Új hozzászólás Aktív témák

  • daeyvd44

    tag

    Sziasztok,

    Lehet, hogy rossz topicba írok ezzel a kérdéssel kapcsolatban, de valamilyen szinten kapcsolódik a NAS-okhoz.

    Szóval szeretnék egy media és torrent szervert kiépíteni otthonra illetve külső hálózatból való elérésre. Ez ugye magában foglalja a filmek/sorozatok/képek elérését bárhonnan (plex-en keresztül), netflix, youtube stb.
    Illetve ugye emellett egy torrent kliens is futna amit szintén jó lenne akár külső hálózatból is elérni a torrentek managementelésére, rendezésére, hozzáadására stb.

    A torrentek hozzáadása külsőleg valamilyen szinten kész. Van RSS feed amiből pl a qBittorent automatikusan behúzza a torrenteket és letölti őket.
    A szerver külső elérése (nem csak a plex, hanem a tényleges szerver, azon lévő mappák stb) is kész, mert a TeamViewer támogat ilyeneket.
    A fentiektől ha van jobb megoldás szívesen várom azokat is :)

    A kérdés főleg a hardware. Jelenleg 3 opció előtt állok és nem tudok dönteni:

    1. opció:
    Nvidia Shield TV Pro 2019 + Külső HDD
    Ezzel egyetlen egy problémám van, hogy Android TV alapú. A TeamViewer ugyan működne, de a torrentezéssel már gondok lennének. Sok memóriát eszik, nem 100% az RSS feed, nem biztos, hogy tud külső hdd-re írni.

    2. opció:
    Intel NUC8i3BEH + 120GB SSD + 8GB Ram + 2,5" HDD
    Ez a megoldás tetszik a leginkább. Hiszen lehet Windows alapú. TeamViewer, qBittorent működik. A 2,5" HDD beépíthető, cserélhető. A memória 32GB-ig bővíthető, SSD szintén. Hosszab távon szerintem több lehetőséget nyújtana mint az első opció.

    3. opció:
    Nvidia Shield TV Pro 2019 + NAS:
    Ez az opció is tetszik, viszont kicsit bonyolultabbnak tűnik mint a 2. opció. Itt ugye a NAS gyakorlatilag csak a hdd-ket/torrenteket foglalná magába és maga a Shield lenne a plex szerver és minden egyéb. Viszont itt nem tudom milyen NAS-t lenne érdemes venni, így ehhez is szívesen veszem ha valaki ír ötletet :) Illetve az se tiszta, hogy ebben az esetben a torrenteket hogyan tudnám külsőleg is hozzáadni. Vagy hogyan férhetnék hozzá a NAS tényleges mappa tartalmához szintén külső hálózatból.

    Ti melyik opcíót választanátok hosszú távra és miért?

    Köszönöm szépen előre is a segítségeteket és a válaszokat :)

Új hozzászólás Aktív témák