Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
QwErTy42
addikt
válasz Bisco #113795 üzenetére
Szia,
Nem tudom, hogy milyen kiépítésben nézted de ha az árba belefér és masszív munkagépet keresel, akkor a Fujitsu E736 vagy E746 közül válassz. A 6 cellás 70+ Wh-s akksijával elég jól megy mindkettő. Alap kiépítésben IPS FHD kijelző, 6. gen. i5, 8 GB ram, 256 GB-os SSD. Magnéziumvázas Japánban készült.
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
begunner16
csendes újonc
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Ebben a hónapban.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
180-200ezer Ft között (minél olcsóbban).
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? GTA 5 és hasonlóak, közepes grafikán (nem csúcsminőségben de azért nem is a legrosszabban).
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 13"-15,5" között FullHD és ha lehet IPS.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem sokat hordoznám, heti 1-2 alkalom max.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Op.rendszer nélkül (a kedvezőbb ár miatt, és már van Windowsom amit rárakjak).
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 1TB HDD, de SSD sem ártana (m.2 SATA port a későbbi bővíthetőség miatt).
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Háttérvilágításos billentyűzet előny, de nem létszükséglet. Ha lehet akkor nem "u"-s végű processzor hanem HQ, de ez sem létszükséglet. Viszonylag erős akksi (4-5 óra használati idő). Ha esetleg 200 000Ft felett lenne az ára, de sokkal jobb mint a 200ezer alattiak akkor nettóban legyen 200 alatt (lehetőleg bruttóban legyen a megszabott ár alatt, ez csak akkor jöhet szóba ha tényleg kihagyhatatlan ajánlat)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
ÚjElőre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
laszlo168
senior tag
válasz btudos #113791 üzenetére
Az ezüst jobb
-
begunner16
csendes újonc
Valami kimaradt:
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Meg szeretnék tanulni videókat szerkeszteni rajta, azon kívül általános felhasználás: filmnézés, játék (kicsit erősebb játékok, részletek lentebb), internetezés stb. -
QwErTy42
addikt
válasz btudos #113791 üzenetére
Csak minek az az Nvidia, amikor kb teljesen haszontalan.
Inkább kerülni kellene az ilyen videokártyákat, mert nem sokkal combosabbak, mint az integrált Intel, cserébe fogyaszt, melegszik és hajlamos besz-rni.
A fényes kijelzőt is kétszer meggondolnám. Ha valakinek nem az a kedvence, akkor nem erőltetném....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Tikakukac
titán
válasz QwErTy42 #113805 üzenetére
Optimus mellett nem fogyaszt, nem melegszik, ha meg behal, független, tiltva nem okoz bajt.
Az NV ha az illető használ Adobe/tervező/egyéb progit és játékot ami kéri a vidkari támogatást, oda kell a meghajtó. Nem is az erő a lényeg, hanem, hogy támogatva legyen.
begunner16: Így elsőre ez elég csodavárós gép
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
minek?:S
őstag
válasz Tikakukac #113800 üzenetére
Akkor a kérdésekre válaszolván:
1: A közeljövőben, 1 héten belül.
2: 130k, nagyon max 150k
3: Átlag felhasználás(net, film)+ CoD2/4, gondolom utóbbiak nem izzasztanak meg egy gépet már.
4: CoD2/4. Nyilván a lehető legmagasabb beállításokon, amit a hw enged fix250, de legalább 125 fpssel.
5: 15,6", 768p? gondolom más lehetőség nagyon nincs. Matt.
6: Ezekre nem tudom a pontos választ, de akkor legyen az, hogy lenne hordozva és közben is használná.
7: lényegtelen.
8: 1TB és/vagy SSD a rendszernek.
9: Azt mondta i5 kéne, megérné esetleg egy i3mal szemben ezekre a követelményekre?
10: Azt mondta, csak új, de ha nincs, akkor megbízható helyről, garisan használtra is rá tudom beszélni.Üdv.:M.
-
Tikakukac
titán
válasz minek?:S #113807 üzenetére
CoD4 multiban ehhez milyen vidkari kell? Azt még kérdezd már meg okosabbaktól. Alsó merítésből játszunk így is.
begunner16: Így egyben random lehet kihúzni, mert van ami eleve kiüti egymást. K501-est kapsz 200k bruttóban most, az úgy kb. lefedi amire gondolsz.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
begunner16
csendes újonc
A K501-es szerintem sem rossz
És ha így megkérnélek, hogy ajánld a legjobb ár/érték arányú és teljesítményű laptopot, akkor mit ajánlanál? (Legjobb laptop 200k-ért )Más téma:
Mi a véleményed az ASUS X sorozatról? (nem jókat hallottam róla)[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Szeretnék laptopot venni, a mostani már kezd számomra lassú lenni. A tanácsotokat kérném mit tudtok ajánlani. Nekem nagyon tetszik a Lenovo Z510-es széria, de használtan nekem nem éri meg a 120-160e Ft-ot. Hasonló, vagy ugyanolyan jó minőségű laptopra gondoltam.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- 2 hónapon belül(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- Használt: Max 80e Új: Max 150-160e(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
- Internetezés, filmnézés, tanulás, irodai munka, néha játék(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- 1280*720 vagy 1366*768 medium-high beállításokon használnám(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- 15,6" 1366*768 Matt kijelző, lehetőleg nem a leggagyibb(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- Alapjáraton otthon lesz használva, ritkán vinném munkahelyre, családhoz(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- Nem fontos, jó a dos(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- HDD/SSD: nem fontos, ram minimum 4GB DDR3/1600, Optikai meghajtó nem fontos(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
- teljes méretű HDMI, 2 db USB 3.0, gesztus vezérelhető touchpad, geforce 720m-től jobb 2 GB-os videokártya, szigetes billentyűzet(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- Használt és új gép is szóba jöhet, mivel szeretnék minél olcsóbban kijönni belőle, a használtat preferálnám* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * Új Kyson 128GB pendrive * adatlapomon
-
félisten
-
őstag
válasz szabonagyur #113814 üzenetére
Akkor át kell gondolnom a laptopvásárlást. Lenovo Z510 minőségéhez hasonló gépekből milyen létezik? Melyik gyártó melyik sorozatait érdemes nézni?
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * Új Kyson 128GB pendrive * adatlapomon
-
dugo_
veterán
válasz minek?:S #113818 üzenetére
Növelje a keretet legalább egy Asus K501-ig, ha játszani akar. Ennyiből csak egy Dell 5558 jönne ki i3+920m kombóval, vagy egy Fuji A514 Intel grafikával. Egyik sem az a 250fps-es játékgép.
Mondjuk a 15-ös méret sem túl hordozásbarát.Használtból 8470p, 8570p. Egyiken se lesz fps-túltengés, de előbbi legalább hordozható méret.
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Ma sikerult beszereznem egy HP Elitebook 2570p-t. Nagyon komoly kis gépezet.
SSDvel 55ert jutottam hozza ismerosomtol. Sokat olvasgattam itt a forumot, vegulis ez lett belole
Eddig nem bantam meg. Egy Asus T100TAM tabletet valtott.
Masoknak is erosen ajanlott gep. Ha kicsi hordozhato es eros gepet keresnekPhanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
troland26
őstag
100k környékén milyen használt üzletit érdemes most venni ..pusztán tartalomfogyasztás a cél . ill a lehető legjobb képminőség kicsiholása...
-
persil
nagyúr
Sziasztok!
Van itt esetleg köztetek olyan illető, akinek feltehetnék néhány kérdést a témával kapcsolatban privátban? Aprós gépekről lenne szó, és mivel senkinek sem szeretném rontani\reklámozni a hirdetését, így semmiképp nem ide írnám. 5 percről lenne szó.
Előre is köszönöm!
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
porse97
csendes tag
Sziasztok! Laptopot szeretnék venni a napokban, de nem igazán tudom, hogy milyent válasszak. Ezek lennének az elvárások:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- a napokban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- 200k maximum
- programozás (tanulás és majd később munka), illetve közepes gépigényű játékok
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- ha a Fallout 4-et elviszi 40 fps-el, az nekem tökéletesen megfelel
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- 1920 * 1080 felbontás lenne az optimális, lehetőleg IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- leginkább otthon tartanám, keveset lenne hordozva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- Lehetőleg win10 kompatibilis.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- egy 750 gigás HDD tökéletesen elég, SSD-m van hozzá, RAM jó lenne DDR3-as, elég a 4 GB mert ki tudom cserélni 8-ra, hanem jó a 8 gigás is
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
- none
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- csak új gép[ Szerkesztve ]
Asus - Intel - Nvidia - Canon - Lumia
-
sgergi
veterán
Sziasztok!
Használt, üzleti megoldások között keresgélnék, alább az igények. Jó lenne, ha legalább 1 év gari beleférne.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 hét
(2) A gépre szánt összeg forintban? 80-99k
(3) Felhasználás? böngészés, irodai programok, nagyon kevés játék, főleg régebbiek
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Min részletesség 2007-2010 körüli játékok max.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Matt, 15" jó lenne az 1600 px
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem nagyon
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Mindegy, nem feltétlenül kell.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Optikai nem kell, min 4 GB RAM, ha lehet, akkor jó az SSD (120 GB elég), ha nem elég a HDD is (250 GB elég)
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? aksi legyen használható
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Főleg használt érdekelne, de ha van valami újonnan, jöhet az is.Köszi előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A héten
(2) A gépre szánt összeg forintban? 300k körül
(3) Felhasználás? (irodai programok, renderelés, tervezés, munka szintjén)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Fhd matt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Naponta
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Ssd jó lenne, de raer később is
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) újonnan számlával kelleneKöszi előre
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Tavaly már írtam ide, akkor elhalasztottam a vételt, de most lehet csak rászánom magam. Kizárólag használtban gondolkodok, mivel max. 40k-s áron szeretném megúszni a vételt. Próbaterembe kellene, videók, zenék lejátszására, elemzésére.
Esetleg ezek közül megérné valamelyiket megnézni 40k-s árig bezárólag?Köszi!
-
begunner16
csendes újonc
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre.
Melyik a jobb?
Dell Insp5559 15,6' Black FHD i5-6200U 8GB 1TB R5M335/4
vagy
Dell Insp5558 15,6' Black Glossy FHD i5-5200U 8G 1T GT920/2[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz begunner16 #113838 üzenetére
Egyik AMD karis másik NV.
Kb. ez a diffi. Proci az semmi panel meg ugyanaz.
-
Ngtx
aktív tag
Sziasztok! Kellene egy kis segítség!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanában!
(2) A gépre szánt összeg forintban? Maximum 200.000FT
(3) Felhasználás? Irodai programok,Programozás,Fotó szerkesztés,Videó szerkesztés.
(4) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Nem elsődleges,hogy milyen.
(5) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Munka függvényében.
(6) Operációs rendszer? Windowst részesítem előnyben.
(7) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Legalább 500GB belső tárhely,SSD előnyben ha van benne,Memória legalább 4GB,Optikai jó ha van.
(8) Egyéb kívánság, speciális igények? Webkamera,mikrofon előny ha van benne.
(9) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Mindkettő opció lehetséges.apple user
-
tonero
csendes tag
Sziasztok!
Van valami jó laptop 100e ft környékén? -
begunner16
csendes újonc
válasz Tikakukac #113839 üzenetére
@Ngtx: Szerintem ez neked is jó lenne (én is most veszek,nekem is ugyanilyen feltételeim vannak), rövidebb klipek szerkesztésére, irodai munkára jó. Alaposan utánanéztem és ez a legjobb ennyiért FullHD IPS kijelzővel.
[url]http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/dell/Dell_Inspiron_5558_Intel_Core_i5_5200U_8GB_1TB_NVIDIA_Linux_Fenyes_Fekete_kulso_DLL_Q2_32_FF_179395_17542.html[/url]
Ha nem számít a kijelző és jó a TN panel, akkor meg ez komolyabb teljesítményű.
[url]http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/asus/ASUS_X550JX_XX292D_Intel_Core_i7_Quad_Core_4750HQ_4GB_1TB_NVIDIA_DOS_Fekete_X550JX-XX292D_21431.html[/url]
Remélem segítettemAzt mondták, hogy az egyikben (5559) Skylake architektúrás proci van, ami 15%-os teljesítménynövekedést okoz.
Akkor ez nem így van?
És melyik a jobb videókártya?[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz begunner16 #113842 üzenetére
Biztos van ahol okoz 15%-ot azonos órajelen. Maradjunk annyiban, hogy soha nem mondod meg, melyikben mi van.
-
Khelben
nagyúr
válasz begunner16 #113842 üzenetére
Alaposan utánanéztem és ez a legjobb ennyiért FullHD IPS kijelzővel.
Hol sikerült alaposan utánanézni? Mert programozásra a Fujitsu A555G kapásból jobb.
-
tonero
csendes tag
Laptop vásárlás!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?-1 héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban?-100e ft környéke.
(3) Felhasználás?-internet,filmezes,szerkesztes
(4) Ha játékra is használnád-Nem nagyon lenne játékra használva.
(5) Felbontása,TN vagy IPS?-Amelyik belefér a 100e ft keretbe
(6) Mennyit lesz hordozva a gép?-Nem sokat lenne hordozva.
(7) Operációs rendszer?Windows
(8) Tárhely mérete 500-1tb ig,memória minimum 4gb,optikai meghajtó kell-e?-igen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?Csak új. -
begunner16
csendes újonc
Laptopszalon szakembereitől végigkérdeztem mindent a gépről, de a programozást (egy a négy közül) nem is említettem az előző hozzászólásomban, direkt hogy ne kössenek bele...de mindegy te biztos jobban tudod.
-
Khelben
nagyúr
válasz begunner16 #113848 üzenetére
Nem te említetted a programozást, hanem a kolléga, akinek ajánlottad a gépet.
-
begunner16
csendes újonc
válasz Khelben #113849 üzenetére
Azt tudom, hogy említette de olyan gép nem hiszem hogy lenne ami mindegyik elvárásának megfelel, 200k alatt van és laptop. Sajnos viszonylag sok kompromisszummal jár egy laptop használata.
Amúgy most néztem ezt a Fuji-t és nekem is megtetszett a Dell-hez hasonló a hardware és az anyaghasználata is jobb, de a laptopszalonos oldalon nem elérhető, a Mediamarktban meg 240 körül van, úgy meg már sok. Esetleg tudnál linkelni egy olyan oldalt ahol 200k az ára és megbízható?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest