Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sch_a
addikt
válasz Khelben #113346 üzenetére
Kijelzőkről jut eszembe... Sokáig egy 8440P-t használtam, meg láttam apám 8540P-jét is és mindkettőnek nagyon szar volt a kijelzője (gyenge betekintési szögek, fakó színek), de ugyanez elmondható a céges T420-asomról is. Most váltottam 8560P-re (amit itt ajánlottatok és eddig tényleg szuper), na ennek szerintem mérföldekkel jobb a kijelzője. Pedig ha jól tudom a T420-al kb. egyidőben voltak a piacon. Még egy pillanatra az is átfutott az agyamon, hogy ebben esetleg IPS panel lehet, de nyilván nem.
-
Khelben
nagyúr
válasz sch_a #113351 üzenetére
A HP-nak mindig is jók voltak az 1366x768 feletti kijelzői. A 8560p 1600x900-as és fullhd panelje is majdnem ips szintű (mármint notebook ips, asztali monitorokkal azért nem ér fel). Viszont mostanában amit a Probook 4-es sorozatba raktak 1366-os panelek a legrosszabb Lenovokat idézik. Annó a B50 volt a negatív rekorder, de most már mellette van a Probook 430, 440, 450 is.
[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
HP Elitebook Folio 9470/80m-ről vannak vélemények?
Mennyire strapabíró illetve melegedős/hangos?
Hezitálok, hogy a 8460p utódja ez legyen vagy egy 840 G1/G2.
Illetve mennyit veszítettek a minőségben a 8460p-hez képest a vékonyítás oltárán.
Köszi -
adika4444
addikt
válasz Magnum_ #113350 üzenetére
Értem, köszi. Dell topikban lesz majd még pár kérdésem róla, nem akarom ezt a topikot tovább offozni ezzel.
(#113352) Khelben:
Ha a 2570P kijelzőjét alulmúlja, akkor az nagyszerű teljesítmény természetesen a létező legnegatívabb értelemben. Bár az is igaz, hogy ha úgy alakul hogy tudnék 430-at venni, akkor keresnék inkább használt 7250-7270-et, utóbbi is sztem pár hónap és lesz használtban...üdv, adika4444
-
Tikakukac
titán
válasz Maximo88HUN #113355 üzenetére
TP-hez is
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Maximo88HUN
csendes tag
-
KorbiAniko
csendes tag
Sziasztok!
Múltkori kérdésem valahol gellert kapott és eltűnt, ezért ismét a segítségeteket kérném.
Alapvetően munkához (cikkek, blogolás, stb.), néha filmezéshez, böngészéshez keresek megfelelő notit. Ami fontos számomra, legyen könnyű és minőségi anyaghasználatú, ne essen szét a mindennapos nyüstöléstől. Mindenképpen Full HD ips kijelzős masina lenne a megfelelő, amióta használtam ilyen gépet, a LED valahogy már nem az igazi. SSD is jó volna bele és tudom, nagyok az igényeim, de háttérvilágítású billentyűzetnek is tudnék örülni. Op rendszer nem kell, mert van, játékra egyáltalán nem lesz használva.
A keret 350 K, a vásárlás dátuma pedig akár most is lehet, de amennyiben 1-3 hónapon belül várható valami best buy gép, türelmes is lehetek.
Köszönöm a tanácsokat előre is! Kellemes hétvégét mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
-
adika4444
addikt
válasz general #113367 üzenetére
Szia!
100-120 körül Win-es esetén Laptopsystem-ben vastagon 3. generációs procist kapsz, ami 2013 év eleje. Sőt, ha van akció akkor akár 4. generációsat is kapsz, ami meg lazán 2014 tehát inkább 2,5 éves... Tehát 120-ból szerencse esetén kaphatsz garival Win-es gépből akár 2,5 éves darabot is. MAC esetén nem nagyon tudok róla hogy garival bárhol is kapnál ennyiért ennyi idős gépet 6, illetve 12 hónap garanciával.
üdv, adika4444
-
-
nagyúr
válasz KorbiAniko #113366 üzenetére
Egy lényeges dolgot nem adtál meg,mekkora kijelző lenne jó?A "könnyű" miatt én 13.3-14"-ra tippelnék.
-
general
addikt
válasz Magnum_ #113370 üzenetére
Én nem hőzöngtem, ember, ti szóltatok le basszus élből. Rohadtul nincs kedvem vitázni ismeretlen arcokkal, nem huszonéves troll vagyok. Normális tanácsokra, infókra lenne szükségem, aki csak leszólni akar, inkább ne írjon! Nem lehet ezt normálisan? Megfogadok minden jótanácsot.
A gariban igazatok van. Számlára nincs szükségem.
Az a baj, hogy hiába legózok később, ugyanazon hardveren jobban fut ugyanaz a -nekem kellő- program osx alatt, mint win alatt. Nem kicsit. Ezért fordul meg a fejemben a macbook. Nem vagyok almafan, közel sem. De munkára kell, ahol rohadtul számít az idő és a teljesítmény. -
QwErTy42
addikt
Szia,
A Fujitsu E7-es szériáját neked találták ki:
-15 colban az E756
-14 colban az E746
-13 colban az E736 a tuti gép.Mindegyik gép FHD IPS IGZO panellal, háttérvilágításos billentyűzettel, 6. gen i5-ös procival, 8 GB DDR4-es rammal, 256 GB-os SSD-vel, bika 6 cellás, 77 wattórás akksival, kivehető optikai meghajtóval, ujjlenyomat olvasóval, masszív magnéziumötvözet erősítésű házban.
Tömegük rendre 1,9-1,7-1,6 kg 6 cellás akksival. Mindegyik Japánban készült.
PH-s teszt
a középső modellről, illetve egy elégedett vásárló benyomásai, kicsomagolós videókkal.(#113377) Švejk
Szia,Nem egy örök darab de ennyi pénzért nagy eséllyel túléli az összes kategóriatársát. Ha meg tudsz barátkozni a ronda kijelzőjével, akkor egy elég kellemes kis gép. Asszony is ilyet nyúz már majd másfél éve legnagyobb megelégedésére.
Pro: kellemes billentyűzet, 40 Wh-s akksi, M.2-es sata slot 2. meghajtónak, 3 év háztól-házig gari, 3 év gari az akksira is (Longlife).[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Švejk
őstag
Sziasztok,
Jol gondolom hogy ez a kis probook igencsak megéri ennyiért?
Sokat hurcolásznám, egyetemi gép lenne, egy szó mint száz fontos a megbízhatóság és a tartósság. Erre megfelelő lenne? -
nagyúr
Szerintem egy ilyennel jobban jársz,mint a Fujitsu-val,elég is,csajosabb is.
[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
válasz Mikulásbá #113378 üzenetére
A csajos küllem nem szerepelt a kritériumok között, ellenben az, hogy ne essen szét, az igen. Te is tudod, hogy többek között emiatt sem egy kategória a két gép.
Meglepő, hogy Latitude vagy értelmes üzleti helyett egy ilyen konzumer készüléket ajánlasz. Elég kontrasztos.(#113380) Mikulásbá
Nagyon jó szolgálatot tesz egy irodai asztalon, ellenben ha a "ne essen szét a mindennapos nyüstöléstől" részre térünk már köze nincsen a Fujihoz. Mert ez bizony negyed annyitól szét fog esni és jó eséllyel fele-harmad annyi üzemórát fog kibírni, mint az E7-es széria bármely tagja.
A bővíthetőségről, szerviz oldalról, megbízhatóságról, továbbá hogy a garancia két éve alatt bármikor lehet bővíteni 5 évre már szót sem ejtek.[ Szerkesztve ]
-
Bkrisz9
őstag
válasz Švejk #113377 üzenetére
Kijelzője iszonyatos de egyébként rendben van a gép. "Irodai" felhasználásra abszolút ajánlott. Egyetemi gépnek jó lesz ha játékra nem használod filmet meg maximum TV-re kötve nézel
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Švejk
őstag
válasz Bkrisz9 #113381 üzenetére
Van a családban egy 455 g2, hát valóban nem vilagszam a kijelzoje de nem is annyira borzalmas. Van az arkategoriaban ennél jobb választás is (13-15.6, barmi lehet) egyetemre, netezni, officeozni, időnként filmet nézni, ugy hogy kozben maga a gép is tartós marad? Vagy ennyiből max ezt lehet kihozni? Az arkategoria olyan 140-170-ig nagyon maximum
[ Szerkesztve ]
-
HREH
senior tag
Sziasztok!
Általános felhasználásra (netezés, filmezés, irodai programok, minimális játék) elég 4GB RAM, vagy már kell 8GB?"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
Kareszovics
addikt
Sziasztok!
Kérem szíves segítségeteket az alábbiakban:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 100-120.000 HUF
(3) Felhasználás? Tisztán office. Semmi erőforrás igényesebb dolog.
(4) Nem játékra lenne használva.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Itt a lehetőségekhez mérten a legnagyobb kijelző. Fényes, matt szerintem mindegy.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Heti 2-3 alkalommal lenne hordozva a gép, utazás közbeni használat elenyésző.
(7) Operációs rendszer? OP rendszer nem kell; amúgy Win 8.1 lenne telepítve.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Az ár miatt szerintem max HDD, illetve valamilyen optikai meghajtó. RAM mennyisége megint az ártól függ.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Nincs.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új készülék jöhet szóba.Az ajánlatokat előre is köszönöm!
http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian
-
QwErTy42
addikt
válasz Kareszovics #113386 üzenetére
Szia,
Új gépből a Fujitsu A514-et lenne érdemes megfontolnod.
Használtból viszont ki lehet fogni pl egy 8570P-t, ami több szempontból is combosabb alternatíva lehet.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz general #113372 üzenetére
1 érv akkor ami után talán megfordul kicsit a fejedben a gondolat: a Macnek bármilyen baja van, nyugodtan szorozd meg 3-al minden árát. Nincs panel bele 15k-ért, sem lap 20k-ért, se nem fogsz palmrestet cserélni 6k-ból meg billzetet 10-ből.
Itt egy lap indul 80k-ról. Nekem is van ismerősöm akinek 2009-es macbookja van és mai napig patent. Meg olyan is, akinek bontottam el a gépét, mert kijelzőt sikerült törni és majdnem a gép ára ment volna bele megint. 200 ropiból sok éves NBD garis Dellek vannak, szinte a legújabb hardverrel. Ehhez mérten pokoli a szopófaktor.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
csandi86
csendes tag
válasz csandi86 #113202 üzenetére
Sziasztok!
Nem olyan rég érdeklődtem, hogy milyen laptopot tudnátok ajánlani, a válasz viszont az volt, hogy a pénzkeret amiből szeretnék ilyet venni az kevés. Módosítom akkor, de nagyon-nagyon sokkal nem tudom.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Amikor megtalálom a megfelelőt.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
350.000 - 400.000 Ft.
(3) Felhasználás?
Főleg programozásra, de videónézésre is.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Esetleg ha megy rajta pár nem olyan durva grafikájú, régebbi indie játék is akkor már nagyon boldog leszek, de nem ez az elsődleges.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15.6" 1920*1080, matt, IPS.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Heti 1-2-szer hordoznám és használva is csak akkor lenne.
(7) Operációs rendszer?
Nem fontos, mivel van Windows 10-em
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
256 GB SSD (ez azért fontos, mert amikor buildelem vagy betöltöm a solutiont, nagyon sokat számít a vinyó sebessége, sima HDD-n kész szenvedés és értékes perceket veszítek az életemből)
Memóriából is kell legalább 8GB, optikai meghajtóra pedig egyáltalán nincs szükségem.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Nincs tabletem, a telót se nyomogatom nagyon, szóval elég menő lenne, ha érintőkijelzője lenne, de ez sem annyira prio.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Főleg új, használt csak akkor, ha kapok róla számlát, illetve garanciás.Szimpinek tűnt a DELL Latitude 15 E5550, néhágy Inspiron 7568 és Inspiron 7559 eddig.
Köszi előre is a válaszokat!Üdv,
Csanád -
QwErTy42
addikt
válasz csandi86 #113390 üzenetére
Szia,
Ha a játékot mellőzni tudod, akkor a Fujitsu E756 a tuti befutó.
A gép FHD IPS IGZO panellal, háttérvilágításos billentyűzettel, 6. gen i5-ös procival, 8 GB DDR4-es rammal, 256 GB-os SSD-vel, bika 6 cellás, 77 wattórás akksival, kivehető optikai meghajtóval (helyére mehet extra akksi vagy 2. háttértár), ujjlenyomat olvasóval, masszív magnéziumötvözet erősítésű házban.
Tömege 1,9 kg 6 cellás akksival. Japánban készült. PH-s teszt
a 14 colos modellről, illetve egy elégedett vásárló benyomásai, kicsomagolós videókkal.A Lati 5-ös szériánál fixen jobb, a konzumer Inspironhoz meg nem is érdemes hasonlítani.
-
olle
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék egy Notebookot vásárolni. 1-2 héten belül a keret 2-300 ezer forint. Főként játékra. (Dota 2, CS:GO, MC, LOL) Sokat utazok. De ez nem lényeg. Előre is köszönöm.
Elvesztem a rengeteg videókártya ill i5 i7 között. Help
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
general
addikt
válasz Tikakukac #113389 üzenetére
igen, ebben igazad van. valamit be kell majd áldoznom, valszeg 150ért keresek majd inkább win-est, több nem lesz rá sajnos.
viszont melyik típusnak a legjobb a hűtése ebben a kategóriában szerintetek? (13-14")
mert esetleg egy izmosabb procit teszek majd bele, ha találok, sajnos az lesz a mérvadó. (milyet érdemes? úgy látom sandy és ivy bridge-es ez a kategória) ramot és ssd-t nem gond cserélni, de tudtommal hűtést nem lehet fejleszteni.
illetve van már ennyiért világítós billentyűzet vajon?köszönöm a többieknek is az építő jellegű hsz-okat!
[ Szerkesztve ]
-
olle
senior tag
válasz Mikulásbá #113394 üzenetére
Huh magyar oldalt nem találtam. Csak amazon az meg nem igazán játszik.
Asus illetve MSi környékén nézelődtem. De nem tudom hogy mire elég a GTX 950m illetve a GTX 960m notebook kategóriában. Vagy az hogy az egyik 2 GB a másik 4 GB. Asztali gépnél menne a dolog. De nem szeretném nagyon ahhoz képest alább adni. Vagyis tudom hogy kénytelen leszek. (i5 6600K 16GB ddr4 R9 390) de a szükség nagy úr.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
QwErTy42
addikt
válasz nightmanager #113398 üzenetére
My bad.
Én úgy tudtam hogy az....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest