Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnnyX
őstag
Jelenlegi lehetosegem egy LG IPS236V-pn monitor beszerzesere esett, reszletre vennem.
fps jatekra es filmnezesre megfelelo lesz?_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
Roba
tag
Üdv!
Behalt a 19"-os LG crt monitorom. Ajánlásaitoknak megfelelően egy Dell U2312HM monitort néztem ki, amit 60990 Ft-ért tudnék megrendelni egy számtech. boltból.
Egy másik helyen megnéztem egy Dell P2411H Tn paneles monitort, az ára 64990 Ft. Azonban mivel utolsó darab, ezért kb. 61000 Ft-ért elvihetném.
A két monitor kb. egy árban van és tanácsot szeretnék kérni, hogy melyikkel járnék jobban.
Segítsetek, köszönöm.
Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
vond
MODERÁTOR
Mindenképpen!!! az első, de sokallom a 61 ezret érte... 55.500-ért már kapható pl. ITT és ITT... Mindkét boltban minőségi áruval, nagy választékkal, hozzáértő és segítőkész szakemberekkel találkozhatsz...
A fennmaradó összegből kijönne akár egy kalibráció is... Nem írtad, hogy mire használnád, de ha pl. fontos a színhűség, akkor ajánlott elvégeztetni...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
fpatrik17
senior tag
válasz Nyugdíjas #12136 üzenetére
A 22"-23"-os képernyő méreten nem"csunyul" el a 1366 x 768-es felbontás?
Élvezhető viszonylag, vagy menjek lejjebb méretben? Mondjuk ha meg később veszek esetleg asztali gépet, akkor meg jó az ha elbírja a nagyfelbontást...
Na de lényeg a lényeg, a kis netbook 1366 x 768 felbontása szép képet tudna faragni, mondjuk egy sokat emlegetett Dell-re?
Láttam van még 21,5"-osban is ilyen tipusú dell, az milyen lenne?• Honor Magic5 Pro •
-
vond
MODERÁTOR
válasz fpatrik17 #12156 üzenetére
És ha mondjuk a 22-23"-es moncsit natív (1920x1080-as) felbontáson használnád? Nem feltétlen kell a noti felbontásához igazítani a monitort... (Remélem, nem beszélek hülyeséget... )
Persze, ha arról van szó, hogy a FullHD-t már nem hajtja ki a noteszgép mondjuk játékok alatt, akkor kénytelen leszel lejjebb venni... Filmezésnél és általános használatnál meg élvezed az 1920x1080-as felbontást...
[ Szerkesztve ]
-
Roba
tag
Legfőképp játékra és filmnézésre kellene. Kalibráció alatt mit értesz?
[ Szerkesztve ]
Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
vond
MODERÁTOR
Akkor nem feltétlen kell (bár soha nem árt)...
Ez egy műszeres beállítás, ahol a belövik a monitorod színeit, fehéregyensúlyát, fényerejét, stb... És hozzáhangolják a gépedhez (videókártyádhoz) a legtökéletesebb eredmény elérésének érdekében...
Általában 5-6 ezerért végzik el a szakemberek ezt a beállítást... Mindkét ajánlott boltban kérheted plusz szolgáltatásként...
-
scr
csendes tag
na sikerült privát helyett egy új postot nyitnom. én is kalibrálással kapcsolatban érdeklődtem volna, akkor kivárom offban a válaszokat egyelőre kérdés nélkül
[ Szerkesztve ]
-
fpatrik17
senior tag
Üdv!
Figyu én nagyon nem értek ehhez
A natív felbontást azt attól független, hogy a netbook-nak az említett 1366x768 a max felbontása, be lehet lőni még nagyobbra is? Én azt hittem hogy a felbontás az VGA függő x))
Szóval a monitoron akkor lehet nagyobbra is állítani? Mert akkor minden okkéés..
De ez a config pl elbírna nagy felbontáson egy full HD-t?Ha bír nagyobb felbontást a monitor ezzel a szerkentyűvel, akkor viszont pl FIFA 12-vel multizni atom zúzáás lenne
• Honor Magic5 Pro •
-
petata
őstag
a hangos kérdésre így hirtelen nem tudok válaszolni...sry...
A 2. kérdésre old_artist egyik hsz-éből idéznék:
"Az LG és a Dell között nem is ez a pár ezer a döntő, hanem a Dell jobb és megbízható elektronikája, jobb fényerő eloszlás és minimális panel egyenetlenség, vagyis homogenitása, jobb gradiensei, stb. a mérvadó."[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
harry
veterán
válasz fpatrik17 #12162 üzenetére
Mivel különálló megjelenítő (nem klón módban használt), így teljesen független, más felbontást/képfrissítési frekit is be tudsz állítani, avagy mehet mindkettő natívban. Elég gáz lenne, ha nem.
Az, hogy a konfig mit bír, meg a terheléstől (futtatott alkalmazás) függ, fogalmam sincs, melyik játékban tud kihajtani ekkora felbontást értelmesen.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
vond
MODERÁTOR
Köszi a megerősítést! Én is hasonlóképpen gondoltam, csak hirtelen - nem is tudom miért - picit elbizonytalanodtam...
fpatrik17: Rákötöd a monitort a laposra, a képernyőbeállításoknál belövöd nativ felbontásra, meg akár elsődleges képernyőnek is beállíthatod, s szépen azon filmezel, netezel, stb... FullHd-ban játszani azon a laposon szerintem nem nagyon fogsz tudni, esetleg régi és/vagy nagyon kis gépigényű játékokkal...
JohnnyX, scr: Ha teheted, vidd be a géped (az a legtutibb)... De ha van a kalibrálást végzőnek a tiédhez hasonló videókártyája, az is jó... Sőt ha ez sem megoldható, és mégis kéred a kalibrálást, akkor is jóval korrektebb képet fogsz viszontlátni a képernyőn, mint a gyári beállításokkal...
[ Szerkesztve ]
-
intricate
csendes tag
Hali
Nos baratomnak megjott az ASUS ML239H monitor, de kapasbol gondokkal indult!
Pl, hiaba dugta ra HDMI, vagy DVI HDMI atalakitott kabellel (gyari), nem volt kepe a monitornak "No VGA Signal". De ha D-SUB-on koti ossze, akkor minden okes, a jatekok mentek Full HD- ben szep volt a kepe! Jelen pillanatban 2 kabellel van osszekotve, DVI-HDMI, es D-SUB. A kerdese az lenne, hogy ez normalis e?? 2 kabel kell hozza??
Egyebkent semmi telepitesi infot nem adtak, meg CD-sem volt a dobozban!
Valakinek akinek hasonlo monitora van, apasztalt ilyet...
Illetve a menu elegge maceras a monitornal, nem nagyon erzekeli a touchpanel az erintest, vagy csak nehezen!Egyebkent megjegyezte, hogy ne az legyen a valasz, hogy mi megmontuk hogy a Dell 2312HM-et vegye
Koszi elore is, ha van valakinek vmi erdemleges infoja errol a jelensegrol!
-
Chuck Norris
senior tag
T. Szakértő Urak,
A notebookomhoz szeretnék egy monitort, hogy kicsivel több ablakot tudjak kirakni. Főleg netezésre lenne, meg olvasgatásra. Játék, filmnézés egyáltalán nem szempont hanem inkább csak az, hogy bírjam napi 6-8 órát is nézni.
Használtat csak azért nem vennék mert ha pár óra után úgy érzem, hogy nagyon fárasztja a szemem, akkor a boltba talán még vissza lehet vinni.
Ezt a kettő játszik most nálam a max 22" ~35e kategóriában:BenQ GL2240M
Samsung S22A300Bja és U2312HM-t azért nem akarok venni mert nagy és drága inkább valami kisebbet és olcsóbbat keresnék.Előre is köszi ha tudtok ajánlani valamit.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz Chuck Norris #12171 üzenetére
U2311H (alig)használtan? (Ha még nem kelt el... )
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
rayoliviero
veterán
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni full HD-t, 24 vagy 26 "-osat. Én magam se tudom melyik lenne jobb. 26-ostól félek egy kicsit, hogy túl nagy. Egy megbízható és esztétikus darabot akarok, hétköznapi használatra (netezés, filmnézés és játszanék is rajta). Árat azért nem írok, mert nem tudom milyen áron vannak mostanában. Mit ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz rayoliviero #12174 üzenetére
pl Dell U2412M (26"-est ritkán látni, legalábbis minőségi panellel)
-
Isual
veterán
válasz rayoliviero #12176 üzenetére
yep. no azért meg kell jegyezni, hogy "kép" alapján épp, hogy a (Dell) IPS a szebb ... nem a kávát meg a hátulját fogod bámulni, hanem a kijelzőjét, ott legyen rendben a történet. az U2412M-ben rendben van!
-
Big M
tag
Üdv!
Monitor vásárlás előtt felmerült bennem pár kérdés:
1. Érdemes e LED-eset venni, ha a fogyasztás számomra elhanyagolható
2. Kell e HDMI bele, ha igen miért?
3. Melyek azok, amiket 30 körül már kapok, 22-es méretben? -
Isual
veterán
válasz Chuck Norris #12178 üzenetére
stresszmentes? ezt nem értem...
-
Isual
veterán
válasz rayoliviero #12181 üzenetére
Pixelgari ajánlott. A kalibrálás is , nem fölösleges, de biztosan vannak emberek, akiknek nincs akkora jelentősége hétköznapi használatra.
(#12183) ytjTRY : Nincs ilyenem (de beajánllak egy klubba, ahol talán tudnak segíteni). A kistesóval volt dolgom (U2211H), az nem bántotta a szememet. De ezzel nem mész ám sokra, hogy engem mi stresszel és mi nem... (Szemkímélés szempontjából a mostani NEC-m képét érzem a leglágyabbnak , de ez is szubjektív. )
No meg tartsd mindig szemelőtt azt, hogy nincs tökéletes monitor és, ha az ember keres hibákat egy monitorban, akkor előbb-utóbb talál. A baj az, ha úgy talál, hogy nem keres (lásd előző ASUS-os eset.... ) A keretedből én tuti ezt venném. Aranyközépút árban az általad megadott keret és az U2312HM között, s talán a legjobb minőséget kapod a három alternatíva közül...Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
h1n1_900
senior tag
Hali!
Netre néha pici játékra a 3közül melyiket?
Samsung 943
Benq FP93G
LG Flatron L1942T15k/db mind a három. Azt venném amelyiknek a legjobb az ár/érték aránya.
Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr
-
harry
veterán
- LED: javarészt marketing, egy fénycsöves megvilágítású monitor is tud kb. ilyen alacsony fogyasztást produkálni, más különbség meg nem igazán van - illetve a led-esnél lehetnek homogenitási problémák, esetleg bevilágítás, bár talán már nem annyira jellemző. Más kérdés, hogy manapság legtöbb már led-es.
- HDMI: kb. fölösleges, DVI-on ugyanazt kapod, és általában adnak is hozzá dvi kábelt.
- Elég kicsi a keret, valamilyen egyszerűbb TN paneles monitor lesz, a többiek tudnak adni konkrét típusokat.
Amúgy milyen célra?
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Chuck Norris
senior tag
Szia,
Igazából nem feltétlen hibát akarok keresni csak már jártam én is egyszer pórul monitor szempontjából. Vettem pár éve egy LG W2452V-t, ami annyira kontrasztos, hogy pár óra használat után elkezdek szédülni tőle. Egy hétig tekerkettem kalibráltam a driveren is meg a monitoron is de sehogy sem lett jó, aztán fogtam beraltam az ágyam mellé és mostanában filmet nézek rajta jó messziről arra tökéletes.
Akkor szeritnem a 2311 lesz, legfeljebb kicsit még gyűjtögetek hozzá.
Köszi a választ meg a szakértést -
Isual
veterán
Valahogy, ha át tudnád vinni a hangot egy megfelelő HDMI-DP kábellel, akkor most a kisebbik Dell Soundbar egész jó áron van.
[ Szerkesztve ]
-
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
Előre is bocsánat a bárgyú kérdések miatt, de elgondolkodtam egy monitor vásárlásán, de fogalmam sincs, hogy milyet vegyek. Eddig szinte mindig laptopon tettem a dolgaimat, de azért néha jobb lenne egy nagy monitor.
Felhasználási cél:
- Office alkalmazások
- Internet
- FilmKeret
- Olyan 30 k-ra gondoltam, de végülis lehet maximum 40 is, de több nemigazán.Szempontok
- Van egy 4:3-mas arányú 19-ces itthon, de ha már veszünk, akkor talán egy 22-est szeretnék, vagy akár nagyobbat. (Persze ha nem érdemes akkor nem.)
- Jó lenne ha keveset fogyasztana, mert napi 12 órát biztosan menni fog, de talán többet is. Ha jól tudom, akkor ezen a Led-technológia segít.Van egy jelölt is, de nem tudom, hogy jó-e vagy sem:LG E2360TPN
Előre is köszönök minden tanácsot, segítséget.
Üdv
Gábor[ Szerkesztve ]
May the force be with you!
-
vond
MODERÁTOR
-
N.GÁBOR
aktív tag
Nagyon köszönöm, de valamit nem értek!
A belinkelt Dell U2311H nagyon-nagyon tetszik, de,
- jól láttam, hogy ez már IPS paneles?
- és ennek ellenére nem kerül többe újan 50-nél?
- meg állíthatóak a talpai?Végülis a fogyasztása sem vészes, 33w a 22-esnek meg csak 21 watt.
Köszönöm a segítséget, ez a Dell nagyon profinak tűnik, főleg ezen az áron. Azt hiszem beszélek Kedvesemmel és kitoljuk a keretet.
Esetleg azt nem tudjátok, hogy a Dellre általában és főként erre a modellre érvényes-e a pixel garancia?
Még azt kell majd megnéznem, hogy honnan érdemes megrendelni.
Köszi mindent.
-
N.GÁBOR
aktív tag
Ej, amiket néztem már egyik bolt sem kínálja, még a kisebbik verziót sem. Pedig nagyon jó vételnek tűnik.
-
vond
MODERÁTOR
válasz N.GÁBOR #12194 üzenetére
Hali!
U2311H-t újonnan sajnos már nagy valószínűséggel nem fogsz tudni venni... Ellenben használtan, 2-2,5 év garanciával már kicsivel 40 fölött meghirdettek párat... Ha gondolod...
Amúgy jól érzékeled, hogy ez már egy magasabb szint, mind képminőségileg, mind összeszerelésileg... S mindezekhez képest valóban nagyon jó ára van/volt...
Megjegyzem, én is ezt a "kis legendát" nyüstölöm augusztus óta...
-
N.GÁBOR
aktív tag
Hát...nagyon köszönöm a tippet. Tényleg rendkívül meggyőző. Egyébként a 8ms válaszidő nem tekinthető lassúnak? Mármint engem nem zavar, hogy nem 2 meg nem 5, de ez filmekhez elegendő?
Lehet, hogy megnézem a használtpiacot, de a 22-est megtaláltam pár helyen újan 50 körül. Ha a méreten kívül ez mindenben azonos a nagyobb testvérével, akkor lehet, hogy ez lesz.
Üdv
GáborMay the force be with you!
-
Isual
veterán
válasz N.GÁBOR #12194 üzenetére
U2311H már nem kapható újonnan, helyette van U2312HM ~56k-ért, s valszeg 50k körül hamarosan kapható lesz az U2212HM. Ajánlott boltok a vásárlásra (1;2).
(#12197) N.GÁBOR: "8ms témában"
Az U2211H jó lehet 50k körül! Gyakorlatilag mindenben ugyanaz(#12200) N.GÁBOR : Igen. Sajnos egy hajszálnyival gyengébben teljesít, de a LED, mint marketing ez valószínűleg kompenzálja majd a laikusok körében. (És a talán kevésbé megosztóbb design...bár ez szubjektív ugyebár )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Milyen TV-t vegyek?
- Windows 10
- Spórolós topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Xbox tulajok OFF topicja
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest