Hirdetés
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz szaszandras #115400 üzenetére
Igen erre (is) próbáltam utalni, mert hiába 2 nagyker, ekkora diffi lehetetlen, hogy legyen IPS felárral. Az baromi sok. Bár nincs kedvem most megnézni melyik konfignak mennyi a bekerje.
s3int: Akku idő ennyire sarkos?
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
50-80e közötti ársávban, elsősorban használtban gondolkodva milyen laptopot tudnátok ajánlani? Fontos lenne az erős proci és a minél több memória, az esetenkénti fotó feldolgozás (PS, LR) miatt, és persze a W10 támogatás.
-
s3int
csendes tag
válasz Tikakukac #115404 üzenetére
A Probook 430-al szemezgettem eddig leginkább új kategóriában és az ASUS X32UJ-vel.
Konkrétan:
https://ipon.hu/webshop/product/hp_probook_430_g3_p5s46ea/1334445
https://ipon.hu/webshop/product/asus_x302uj_fn008d_fekete/1364578Nagy különbséget jelent az Core i5-6200U 2.30GHz a Core i3-6100U 2.30GHz procihoz képest?
Laci
-
Fred.Taylor
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg van:
Laptop: Acer (Aspire E 15 E5-572G-59D7): i5-4210M, NVIDIA GeForce 840M 2GB, 4GB DDR3 RAM, 1000 GB HDD, 15.6" Full HD ~ újonnan 170k körül láttam
Tablet: HTC Nexus 9: 32GB, Wi-Fi ~ újonnan 110k körül láttam
Ezt a kettőt szeretném majd a közeljövőben eladni reális áron és venni belőle egy kisebb notebookot. Igazából az egyetem miatt kellene - a mostani laptopot nyűgös már cipelni, megvan a maga súlya és emellett elég sokat utazok is, ott sem valami kényelmes - a tablet pedig "kevés" már, mindenre ott a telefon.
200-240k körül tudna valaki ajánlani olyan notebookot, ami nem lenne nagy visszaesés a jelenlegi laptophoz képest?
Filmezés (lehetőleg Full HD)
13.3" (csak ez a méret)
Több, mint 4GB RAMVan most jelenleg olyan ajánlat, ami kihagyhatatlan lenne?
Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz Fred.Taylor #115410 üzenetére
280k körül van Asus UX303 i5-tel, 940M-mel. Az a legolcsóbb 13,3-as gép, amiben normális kijelző van. A cpu valamivel gyengébb lesz, mint a mostanid.
-
Clemi
veterán
válasz Tikakukac #115404 üzenetére
Bocsi az erős alatt azt értettem, hogy ne sokat gondolkodjon képszerkesztés közben. Az a baj, hogy a laptop vonalat abszolút nem ismerem, csak az asztali processzorokat. A asztali gépemben i5-4460 van, bár előtte a Sandy Bridge is teljesen jó volt.
Ezért gondolom, hogy legalább egy I5-ös procival szerelt gép jó lenne.
Az újak között nem hinném, hogy ilyen áron találni megfelelőt mármint 100e alatti áron, mert a kijelző is fontos, hogy ha nem is IPS de legalább jobb minőségű legyen a megközelítő színhelyesség és fényerő miatt. -
Clemi
veterán
válasz Khelben #115415 üzenetére
Köszi... a gáz az, hogy az említett HP típusokhoz már nincs W10 driver, a W7-es driverekkel meg csak esetlegesen működnek a hardver elemek. Működnek, de nem úgy ahogy kellene. A Dell és a Lenovo cuccait még nem néztem ilyen téren, nem tudom hogy mennyire megy rajtuk a W10.
Hogy miért W10? Mert az asztalin és a telefonokon is az van.
-
kovacsmarton
újonc
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A laptopsystem akcios hetebe szeretnek beleferni.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 100 ezer forint.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén) Otthoni netezes + kicsi excel.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem hasznalnam jatekra.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Tok mindegy, egy kulso monitorral hasznalnam.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Gyakorlatilag semmit.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win7-et szeretnek rarakni.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 250 GB SSD.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) DVI/HDMI kimenet kellene a monitorokhoz. Es egy DVD olvaso sem arthat.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) hasznalt is.Sziasztok, a tervem az, hogy egy massziv hasznalt munkabookot egy nagy monitorral hasznalok. Emiatt a billentyuzet sem erdekel, plusz amugy is az angolhoz vagyok szokva. Mivel ketlaki vagyok, az egyik hazbol a masikba vinnem csak at a cuccot, ezert a notebook egyaltalan.
Kerlek segitsetek abban, mit valasszak. A laptopsystem.hu 15%-os akciojat talan erdemes lehet kihasznalni, de termeszetesen mas forrasbol is tokeletes.Koszonom elore is!
-
.wantííd
tag
Erre vlki? [link]
-
Khelben
nagyúr
válasz .wantííd #115419 üzenetére
Nem igazán értem az igényeidet, először azt írod, hogy nem fontos a játék, utána meg azt, hogy GTA5... Most akkor melyik? Ha nem játszol, akkor a Fujitsu A555G és a Dell 5558 van ennyiért IPS-sel. Ha szempont a játék, akkor pedig az Asus K501 TN-nel. Programozásra inkább egy HP Probook 450-et mondanék, a jobb billentyűzet miatt. Szóval 3 gépet akarsz egyben, ami nem fog menni.
-
luciferc
őstag
Az alul megismételt igényekhez kaptam javaslatot (Dell E7470), illetve keresgettem, mert 1-ből választani nem ok. Az eddigi találatok:
Dell E7470
Dell XPS 13
Lenovo T460s
Lenovo X1 CarbonÉrvek, ellenérvek az egyes gépekkel/márkával kapcsolatban? Örömmel veszek minden megindokolt ( ) véleményt, illetve alternatív javaslatot.
Az alábbi igényekhez hozzátenném, hogy minél könnyebb legyen és minél tovább bírja az aksi annál jobb
Az eredeti igények:
i5 vagy i7 proci, abból is inkább a felsőbbek (ez utóbbi nem abszolút kritérium)
16 GB RAM (vagy 8GB de fel lehessen bővíteni)
12,5-14,1'' (13,3'' az optimális) MATT kijelző, felbontás jó ha FHD közeli, de ez nem kizáró
min 256GB SSD
min 3x USB port
megvilágított billentyűzet
min 256GB SSD
max 1,7kg
izmos aksi (min 7-8 órát bírjon ki gyári adat szerint)
dokkoló lehetőség
ha lehet kicsi és könnyű töltő (vannak akkora állatok...)Első körben az ár nem érdekes, persze minél kisebb annál jobb.
-
Tigerclaw
nagyúr
Sziasztok,
Tud valaki olcsó modernebb Intel (Broadwell magos vagy frissebb) notit az alábbi paraméterekkel:
15 inch vagy nagyobb, legalább FHD kijelző. SSD háttértár és legyen rajta USB 3.0 legalább kettő.Esetleg jöhet AMD megoldás is, csak úgy vettem ki a nézelődés során, hogy a legtöbb olcsóbb AMD-s gépbe HDD-t szerelnek gyárilag.
Általános otthoni gép lenne, de azért olyan kellene, aminek a GPU-ja azért képes hardveresen gyorsítani a HEVC-et 4k felbontásig.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tikakukac
titán
válasz luciferc #115421 üzenetére
Attól függ mit szeretnél. Lenovonál számíthatsz a mostanában szokásos dolgokra. Kopik/brutál backlight bleeding/szoftvert vagy megcsinálják vagy nem. Ilyesmi.
XPS jó dolog, csak rohadt drága és hát inkább konzumer prémium.
E7470 csinos lenne, de 1 éven belül buksz 350k-t rajta kb., közelebbi kapcsolatom nem volt vele.
Tigerclaw: 180k körül még olcsó, akkor maybe lesz.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
luciferc
őstag
válasz Tikakukac #115423 üzenetére
Attól függ mit szeretnél.
Egy jó notebookot, ami tudja az igényeimet és évekig kiszolgál
Kopik/brutál backlight bleeding/szoftvert vagy megcsinálják vagy nem.
Ebből a szoftver nem érdekel, Linux megy rá. A kopás hogy értendő? Hol kopik? A blacklight bleedingnek utánanézek, de ha van linked jöhet.E7470 csinos lenne, de 1 éven belül buksz 350k-t rajta kb.
Nem szempont, nem lesz eladva, ellenben akármelyik is lesz (vagy más) évekig bírnia kell. Ezután évekig nem akarok keresgélni, nincs rá érkezésem. -
Tikakukac
titán
válasz luciferc #115424 üzenetére
1. Ilyet én is szeretnék. Ha találtál, szólj, mert akkor veszek egyet.
2. A kopás mindenhol értendő. A széthullás is. ezt kapod cirka 700k-ért. Nyugi, az olcsóbbak sem jobbak
3. Hányszor futottam én ebbe bele Megveszem, tuti tartós lesz, nem kell vele foglalkozni, hiába bukok, legalább időt spórolok. Ebből ami megvalósult: nem lett tartós, cserébe mindig minimum 1-1 műanyagot cseréltem, vagy gariztam át gépet legalább egyszer. Buktam egy valag pénzt. Buktam egy csomó időt.
Amelyiket úgy érzed jó, meg kell venni, de ne legyél álomvilágban, mert a valóság nagyot üt.
-
schulc99
aktív tag
Sziasztok!
Hozzáértők segítségét kérném.
Nem tudom mi fér bele a megadott keretbe. Nem vagyok otthon notebook terén ezért nem tudom mi lenne elég az igényeimnek a gép tudását illetően
Kell e dedikált vga vagy bőven elég az Intel grafikus tudása.
Elég e az i3 vagy jobban járnék már az i5-el?
4 mag belefér e a keretbe? Stb.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2 héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max. 165 000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Napközben munka (fuvarszervezés) térkép program, word, excel, youtube, fényképek, skype.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
10 éves kislány néha játszana rajta a korosztályának megfelelő játékkal. Nem tudom ezek a játékok igényelnek e nagy grafikai teljesítményt.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15", Full HD, IPS belefér a keretbe?, matt kijelző a tükröződés miatt, mivel a szabadban is lenne használva, de ha a fényes sem zavaró a szabadban akkor nem lényeg
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Max. a kertbe, teraszra, otthoni munkához kell.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem létfontosságu, de a a könnyebb beüzemelés miatt jó lenne a előre telepített win10 megléte.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
min. 500 GB HDD, SSD jó lenne, de nem létfontosságú, memória 4 GB-nál tőbb, optikai meghajtó nem létfontosságú
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
webkamera, HDMI,
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új.[ Szerkesztve ]
Sokaknak fáj az intelligencia. Akinek ilyen fájdalma van az kerüljön, ha kérhetem. (A 99 NE tévesszen meg, nem a születési évem!)
-
Tikakukac
titán
válasz Ciccuka #115427 üzenetére
Most már te is látod, hogy fasorban sincs 30-40%, amit meg tudtunk eddig is tudtuk, valós felhasználásban a jóember ebből semmit sem fog jószerivel megérezni.
schulc99: Egyben ez sok, ez biztos. 1-1 részletet minimum ki kell venni, vagy a keretet 200k-ra fellőni. Sacckb.
-
schulc99
aktív tag
válasz Khelben #115430 üzenetére
Tikakukac / Khelben
165 00 Ft-ból mi lenne a maximum ami kihozható lenne.
Az egyik boltban ezt ajánlották 170-ért: HP 15-AC144NH, de ugye a bolt mindent el akar adni.Tudnátok ajánlani valami olyan gépet ami megkötésekkel ugyan, de használható az említett célokra, de beleférne a keretbe?
Vagy teljesen esélytelen, hogy az anyai lehetőségek és az "elvárások" találkozzanak?
[ Szerkesztve ]
Sokaknak fáj az intelligencia. Akinek ilyen fájdalma van az kerüljön, ha kérhetem. (A 99 NE tévesszen meg, nem a születési évem!)
-
Khelben
nagyúr
válasz schulc99 #115431 üzenetére
Ha lemondasz a fullhd-ról, akkor van ennyiért HP Probook 450 sima hd kijelzővel. De még jobban járnál egy használt géppel. HP Probook 640 pl.
-
szaboger
tag
Sziasztok 4 Tudnátok segíteni ebben hugomnak lenne általános felhasználásra.
-
luciferc
őstag
válasz Tikakukac #115425 üzenetére
Elmennek a francba, ha ennyi pénzért sem kapok normálisat. Nyugati fizetéssel sem a kerekítési hiba ezeknek az ára, és amúgy sem lehet jobbat kapni, ha valag pénzem van sem. Mondjuk volt egy rossz érzésem, amikor 16GB-s gépeket nem igazán találtam, helyette rohadt drága gépeken forrasztott 1 db RAM, de reménykedtem, hogy csak rosszul kerestem. De hát mit is várok, a nem éppen olcsó, bár ezeknél olcsóbb Dell E6440-en (is) jön kifele a kávából a gumicsík, és ez már 3 évvel korábbi Dell-nél is megvolt. Kérdés a 7470 jobb-e. Pedig ez 100E-s gépnél sem elfogadható.
-
Tikakukac
titán
válasz luciferc #115436 üzenetére
Üdv a való világban.
Megvenném a legjobb supportos gépet lehetőleg egy tényleg kedves és megértő helyről, aztán hadd szóljon, bármi van, csere. Csere aztán megint csere. Végén gép telibe átcsere aztán kp vissza és kövi generáció. Előbb utóbb úgyis megunja valamelyik brand ezt és elkezd megint gyártani tartós dolgokat.
-
Tikakukac
titán
válasz Vasinger! #115438 üzenetére
Ha nem veszi el 100 fokon sem, akkor ott gáz van. Értsd: az a gép térdelni fog, plusz kétlem gyárilag meghagyták a teliturbót 100 fokon is, ott valami gáz van.
Az a szint amit keresel megszűnt, vagy U-s procit veszel vagy 4 magosat. Utóbbiakból sem lesz olyan ami végig terhelve engedni fog csutka tempót, 95 foknál létező legkésőbb amit ismerek el fogja venni a gázt. Van ahol alatta, Asusnál ilyen 86 fokokat mértem legutóbb.
-
QwErTy42
addikt
válasz Vasinger! #115438 üzenetére
Az egy elég combos proci volt.
A mai U-s i7-ek szintjén van kb.
Ha gyorsat akarsz, akkor 6. gen négymagos i5 szerintem a tutit vétel. Szálanként elég fürge.
Csak hát nem két forint egy olyan laptop. Masszívan 200 pénz felett.(#115439) gaston63
Használt kérlek a link gombot, mert ez így kevésbé kényelmes.
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Intel fan11
őstag
DELL Laptopot szeretne venni 1ik ismerősöm vagyis én ajánlottam neki! Multimédiára használnák. Játékra nem igazán! Összeget nem mondott. Újat szeretné és amihez nem kell 1 dbig nyúlni! Milyen ajánlott DELL Laptopok vannak?
Battletag: hojszi#2983
-
Khelben
nagyúr
válasz Intel fan11 #115443 üzenetére
Ez elég jó. Ha mégse lenne jó, akkor az összefoglaló kérdéseit válaszoltasd meg vele.
-
Magnum_
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Tikakukac #115440 üzenetére
Jajj, várjál na. Az egy költői túlzás volt picit, bocsi hogy ezt nem emeltem ki. Nyilván ez is visszaveszi, de az U-s procik többsége sokkal de sokkal hamarabb tudomásom szerint, de kérlek javítsál ki. Arra akartam célozni, hogyha elindítok egy kis erőforrást igénylő játékot amit 90% körül eszi a processzort, akkor ne az legyen, hogy 10 perc után 10 FPS-re essen le, mert 50 fok felé ment a magok hőmérséklete.
QwErTy42 :
Igen-igen, ezeket tudom, de ezeket a procikat hogy jelölik 5. és 6. generációnál? HQ végződésűek azok mind ilyenek? Vagy az Intel adatlapján van valami konkrét tulajdonság amiből ezt lehet látni egy procinál?
Khelben :
Ezzel tisztában vagyok, de elsőnek processzort néznék ki és ahhoz a megfelelő laptopot. Mert olyan gépből ami nekem megfelelne proci nélkül sok van, csak általában U-s procival nyomják tele.
-
Tikakukac
titán
válasz Vasinger! #115446 üzenetére
Ahogy fiatalodnak a procik, úgy megyünk lentebb max maghőben is. Anno lehetett 130 fokon égetni pentiumokat, mostaniaknak meg végük van 90-nél.
Amire neked szükséged van az nem az irreálisan magas maghőkorlát, hanem rendes hűtésű gép. Na itt indul az igazi szórakozás
-
Khelben
nagyúr
-
Intel fan11
őstag
válasz Intel fan11 #115443 üzenetére
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Az "Ez a gép jó?" jellegű kérdésekre nem tudunk válaszolni! *
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150K-200K
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Internet,zene, film
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
17 col
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Otthon lesz használva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.
windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD, kell dvd meghajtó
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
webkam
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
újBattletag: hojszi#2983
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- Horgász topik
- Asszociációs játék. :)
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Spórolós topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus Chromebook Flip C302 laptop - ingyenes szállítás
- Lenovo gamer laptop /i5-8300H 4mag-8szál, 8GB DDR4, GTX 1050 2GB, 128GB SSD, 1TB HDD, 15.6" FHD/
- Macbook Air 2015 13.3!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest