Új hozzászólás Aktív témák

  • Bogyó bá'

    nagyúr

    válasz FNZ #124179 üzenetére

    (Bocs a többiektől - hosszú lesz!)

    Én 58 éves vagyok, és 45 éve már sajnos szemüveges. :O

    Napi 12-14 órát ülök a gépem előtt (távmunkában dolgozom CAD-tervezőként (gépészmérnök) immár 12 éve, ha meg nem dolgozom, akkor is mindig a gépem előtt lógok....)

    A hobbim az igényes(ebb) amatőrfotózás, így a színhelyesség az egyik legfontosabb paraméter volt - ezért kalibráltatva kértem a monitort - de amúgy is jó a színhelyessége. Magyarul a boltban beszabályozták, és küldték hozzá az ICM-profilt is. Semmit nem állítgattam rajta, még a fényerőt sem - nem is szabad, mert akkor oda a színpontossága.
    Amúgy fontos: a kalibrált állapot kizárólag DP-kábellel érvényes, HDMI-vel nem (úgy valamiért sokkal fényesebb volt a képe, de nem az a színhelyes állapot!). Így elsőre picit sötétnek tűnt (fényerő 11-es értéken) de egy nap alatt megszoktam, és már ez a természetes, nem az amikor "kisüti" az ember szemét a vakító fényerő.

    Én minden betűméretet 100%-on hagytam, kizárólag az Edge böngészőben állítottam a nagyítást 110%-ra. Az első napokban minden furcsán "apró" volt, de egy hét alatt megszoktam, és így tökéletes.

    Előtte 4 évig egy olcsó, 27"-os, de csak FulHD felbontású ASUS IPS-paneles monitort használtam, az Acer-en SOKKAL jobb dolgozni! Hiába aprók a betűk, ez nem fárasztja a szememet egész napos meló után sem. Az ASUS nem volt színhelyes, ráadásul durván pixeles képet is adott a felbontásának hála.

    Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

Új hozzászólás Aktív témák