Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xXxian
senior tag
válasz Khelben #107195 üzenetére
Intel oldalán néztem. Csak egy frekvencia adat van (2,2) ellenben 5200U-val ahol van a base és a turbo. Ezért írtam. Akkor, ha hosszú távon gondolodom még mindig 5558 vagy A555G a nyerő. Utóbbi a szipatikusabb, itt nem olvastam kijelző problémákról mint a Dell esetében.
Tudtok ajánlani egy boltot, ahol A555G épp akciós, vagy van 0% THM-es okosság? Ha itt tiltott, jöhet privi is!
Köszi előre is,
KEladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
JenciHUN
aktív tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm most került olyan helyzetbe hogy "meghalt" az eddigi laptopja, így újat szeretne venni. A lentiek tekintetében miket tudnátok ajánlani? Előre is köszönöm!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanában
(2) A gépre szánt összeg forintban? 180-200e
(3) Felhasználás? Főként játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Maximum felbontás
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Lesz hordozva
(7) Operációs rendszer? Lehetőleg windows, ha nincs, az se baj.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? HDD, 500-1000 Gb között, Ram lehetőleg 8 Gb
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? -
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak új[ Szerkesztve ]
-
Sigismund
tag
válasz Khelben #107204 üzenetére
Köszönöm az egy héttel ezelőtti ajánlást!
Telejesen elégedett vagyok a pár napnyi használat után az Asus K501LX-gyel. Picit vékony, de könnyen hozzá lehet szokni.
Igaz nem rég használom a gépet, de tudom ajánlani mindenkinek, aki ilyesmiben gondolkodik. Később egy SSD-t lehet elfog bírni, de a HDD-vel sincs sok gond. -
Khelben
nagyúr
válasz t0mmy #107207 üzenetére
Nem volt még hozzá szerencsém, de ha az új Thinkpad T-kből indulok ki, akkor nem is lesz. A Lenovo az utóbbi 2-3 évben elásta magát nálam (meg sokaknál) a minőségi zuhanásával. A rémes garanciális szolgáltatásuk meg hab a tortán. Ha hinni lehet a hozzáértőknek, akkor már a Thinkpadek szervizelése sem zökkenőmentes.
(#107206) Sigismund : az ssd minden gépben sokat jelent,érdemes beruházni rá.
[ Szerkesztve ]
-
sch_a
addikt
Jönnek egyáltalán még ki masszív üzleti kategóriás gépek? A munkahelyemen mostanában cserélik a T420, 430-asokat 450-re. Faterom pedig most kapott a céges 8540p helyett egy Elitebook 850-et. Hát nekem a T450-ről és a HP 850-ről is megvan a véleményem... Szerintem egyértelmű visszalépés mindkettő. Mint valami olcsó konzumerek, olyan az anyaghasználatuk, kinézetük. Miért kell "elultrabookosítani" az üzleti kategóriás gépeket?
-
Flickering
aktív tag
Sziasztok! Laptopvásárlásban szeretnék tőletek segítséget kérni.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Január környéke(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
250-350 ezer forint között, attól föggően sikerül-e az Áfát jóváírni, ezért több gép ajánlását szeretném kérni tőletek ebben az ársávban(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Főiskolás vagyok, mérnöknek tanulok, Inventor, Catia, hasonló programokkal szoktam foglalkozni, plusz játék is jó lenne ha futna, gtx960M-es gépeket nézegettem idáig.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Természetesn natív az elsődleges, nem tudom milyen, minden típusból tudok mondani példát ami tetszik.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6 -os gép, de 17,3-as gépekre is szeretnék tőletek ajánlatot kérni mert nagyobb kijelző megkönnyíti az ember dolgát ha szerkeszteni kell esetleg.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Kolis vagyok, utazás közben nem lenne használva, táskában minden héten lenne utaztatva kocsiban.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10 inkább, de én is feltudom rá telepíteni ha kell.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Nos nekem van külső winchesterem 1 Tb-os, meg van ssd-m is csak az sajnos asztalihoz, SATA3-as, SSD előny lenne de hát ami belefér, meghallgatok több véleményt is. Optikai meghajtó nem létszükséglet.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
- Ha kell valami majd átalakítózok.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új, Laptopszalont nézegettem eddig de más helyet is mondhattok ha megbízható.Előre is köszi a segítséget!
SZERK: Ja és én ezeket a típusokat nézegettem:
ASUS N és G széria
Lenovo Y50-70
Lenovo Y700[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
válasz Flickering #107212 üzenetére
Szia,
Az említett két Asus jó.
A Lenovo első körben az értékelhetetlen szervize miatt nem ajánlott. Másodjára meg a két Y nem egy mérnöki műremek. Hasonló megoldásokkal a kínai piacon találkozhat az ember...Mást nem nagyon tudunk ajánlani.
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Rekureku
tag
Sziasztok,
még mindig nem sikerült választanom, most a HP Probook sorozatából a 455 G2 en akadt meg a szemem.
Ezt AMD A6 Pro-7050B illetve A8-7100 procival árulják. Tudnátok segíteni hogy milyenek ezek? Miért olcsóbbak? Jók ezek is vagy inkább intelest nézzek?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Rekureku
tag
válasz Khelben #107215 üzenetére
Alapvetően internetezni, filmet nézni kell. Ajánlott A514 est megnéztem, kapásból zavart hogy kicsi a kijelző nyitási szöge (nem is túl szép gép ). Dell 5558 as verzióknak meg csillogó a kijelzője ebben az ársávban ami számomra idegesítő.
Dhampi: Az A6 Pro-7050B verzióhoz most is 5 év gari jár. Ezért is szúrt szemet.
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Szerintetek ez az M4600 mennyire jó vétel? Pár éve ha jól rémlik 300 körül voltak újonnan, bár nem éppen ilyen konfiggal.
[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
ragaroberto
csendes tag
Sziasztok,
Macbook felhasználó vagyok, de itt az ideje a váltásnak (2011 év végi).
Windowsra váltanék.
Az adobe programok és játék, ez lenne a cél, mivel a konzolomtól megváltam.
A kinézet fontos számomra és a kijelző minősége (IPS) is. Ennyi lenne az igényem.
Az árkategória: 400K, ez a felső határ (természetesen ha 410, akkor azt még meg tudom oldani).
Remélem tudtok segíteni, bízom a szakértelmetekben ! -
őstag
válasz Bdanyy #107219 üzenetére
Egész jó. Szerencsére valami pár modder tanácsára akár M8900-as videókártyát is bele lehet tenni, DELL honlapján is fent van már a hivatalos driver
Az én M6600-asomba ilyen van, íme a brutál tesztek, csak ajánlani tudom a Precisiont! --> [link] - a jó hűtésnek köszönhetően 83° fölé nem ment Furmark + SuperPI 10 perces nyűzése közben.
mSATA SSD mindenképpen ajánlott, ne az fogja meg a gépet, mellette ott lehet egy 500GB+ tárhelynekHa válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Kellemes karácsonyi ünnepeket mindenkinek, és csak jó gépet a fa alá!
üdv, adika4444
-
Khelben
nagyúr
válasz ragaroberto #107220 üzenetére
Asus G551, Dell 7559.
-
Flickering
aktív tag
Mikorra várható a Skylake lapkás ASUSok? Vagy nincs érdemleges különbség a 47XX szériásokhoz képest?
-
nagyúr
válasz Flickering #107224 üzenetére
Már van kinn pár darab,de ha csak a proci különbség érdekel,nemigen van 10 %.Emiatt ne fizess jóval többet a gépért.
-
theslaughter
csendes tag
üdv
laptopot szeretnék vásárolni 200ezer körül nagyjából a kikötésem hogy kisebb legyen 15"nál, (örülnék a billentyűzet háttérvilágításnak), jól hordozható legyen(könnyű, vékony), és viszonylag erős legyen de nem játékra kell.
ez jó választás lenne [link] vagy van jobb is ?
Válaszokat köszi -
nagyúr
válasz theslaughter #107226 üzenetére
Van,de alig használtban,még sok NBD garanciával.Dell Latitude E7440-et keress.
-
Khelben
nagyúr
válasz theslaughter #107226 üzenetére
A Yoga 500-nál az is jobb, ha nem veszel gépet... Az összefoglaló kitöltése hasznos lenne.
-
Flickering
aktív tag
válasz Flickering #107212 üzenetére
Erről mi a véleményetek? Illetve magáról a honlapról? Laptopszalonon kívül semmi mást nem ismerek, azt tudom, hogy megbízható de itt barátságosabbak az ssd, meg minden más árak is.
Ebben a gépben nem 4720 van hanem csak 4700 de GTX880m..
-
Bkrisz9
őstag
válasz Flickering #107229 üzenetére
A bővítéseket teljesen külön érdemes megvenni és belerakatni. Irreális áron adják a géppel együtt szinte mindenhol.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
docker
csendes tag
Inkább a Fujitsu A555G javasolt a 5558 Dell helyett? A kijelző fényerő miatt vagy más megfontolásból is?
-
nagyúr
válasz Flickering #107229 üzenetére
Nem rossz gép,de kicsivel többért jobbat kapnál,pl. G751JT-t,amiben már IPS a kijelző.Más különbség is van persze,de ez talán a legfontosabb.
-
nagyúr
válasz Flickering #107234 üzenetére
-
nagyúr
Hogy húzzalak egy kicsit-ha már van 390 ezer egy ilyen gépre,legyen még 40 ezer és a mostani best-et kapod meg best áron : [link]
-
Flickering
aktív tag
válasz Mikulásbá #107237 üzenetére
Ez tényleg jó!
Viszont épp ez a probléma, azon gondolkodom, hogy mi is az az értelmes határ, amit meghúzzak magamnak. Mert nem vagyok hardcore gamer, csak szeretem ki-kiprobálni a dolgokat aztán ha valami megtetszik legfeljebb leragadok előtte. Már a GTX960m is elég pofásnak tűnik majdnem mindent visz maxon legfeljebb egy-két beállítást kell lentebb venni.
-
nagyúr
válasz Flickering #107238 üzenetére
Jó,és ez az ár most még jobb,többen is rendeltek.Ezzel a géppel nem lesz gond egy pár évig,ráadásul ez már G-Sync-es verzió!Lehet bővíteni később is,ahogy akarja az ember.
Ár-érték-teljesítményben ez most visz mindent.[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
A laptopsystem elsősorban használt gépekkel foglalkozik. Valószínűleg ez is az, mert elég régi konfig (880M már rég nincs).
-
Bdanyy
addikt
válasz Flickering #107238 üzenetére
xbox one remote play esetleg? Akkor sokáig nem kell kompromisszumot kötni ha megtetszik valami játék. ps4re is lesz elvileg win/osx kliens (vita meg android már van)
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
nagyúr
válasz Flickering #107248 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest