Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz xXxian #107937 üzenetére
Egyik sem üzleti, a fuji is is csak jól összerakott műanyag konzumer üzleti extrák nélkül. Meg is látszik az árán. Tartósság évek múlva derül ki és ki kell fogni kategória.
5558 bevilágítás létezik, de az is példány függő.
Shingen Igen az.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Shingen #107955 üzenetére
Ha hozzáteszel még 80-at már kapsz frankó kijelzős gépet Nrm multimédiás gép ez, hanem beugró értelmes. Hangzásban taláb jobb a dell 5558, az 130 körül van de 3 év garival. Viszont csilli kijelzős - és minden HD TN panel kalap sz@r géptől függetlenül - és a billzete is gyengébb. Na most irodai melónál nem hiszem hogy filmnézés az elsődleges. De ha igen...5-10k-ért már nagyon korrekt BT-s hangcuccok vannak amikhez kábel sem kell és erősen vernek kb majdnem minden notebook hangzást.
-
Chaser
legenda
válasz Shingen #107958 üzenetére
Nem arra való egyik ilyen gép sem, vagyis nem multimédiára a kijelző miatt. Legolcsóbban van egy hp pavilion FHD IPS kijelzővel, hangzás is értelmesebb, de az 160k körül van és sok tapasztalat sincs vele.
120-ért amit el lehet várni, hogy viszonylag normális felépítésű gép legyen értelmesebb műanyagból és jó szerviz háttere legyen. Ezeknek tökéletesen megfelel az A514. Sőt, akkuja nagyobb is mint ami az átlagban van még drágább gépekben is.szerk: Ezek nem a gép hibái, ezek velejárók. Panelnél nincsenek csodák. Nézd meg az 5558-at, mivel csilli élénkebbek a színek, ettől független ugyanúgy semmire nem való és ha közvetlen fény éri tükörnek jobban funkcionál mint kijelzőnek.
[ Szerkesztve ]
-
xXxian
senior tag
válasz Chaser #107951 üzenetére
Fujitsunál írtak valami folyadékálló billentyűzetről...vagy miről, ami inkább az üzeti szegmensben jellemző, ezért gondoltam. Mintha a Dell-nél is olvastam volna ilyet...de lehet már keverem a dolgokat.
Nagyon nehéz dönteni. És szeretnék jól dönteni, mert nem is olcsó móka, meg szeretném hosszú távon használni.
Akiknek megfordult már a kezében ez a 3 gép (5558, A555G és N550), tudna mondani pro/kontra érveket?
Nem szeretnék az agyatokra menni, de télleg szeretnék jól választani. Úgy tudom sok szervizes van itt, hatalmas tapasztalattal.
Home felhasználás, RAW képszerkesztés, hébe-hóba meló (MS Office alkalmazások).
[ Szerkesztve ]
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
Khelben
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz xXxian #107960 üzenetére
Az hát. Cseppálló maximum, de azt kb minden gép tudja. Arról nem beszélve ha régebbi, valóban folyadékelveztő bilzetes TP-be kv-t borítasz kurta mindegy, ami ragad az ragad.
Üzletiek vmilyen merevítést kapnak, dokkolhatók, elérhetők több akkuval, ultrabay dvd-sek, 3g modemesek, vagy ezek kombinációi. Szűkül már a kör erősen, de a555g-re egyik sem igaz. Viszont könnyen szerelhető, jó felépítésű gép. Ilyen panellel egy üzleti 4-500k
Én nem tudom mit nem tudsz még. Egyik sem tökéletes, adott árhoz képest kell nézni minden komponenst, amibe szerviz és garidő is beletartozik._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
tomlac14
tag
Sziasztok!
Kicsit off a kérdésem, de befolyásolja, hogy milyen gépet vegyünk...
Ezt a masinát nézte ki magának az asszony, de vmi ismerőse azt állítja, hogy erre nem lehet akármilyen win-t telepíteni, mert a video kártya összeveszik a win8-cal. Szerintem ez hülyeségnek hangzik, de sosem lehet tudni, annyira nem értek hozzá...
Ti tudtok ilyenről?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Shingen
addikt
válasz Chaser #107959 üzenetére
Még ezeket a típusokat ajánlották ami a Fuji-val egy színtbe lehet:
HP 15-AC105NH (Jellemzők alapján ez tűnik a legjobbnak, jobb a teljesítménybe, 3D teljesítménybe, és a felszereltségbe is mint pl. a Fuji az oldal értékelése alapján.)
Lenovo IdeaPad 100
Dell Inspiron 5558 (értékelés alapján ez a leggyengébb a három közül.)[ Szerkesztve ]
風林火山
-
Khelben
nagyúr
válasz Shingen #107966 üzenetére
Még a Dell 5558 elmegy, a többi sehol nincs a Fujitsuhoz képest. Ki ajánlotta ezeket?
(#107964) tomlac14 : A gyártó oldalán tudsz tájékozódni, hogy a konkrét géppel kapcsolatban mi a helyzet. Dell 5558 esetén ez így néz ki:
Windows® 7 Professional 64 bites
Windows 8.1
Windows 8.1 Pro 64-Bit
Windows 10 W10_HM
Windows 8.1 W8_1_SL
Windows 10 W10_PRO64
Red Hat® Ubuntu® 14_04(#107968) Lasersailing : neked is a gyártó oldalát tudom javasolni. Bemész a támogatás oldalra, kiválasztod a típust és megnézed, milyen oprendszerhez van driver.
Fujitsu A555G: Win7, Win7 64bit, Win8.1 64bit, Win10 64bit[ Szerkesztve ]
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Laptop vásárlásán gondolkozom, segítségetekkel eljutottam a Fujitsu A555G-ig (lehet, hogy csak SSD-s változattal veszem). Egyik eladó azt mondta, hogy azért nem árulják win7-tel, mert nem támogatott ehhez a modellhez.
Ez alatt mit értsek? win7-tel szeretném használni (+ esetleg linux). (eredetileg win10-et terveztem, de annyi rosszat olvastam róla, hogy maradnék a már ismert win7-nél...
Nyomtatót telepítenék, routeren lógó eszközöket kezelném (otthoni felhasználás), otthoni hálózaton másolás, stb.
ELnézést a félig off-topic-ért (?), de ha win 7 + A555G tényleg nem okés, akkor meg se veszem ezt a gépet, de hogy akkor mit veszek azt nem tudom.
Használ itt valaki A555G-t win7-tel? tapasztalatai?
előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Lasersailing #107968 üzenetére
1. Egyszerűen felmész a gyártó oldalára és megnézed a típust. 7,8,10 support van, örülünk.
2. Az eladóval akkor elbeszélgetnék, hogy agykombájn, akkor miért van benne a dobozban a win7 meg win8 driver lemez? Ezektől kapok agyvérzést, ha nem tudod mit árulsz barátom inkább csendben üljél otthon.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Shingen
addikt
Ezekről mi a vélemény?
Acer Aspire E5-571G-3859
ASUS X555LB XO053D
Lenovo Z50 70風林火山
-
Khelben
nagyúr
válasz Shingen #107970 üzenetére
Eladótól sosem kérdezünk, mert neki nem az a munkája, hogy neked jó géped legyen, hanem hogy eladja neked azt, amit kiadnak eladásra.
(#107971) Shingen : Szerintem megkaptad a kérdésedre a választ, felesleges végigkérdezni a teljes magyar piacot. Ha valamelyik gép nem volt benn az ajánlottak között, akkor az nem ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
Gyick
őstag
Hi
Hp pavilion ak080ng -rol tudnatok gyorsan vmi véleményt mondani?Leginkább diablo3-al fogok játszani néha kis fps bf4,crysis 3 például.
Ssd-t lehet belerakni utólag nem tudja vki?4gb memória nem vmi sok de azt lehet bővíteni gondolom..az egyenlore nem probléma -
wjeszy
csendes tag
Egy könnyű, gyors és lehetőleg nem túl nagy laptopot szeretnék venni. Fényképek szerkesztéséhez és netezéshez használnám így, számomra a legfontosabb egy FullHD IPS panel lenne. Az alaplapi VGA szerintem elég lenne a lightroomhoz. 150 000 Forint körül lenne a legjobb.
https://ipon.hu/webshop/product/acer_aspire_v5_573_nx.mc1eu.012_fekete/1200874
Ezt már kinéztem és tetszene is de úgy hallottam valami gáz van az ACER-nél és nem szívesen venném meg garancia nélkül.
Nagyon megköszönném ha ajánlanátok hasonló készüléket vagy bármilyet ami szerintetek megfelelne a célra.
Ha nem SSD van benne nem gond azt mindenképp cserélném benne. -
Bkrisz9
őstag
válasz wjeszy #107976 üzenetére
Full HD IPS normális minőségű gépbe 200.000-nél kezdődik. Fujitsu A555G.
Shingen: Nagyon nem egyezik meg. Nem csak az adatlapot kell nezni.. ezert van ez a topik..adatlapot olvasni mindenki tud.
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Khelben
nagyúr
válasz Shingen #107977 üzenetére
Nem fura. Az adatlap mindent elbír és nem kell ráírni azokat a dolgokat, ahol elspórolták az erősebb hardver árát (anyaghasználat, hűtés, merevítések, stb). Ugye nem gondoltad, hogy az Acer jótékonysági intézmény, és olcsóbban ad erősebb hardvert ugyanolyan jó gépben?
-
Tikakukac
titán
válasz wjeszy #107976 üzenetére
Könnyű, gyors nem túl nagy, 150k-ból, de azért FHD IPS.
Ha még újat is akarsz akkor már most fel lehet hagyni vele, mert esélytelen. A kinézett Acer egy szép adatlap, egyébként pontosan ugyanaz a noti amit adnak 75k-ért is. Nem azért nincs több gép ennyiért ilyen hardverrel, mert feltalálta a csodát az Acer. Hanem mert kb. a gép értéke egy alaplap és egy kijelző és pont.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
wjeszy
csendes tag
válasz Khelben #107983 üzenetére
De biztos ez srácok nem lehet hogy azért olcsóbbak mivel nincs bennük VGA?
http://mysoft.hu/searchdetails.aspx?fs=kijelzo%3D14_15%3Afelbontas%3Dfhd%3Avideo%3Dintel%3Atovabbi%3Dips_%3A
Itt egy keresés direkt bepipáltam hogy intel alaplapi VGA. és árban lentebb csak Lenovo és Acer van. Nem dell pl GTX920M el indul, nem lehet hogy ezért drágább? -
wjeszy
csendes tag
válasz Tikakukac #107986 üzenetére
De most komolyan a DELL 5558 ban van dvd író, nVIDIA GeForce 920M 4GB, 200 000 Ft ért
az acerben egy gyengébb proci van és 50 e forintal olcsóbb nekem nem tűnik úgy hogy aránytalanul olcsóbb lenne, ne értsetek félre nem kekeckedni akarok csak szeretném megfontolni mit veszek.
http://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=5558_179393_4MGB_S[ Szerkesztve ]
-
tom2085
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy notebookot venni. Ebben kérném a segítségeteket.
1. Minnél előbb meg szeretném venni.
2. A keret 120k, nagyon max 130k.
3. Főként internetezésre, filmnézésre fogom használni.
4. Játékra nem lesz használva.
5. Mivel a keretbe nemigen fér bele a 17,3" és a full HD, így marad a 15,6".
6. Túlságosan nagyon nem lesz hurcolászva, max. házon/kerten belül.
7. Operációs rendszer nem kell.
8. Van külső vinyóm, így nincs szükségem nagy tárhelyre, lehet elég lenne egy 120 GB-os SSD is. Memóriából bőven elég a 4GB. ODD kell.
9. nincs
10. Csak új jöhet szóba.Eddig ezeket néztem ki, de ha tudtok jobbat ajánlani, csak nyugodtan. Dell, Asus, HP jöhet szóba.
[asus_x554lj_xo059d]
[asus_x555la_dm1750d]
[dell_inspiron_15_5558_179367]Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Shadowduet
tag
Sziasztok!
Szerentém a következőben a segítségeteket kérni:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2016. január(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 150-210 ezer forint
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
film, internet, irodai programok, alkalmanként játék, esetleg később fotószerkesztés(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nagyon amatőr szinten RTS, FPS, RPG, nagy felbontás nem fontos, újjabb játékoknál medium részletességnél nem kell több(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,3-15,6 inch körüli, 1366x768 felbontás elég, opcionálisan FullHD, matt, ha lehet IPS, de nem fontos(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Várhatóan nem lesz rendszeresen hordozva (csak lakáson belül), max hosszabb utazásokra elvinném, de útközben nem használnám(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
semmi, vagy windows 8, de legyen win10 kompatibilis(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
1TB tárhely, HDD, opcionálisan SSD, 8 GB ram memória, optikai meghajtó nem feltétlen szükséges.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI, Magyar billentyűzet (ha lehet), webkamera, USB 3(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Inkább új gép preferáltElőre is köszi!
-
Khelben
nagyúr
válasz wjeszy #107988 üzenetére
Az IPS kijelzőt, a normális házat, a rendes billentyűzetet és a hűtésre is képes hűtést kihagytad. Ja, ezek nincsenek leírva az adatlapon, sorry.
Meg kell venni gyorsan az olcsó gépet. Csak aztán ne gyere vissza ide két hét múlva, hogy mekkora sz*rt vetettünk veled. Meg hogy a dedikált vga-hoz miért csak 2011-es drivert adnak és miért nem lehet feltenni rá a legfrissebbet, miért csak a gyártó által adott régit fogadja el. És miért szakad ki a zsanér a műanyagból 200 nyitás után. És miért repkednek apró műanyagpatentek a levegőben, amikor először kinyitod rambővítés vagy hdd csere céljából. Ésatöbbi. -
Qadron
tag
Lehet 2 hét múlva, lehet csak fél év múlva(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Írok inkább többet: 120-180 eFt Ezen belül bármi ami a lentebb leírtaknak megfelel és nem felesleges/kevés.(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
otthoni általános felhasználás semmi extra.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nagyon, nagyon, nagyon ritkán (egy évbe max 2X) és minden alapon szinte...(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6", vagy 17,3" lehetőleg FHD, gondolom ennyi pénzért az IPS kilőve, ha mégsem, akkor IPS(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Minimálisan, esetleg nyaralásra elvisszük és hasonlók...(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
WIN7 támogatás, de nem kell rajta lennie.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
500 GB minimum (ha van ennyiért SSD-s is akár ssd és HD kombóban az is érdekelne)(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Numerikus bill legyen rajta. (tudom, hogy sz@rért hugyért lehet hozzá venni külön, de nem.)
Ha a keretbe belefér akkor fém ház (ha ennyiért ez vágyálom akkor előre elnézést érte )
Tartós kéne, már amennyire lehet a mostani 6 év után lesz lecserélve, legalább ennyit szeretnénk ha kibírna.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
CSAK ÚJ.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz wjeszy #107988 üzenetére
Elmész, megfogod, hajtogatod, veszed amelyik tetszik. Fontolhatod mit veszel, de ha 100k lenne a diffi akkor sem érné meg a másikat venni, mert az egy 75k-s gép, amibe raktak egy alaplapot és egy kijelzőt és pont.
-
tom2085
csendes tag
válasz Khelben #107992 üzenetére
Kösz a választ! Nagy filmélményre nem számítok, arra úgy is ott van a Samsung led TV-m.
és esetleg ez: [ASUS_X751LAV_TY327D], ennek már 17,3" a kijelzője, bár nem full HD-s(csak 1600*900 a felbontása).Az [asus-x555la-dm1750d]-nek igaz 15,6" a kijelzője, de full HD-s és matt.
Ha ezeket is nézem, még akkor is a dell-t inkább?
-
Khelben
nagyúr
válasz tom2085 #107997 üzenetére
Menj el egy boltba, fogd kezedbe az X-eset meg a K501-et. De az is jó, ha elhiszed nekem, hogy utóbbi normális házban van, előbbi meg olyasmi, amiből a teszkóban a tejfölöspoharat csinálják. Ha elsődleges szempont a jó kijelző és nem érdekes, hogy a gép többi része lebomló anyagból van, akkor inkább ezt a Paviliont nézd meg. Otthoni asztali filmnézésre akár jó is lehet, bár személyesen még nem láttam.
-
spyduck
nagyúr
Végre!! Ujra kaphato a bill vilagitasos K501
-
glovemaker
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Céges notebook beszerzésével bíztak meg. Elsősorban nagy, bonyolult excel táblák kezeléséhez kéne (ennek ellenére a kijelző legyen kicsi a hordozhatóság miatt) az alábbi szempontok szerint:
Minél hamarabb, 1 héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
300-400E dokkolóval együtt
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Leginkább excel táblák kezelése (tele képletekkel)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem használná játékra.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13,3" (esetleg 14")
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Napi rendszerességgel. Utazás közben nem.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win7 vagy 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Nincs szükség túl nagyra, 500GB HDD vagy esetleg 250GB SSD, optikai meghajtó nem fontos.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Dokkolható legyen, lehetőleg dokkolóval együtt venném. Nem tudom, hogy az excel akadásmentes kezeléséhez mire lenne szükség (jobb proci? több ram? ssd?). Akié lesz, szeretné, ha Intel i5 vagy i7 proci lenne benne.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új!Pl. HP Probook 430 G2-t néztem, ami kb. megfelel ezeknek az elvárásoknak (szerintem)
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest