Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz dabadab #4746 üzenetére
Ezt már töbször irtad,de akkor sem értettem. Lehet hogy megragadnám az alkalmat, hogy megkérjelek, fejtsd ezt ki bővebben. (Egyébként ha neked tetszik a gyári állapota a 2410-nek akkor nem kell az ásszonyt tőlem féltened, mert nagyon nem egy az ízlésünk )
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
-
.mf
veterán
Éppen már kezdtem magam elhatározni, hogy inkább egy 32" *VA-s monitor filmre, játékokra marad a 22"-es, s hagyom a duplamonitorozást, erre tessék
Sehol máshol nem láttam még ezüstöt, van valami különbség, hogy 4,5k-val olcsóbban adják?Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
törölt tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt vok, de nem tudok dönteni, gondoltam hozzáértőbb véleményére adok.
23-24"-os érdekelne, ledes, HD, 2ms képfrissítésűek.
Amit kinéztem az a samsung PX2370, de ha tudtok legalább ennyire jót, vagy ebben az árkategóriában jobb monitort akkor írjatok légyszi itt v privát üzenetet...Gépem: i5-750-es proci, 4Giga DDR3, és Ati 5770-es videókártyával.
Most egy ezer éves képcsoves 21"-os compaq P1100-est használok, ha vkit érdekelne, jó áron hozzájuthat!Köszi!
Üdv: Robi -
mmdms
addikt
Valaki felhomályosítana, hogy a benq v2220 miért is drágább a v2210 eco-nál iponba, amikor az utóbbi véleményem szerint jobb? Van rajt hdmi meg jack is, nem úgy mint az előzőn, a többi paramétere meg ugyanaz. Na jó fogyasztás ugye nem...
Ma vagy holnap akarok rendelni, de nem tudom melyik legyen, remélem segítetek dönteni.
[ Szerkesztve ]
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
piqla
őstag
Sziasztok!
Itthon is es az alberletemben is van egy-egy, korosnak mondhato LCD monitor (egyik egy LG Flatron L1750SQ, a masik pedig egy IBM valami), es hiaba allitgatom a brightness/contrastot, mindenfele szinskalat, egyszeruen sehogyan sem jo.
Baratnomnek pedig van egy Asus EEE Seashell 1201n-es kis netbookja, amin van ket gomb (vilagosabb/sotetebb legyen a kijelzo), es annak kurva jok a szinei alapbol, nem kell szarakodni semmivel.
Kerdem en, hogy ez miert van? A ledes monitorokat nem szukseges igy allitgatni? Vagy hogy van ez?
Elore is kosz.
Szereted az állatokat?
-
Isual
veterán
válasz rdanika #4752 üzenetére
Ahogy látom bp-i vagy, szóval nem lesz nagy dolog.
Ha még nem vetted meg a monitort, akkor vedd olyan helyen,ahol a kalibrálás elérhető (Oázis, Monitorguru), ha meg már megvetted, akkor pl.: itt PH!-n is van 1-2 ember, aki vállal kalibrálást és megkéred, ha jól tudom apuc-nak old_artist tette helyre a monitorát, de vannak még sztem páran.
Ha nagyon akarod, könnyem megkapod, ami kell!Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Sleed
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában tervezek egy monitort/tv-t venni, amit gépezésre és filmnézésre/tévézésre egyaránt használnék.
Az lenne a kérdésem hogy milyen különbség van egy tvtunerrel ellátott monitor pl. ez.:[link] és egy hasonló tv között? [link]A felbontásuk ugyan az, a kontrasztarányuk is, mindkettő LED-es.Gondolom akkor ugyan olyan jól olvasható rajtuk a szöveg közelről.(A linkelt tv képfrissítése még jobb is)
Van valami oka amiért jobb lenne a tv-monitort vennem?
Azért kérdezem mert lehet, hogy inkább 32"-osat vennék, és az akkora tv-monitorok már jóval drágábbak(és kevesebb van), mint az azonos tulajdonsággal rendelkező tévék.Köszönettel:
SleeD[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
-
SipiBcs
őstag
válasz hdanesz #4767 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni a tapasztalt kollégáktól!
- ASUS VH222D
- Samsung B2230N
- Samsung E2220NEzek közül melyiket ajánlanátok vagy esetleg hasonló paraméterekkel pár ezer forinttal drágábban mit érdemes venni? DVI nincs a készülékeken ez menyiben ront minőségen?
Köszönöm a válaszokat!
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
maláj
addikt
Dell Ultrasharp U2311H > Dell Ultrasharp U2211H > Dell Ultrasharp 2209WA
jól érzékelem, hogy ez a sorrend így a 60k körüli monitor bestbuy kategóriában ???
másik kérdésem, hogy ha vennék mostanában 1 Dell U2311H-át akkor vannak új "revíziók" + kisebb eltérések a modellek között (nem a színre gondoltam, fekete vs. szürke ...) -
Nyugdíjas
nagyúr
Ilyen hibák nincsen, szóval nagyon melléfogni nem tudsz,de idővel azért csiszolgatják őket persze.
A sorrend abszolút egyéni szempontok alapján állítható csak fel, nyers tudásban annyira közel álnak egymáshoz ezek a tipusok. Inkább ergonómiai szempontok alapján kellene saját preferenciádnak megfelelően rangsorolni (kisebb-nagyobb méret, kisebb-nagyobb felbontás, kisebb-nagyobb pixelméret)
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Ti4x
aktív tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm megkért, kérdezzek be hozzátok, hogy milyen 24es FullHD LCD monitort érdemes venni. Max 60 ezret szánna rá, de pár ezer különbség még belefér, ha megéri a felár. Az se baj, ha olcsó, csak stabil legyen, filmre, játékra kellene neki.
Tudnátok írni egy pár típust, ami megbízható, relatíven jó színei vannak alapból, kalibrálás nélkül? Régen én is foglalkoztam monitorokkal, de most már nagyon nem tudom, hogy mit érdemes...nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...
-
Jhonny06
veterán
Most így kapásból Dell Ultrasharp U2311H amit ajánlanék, ez "csak" 23"-os, a 24"-es már jóval 100 fölött van, de ez best buy kategória most, nagyon. Inkább vegyél egy ilyet, mint egy hasonló árban lévő átlagos Samsung-ot szar panellal, az a +1" már nem sokat számít, ellenben az IPS-panel nagyon is.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Jhonny06 #4774 üzenetére
Ráadásul tegyük hozzá, hogy az olcsóbb 24"-osok legtöbbször nem 16:10-esek, hanem 16:9-esek, igy ugyanezzel a felbontással futnak, tehát az égvilágon semmit nem veszit
-
Ti4x
aktív tag
válasz Jhonny06 #4774 üzenetére
Nekem egy Dell E228WFPm van, régebben Wwhy ajánlására vettem, de valami nagyon jó vétel volt. Abszolút megbízható, szép színei vannak kalibrálás nélkül is. Ok, nem is kérdezek többet, erre gondoltam én is egyből, de gondoltam, megkérdezlek titeket is, akik képben vagytok a mostani helyzettel.
Köszönöm a segítséget!
Most nézem, Iponban találtam E2311Ht. Ez nem U-s, ha nem E-s, de szerintem csak elírták, mert az ár ugyanaz. Tudtok erről valamit? Ha ugyanaz, akkor mindenképp onnan szeretnénk rendelni, mert van garancia futár.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha megnézed a hivatalos Dell honlapját, akkor ez TN paneles, és LED háttérvilágítású (ezzel még az ipony sincs tisztában - legalább ha linkelték a "Termék honlapját", akkor a korrektség kedvéért megnézhették volna a műszaki adatait = LED KIJELZŐ: Nem - talán igen!) és ez nem az "U"-s prémium széria, amit a paramétereiből is láthatsz!
Egyébként az E228WFP egy igen jó széria volt a TN panelesek között - és a talpa is "tetszetős" volt még!
-
Ti4x
aktív tag
válasz old_artist #4777 üzenetére
Szeva Old Artist!
Rég láttalak. Régen sokat beszélgettünk itt a fórumon, nem tudom, emlékszel-e még rám. Mindegy. Látom, az EIZO még mindíg kedvenced, nade annyiért...?
Megnéztem már a honlapot és megláttam, hogy két különböző van. Hát... Szánalom, hogy ennyi pénzért ad a Dell IPS paneles monitort. Először azt hittem, hogy a többiek másra értik az IPS-t, de amikor megláttam... Mi a fenét gondoltak a Dellesek? Mi jól járunk, de ez azért durva. A többi gyártóval mi lesz? Esélyük nincs egy ilyen olcsó IPS panelessel szemben. Aki ért hozzá, hülye lesz megvenni a TN-eseket. Ez hihetetlen jó vétel, haver holnap rendeli is.
Kicsit megfájdult a szívem, hogy neki milyen jó kis monitorja lesz, az én E228WFPmel szemben, de épp most mutattam neki ezen a 720p-s, 8 gigás Avatart és mindketten csak néztünk, hogy milyen eszméletlen jó képe van még ennek a régi, TN panelesnek. Azért így ez egy kicsit enyhített a bánatomon.Köszönöm mindenkinek az infót!
[ Szerkesztve ]
nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...
-
Faterkam
addikt
Sziasztok a konfigom az adatlapomon, ehhez szeretnék monitort venni, csak azt nem tudom milyet, LCD, vagy led legyen? Az a lényeg hogy a Q8400-as Cpu és a GTX460 bírja. egyenlőre hasraütésre kiválasztottam hármat, 2 LCD és 1 Led van benne 40eFt alatt, Szerintetek? Érdemes e 2Ms válaszidő vagy elég az 5 is? Milyen kontraszt a jó? ( a Lednél 3.000.000) A segítséget előre is köszi! Várom a véleményeteket.
1, 22" LG W2240T-PN LCD - kb. 35eFt
2, 22" LG W2253TQ-PF LCD - kb. 39eFt
3, 22" LG E2240S-PN LED - kb. 38Eft[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Jhonny06
veterán
válasz Faterkam #4780 üzenetére
Papíron a LED háttér világítású kijelzőknek jobb a kontrasztja (és ezzel együtt a színe) és a fogyasztása, tehát érdemes ebben gondolkodni. A dinamikus kontrasztnál szeretnek nagy számokkal dobálózni, de többnyire parasztvakítás, a 2ms és 5ms között sincs gyakorlatilag látható különbség, összességében a 3.-at választanám, de a Samsung háza tájékán is érdemes szétnézni.
-
.mf
veterán
Így is tettem, már itt virít Át kellett kicsit rendeznem az asztalom, hogy a két monitor elférjen Amúgy szörnyű, mhelyen megszoktam már a 2×17" 10:4 avagy 2,5:1 képarányt, de ez 16:9 + 16:10 ~= 3,38:1 brutális...
Nem rossz, élőben jól néz ki a szürke. Mondjuk egy kicsit sötétebb árnyalat jobban állna neki, de úgyse a kávát nézem.
Jók a színei, hasonló élénkségében, mint a másik régi IPS-es monitorom. Viszont függőleges betekintési szögei sajnos rémesek már pár foktól is, sajnos ebben a TN-re hasonlít, ami nekem hatalmas csalódás. A vízszintes szögek szerencsére jobbak.
Na megyek vissza tesztelni, halott pixeleket keresniFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Isual
veterán
válasz Jhonny06 #4781 üzenetére
+ #4780 Faterkam
A LED semmit nem változtat a kijelző színein, legfőképp a kontraszton.
Az a panelen múlik, a típusán, azok transzparenciáján, pixelszerkezetén...stb
A LED-nek alacsonyabb a fogyasztása és hosszabb az élettartama, mint a CCFL-nek, ennyi.
Nemrég kitárgyaltuk a dolgot.Az meg, hogy "papíron" mi van, az nagyon más dolog... többnyire nem igaz
Dinamikus kontraszt az tényleg ökörség.
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Isual
veterán
Nagyszerű!
Örülök, hogy tetszik és szép.
A betekintési szögei (főleg függőlegesen) valóban ennél a típusnál egy picikét szűkebb(n)ek (hatnak), mint pl.: a 2209WA-n(ak), de a TN-hez képest azért egy fokkal még függőlegesen is jobbak, és ami miatt inkább ne hasonlítsd a TN-hez az a színtartás.
Mert lehet, hogy a kontrasztból, lumineszcenciából hasonlóan veszít függőlegesen, mint egy jobb TN, de nem torzulnak a színek és legfőképpen nem megy át a kép inverzbe.
Szóval tény, hogy vannak olyan IPS-monitorok, amelyek függőlegesen kevésbé veszítenek a lumineszcenciából és kontrasztból, de azért ne esünk át a ló túloldalára!Jó pixelvadászást!
-
Isual
veterán
válasz Jhonny06 #4785 üzenetére
A LED-es monitorok alkalmasabbak a dinamikus kontraszt valamennyire értékelhető mértékű előállítására, de a statikus kontrasztot ez nem érinti.
A kontrasztot az előbb leírtak adják, a háttérvilágítás nem befolyásolja!Az meg, hogy " a kontraszt befolyásolja a képet" elég pongyola megfogalmazás.
És nem értem mire akarsz ezzel kilyukadni.
Befolyásolja , valóban, csak a LED háttérvilágítás nem befolyásolja a kontrasztot!Ha nem hiszel nekem és kötekedni szeretnél, akkor ne tedd :
Remélem ezt megbeszéltük!
[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
Ugyan nekem nem írt senki, de mint látom a samsung bx2440 helyett érdemesebb sokkal venni egy Dell Ultrasharp U2311H-et. Egyedül az a talp szerkezet nem tetszik, de ha oda kerül a sor, hogy vásárlásra adom a fejem, valószínüleg nem az döntene.
Bezzeg a régi gyönyörű "tyúklábas" dell-ek kihaltak.
Vajon sokáig ilyen olcsó lesz ez a dell, vagy ez most csak valami másnak köszönhető?
[ Szerkesztve ]
-
Faterkam
addikt
válasz Jhonny06 #4781 üzenetére
Oké, köszönöm, akkor valamilyen típust tudnátok ajánlani GTX460-ashoz, lehet Samsung is. Én nem nagyon értek hozzá, én csak azt olvasom el ami le van írva ebből tájékozódtam, de persze a gyártók csak a szépet írják le.
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Isual
veterán
Nagyszerűen vontad le a konzekvenciát, ritka az ilyen!
Mindenképpen jól jársz, ha az U2311H mellett döntesz.
Az ára nem tudni, hogy meddig lesz ilyen, sok mindentől függ (forint erőssége, akciók ideje, készlet), de ez a mostani ezüst U2311H 60k-ert az Oázisban az vmi oltári nagy vásár.
Ha nem lesz akciós sztem az is 65k körülre ugrik és nem jön egy ideig 60k alá.
Ez csak találgatás, de sztem ez a 60-as ár az eléggé a "must buy" kategória.
Ráadásul most még a pixelgari és a kalibráció is olcsó hozzá (2-2k).
Nemtom mikor akarod venni, de ha megteheted, akkor rohanj![ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Mi a baj a talppal? Szerintem szép, ráadásul igen praktikus is, könnyen állítható, kábelrendezős, stb. Ellenben úgy érzem, a 2209wa betekintési szögei mintha jobbak lennének... nehéz megmondani, nem láttam a kettőt egymás mellett, de úgy rémlik. Avagy a 2311-nél mintha "hamarabb" előjönne, hogy nagyobb betekintési szögnél kicsit lilás lesz a fekete.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
SipiBcs
őstag
Ezen a három monitoron kívül mit ajánlanátok 40-45 ezer forintos árkategóriában?
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
czanga
őstag
Nekem nem tetszik, de ez meg teljesen szubjektív vélemény ugyebár.
Amint látom a Dell nem ledes, a Samu igen. Fogyasztásban van nyílván külömbség, kérdésem, hogy mekkora? Illetve azt csak költői kérdésként teszem fel, hogy az, hogy a Dell nem ledes vajon hátrány e picit?
-
Isual
veterán
válasz chatran #4797 üzenetére
Nem lehet még összevetni, mert eddig nincs semmilyen hiteles teszt, írás az LG-ről.
Habár én ha lenne, akkor is a Dell-t ajánlanám mert én az LG-ben nagyon nem bízom, egyszer talán Nyugdíjas is mondta, hogy szerinte se most kezd el az LG monitorokat gyártani.
Az, hogy mennyire tetszik a Dell kinézete az más kérdés, de eddig sajnos az a tapasztalat, hogy az LG többet ad a látszatra, mint a "belső értékekre", a Dell meg konzervatívabb, de komolyabb tudású, mint az LG...
Az, hogy LED-es megint nem jelent nagy előnyt... az U2311H-hoz képest legalábbis tuti nem, mert a Dell CCFL-es háttérvilágítással is jobban fogyaszt, mint sok szép LED-monitor (23-24"-es kategóriában természetesen) és így nagyon nagyot nem verhet sztem fogyasztásban rá az LG, mégha picit jobban is fog fogyasztani, valszeg nem az lesz az az ok, amiért vki azt ajánlja majd.Szóval objektíve nem tudok kettőjük közül egyet ajánlani, mert az egyiket még nem ismerjük.
Szubjektíven meg nem zavar, hogy nem tudom milyen az LG, mert ha tudnám valszeg akkor is a Dell-t ajánlanám.[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
Nos, mint ahogy az előbb is írtam, az U2311H-nak CCFL-es volta ellenére nagyon baráti a fogyasztása, az érték alapján akár LED-es is lehetne (több LED-es monitor többet fogyaszt a Dellnél!), szóval tuti nem jobb oktávval a Samu nála fogyasztásban.
Minden másban viszont a Dell oktáv(okk)al jobb az említett Samunál.
És mivel a LED "nagy előnye" az az alacsonyabb fogyasztás és hosszabb élettartam, ezért ezen kívül nem is tud semmivel sem többet (kontraszt, színhelyesség, betekintési szögek...stb), sőt kevesebbet tud, mint az U2311H.A Dell-t vedd!
u.i.: utána néztem a Samunak 25W-ot írnak, a Dell meg 33W-ot ír. (ami kalibrációval csökken!) Szóval, amit írtam helytálló.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Külpolitika
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Lightyear - befektetési app
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs