Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sordoran
addikt
válasz Grózi #106499 üzenetére
Bár vannak nagyobb szakértők nálam, de szerintem nem lesz ilyen gép.
Jó hűtés és masszív ház meg totál felejtős még 15-ös méretben is ennyiért.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Grózi
veterán
válasz Sordoran #106501 üzenetére
Hát ha 250K-ba ilyen gép nem fér bele,akkor gond van.Nem igaz,hogy 17,3"-ban csak az általam is használt Rog gépek vannak+ az alja..Ebben a kategóriában középosztály nincs?
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Ator
tag
Üdv!
Szeretnék egy gamer laptopot vásárolni, vagyis legalább a véleményeteket kikérni róla, hogy mit érdemes és mit ésszerű vásárolni.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Még ebben az évben szeretném,de ez az infó szerintem annyira nem lényeges.(2) A gépre szánt összeg forintban?
Mondanám azt, hogy határ "a csillagos ég",de ha valakinek,valakiknek van türelme hozzám akkor ,szeretnék több ár kategóriára több opciót.
1. Bruttó 250 000 - 300 000 Ft
2. Bruttó 300 000 - 400 000 Ft
3. Bruttó 400 000 - 600 000 Ft(3) Felhasználás?
Irodai használat, Full HD filmnézés, streamelés, játék,(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
1920*1080 felbontásban szeretném használni és lehetőleg a legnagyobb részletességgel.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13,3 - 15,6-ig jobban preferálnám,ha 15,6-nál kisebb lenne, inkább matt és nyilván IPS panel.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Munkámhoz is használnám ezért hordoznám szeretném, ha mobilis lenne könnyebb és mint irtam inkább kisebb.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win7,Win8,Win10 ez nem annyira lényeges szempont számomra.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD mindenképp legyen benne 128GB-s min. , de inkább nagyobb, min. 8GB memória.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Üzemideje, az átlagosnál több legyen, USB3-as portok ,de ez már ilyen szinten nem extra,HDMI se lenne rossz, kb. ennyi.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Nyilván jobb lenne, ha új gép lenne ,de nem zárom ki teljesen a használt gépeket sem.Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv.:Ator
-
Sordoran
addikt
Asus G551JW és vége. Irodai használatra már ez se megfelelő, és ennél erősebb gép csak nagyobb méretben van (nagyobb teljesítmény, több hő, jobb hűtés, nagyobb méret), ami miatt hordozásra alkalmatlanok. De még ezt sem arra tervezték, hogy hordozzák. A munka és a játék kizárja egymást sajna.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
nagyúr
-
antocian
csendes tag
válasz Armagedown #106484 üzenetére
milyen alkalmazásoknál melegszik? Sima filmnézésnél i, meg ppt nézésnél? Az elég gáz lenne, nem?
Azért kérdem, mert nálunk is ilyet akar a Nő.. -
-
norby321
újonc
Mi a véleményetek eg HP 250 G3 K3X79ES Notebookról?
Mennyire megbízhatók? -
Khelben
nagyúr
válasz antocian #106507 üzenetére
A Core M-mel az a baj, hogy egyrészt betuszkolják mindenféle vékony gépbe, amiben elégtelen a hűtés. Másrészt pedig a 70-es jelű a TDP korlátot órajel állítgatással tartja be. Tehát amikor egy alkalmazás elkezdi terhelni és a fogyasztás túllépné a 4,5W-ot, akkor a cpu szépen visszaveszi az órajelet. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy sima böngészés alatt is ingadozik az órajel, játék alatt meg az fps pl néha felére esik. Az 5Y10 meg simán csak gyenge, i3U-nál is gyengébb.
-
Eclips21
őstag
válasz adika4444 #106281 üzenetére
(#106280) Sordoran
LENOVO-80QQ0048HV-p48019 ezt néztem ki ennél jobbat nem találtam 100ért, 120as Fuji mivel jobb?
(#106279) szabonagyur
van itthon régebbi ascer laptop 120ért lett véve 4 éves és mégis jó kijelzője van de az asusnak 2éves 100-t és nézhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
csendes tag
Sziasztok!
Idősebb rokon néninek kellene laptopot vásárolnom céges ügyintézésre. A bökkenő annyi, hogy szegény még a win7-tel is épp hogy boldogul, a 10-re esélyem sem lenne megtanítani ( nem bonyolultsága miatt, hanem csak simán hiányzik belőle az alapvető pc kezelési készség ), szóval kénytelen vagyok egy win7 kompatibilis gépet keresni neki.
A gépet karácsonyig kellene beszereznem, a keret 130k. Ami elég is, mivel a géppel szembeni elvárás annyi, hogy a céges ügyeit gördülékenyen tudja intézni minél hosszabb ideig megbízhatóan. ( word, outlook, ügyfélkapu, abevjava, semmi nagy bonyodalom ). Hurcolászni nem nagyon szokta, HD kép se kell, csak ezekre használja.
Egy alap i3, 4gb RAM, 500 HDD, 15,6" konfigra gondoltam, a nagy problémám viszont az, hogy olyan új gépet kéne találnom, ami még win 7 kompatibilis. Már egy ideje keresgélek a témában, de nem nagyon jutok előre , így jobbnak láttam Hozzátok fordulni.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, Dani +36 20 583 5336
-
Eclips21
őstag
válasz szabonagyur #106513 üzenetére
na majd a héten meglesem mind2-t mert rendes képek alapján inkább a lenovo, gari meg van az már mind1 hogy
-
félisten
-
félisten
-
csendes tag
válasz szabonagyur #106517 üzenetére
Több nem is kell, ez tökéletes
Köszönöm szépen !
Üdv, Dani +36 20 583 5336
-
Eclips21
őstag
válasz szabonagyur #106516 üzenetére
van sok márka az biztos de 100-ért ez a legerősebb új gép, ha a kijelzője használható szerintem ez lesz, az meg hogy 120ért jobbat lehet venni az lehet de 120 helyett 140ért jobbat adnak stb. sajnos ez lett a limit
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
QwErTy42
addikt
-
Eclips21
őstag
válasz QwErTy42 #106521 üzenetére
1-1,5 éve mindenkinek lenovot ajánlottak a topikban. Egy 15W-os proci youtube,office, meg net mellet nehogy szar hűtése legyen ezt nem hiszem el. Na de megnézem élőben mindkét modellt. Gép ház nem számít 100ért mit vár az ember? 150ért is ugyan az a sz@r van csak jobb procival. Gari meg gari az idő törvényileg van szabályozva ( cseréltettem már cuccot szír újra ez miatt ). Amúgy kinek van itt az említett Fuji-ja vagy Lenovoja?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Bkrisz9
őstag
válasz Eclips21 #106522 üzenetére
Nagyon nem érted te miről beszélnek.... 100-ért nem fognak semmit sem ajánlani mert nagy a meghibásodási arány és ha működik is akkor is szar használni. Fejfájós,rossz színekkel,betekintési szögekkel rendelkező kijelző, hullámzó,zörgő billentyűzet,tejfölös doboz ház,0 merevítés,hulladék zsanérok. Konkrétan mák kell ahhoz, hogy egyben maradjon. Garancia meg hiába van szabályozva törvényileg h ráfogják, hogy a te hibád. Utána meg mehetsz te bárhova nem éri meg a fogyasztóvédelemmel meg bírosággal a szopást az a 100.000ft-os cucc. Ezért kell olyat venni ami nem esik szét és ha gond is van vele akkor nagyobb eséllyel teszik rendbe kötekedés nélkül.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
dugo_
veterán
Mondjuk nekem most 13 munkanap alatt megvolt a Telemaxnál egy alaplapcsere egy Lenovoban. Ebből 1-2 munkanap lehetett a valós szerelés (2 munkanap után jelezték, hogy mi a helyzet), a többi a központból rendelt alkatrészre várással telt el.
Olvastam a több hónapos horrorsztorikat, de nem tudom, azok most kivételes esetek, vagy azóta javult a szerviz globálisan.
(Az más kérdés, hogy a problémát nem oldotta meg, és megy is vissza a gép postafordultával...)
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Irigyellek, mert ilyen szépnek látod a világot.
Elárulom: van amikor a törvénnyel kitörölheted és van, amikor nem így mennek a dolgok. Lenovonál manapság meg úgy mióta TMX tolja az ipart, nem így megy.
Ha szeretnél tájékozódni, tudok ügyvédet is prezentálni, aki 3 esetet tol éppen ellenük. Ha van pénzed és időd neked is jogászkodni, kalandra fel!A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
Eclips21
őstag
Nem győztem meg magam még azért írok ide de annyira szidjátok így nem hiszem hogy megveszem
-
QwErTy42
addikt
Nem márkaspecifikus az ajánlás. A Lenovo most kivételes eset a hulladék garanciája miatt.
"Gép ház nem számít 100ért mit vár az ember? 150ért is ugyan az a sz@r van csak jobb procival."
Ez sajnos pont, hogy a Lenovora mondható el, annyi különbséggel, hogy a 250 ezres gépeikig bezárólag a G, Z, B ... szériák a fényezéstől eltekintve mind ugyanarra a kiváló alapra építenek (persze csak ha érted az iróniát).
Más gyártóknál azért van választás nem csak mennyiségben, hanem minőségben is.
Lásd HP, ahol a Probook széria már nem olyan gagyi mint a Pavilion; a Pavilion meg nem olyan vacak, mint a 250-350 és társai típusok.
De akár a Dell, Fujitsu és Asus is ide sorolható, mert 100-300 ezer forintig nem csak prociban és videókártyában nyújtanak többet, hanem vannak olyan szériáik is, amik nem szemétre valók.A 120-ért ajánlott Fuji, pl nem ugyanolyan sz-r, mint a kinézett Lenovo. Masszív, szerelhető, bővíthető és még a garanciája is működik. No meg van ügyfélszolgálata (akárcsak HP, Dell és többiek), míg ha a Lenovo "Ügyfélszolgálatot" hívod, akkor a TMX-nél csörög a telefon...
Egy percig sem akarlak viszont meggyőzni, ha ennyire érzed az igazad.
Vedd meg azt a készüléket és használd egészséggel!...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
antocian
csendes tag
válasz Khelben #106511 üzenetére
akkor elvileg nincs is semmi, ami 13-14" és használható lenne, jó képpel, ips-sel esetleg, 250-300e-s kategóriáig?
Az alap még mindig ugyanaz, vagyis napi táskába berak, autóval el, ott 50m, táskából ki, digitális táblára vetít, stb, word, ppt, xls filék és hasonlók (office cuccok), videók nézése, valamint otthon az alap igények kielégítése, mint filmnézés (jobb esetben kiküldve a tv-re), youtube, facés játék esetleg??
Nem tudom elképzelni, hogy lassan egy gamer gép alsó határait döngetjük, és nem lehet ésszerű megoldást találni..
Vagy muszáj lesz megalkudni a K401-es i5-ös géppel, vagyis annak a csúnyácskább (fényes (és nem ips) ) kijelzőjével?
Van még más alternatíva a könnyű u.book-ok körében? -
Chaser
legenda
válasz antocian #106532 üzenetére
Asus ux303, van belőle olcsóbb 200k-hoz közelebbi verzió is.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
antocian
csendes tag
válasz Chaser #106534 üzenetére
Khelben, Chaser, köszönöm.
Akkor elkezdem az i3-as/i5-ös verziókat nézni.. Ezekben akkor már nem passzív a hűtés, hanem ventilátoros?
Ezek akkor "normálisabban" működnek, és nem vesznek vissza munka közben, ill. nem is melegednek, esetleg játék közben? (a 940M-es kártya már alap játékokra is elég lehet akár, ha a gyerek megszerzi az anyjától..)[ Szerkesztve ]
-
Vattavári
csendes tag
Sziasztok,
két laptopot néztem ki, melyek árban megegyeznek és specificikációban is nagyon hasonlóak.
HP Pavilion 15-AB207NH
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/dell/Dell_Inspiron_5558_Intel%C2%AE_Core%E2%84%A2_i5_5200U_8GB_1TB_NVIDIA_Linux_Ezust_DLL_Q2_32_SL_179393_17541.htmlDell Inspiron 5558
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/dell/Dell_Inspiron_5558_Intel%C2%AE_Core%E2%84%A2_i5_5200U_8GB_1TB_NVIDIA_Linux_Ezust_DLL_Q2_32_SL_179393_17541.htmlMindkettő full HD IPS, de a HP előnye, hogy 940M vagy 920M helyett benne. Érdemes lenne emiatt ezt választanom, vagy van valami, ami nem derül ki a leírásból? Esetleg érdemes lenne valami teljesen más irányba elindulnom?
Köszi!
-
Khelben
nagyúr
-
Tikakukac
titán
válasz hiperxfury #106540 üzenetére
Ha tudsz olyan SSD-t ami javítja a minőséget, akkor tökéletes. Meg akkor kell elérhetőség is hozzá, sokak örülnének neki.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
wjbhbdux
veterán
válasz hiperxfury #106542 üzenetére
Sajnos ezen 360p-nél nagyobb felbontású youtube videót nézni kellemetlen élmény lenne, várni kell amíg megnyílik a chrome, és kicsit akad ha sok a kép meg reklám egy oldalon.
[ Szerkesztve ]
/s
-
Tikakukac
titán
válasz hiperxfury #106542 üzenetére
Ha nem akarsz netezés mellett semmi mást csinálni, és nem fogsz youtube mellett rányomni a + gombra és benyitni bármi amiben van flash vagy komoly beágyazás, persze.
Mondjuk ez szép hadművelet lesz, tekintve, hogy ezt a szintet 6-7 éve elhagytuk. Ez a proci ebben a gépben gyengébb mint az iPadem kb.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Tikakukac #106544 üzenetére
Konkrétan alig jobb mint egy Prescott vagy Northwood 3GHz-es P4. Phoronix.org-on volt róla teszt.
Ez BayTrail Atom, amit telefonba és táblagépbe szántak, csak mivel az Intel olcsón adja, ezért nagy haszonkulccsal rakják mindenbe. Csak fel van oldva a TDP limit, de attól még szárnyakat nem kap.
Ami egy 30ezres Chuwi táblában forradalom volt az Androidos had ellen, az 100 ezerért rablás egy laptopnak kinéző tárgyban.
Egy Sandy vagy Haswell Celeron egy ujjal felpofozza. -
hiperxfury
csendes újonc
én megveszem azt amit irtam gépet ,de ha tényleg kevés lessz az a proci akkor így jártam,majd meglátjuk hogy a firefox mennyire szereti majd
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz hiperxfury #106545 üzenetére
Megnéztem. Most akkor minek kéne történnie?
Bedobsz egy lassan 6 éves tesztet. Azóta tudod mennyire megnőtt az erőforrásigény és, hogy a te "4 magos" procidat erősen kajolgatja az a 2 magos is ami volt 6 éve?
Szerintem nem. De basszus, ha ennyire tudod, akkor nem kell kérdezni. Én hetente legalább 3 órát töltök el ilyen procis gép előtt és ha nincs mákom random 5-10-15-öt még. Pontosan tudom mire képes.
De tényleg, újfent kérdezem: miért kérdezel ha nem érdekel mit mondunk? Ez mire jó? Hosszú évek óta nem értem meg.
[ Szerkesztve ]
-
hiperxfury
csendes újonc
ASUS X751MA-TY171D fekete
szerintem nagyon jó ez a gép massziv jó minőségű a burkolat a kijelzöje szép nagy 17.3 colos igaz emiatt 10ezerrel többe van mint a 15.6 colos barátja de megéri mert a felbontás is nagyobb 1600x -os felbontás+led háttér
jó érintős egere van(szoftveresen elég jól van támogatva pl:görgetés két ujjal,jobb klikk két ujjal stb..) ,a billentyüzet is jó szép meg halk ,a sebessége is rendben van filmhez netezéshez youtubhoz 1080p ben elég , keveset fogyaszt.1tb hdd.,a hang is jó,jó minden...az ára 97500ft szálitással eggyüt kb[ Szerkesztve ]
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- Óra topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest