Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz World-Soft #106599 üzenetére
Igen, az 120. A következő lépcős i3 1,7 vs 2ghz...15%-kal erősebb. Ahova az első kevés utóbbi is az lesz. SSD-s verziót érdemes még nézni, az már megér felárat 125-ért is láttam. Nemrég 115 volt ákciósan', de annak vége.
Nem igényel nagy kifejtést. Van egy pavilion, ami FHD IPS paneles 160k-ért, az megéri. Többinél van jobb alternatíva azonos áron.
TMX a lenovo szervize Persze ettől független lehet mást is szervizelnek. Sok szerviz van, kb oda viszed ahova akarod. Nyilván boltok se maguk ellenségei hogy tmx-be vigyenek valamit ha nem muszáj.
Gugli biztos segít megtalálni a hivatalos szervizeket. Fuji szervizei A kategóriásak, de HP-nál és dellnél is ritkán vannak negatív kirívó esetek. Azt dellnél még érdemes tudni, hogy szervizgar helyett vehetsz üzleti gart is, akár az 5558-ra is. Jelenleg itthon ez a legjobb garancia és dellnél 100%-osan működik is. Szerviz megy házhoz 1-2 munkanapon belül és előtted javít. Ha nem megoldható csak akkor viszik be a gépet. Persze ez nem olcsó, így hasraütve most +20-30k közt lehet valahol a 3 mellé 4. év ami kiváltja az összeset szervizről NBD-re.szerk: lufiember Fujitsu A514. Ha nagyon kedveskedni akarsz a mamának akkor SSD verzióban veszed, úgy már 120k-nál több pár ezerrel.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Osynho
addikt
válasz Chaser #106598 üzenetére
Tudnál pár hibát mondani mind a kettőre? Aztán kitalálom, hogy melyik zavar kevésbé.
Az alu fedlap jól néz ki, csak elég érzékenynek tűnik.
Az ocsmány kijelzőt hogy érted? A felbontás nekem elég, a betekintési szög, fényerő, színek gyengék? Dell Inspiron 1525-ről váltanék (hiába vettem bele T8300-at, bővítettem 4gb-ra, tettem bele ssd-t, sok ablaknál, flash tartalomnál nagyon pörög a proci és a hűtés se halk), ez a kijelző ugyanakkora felbontással nagyobb, picit pixeles, illetve elég hamar torzul a fekete. Ha ennél jobb a két alternatíva kijelzője, elégedett leszek.
-
törölt tag
(1) 1-2 nap.
(2) A gépre szánt összeg forintban? Max 190e.
(3) Felhasználás? Gyereknek 10 éves otthonra játék stb.
(4) passz
(5) matt legyen
(6) Szobáról szobára.
(7) nem fontos
(8) 8GB ram
(9) Hdmi
(10) Csak új gép jöhet szóba.Köszi!
-
Chaser
legenda
válasz Osynho #106602 üzenetére
Menj el, nézd meg őket valahol. Legtöbb dolog szubjektív. Hidd el, 1525 kijelzője nem kicsit jobb egy 14 v 15"-os új genes hd baromságnál
hiperxfury Ha esetleg megindokolnád mért is...? Kifejezetten érdekelne, mért akarsz vkinek bontószökevényt ajánlani tablet cpu-val.
-
coqito
tag
Sziasztok, barátomnak keresek laptopot.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
mostanság
(2) A gépre szánt összeg forintban?
100-110e
(3) Felhasználás?
irodai programok, játék(valami alap) videónézés, filmezés, netezés
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
árkategóriában a lehető legjobb legyen, netezgetni filmezni külső monitor nélkül
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
keveset lesz hordozva, de ágyban filmnézést bírja
(7) Operációs rendszer?
nemkell
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
optikai meghajtó nemárt ha van
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
használt is, de garanciávalKöszönöm a segítségetek előre is!
-
Sordoran
addikt
válasz lufiember #106600 üzenetére
Fujitsu A514
hiperxfury: Az egy dolog, hogy neked az "megfelel", de attól még így, fél napnyi, kb. nulla tapasztalattal ne ajánlgasd másoknak is.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
lufiember
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a gyors választ.
-
Chaser
legenda
Programozásra, irodai melóra 200k körüli összeggel..E6540 számlásan amíg van
-
World-Soft
senior tag
válasz Chaser #106601 üzenetére
Köszi!
Sajnos nagyon sok minden TMX főleg a telefonoknál (Samsung, LG, ....), és ott nincs választási lehetőség, mert csak ők vannak.
(itt én a Lenovo-nál Lengyelországot olvastam amúgy. Vagy már az sem igaz? Azt tudom, hogy az asztali PC-ket idehaza javították a cégnél (meg is voltunk velük elégedve), de sajnos laptopban csak a Thinkpad-okat viszik.)Mivel CPU és RAM sovány a mostani, ezért ott a 15% az kell. Tudom pl. játékhoz meg ilyesmi komolyabb dologhoz nem dob sokat, de amire használják arra pont jó, 15%, hogy kevésbé tapasztalják azt, hogy egy böngésző megnyitása 2 perc. (ezért a 4GB alá nem megyünk, és min I3, és ott is ami csak kijön belőle)
Az SSD az jó. PC használom is, és ég és föld. De ahhoz kell egy rendes méretű adattároló is, amit nem szeretnének külön cipelni. Amibe van hely betenni a régi gép HDD-ját, az meg szerintem megint nem az én kategóriám.
De egyet értünk, hogy az SSD dobna rajta. -
Chaser
legenda
válasz World-Soft #106615 üzenetére
Nem azon a +15%-on fog múlni SSD sokkal többet dob akár böngészési élményen is. Nagyon nem kell lebecsülni a kis i3-ast. 4. genes, első genesekből olyan 2,4Ghz-nek felelhet meg.
DVD helyére mehet optibay keretbe a hdd, tárhely is megoldva.
Lenovo szervize már rég hazajött, azóta vannak a gondokszerk: Első genes i5-öm van - gyakorlatilag i3, megfejelve turbo funkcióval, meg 1-2 olyan ficsőrrel' amit halandó ember soha nem használ ki, pl vtd - levett órajellel turbo nélkül használom, max 2,4ghz/256 SSD abból sajnos a hírhedt 840 evo ami eléggé be tud lassulni /8GB ram és mindenre elég ami hétköznapi felhasználásra kell. Smooth minden, böngésző kb 1 másodperc alatt nyitva, ha nagyon sok oldallal hagytam nyitva akkor több. Korrektebb SSD-vel még jobb lenne, meg ugye a gépem csak SATA2, új gépek már rég SATA3-asok, valamennyit még az is dob a sebességen.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
World-Soft
senior tag
válasz Chaser #106616 üzenetére
A régi gépben a 120-as HDD lett 500-ra cserélve, mert minden héten elfogott a hely, és max 3 film lehetett egyszerre rajta. az SSD-vel a méret a gondom csak.
Az Optikai meghatóról meg nem fognak lemondani akiké lenne.Prociból, meg az kell a "különleges" funkciókból, hogy végre a TV-te WI-FI-n kimenjen a gép képe.
Illetve a kérés az volt irányomba, hogy a határokat nem átlépve, de abból amit csak lehet a legnagyobbat hozzam ki majd.Jó mondjuk engem nem kell győzködni, mert én kicsit CPU bolond vagyok ilyen téren, mert i5-4590 12GB rammal 450 EVO SSD-vel fut itt alattam a cégnél, és főként PHP-t fejlesztek, és hasonlóakat. De tudod milyen fürgén töri a sorokat a text editor? Ezeket mi építjük magunknak (szép PC-s világ), és pl. én magamnak erre hegyezem ki. Na jó persze nem véletlen: most megszámoltam, és csak ebben a böngészőben 64 lapfülem van nyitva, és nem ez az egy böngésző megy....
Jó azon a gépen nem lesz ekkora extremitás, mert olyan sokat nem ülöm majd előtte, de a mostani gép nem is emiatt adja meg magát: A 2GB RAM-nál arra kell várni, hogy átpakoljon mindent a SWAP-ból. Pl. egy böngésző 2 lapfüllel és csak át akarsz váltani 5 perc után...
Bár ez sem egzakt, mert egy teljesen ugyanilyen felszerelésű, és ugyanúgy általam felturbózott Compaq azért jobban muzsikál (és az legalább a hűtést is kezeli).
Ha nem akarna széthullani lassan, akkor egy SSD-vel abból is lehetne még kisajtolni egy kis plusz teljesítményt. -
Chaser
legenda
válasz szabonagyur #106617 üzenetére
Ööö...bármikor is mondtam én ennek ellenkezőjét?
Amire válaszoltam:
"Egyszerű a megoldás, mert win7 kompatibilis gép egy darab van ennyiért, a Fujitsu A514."
Ha jól tudom a Dellek is eszik még a w7-et.szerk: World-Soft DVD-USB kábel 1,5k-tól felfelé, külső DVD ház 3-4k, de 5-6-ért már van külső DVD. Persze lehet, hogy napi szinten használnák, azt nem tudom.
Kár desktopot hasonlítani egy notebookhoz. Akármilyen erős a desktop, az nem mobil. A notebook meg akármilyen mobil, nagyon csúnyán zsebbe kell ahhoz nyúlni hogy erősebb desktopot tudjon helyettesíteni.[ Szerkesztve ]
-
silvergod
őstag
válasz Chaser #106611 üzenetére
olyan jókat sajnos nem látok....
amúgy mennyi különbség van mondjuk egy I5 520M és egy I5 2520M processzorral szerelt gép között? melyik változatot érdemesebb választani?..a 2520m széria újabb ha jól tudom csak nem tudom jobb-e?Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
-
-
félisten
-
Zlcsi
senior tag
válasz Sordoran #106595 üzenetére
Átfogalmazom:
150 ezer forintért milyen új, (használt nem érdekel) jó ár/érték arányú notebook-ot ajánlanátok teljesen átlagos felhasználásra (net/filmnézés... játék nem érdekes)
Nem érdekes, hogy fényes vagy matt
Oprendszer nem kell rá.
Hordozva nem nagyon lesz, optikai meghajtó nem kell.Létezik olyan amiben 7200rpm-es hdd-van?
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
lorinczatti
csendes tag
Sziasztok,
Nem szoktam ide írni, sokat olvasom a fórumot és egészen eddig minden választ megtaláltam.
Szeretnék 4K-ra váltani, és azon gondolkodom, hogy elég lesz a laptop dokkolóval egy 4k-s monitorhoz, vagy mindenképp egy asztali gép kellene. A gpu miatt aggódom, hogy tudja-e kezelni azt a rengeteg pixelt az IGP. Egyik választás skylake laptop hd520-szal, második dell xps 15 gtx960m-mel, harmadik az asztali gép gtx950-nel.Az a kérdésem, hogy 4k felbontásban netezésre, néha képnézegetésre, youtube-ra nem lenne szűk keresztmetszet a skylake IGP? vagy dedikált laptop IGP, esetleg asztali gép és komolyabb vga ajánlott?
Ha a google chrome gyorsabban futna asztalin a komolyabb GPU miatt, akkor azt vennék, mert sokat netezek. Nem szeretnék kompromisszumokat a mindennapokban a gpu miatt, de csak alap dolgokra használom a gépet.
Sehol sem találok erre választ, sok külföldi fórumon is kerestem már. És ott láttam olyan laptopot, ahol a 4K kijelzőn akadozott a youtube 4k videó az intel hd520-szal, ez aggasztó.A pénz nem fontos, kb. 400K a felső határ.
Segítsetek légyszi, köszi! -
Tikakukac
titán
válasz Zlcsi #106624 üzenetére
Létezik olyan amiben 7200rpm-es hdd-van?
Ha nem akarsz gyorsabb gépet, de fontos, hogy zúgjon a fél lakás, akkor merem ajánlani. Szerencsére pusztulgatnak kifele, megy be az SSD cache vagy tiszta SSD.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
World-Soft
senior tag
válasz Chaser #106619 üzenetére
Az optikait úgy értettem, hogy a gépben.
Mikor volt átmenetekig egy küldő HDD-re az volt a gond, hogy ez olyan mintha félig ki lenne pakolva a gép "lóg a bele".
Nálam az asztali sincs összerakva és jónak ki dolgok, hogy könnyen hozzáférjek. Egy kockának ez elmegy mint én.
Tehát egy Penndrive aszathordásra az rendben vagy ha én viszek filmet és összerakosgatok minden átmenetileg.
De mi is értjük a nőket. Nekik a gép a burkolattal véget ér (és egy jogos). Ők nem szeretnek mindenféle lógó perifériaheggyel mászkálni. Vagy a szekrényben elővadászni a meghatót ha a szomszéd hoz a CD-t, hogy nézzék már meg. -
Tikakukac
titán
válasz quailstorm #106628 üzenetére
Ágyra le kell rakni és fület kinyitni. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Konkrétan nem tudtam ágyban használni a gépet, mert ha fejet csaptam párnára rendesen olyan volt, mintha fúrnák az agyam. Annyival meg nem gyorsabb, hogy megérje. Teljesen felesleges SSD korban.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
QwErTy42
addikt
válasz Zlcsi #106631 üzenetére
128 GB SSD-vel 1.; 2.
500 GB HDD-vel 1.; 2.
Átlagos felhasználás mellett nem, gyakorlatilag felesleges a 8 giga.Érdemesebb lehet 120 ezerért megvenni a merevlemezest és felokosítani egy SSD-vel, mert akkor többet kapsz a pénzedért.
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Zlcsi
senior tag
válasz QwErTy42 #106632 üzenetére
erről esetleg vélemény? ASUS X555LD-XO275D Notebook
jó lenne az 1 terra tárhely is, persze nem kizáró ok ha nincs, de ez még 141e-ért bele férne, az ssd-t meg megveszem hozzá később.
-
Sigismund
tag
válasz Sigismund #106303 üzenetére
Sziasztok!
Ajánlottátok az Asus K501-et az alábbi kritériumokra. Nézegetem a gépet és akár hogy nézem sajnos inkább a 200-at vagy a fölött lehet beszerezni, vagyis ahol én nézegettem.
Mi a kis öccse ennek a gépnek?
Persze a kritériumok picit korrigálva az lenne, hogy 160-165 között. Programozásra nem kell. Optikai meghajtó ha van akkor nem dőlök kardba.
Nem írtam korábban de megtetszet a nagy felbontás (1920x1080), így ha tudja annak örülnék.Annyi kritérium még, hogy a i3-3110M proci tudását tudja a proci, ha lehet. VGA-nál meg csak jobb lehet mint amilyen most van.
Előre is köszönöm az ajánlásokat, márhogyha ilyen igényekre van egyáltalán valami gép.
-
félisten
-
Sigismund
tag
válasz szabonagyur #106636 üzenetére
Tudom, de a családba vásárolni akarnak gépet és 100 alatt. Mondanom se kell, hogy nem igazán tanácsolom egyáltalán ezt, csak nem tudom lebeszélni őket arról, hogy várjanak februárig és akkor megkapják ezt én meg veszek magamnak egy jobb gépet a mostaninál.
-
-
félisten
válasz Sigismund #106637 üzenetére
Most akkor mennyiért kell a gép? Itt már 100-ról beszélsz, előtte meg 160 is szóba jött.
Szerintem zárjuk rövidre a témát, ajánlott gépek 160ig:
Fujitsu A514 ~120e körül
Dell 5558 ~130e körül
HP 450 ~160e körül.
Asus K501 ~ 160e körülEsetleg az említett HP gépezet 150r körül FHD IPS, bár nem ismerem még.
Ha ezek nem férnek bele, nem tetszenek venni kell azt ami van és tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Sigismund
tag
válasz szabonagyur #106641 üzenetére
Hol tudsz te ennyiért gépeket? Szívesen megnéznem azt a helyet, mert ahol nézegetem (nem egy és nem is két helyen) köszönő viszonyba nincs az általad írtak árakkal.
-
Chaser
legenda
válasz Sigismund #106642 üzenetére
Fujitsu A514 ~120e körül
Dell 5558 ~130e körülEz a kettő bármelyik értelmes helyen, ha visszaolvasol több linkelve is van, de vissza ne olvass...
HP passz, k501 már csak elvétve mert kifutott, nehézkes már találni értelmes helyről._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
félisten
válasz Sigismund #106642 üzenetére
Csak neked:
Fujitsu A514 ~120e körül
Dell 5558 ~130e körül 920M-el +5eHP 450 ~160e körül.most nem találok hirtelen, lehet kifutott az aktuális széria.
Asus K501, ez ugyan nem 160, de FHD IPS és 176e olcsóbb is volt pár napja, de ami jó az kifogy hamar.(#106645) Zlcsi: számold ki melyik mennyibe jön ki, ehhez nem kellünk. Adott minden változó, tudod mennyi a HDD ára, SSD ára, és mennyi az ezekkel szerelt gépek.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz szabonagyur #106646 üzenetére
Csak sima TN sztem, k501-ekben nincs IPS. Viszont 950 vga-val teljesen korrekt lx verzióban.
-
félisten
-
rx8pencz
tag
Udv sracok!
Abban szeretnem a segitsegeteket kerni, hogy tudtok-e ajanlani egy notebookot IPS FHD matt kijelzovel, ami arban megall 170 ezer Ft-ig? S ha esetleg kicsivel fele kene menni, mi lenne az ara? Koszonom elore is a segitsegeteket!
Ui: Asust nem szeretnek, a 250 ezres n550jk-m masfel ev alatt 4szer romlott el.
[ Szerkesztve ]
PSN: istone94
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest