Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bkrisz9
őstag
válasz debcamp #112345 üzenetére
Ez pl. egy munkagép ilyen felhasználásra tervezve: [link] alap 6 hónap garanciával ami még hosszabbítható. 250-be megáll garancia kiterjesztéssel, SSD-vel és új akksival illetve egy RAM bővítéssel + kitakarítással (bár a laptopsystem szinte biztos, hogy kitakarítva adja át).
Otthoni gép: Egyik szobából a másikba vinni esetleg koleszba, filmezni, netezgetni néha játszogatni való. Fogyasztói társadalomra van tervezve nem arra, hogy túlélje a kemény világot.
Munkagép: Masszív ha úgy tetszik az előbbi egy családi autó utóbbi egy tank speciális (általában bika) hardverekkel mint pl.: a qvadro kártya és ezeket le is bírja hűteni. Bírja a napi hurcolást és arra van kitalálva, hogy minél nehezebben menjen tönkre.(#112351) Xalonna16pro Mert gagyi az anyaghasználata, ellenben a sima G (pl.: G551) vállalható anyagokból készül.
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Khelben
nagyúr
válasz Xalonna16pro #112351 üzenetére
Mert a G-vel és az N-nel ellentétben full műanyag, egy átnevezett X.
-
Brandynew
őstag
válasz Xalonna16pro #112347 üzenetére
Dell 7559, mysoft.hu-n 305 ezer Ft.
-
Brandynew
őstag
válasz donatel #112355 üzenetére
Szia,
Nem a mysoft.hu-n vettem, de ugyanaz a gyártói cikkszám (DI7559N4-6300-8GHH1TDFBK-11).
- IPS paneles.
- A memória 1x8 GB, így van egy szabad foglalat. A RAM típusa: Samsung M471B1G73QH0-YK0
- 5400-as SSHD, 1 TB, 8 GB SSD gyorsítótárral. Seagate 1000LM014- Ha vennél bele SSD-t is (mindenképp érdemes), akkor M.2 SATA-át keress, 2280-as méretűt. Én innen vettem, ezt: MZ-N5E250BW
[ Szerkesztve ]
-
Awagon
csendes tag
Üdv!
Egy laptopot szeretnék vásárolni és tőletek kérnék tanácsot mivel nem nagyon értek hozzá.
Lényegében csak munkára és netezésre használnám. Munka szempontból csak annyi a lényeg hogy ne akadjon ha egyszerre fut rajta 2-3 excel és word. Továbbá következő kritériumoknak (igényeknek) kellene, hogy megfeleljen:
- Strapabíró ( utazás miatt folyamatosan hordozni fogom továbbá hosszabb időtartamra, 4-5 év vagy többre tervezem használni és ezért ez elég fontos szempont lenne)
- Minél nagyobb képernyő méret!
- Keret 60-80 ezer Ft az amibe bele kellene férni! (minél olcsóbb annál jobb, persze ne a minőség rovására)
Várom a tapasztalatokat, ajánlatokat!
-
Brandynew
őstag
válasz Awagon #112357 üzenetére
Szia,
A 60-80 ezer Ft-os árral kilőtted az új gépeket. A strapabírósághoz és aktív hordozgatáshoz egy használt üzleti a jó választás laptopsystem.hu-ról, viszont ezek 5 évnél is idősebb gépek lehetnek. Ha ezt te még 4-5 évig akarod használni, az húzós.
A legelső, viszonylag strapabíró gép újonnan a Fujitsu A514, 120 ezer Ft-ért.
Ezalatt nincs, csak tejfölösdoboz ház, ami aktív hordozgatás mellett csak jó nagy szerencsével bírja 2 évnél tovább, de már közben is lesz vele gond.
[ Szerkesztve ]
-
WinZol
aktív tag
Üdv.
A fórum tanulmányozása során tapasztaltam, hogy a 200-230-as kategóriában IPS kijelzővel csak
két játékos maradt.
Dell 5558 3 év garanicával, valamint a
Fujitsu A555G 2 év gyári garanciával.Több alkalommal is írtátok, hogy a Fujitsu kicsit egy hajszállal erősebb és strapabíróbb és talán még
az IPS panelje is fényerősebb.Ugyanitt olvastam, hogy a 2 év kb. 10 eHUF-ért újabb egy év gyári garanciával növelhető.
Kérdés:
1. A fujitsu [garancia kiterjesztésére vonatkozóan]
csak ezt találtam, ahol +1 évvel 2 évre, vagy +2 év megvásárlásával 3 évre lehet növelni a garanciát.
Mivel a garancia ennél 2 év, akkor csak a 2. eset (+2 év 3 évre) kiterjesztés jöhet számításba? (ennek ára 18 288 HUF)?2. A két gép ennyire fej-fej mellett van? (Irodai munkára, napi hurcolással (autóban) kellene).
Köszi
WinZol
[ Szerkesztve ]
-
WinZol
aktív tag
Üdv.
A Dell 5559-el kapcsolatban vannak tapasztalatok?
Erről hallgat a fórum!Köszi
WinZol
-
Maximo88HUN
csendes tag
válasz WinZol #112361 üzenetére
Az 5559 az 5558-ashoz képest annyiban tér el, hogy Skylake processzor van benne, nem Broadwell. De ugyanaz a ház, tudtommal minden más maradt.
Ha a Laptopszalon.hu-nál vásárolsz, kapsz egy év extra garanciát a bolthoz, cserébe évente el kell vinned hozzájuk kitisztíttatni kb 7 ezer forintért. Szerintem ez egy fair ajánlat. Gyakorlatilag megveszed azt a plusz 1 évet, de cserébe újrapasztázzák és kitakarítják a géped.
Dell e7440, 5310 + Xiaomi Mi 9T + Ender 3
-
félisten
válasz Maximo88HUN #112363 üzenetére
Meg a 5559 megint AMD vonal...egyik évben ez másik évben Nvidia.
-
moklys1
aktív tag
Most ezt néztem ki, persze SSD-vel lenne: [LENOVO IDEAPAD E31-70 - i7-5500U, 13.3FULL HD, 1000 GB, 8GB, HD Graphics 5500]
Mia véleményetek? Mennyire halk egy ilyen gép alapjáraton?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
ati888
senior tag
Hello!
HP 8560p, illetve 8570p notik közül melyikben van a legjobb panel, melyiket keressem?
Köszi
Ati
-
moklys1
aktív tag
válasz szabonagyur #112366 üzenetére
De az nem nagyon tetszett.
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz moklys1 #112369 üzenetére
Akkor 2 gépet kell venni: egyet amit használsz meg egy másikat amit nézel
Ha tetszésre akarsz gépet venni főleg olyat ami nem dúskálós fajta, ott általában zakózás van. Ha mondjuk ezt biztosan bírod akkor nyugodtan.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
WinZol
aktív tag
válasz szabonagyur #112364 üzenetére
Köszi.
És melyik a jobb?
AMD vagy Nvidai?Árban nekem úgy tűnik, hogy ua.
WinZol
-
félisten
válasz moklys1 #112372 üzenetére
Lehet bármennyire halk a gép asztalon ha magadra rakod és a szellőzés nulla lesz... akkor bizony nem fogja hagyni magát a gép, hogy megsüljön, megy a venti majd...
(#112373) WinZol: egyértelmű válasz nincs, főleg a 920M vagy megfelelő AMD alsó-alsó kategória szintjén, ugyanolyan gyenge mind.
-
Magnum_
nagyúr
volt egy Vaio ultrabookom, egészen ma estig (eladtam most )
nem volt halk annyira, amennyire szerettem volna. pedig nálam háklisabb erre nincs. még a Latitude-om ventije is néha bekapcsol, de hidd el, ég és föld a különbség. a bizniszklassz javára. a Vaio ultrabookom előtt 3 elitebookom volt.. mindegyik tök néma volt. de az ultrabook kategóriát nekem találták ki, de hűtésben nagy visszalépés volt. be kell ismernem, hogy az üzleti szubnoti halkabb (néma). Nagyon érdekelt az Asus UX305, mert tényleg tetszenek az ultrabookok és remélem, egyszer lesz lehetőségem egy napig tesztelni, de nem vagyok biztos benne, hogy halkabb, mint a mostani gépem. sőt. ez egy ilyen sport.
najo, Air-el van tapasztalatom, az tényleg tök néma.ha ismeretlenül veszel gépet, kevésbé rizikós ventillátor hang szempontjából egy üzleti gép. tudatos vásárlónak tűnsz, próbálj meg 1-2 órán keresztül tesztelni egy kiválasztott típust. azért mondom ezt, mert engem is kurvára zavar a ventillátor hang.
és persze küllemre még mindig az ultrabook a kedvencem, de valamit valamiért
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
Tbor
tag
válasz laszlobak #112323 üzenetére
Köszönöm!
Közben megvettem és kiderült, hogy 3215U celeronnal adják, ami egy kicsit jobb. A kérdés az volt, hogy megfelel-e alap dolgokra, közben utánanéztem, és úgy látom, hogy ez "jobb fajta" celeron és nem lesz gond. Valószínűleg dokkolót veszek és abban lesz külső magyar billentyűzettel. 160 USD-ért vettem meg, el tudom vinni pár hét múlva személyesen és a hitelkártyám ad + két év garanciát ha valami gond lesz max visszahozom.
Üdv:
Tbor -
moklys1
aktív tag
válasz szabonagyur #112374 üzenetére
macbook air 13 nál nem volt gond, hogy rajtam volt. Max renderelésnél volt hangja.
-
félisten
-
Tikakukac
titán
Nekem is pont ilyen kell. Tök néma, de néha tudjak videót szerkeszteni.
Úgy 3-4 éve keresek ilyet, nem sikerült találni. Építettem asztalit meg van tab. Mindegyik néma és minden kívánságom okés. 1-1 gépet meg benyúlok ha valahova menni kell.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
Magnum_
nagyúr
válasz Tikakukac #112379 üzenetére
olyan szerintem se létezik. bár az uj 12" macbook-al lehet videót szerkeszteni? modnjuk amúgy se szívesen használnék osx-et, illetve, ha ajándékba kapnám, tetszene, talán megszoknám. egyébként én még az E5250-ben hiszek i3-al, csak kár teljesen műanyag, de nekem szimpatikus gép
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
moklys1
aktív tag
válasz szabonagyur #112380 üzenetére
(#112379) Tikakukac - én így használom most
(#112380) szabonagyur - vennék is, vasban az a legjobb sztem, csak nem akarok OSX-et használni.
-
Khelben
nagyúr
Akkor már csak a gagyi kijelzővel, a használhatatlan billentyűzettel és a biliműanyag házzal kell megküzdeni. Ha találsz hozzá dokkolót, mindenképp tudasd, mert világszenzáció lenne... Biztos, hogy ennek a gépnek néztél utána, nem keverted össze valamivel?
(#112382) moklys1 : régóta lehet már wint használni mac-en is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz Magnum_ #112381 üzenetére
Biztosan lehet vele szerkeszteni, a kérdés mindig a hogyan és mit. Nem vagy prof. vágó nem is akarok az lenni, de ha 4720HQ-val is falra mászok, akkor lehet kicsit kiakadnék 12"-os Mac alatt.
moklys1: Te érzed, ha neked jó, nekem is jó
-
MittuDomain_
őstag
válasz Khelben #112383 üzenetére
Léteznek USB3 alapú "univerzális dokkolók" - egyesek merik annak nevezni.
Ezzel nem védem a srácot, csak lehet, meg van vezetve.Minden esetre neked van igazad.
Szerk: igen, USB3
de skype meg fb dolgokra lehet talál egy erősebb androidos táblát bt billentyűzettel a felmenőinek[ Szerkesztve ]
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Tbor
tag
válasz Khelben #112383 üzenetére
Nem értem mi a bajotok, szakemberek. Szerintetek 3 év garival 45k ért Win10-el mi jobbat tudnék venni két nyugdíjasnak akik csak skype-ra vagy facebookra használják? Igazából a régi asztali gépemet használják, de már eljárt fölötte az idő és ez egyszerű megoldásnak tűnt.
Dokkoló van hozzá, de nem hiszem hogy megéri, max rádugnak egy magyar billentyűzetet meg a régi monitort ha nem elég jó ennek a képe és ha nagyon muszáj a laptop még hordozható is lehet.
-
Khelben
nagyúr
Különböző fogalmaink vannak a dokkolóról. Meg a notebookról is. 45-ért hét nyelven beszélő, karcmentes, másfél év garis, normális anyagokból építkező használt üzleti gépet tudtál volna venni. Csak azért tudom, mert én is ennyiért vettem hasonló felhasználásra családtagoknak HP 6530b-t, normális billentyűzettel, rendes hűtéssel, nagy felbontású, rendes betekintési szögű panellel., ami nem színeződik lilára a széleken.
-
félisten
A baj csak annyi, hogy az az U-s Celeron minden valószínűség szerint gyengébb, mint a most 8. éves C2D P8400-as laptopom, ez 99%. Lehet energiatakarékos meg hosszú akksi idős, de semmi más előnye nincsen.
A dokkoló meg hát ki hogy nevezi, de ez nem az, ez inkább egy HUB, de árát tekintve nem ilyen géphez szokás beruházni rá.
-
moklys1
aktív tag
Ez egy régebbi zenbook?
Mert árban elég korrekt.[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
-
moklys1
aktív tag
válasz Magnum_ #112395 üzenetére
Ez is megtetszett: LENOVO IDEAPAD YOGA 500
Megőrülök
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest