatlan.
Nekem ugyan Llano van, de szanaszét laggolja magát, nem emlékszem olyan játékra, ahol bekapcsolva hagytam volna... odáig jutottam, hogy custom BIOS-al le is tiltottam az integrált VGA-t.[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz stratova #53874 üzenetére
Valóban, ULV-s gépekben nem lehet CPU-t cserélni, mert forrasztottak (ezzel lehet ugye pár mm-t nyerni), de ha nem ULV i3-mal veszed, akkor nincs olyan AMD processzor, ami akár cserélve is előnyt jelentene. Ráadásul elvileg az újakban már nem is szabályozhatod szabadon a feszültséget és a szorzókat, mint Llano esetében, bár ezt majd megmondja valaki olyan, akinél épp van egy kéznél.
Ami viszont elég szomorú, hogy hatásfokban rettenet mód el van maradva az AMD, bár ezt kifejezetten csak asztali környezetben nézték, de ott lazán fele a Watt-ra vonatkoztatott teljesítménye. Persze ez notebookban lehet, hogy ideálisabb, mert alacsonyabb órajelhez alacsonyabb feszültség is elég.
Mindenesetre a A8-A10 szerintem is élhető teljesítményt nyújt, ha nincsenek nagy elvárásaink - a 120-150 ezres sávban megfelelő, szóval az új 455-ös 150-ért még talán jó választás is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz Borote #53878 üzenetére
Az a Probook tényleg nem rossz, bár nem tudom alapjáraton megfelelő-e HD 8750M-nek az A8.
Azért azt kétlem, hogy egy A8-5550M vagy A10-5750M ne előzne meg egy ULV i3-at.
Egyébként valóban nincsen már olyan tuning mint Llanonál, de a Triniy, Richland apuk némi szoftveres segítséggel az első turbó órajelükre kényszeríthetők.Külföldön egyébként ez a Probook már Richlanddel is megy. Nemrég került be egy kategóriával feljebb a Probook 655-nél A6-4400M helyett az A6-5350M, de sajnos az európai kínálat itt egyelőre megmaradni látszik 1 modulosnak.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz stratova #53879 üzenetére
"de ha nem ULV i3-mal veszed," - én sem mondtam, hogy az ULV i3 olyan elképesztően erős lenne Sőt, azért egy 1,8-as CPU-nál egyáltalán nem probléma, ha erősebbet választ az ember. Egy Pentium 2020M nagyjából 30% előnyt jelent 1 és 2 szálon, az azért nem elhanyagolható még ezen a szinten.
-
beach head
senior tag
Sziasztok!
Itt [link] melyiket választanátok 90ezer alatt?
-
btudos
nagyúr
válasz beach head #53883 üzenetére
Egyiket se, gyorsan átmenekülnék ide.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
150k-ig bezárólag mi a best buy most, ha használatban átlagosan lenne igénybevéve? Főként beadandókhoz kellene, programozás néha, szóval kissé munka cél is egyben, ezért nem szeretném ha nagyon gondolkozós típus lenne. Ami fontos: min 15"-os kijelző, vmi erős 2 de legjobb lenne 4 mag, pl i5-4200U szerű proci, AMD téren nem tudom mik a fejlemények, attól sem vagyok elzárkózva, 4GB RAM minimum, lehetőleg nem integrált VGA, illetve gari is megbízható legyen, használtat nem szívesen vennék. Matt kijelző esetleg jó lenne, de csak ha van ilyen árban kb.Matthew 24:42
-
kicsigi97
tag
Sziasztok! Játékra szeretnék laptopot venni. A keret max 150.000 Ft. Ebben az árban melyik a legjobb teljesítményű notebook?
-
Borote
addikt
válasz @matthew@ #53885 üzenetére
Mit tesz az, hogy beadandókhoz?
"ezért nem szeretném ha nagyon gondolkozós típus lenne." - ez alatt pontosan mit értesz? Hogy gyors legyen a mindennapok során? Ahhoz SSD-re lesz szükséged."vmi erős 2 de legjobb lenne 4 mag, pl i5-4200U szerű proci," - 4 magos mint az i5? A notebook i5 az 2 magos, de pontosan mire kellene 4 magos CPU? Az 4200U egyáltalán nem erős, de egy teljesen korrekt teljesítményű CPU.
Mire fog kelleni a "nem integrált VGA"? Ha dedikált memóriás GPU-ra gondolsz, azt mire tervezed használni?
-
@matthew@
őstag
válasz Borote #53889 üzenetére
Egyetemi beadandókra gondolok, programozas, pár project munka a dedikált GPU esetleges "komolyabb" 3D-s tervhez kéne ha a későbbiekben azt is kéne csinálnom, de itt most nem egy nagyon erőigényes dologra kell gondolni, csak ha olyan feladat is előjön akkor meg tudjam nyitni akár.
Prociban azt néztem intel honlapján h az i5-4200U két magos ugyan, de logikailag 4 szálon fut, ezért gondoltam erre vagy itt 4 magosra, de akkor i5 válaszokból látom egyik sem 4 magos, így amúgy mivel járnék jobban, ennél a procinál van combosabb i3-as esetleg amit ilyen árban megkaphatok?Szerk.: i5 3xxx és 4xxx széria között amúgy mi a különbség sebességben példaul? A Mhz mennyire számít?
[ Szerkesztve ]
Matthew 24:42
-
hasman
tag
valakinek valami tapasztalata/véleménye van erről a prociról:
i7 4500u -
Sheld
senior tag
Számbavéve a tapasztalatokat, és az információkat, amiket begyűjtöttem, továbbá ajánlottak laptopokat is, sikerült leszűkítenem 4 notira a "keretet":
1: i7-3612QM, 4GB DDR3 (1600), 8750M 2GB (DDR3) (Lenovo g500)
2: i5-4000M, 4GB DDR3 (1600), 8850M 2GB (DDR3) (nem emlékszem a gyártójára)
3: i5-4000M, 8GB DDR3 (1600), GT470M 2GB (Lenovo ideapad Z510)
4: i7-4500U, 8GB DDR3 (1600), 8870M 2GB (GDDR5) (Dell inspiron 17 3737)A 4 notebook közül melyik lenne a számomra leginkább megfelelő, ha csak SW:TOR-t nézzük? Mennyire dominál a CPU erő az MMO-kban? Esetleg egy Y szériás lenovo-t tudok találni valahol 200k környékén? A segítségetek előre is köszönöm!
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
hasman
tag
válasz btudos #53897 üzenetére
Hivatalosan jónak kell, hogy legyen mindenre, mert idáig egy i5 talán 450m volt a prockos a lapiban, csak nagyon melegedett.
Elsősorban a World of Tanks-al játszom, de az kb 1 óra játék után 90 C°-ra repítette a procit meg a GPU-t. Nem, nem a pasztázás a gond, egyszer újrapasztáztam, másodszorra pedig egy szakemberrel pasztáztattam, mert nem hittem el, hogy ennyire melegszik. Biost is frissítettem, de az sem változtatott, a gép kitakarítva stb stb. Nos ezt a 90C°-ot szeretném elkerülni, hogy 1 ne kelljen idő előtt gariztatni 2 ne égesse szét a combomat.
Igen, tehát azért érdekelt egy benchmark, mert abból talán rá tudok jönni, hogy mennyire fogja megterhelni a játék, de az is csak találgatás, majd ha kézben lesz a gép akkor derül ki minden[ Szerkesztve ]
-
Sickboy75
tag
Sziasztok,
olyan 160 korul kellene gyereknek jatekra, op rendszer nelkul laptop (min i5 proc szerintem hasznos es normalis VGA kartya ... ) Belefer vajon ennyiert ?
Mit ajanlotok ?
Online Gamekrol lenne szo (Wow, LoL es WoT)
Udv,
SB
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad 13 Gen2 - i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MICROSOFT Surface billentyűzet US Fekete
- Microsoft Surface Dock Model 1661 + Töltő 90W
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest