Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz Hardver Arc #105899 üzenetére
130 körül kapsz dell 5558-at 920m-mel, elmegy rajta ami elmegy. Ami komolyabb vga-ban az drágább.
Olyan nincs, hogy hp és dell jó/rossz, adott típusok vannak. Ami mindkettőnél jó az a szervizháttér, ettől még vannak vállalhatatlan gépeik._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dugo_
veterán
Sziasztok,
Ismerősöm gépválasztás előtt áll, a topikot tanulmányozva körvonalazódik a típus, egy kis véleményre/megerősítésre lenne szükségünk.
(1) A végét járja a gépe, így minél előbb.
(2) 130-180k
(3) MS Office, böngészés, filmnézés. Alap otthoni használat, nincs erőforrásigényes program kilátásban.
(4) -
(5) 15,6", TN, HD, itt az ár úgyis bekorlátozza.
(6) Nem lesz hordozva.
(7) Win8.1 megy rá, nem kell hozzá.
(8) Minél több, annál jobb.
(9) Legyen kék.
(10) Csak új gép.Egyből az 5558-as Delleket keztük el nézegetni. Ezek közül is lekorlázódott a keresés két típusra:
5558 - Intel HD5500
5558 - GeForce 920MA gép kapna egy újonnan vett SSD-t, HDD-t száműznénk az optikai meghajtó helyére (ugye a Dell nem plombálja le ezeket a csavarokat?), illetve a +4GB RAMos opciót bepipálnánk.
Ezekkel együtt a drágább opció is kijönne a keretből, ugyanakkor nem tudom, hogy kihasználás nélkül szükség van-e az nvidia kártyára. Plusz hibaforrás/feleslegesen melegszik vagy megéri azt a plusz 6ezret?
[ Szerkesztve ]
-
-
szinimini
senior tag
válasz szabonagyur #105900 üzenetére
Így hirtelen ilyesmire gondoltam másodszor
(1) December, Január
(2) max 200e de ha olyan az opció akkor egy kicsit feljebb tudok menni
(3)Solidworks 2015 zökkenőmentes mentes futasa,modellezés, tervezés, rajzolás és irodai programok
(4) lényegtelen ami elmegy elmegy, nem játékra lenne.
(5) min 15" IPS matt kijelző
(6) Nem számít
(7) Gyárilag nem kell megoldom
(8) 500Gb min, SSD bővítési lehetőség az optikai meghajtó helyére pl. 8Gb ram , d bővíthető legyen.
(9) Ne essen szét már 1-2 év után. Jó sok garancia. Billentyűzet világítás, halk
(10) Új gépet vennék. Használt is lehet akár, d akkor csak garanciasat vennék tip top állapotban.[ Szerkesztve ]
-
silvergod
őstag
Sziasztok!
HP Elitebook 8540p -t(15,6"- i5 M520 - 4GB ram, - NVS 5100M 1Gb vga) érdemes venni 60e Ft körüli árban?
csak sima netezésre kellene,elmegy ez még pár évig egy Windows 10-el?(ha egyáltalán felmegy rá )
vagy van ennél esetleg jobb ilyen áron?
kösziIphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
Chaser
legenda
válasz silvergod #105905 üzenetére
Simán jó. Az hogy meddig megy el majd kiderül, ilyenre nincs garancia. Jó eséllyel még sokáig gond nélkül. 8560p sem sokkal drágább, de az elődje sztem jobb. W10-et passzolom, Elitebook topikban kérdezz rá.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
kstcsk
tag
Akkor konkretizálva a korábbi kérdésemet: melyik a legjobb vétel, ha valaki tudna pro és kontra érveket ami segítene a döntésben azt megköszönném. Esetleg ha tudtok jobbat az is jöhet.
Latitude E6410 ~57e
ThinkPad T410 ~64e
ThinkPad T510 ~66e
TravelMate 8473 ~69e14"-es méretet preferálom, de nem létszükséglet. Keveset lenne hurcolászva (havi nagyon max. 1-2 10-15 perces út), tárhely nem lényeges, játék esetleg némi Sims 3 kategória, semmi komoly. Billentyűzet nyelve mindegy, akksi szükséglet is elenyésző. Win8/Win10 futna rajta így a driveres/szoftveres kompatibilitás fontos lenne.
-
Bobó_20
aktív tag
Sziasztok! Egy hölgy ismerősöm számára kérnék segítséget notebook választásban a következő szempontok alapján:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Az év végéig, legkésőbb január végén
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100-150e Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Többnyire általános felhasználás, netezés, filmnézés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Ez nem szempont
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Matt kijelző nem gond ha összejön
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem sokat utazna, viszont sütött már meg laptopot ágyon használva (itt én is csak néztem)
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Lehetőleg oprendszer nélkül
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
1 TB szerintem elégséges
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nincs ilyen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Mindenképp újElsőre valami HP Probookra gondoltam (találni 5 év garanciával is), de ha tudtok más opciót is, előre is köszönöm!
-
TMS0
csendes tag
Sziasztok!
mivel az előző Fujitsu "retro"gépemnek ami 2008 óta kiszolgált, lába kélt ezért szeretnék egy új laptopot.
Még idén szeretném
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
130-200e (nagyon max a 225e)
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Munka, napi max 3-4 óra otthon, meló után, szerkesztő, tervező programok (kevés 3d) inkább számolás, rajzolásEzért jó proci kéne, és 8GB ram (bővíthető legyen,ha 16 még jobb)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
15-ös fullHD
havi 1-2x, nem
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD 500gb és SSD 128gb vagy csak SSD de akkor min 256gb, RAM min 8gb inkább 16gb, odd nme kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI, USB 3, videokártya nem olyan lényeges, nem játékra kell
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
inkább új, lehet használt is de min 1 év garivalezek közül esetleg vmi?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
Volt egy teljesen jó kis minőségi géped és utána ilyeneket nézegetsz...
Sem a gépek, sem a bolt nem ajánlott.Inkább maradj a Fujitsu vonalon és nézz meg egy A555G-t fullhd IPS panellal i5-ös procival cirka 200 rongyért.
Ebbe még kellene ssd (talán plusz 4 giga ram) és öröm bódottá. Bár szerintem az SSD többet dob a gép használhatóságán, mint plusz 4 giga ram....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
TMS0
csendes tag
válasz QwErTy42 #105916 üzenetére
Hát, az túlzás h minőségi, inkább szerencsém volt vele,egy amilo pi3540-es volt,igaz egy SSD-vel bővítve
A bolttal még nem volt rossz tapasztalatom, de ha tudsz róluk vmit szólj!
A memória főleg a végeselemes program számítási igénye miatt kell, processzorban az i7 es ér annyival többet egy laptopnál, mint amennyivel drágább? -
QwErTy42
addikt
Megkülönböztetünk kettő és négymagos i7-et. A kétmagos annyival gyorsabb egy i5-nél, mint amennyivel magasabb frekin pörög.
A négymagos viszont fűt, mint a disznó és lehűteni 350-400k alatt semmi se tudja rendesen. Van helyettte trotyling ezerrel, meg egy gyakorlatilag i3-ra visszabutult proci.A boltnak saját garija van és nem gyártói.
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Sz_David
tag
Sziaszok!
Ismerősömnek kellene egy gép.1: Mostanában. (1-2 hónap max)
2: 140 000 Ft
3: Játékra. Mármint nem FullHD GTAV max grafika, hanem ami ebben az árkategóriában elfut. Meg a szokásos filmnézés, youtube, word, ilyesmi.
4: GTA V elindul 720p-ben alacsony grafikával 40 fps már tökéletes. Tapasztalataim szerint ez ebbe az árba belefér.
Ha tévednék akkor ami az árba belefér
5: 15.6 vagy nagyobb. Lehetőleg matt.
6: Hordozva nem lesz, utazás közben nem lesz használva.
7: Nem szükséges.
8: 500 GB vagy több. 4 GB vagy több ram
9: Különleges igény nincs.
10: Új gép. -
Chaser
legenda
Esetleg vadássz le egy 8570p-t, azokra még lehet 1-1,.5év gyártói gar is. Ha jól tudom mehet 1-2 4 magos i7 is beléjük, elég jó hűtésük van, igp-s verziónak sztem nagy gondot nem okoz. Max egy kicsit lentebb kell venni az órajelet ha mégis. Ha FHD-val nem is, de HD+ kijelzővel biztos találsz. Újban az említett Fuji A555g a nyerő.
-
ussseal
tag
Sziasztok!
70-80e körüli kerettel használt üzleti gépek közül mit ajánlotok (pl Alfákétól) 15,6"-on?
Egy lánynak kellene általános felhasználásra (netezés, film, alap photoshop és videovágás). Win10 támogatás nem létszükséglet neki, de hosszabb távon szerintem azért mindenképpen fontos lenne a kompatibilitás.Elitebook 8540P-t néztem ki egyelőre.
-
-Valinas-
senior tag
Sziasztok!
Ismerősöm keres notebookot könnyebb játékok futtatására (Fifa 14, LOL, CS:GO, pár AC) és irodai munkára.
Kapásból hirtelen az ASUS K501LX-et ajánlottam neki 8 giga RAM-mal, GTX 950M-el, i5-5200U-val, kb 200.000 Ft környékén. Van esetleg ennél jobb ajánlat? Kicsit tartok a hűtésétől a vasnak.Előre is köszi!
-
Sordoran
addikt
válasz -Valinas- #105927 üzenetére
Ha a hűtését illetően arra gondolsz, hogy megfő, azt nem fog. Ha arra, hogy süvít, ok nélkül pörög maximális fordulaton amikor még nem feltétlen kéne, akkor igen, az kissé zavaró sokaknak, de talán bios frissítés jövőben megoldja ezt. Jobb alternatíva ennél nem nagyon akad ilyen árban.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Másoknak keresek laptopot az alábbi kritériumok megadásával. A lista alján feltüntettem egy típust és arra kérlek szépen benneteket, hogy erősítsétek meg, ha megfelelőnek tartjátok vagy ajánljatok jobbat.
Minél hamarabb, karácsonyi ajándék lesz.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Bruttó 100.000-110.000 Ft.(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Böngészés, filmnézés, szövegszerkesztés, Flash-játék ("Farmerama").(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Flash-játék ("Farmerama") 1366*768 vagy 1600*900 (utóbbi jobb lenne).(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15-17", 1366*768 vagy 1600*900 (utóbbi jobb lenne), fényes vagy matt, TN.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem valószinű, inkább csak házon belül.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Linux.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Legalább 500 GB.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Sok garancia (a Dell 3 év lenne a legjobb), HDMI, webkamera legyen benne, elfogadhatóan szóljanak a beépített hangszórók.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új.Szerintetek ez a "büdzsé-laptop" megfelelne a fenti követelményeknek?:
Dell Inspiron 5749, Intel Pentium Dual-Core 3805U, 4 GB RAM, 500 GB HDD.[ Szerkesztve ]
-
pokolBF3
csendes tag
Üdv szeretnék venni egy gépet és ebben kérem a segítségeteket. Az összeg az 350k lenne amit rá szánok játékra szeretném konkrét nincs hogy melyikre akkumulátor mindegy nem hordozom sűrűn op rendszer se lényeges viszont ha SSD lenne benne akkor jo
-
-
félisten
-
Hulkeinstein
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni én is notebook ügyben:Még idén lenne megvéve, felhasználási cél: netezés, office, Hearthstone szintű játék, filmezés, online streamek, stb.
Gyakran lenne hordozva, ezért szempont az, hogy könnyű legyen. Fontos a megbízhatóság, azért ne merüljön le azonnal, és legyen benne minden alap dolog (HDMI, USB3, stb). Az ára max 200k körül.Kettőt néztem:
Lenovo Yoga 500 az i5-ös procival, illetve
Asus K501 LX.Melyiket ajánlátok? A 360 fokos forgatás nem létfontosság, de előny. Mindennapi használatban sebességben lenne különbség valamelyik javára?
Köszi előre is! -
pokolBF3
csendes tag
válasz szabonagyur #105934 üzenetére
Hát azért nem írtam mert nem tudom mit hajta meg ennyiért de újabb játékokra gondoltam swbf ac farcry
-
-
-
QwErTy42
addikt
válasz Hulkeinstein #105941 üzenetére
Felejtsd el ezt a forgatható hülyeséget. Lenovora meg ne várj áment, mert nem fogsz kapni.
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Dhampir
félisten
-
MineFox54
őstag
válasz Hulkeinstein #105941 üzenetére
Garijuk rettentően rossz.
A gépeik pedig "papírból", vagy inkább tejfölöspohárból vannak.
Pénteken pedig benéztem az edigitalba, két ujjal meg tudtam hajlítani bármelyik gépüket, a fémeket is. -
Tikakukac
titán
válasz Dhampir #105946 üzenetére
Nem, nem. Nem ők a megbízhatatlanok. Hanem a nyers benchnek nincs valós vetülete. PCMark voltak olyanok amik erre törekedtek...olykor ment is.
Azért adja amiért mindenki más is. Mert megveszik, mert olcsó.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
Chaser
legenda
válasz Dhampir #105946 üzenetére
Alapdolgokra elég. 1-2 flash game is elmegy, de sok asztali i5-öt is izzaszt. Na a baytrail cuccok már keményebbek és azt is úgy gondolja a dell meg minden gyártó...
szerk: bocs, fuji nem gondolja úgy
[ Szerkesztve ]
-
Ricsi9393
csendes tag
1-2 hónapon belül
200-220 ezer
Igazából multimédia, de a játék is fontos szempont
Fontos lenne a normális fps mennyiség, pont ez miatt nem ultra beállítás lenne a fontos, persze attól függ mit bírna a gép.
15,6 colban gondolkodom, igazából nem tudom mennyivel rosszabb egy hd felbontás egy fullhd-nál ilyen kijelző méreten.
Főleg otthoni használat lenne
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Mindenképpen windows, de az se olyan nagy baj ha üresen veszem
1TB HDD, de ssd bővítés később jöhet, 8 giga ram lenne megfelelő, de az is jó ha 4 van és bővíthető. Optikai meghajtóra az utóbbi években nem igazán volt szükségem de talán nem árt ha van.
Ahogy nézegettem Webcam és HDMI már szinte mindegyikben van
Mindenképp újban gondolkozom[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Külpolitika
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest