Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
EnderMauL
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, hogy irodai felhasználásra, netezésre, filmnézésre, youtubeozásra melyik gép éri meg jobban 130-150 ezres árkategóriában.
A korábbi ajánlásokat olvasva az alábbi Fujitsu A555-öst néztem ki I3 Broadwell procival 128-as SSDvel.
[link]Illetve lenne a HP 250 G4 I5 Skylake procival és 128-as SSDvel szerelve.
[link]Kérdésem, hogy a HP anyaghasználat terén mennyire jó? Megéri e a felárat az erősebb proci a Fujitsuval szemben?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Bkrisz9
őstag
válasz Brandynew #114603 üzenetére
Bazári. Mint szinte az összes gamer noti. Az a piros keret a tapipad körül... Te jó isten... Asus N551 ezért tetszik. Szép, nem gyerekjáték kinézete van és a hw szinte azonos.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Tikakukac
titán
válasz KisStoti #114600 üzenetére
- M.2 SATA foglalat néhány 7559 típusból hiányzik vagy csak elfelejtették feltűntetni a webáruházak?
Nem írják ki, nem is tudnak róla. Van ilyen.
- Valóban nagyon gyenge az FHD kijelző fényereje
Erősen kétlem, matt sötét szobában a minimum is túl erős pölö.
mennyire éri meg az UHD kijelző a felárat
Semennyire, szép, csak ekkora méretben ilyen üveggel totálisan réteg-rétegnek a rétegfelhasználására jó.
látványos-e a különbség a két kijelző között?
Az biztos. Egyik egy kb. korrekt panel a másik pedig 2in1: tükör és szoftver szopóroller valamint kijelző
Bkrisz9: Bár háromszor ilyen bazáriak lennének csak a tényleg bazári gépek.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
KisStoti
csendes tag
válasz Brandynew #114603 üzenetére
Az összhatás, a piros-fekete arányát szerintem nem találták el, a touchpad szerintem túl nagy és rossz helyen van, ráadásul még ki is emelték egy piros csíkkal, a billentyűzeten szívesen lemondanék a numerikus részről azért, hogy a többi billentyű rendesen elférjen. Ez csak szubjektív vélemény és nem kétlem, hogy jó laptop... de erről majd nyilatkozom ha megjött
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz Bkrisz9 #114604 üzenetére
Azért ezzel a bazári jelzővel ne dobálózzunk. Láttam már leírva a bazári jelzőt egy 80 ezer Ft-os laptopra is, azért a kettő nem egy kategória és ez nagyon szubjektív. Én pont azért vettem a Dell 7559-et, mert a gamer gépek között ez a legszolidabb kinézetű. Persze ott az Asus N551, de az meg nekem nem tetszik, mert fehér, és azonos árért csak Haswell procival van, és M.2 SATA sincs benne. Szerintem a Dell 7559-nek jelen pillanatban nincs kihívója gamer gép kategóriában, ilyen paraméterekkel.
[ Szerkesztve ]
-
-
Bkrisz9
őstag
válasz Brandynew #114607 üzenetére
Egyéni vélemény. Nincs olyan gamer gép amelyik tetszene. Úgy néznek ki mint egy modern gyerekjáték. (Mondjuk játékra is valók) Ahogy mondtam is nemrég, egy tanárom is G551-el akar órára járni, hát nehezen tudom komolyan venni azzal a ROG cuccal.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Khelben
nagyúr
válasz dudu_seaway #114610 üzenetére
Cpu-t lehet, vga-t nem, azt csak a workstation gépekben (8560w és társai) illetve a gamer gépek felső osztályaiban. De értelme nem sok van, mert nem cserélheted akármilyenre, csak olyanra, amivel gyárilag is szerelték, tehát ha pl. tönkrement.
Cpu-t is csak bizonyos típusokat, pl. a 8470p-be csak 2 magos i5-öst tudsz tenni, mert a 60-as sorozatban a 4 magos i7-hez más alaplap való. -
Brandynew
őstag
válasz Bkrisz9 #114611 üzenetére
Na de ha egyszer csak a gamer gépekben van megfelelő hardver... azért egy ROG és egy Dell 7559 kinézetben nem egy kategória, a 7559-cel mutatkozhatsz "komoly" helyen is, bár kérdés, hogy ki az érettebb ember; az, aki azt nézi, hogy hogy néz ki valami és az alapján ítéli meg a másikat, vagy az, akit ez nem foglalkoztat, csak szüksége volt az erős hardverra.
-
AnTomySm
tag
Sziasztok!
Szemezgetek én is egy ASUS G551JW-CN107D-val, vagy ehhez hasonló paraméterkkel bíró laptoppal. Nem baj ha hdd-s, mert ssd-m van már otthon. Kérdésem, hogy van-e esetleg ár érték arányban ami ennél jó lehet kb 250 ezres árszegmensben. Nem vagyok hardcore gamer, de néha-néha elővenném játszani, ezért nem érdekel, ha nem minden full-on megy.
Jelenlegi gépem egy Lenovo y560 amit 6 éve használok és gondom sohasem volt vele (mostanra BGA-sodott az Ati kártyája), tehát az elvárásom most is hasonló lenne. Egyszer szeretnék egy gépet venni ami a következő 4-6 évben használnék.
Szóbajöhet esetleg még használt, garos gép max 150 ezerig. (Pl. Lenovo y510 eseket nézegettem)
A kérdésem az, hogy mit tudnátok ajánlani ebben a kategóriában. ~15,6" -os méretet preferálnám.
Köszi!
-
ivcsi86
tag
Sziasztok.
Egyszerü felhasnálásra gondolkodom (csak Dell v Hp) olyan 130e-ig max.
Dell Inspiron 5 szériájában nincs szabad DDR3L foglalat tudtommal.
Szeretném egyszerűbben és olcsóbban SSD-síteni a gépet majd.
Hogy tudjátok, a Hp Pavilion 15 seriában van ilyen foglalat szabadon, h mehessen bele m2 v mSata SSD? -
tojgli86
csendes tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban?
Maximum 160.000 Ft
(3) Felhasználás?
Öcsémnek netezésre/valamennyire játékra/tanulásra
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
LOL, Lego játékok, nem probléma, ha alacsonyabb felbontás
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15'' matt jó lenne
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Minimális hordozás, főleg otthoni használat
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell, van legális WIN7
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
1TB HDD, optikai meghajtó nem lényeges, RAM legalább 4GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új gépet vásárolnánkElőre is köszönöm!
-
havri1
félisten
Helló!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Csak felmérem a lehetőségeket.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 80-150e HUF
(3) Felhasználás? Általános, netezés, FHD filmek.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Diablo 3, lehetőleg maxon.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14-15", IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Esetenként
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem szükséges, egyénileg megoldom, de Win10 a cél
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Ram minimum 4GB, SSD 120GB, optika nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Jelenleg Lenovo T400 van, imádom. Minimum ilyen minőséget szeretnék. Pl intelligens akkumulátor töltés szabályozható legyen (ne töltse maxra, intervallumon belül ne töltsön)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Inkább jó minőséget használtan.Tudok ajánlani valamit? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
havri
-
Adam333
tag
Sziasztok, a fentebbi gépről mi a véleményetek? Olcsón szeretnék megúszni egy gépet elsősorban mindennapi használatra, netezés, filmnézés, és mondjuk egy league of legends. Anyaghasználatra mennyire vállalhatatlan? Értsd: kezembe fog e maradni a teteje olykor?
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz havri1 #114621 üzenetére
Játékos gépet használtan a lutri kategória megvenni, így azt nem igazán tudok mondani. Újból 300k-ért lehet olyat kapni, ami minden igényednek megfelel, kivéve a minőséget. Ha a T400 minőségét szeretnéd egy játékos gép erejével, akkor olyan 800k-1M forint körül járunk már. A legolcsóbb, ami kompromisszumokkal megfelelne az Asus K501, olyan 200k Ft körül. IPS nélkül persze és a Diablo sem fog maxon menni, csak olyan közepesen. És a T400 után sírva fogsz fakadni a minőségén.
(#114622) Adam333 : neked is az Asus K501-et tudom mondani. Az alatt nem kapsz normális minőséget ilyen konfiggal.
[ Szerkesztve ]
-
szuladam
aktív tag
válasz szuladam #113982 üzenetére
Korábban kértem segítséget. És akkor a k501 ajánlottátok.
Nézelődtem a használt cuccok között is, de végül maradnék az újnál.
Opcióként felmerült bennem az x550 is, de itt a fórumban nagyon nem ajánlottátok az x-es szériát.
Nos, a kérdésem a következő lenne, sajnos mire fixálódott a vásárlás ténye a k501 ára LSZ-nál elég szépen megugrott. Kérdésem az lenne hogy mik a vélemények/tapasztalatok a computerimperiumról, ha ugye új laptopban gondolkodom? Ott még jelenleg elfogadható áron van. -
Tikakukac
titán
válasz szuladam #114625 üzenetére
2 dolgot tudok: néha olyan infók jönnek ki onnan, hogy letépném a hajkoronámat.
Másik: néha olyan árakat látok ami nem lehet igaz. De tényleg nem lehet. Legalábbis azokon a csatornákon amiket ismerek nem.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
0Li
senior tag
Üdv kellene egy kis segítség notebook vásárlás ügyben:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A héten
(2) A gépre szánt összeg forintban? ~130k
(3) Felhasználás? irodai programok, fotószerkesztés, youtube, filmek
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, 13-14' IPS matt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
(7) Operációs rendszer? nemkell
(8) Tárhely mérete és típusa? SSD min. 120gb, CD-Rom nem árt ha van de nem elvárás, 4GB ram
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? újElőre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
"13-14' IPS matt" - ehhez hozzá kell tenned kereken 100k-t és akkor Asus UX303. Ha az IPS-ről és az új gépről lemondasz, akkor van most a laptopsystemnél egy HP Probook 430. Nyilván annak a kijelzőjén nem lesz fotószerkesztés.
(#114629) Adam333 : 80k-val olcsóbban adja az Acer ugyanazt a hardvert. Két eset lehetséges: a., az Acer átment jótékonysági intézménybe, vagy b., lespórol valamit, ami nincs rajta az adatlapon. Segítek: b., méghozzá a felhasznált anyagok, a ház merevítései, a billentyűzet, ezeken keresztül pedig a tartósság és a megbízhatóság szenvedi kárát a spórolásnak.)
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz Adam333 #114635 üzenetére
Akkor első kézből tapasztalod, hogy milyen az, amikor olcsó anyagokat használnak. Bár ott már a kor is gondot jelenthet. A gyárban 2 évre tervezték, tehát ha épp 4 éves, akkor még szerencséd is volt vele. Az anyagfáradás a gagyi anyagoknál nyilván hatványozottan jelentkezik, az Y szériánál a hűtés elégtelensége meg csak gyorsítja a folyamatot.
(#114636) P00By : ssd-t tudsz venni bele 1-2 hónap múlva is, inkább egy jó géped legyen, mint egy kevésbé jó ssd-vel.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Adam333 #114635 üzenetére
Egész sokáig bírta, mások már az üzleti gépeik némelyikétől is megváltak (Lenovo ThinkPad T530, T540, Dell Latitude E7440, stb.) különféle problémák miatt.
Egy fórumtárs a Fujitsu A555G-vel sem elégedett, idézem:
3-szor volt szervizben 3.5 honap alatt. Ma ismet produkalta azt a hibat amit mar ketszer javitottak...
Es a szervizzel sem vagyok elgedett...[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
addikt
Hi
Korábban már érdeklődtem (114230) a kiszemelt Fujitsu Lifebook A555.
Sajnos a hivatalos honlap ebből a szempontól elég hasztalan.
Mi a különbség e kettő között:
Fujitsu Lifebook A555 VFY A5550M83B5HU
Fujitsu Lifebook A555 VFY A5550M83SOHU
Utóbbit másik oldalon másik processzorral írják:
Fujitsu Lifebook A555 VFY A5550M83SOHU
Gondolom valaki nem jól tünteti fel.
Előre is köszönöm.üdv
szabi[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz Adam333 #114639 üzenetére
i5-tel nagyobb fps-ed lenne, főleg cpu igényes játékokban. Mondjuk úgy 5-10%-kal (persze erősen játéktól függ). Mérlegelni kell, hogy megéri-e ez neked a felárat.
(#114640) -szabi- : szerintem ne a kódszámokat nézd, azt gyakrabban elírják, mint a specifikációt (bár azt is elég sokszor). Feltételezem, hogy a cpu-t nem írták el, meg talán a háttértárat, ram-ot sem, így érdemes az alapján azonosítani a gépeket.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Sziasztok!
2 gép között kellene megmondani melyik a jobb és miért, melynek Specifikációja az alábbi:
Dell Inspirion 5559: i7-6500U, FullHD, 8GB DDR3L ram, 256 SSD, DVD író, Ati Radeon M335 4GB, Wifi AC + Bluetooth, Win10home 64bit , 3 év gari
HP ProBook 450 G3: i7-6500U, FullHD, 8GB DDR3L ram, 1TB HDD, DVD író, Ati Radeon M335 4GB, Wifi AC + Bluetooth, Win10home 64bit , 3 év gari
Dell SSD miatt jobb konstrukció, ez tény, viszont az érdekelne hogy HP-be ha mondjuk egy SSD-t beletennék/cserélnék akkor már más lenne a helyzet vagy sem.
Válaszotokat előre is köszönöm.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
-szabi-
addikt
válasz Khelben #114641 üzenetére
Helló
A két oldalon azonos a specifikáció csak a típusszám tér el.
Ami nem tetszik a gyártó honlapján semmiféle leírást nem találtam a típusszámokról, csak egy nagyon általános ismertető van: FUJITSU LIFEBOOK A555 és LIFEBOOK A555/G.
Kicsit többet is tehetne ez ügyben a gyártó.üdv
szabi -
stigma
addikt
válasz Khelben #114644 üzenetére
Ok, igen ez kimaradt mert reggel volt még nagyon.
Mindkét gép átlagfelahsználásra lenne, netezés, filmezés, word , Excel.
Tudom erre nem ez a 2 gép van, de ezek közül kell egy ,,katalógusból" választani, árban picit olcsóbb a Dell annak ellenére, hogy SSD van benne.
Engem az érdekelne, vannek e tipushibái, melegedéysi szempontok, ilyesmi mert most 2-3 évre lenne véve a laptop.
Ahogy néztem a HP jobbal elvezeti a hőt, mint a Dell, de ezt inkább ti indokoljátok meg miért , melyiket válasszam.Most azt nézem, hogy lehet-e SSD-t bele tenni (mSata,M2.SATA) , mert szerintem a HP igényesebb.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Khelben
nagyúr
válasz stigma #114645 üzenetére
Irodai, általános felhasználásra mindenképp a HP-t választanám. Jobb felépítés, strapabíróbb anyagok, jobb billentyűzet és általánosan jobb minőség. A Dell egyedül az IPS kijelzővel nyújt többet, de erre a felhasználásra az nem akkora extra, hogy megérje a többi témában a visszalépést. A HP-ba egyszerű utólag is ssd-t tenni a hdd mellé, van benne m.2 bővítőhely.
-
hallador
addikt
válasz stigma #114645 üzenetére
A HP az egy small business gép, és a jó benne, hogy rendelkezik azzal a supporttal amivel a nagy társai, az az vehetsz rá 5 áv garit, meg elviszik visszahozzák ha baj van.
A Dell egy consumer gép, ami annyit jelent, hogy minőségileg az igényesebb consumerekhez tartozik, de a HP ProBook-al nem osszehasonlítható annyira, gyengébb ház, kevesebb merevítés, valamint az élettartama sem lesz annyi mint a HP-é.Egy dolog amiben a dell sokkal jobb lesz az a kijelző, a HP kijelzője pocsék. Minden másban a HP a jobb.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Orf3usz
tag
Sziasztok!
Két (három) gép között kéne döntenem.
#1: HP Pavilion 15-AB207NH P1E95EA [i5-5200U, 940M, 8GB, 1TB, FHD IPS] - 205e
#2: DELL Inspiron 5559 210771 [i5-6200U, M335, 8GB, 1TB, FHD IPS] - 205e
(esetleg #3): HP Pavilion 15-BJ000NH V2G72EA [i5-6200U, 940M, 8GB, 1TB, FHD IPS] - 210eA Dellt már néztem, hogy stabilan egyben van, és jó az anyaghasználata is. A HP-t még nem láttam. A 940M megéri a plusz költséget?
Bemásolom a listát is:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? most
(2) A gépre szánt összeg forintban? 205-210 ezer
(3) Felhasználás? egyetemre programozás, ottani szoftverek használata, multimédia, photoshop (amatőr szinten), és 4K kijelzőn tudjon filmet lejátszani (1080p tartalom elég).
(4) Ha játékra is használnád Nem tervezem játékra használni, de kis előnyt jelent, ha bírja.
(5) Kijelző mérete, felbontása 15,6" FullHD IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? vonaton, bőröndben lesz hordozva, utazás közben max a vonaton. A Dell még belefér.
(7) Operációs rendszer? Linux / semmi
(8) Tárhely mérete és típusa 1TB HDD és 8GB RAM (SSD ilyen áron még nincs)
(9) Egyéb ODD-hez nem ragaszkodom, de későbbi SSD bővíthetőség jól esne.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs