Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Ezzel az Asus monitorral lehet G-Syncet használni?
Kicsit vacilálok a Gigabyte monitora és ez között. Elég sok minden a Giga mellett szól. (G-sync, 165Hz, ár) Az Asushoz freesync van írva csak, 144Hz, drágább.. de azért csak RoG.. ilyen név alatt nem adnak el annyira rosszat.
Szerintetek?[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Amerigo57
őstag
válasz Laraxior #111851 üzenetére
Laraxior .
Az Asus gyár szerint Igen." Supports both Adaptive-Sync with NVIDIA GeForce* graphics cards and FreeSync with AMD Radeon graphics cards *Compatible with NVIDIA GeForce GTX 10 series, GTX 16 series, RTX 20 series and newer graphics cards. "
Link:[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Amerigo57 #111852 üzenetére
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
[Prolixus]
addikt
válasz Hegyirabló #111849 üzenetére
???
Kalibrálással nem fog csökkeni a minimum fényerőd. Ha meg nem minimumon van te is tudod csökkenteni.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Hegyirabló
veterán
válasz [Prolixus] #111855 üzenetére
!!!
Sosem kizárólag fényerő problémáról írtam. Említettem például, hogy bizonyos színű betűk (vörös, fehér) nagyon összefolynak. A színhelyesség hiányáról nem is szólva, mert az említett vörös bizonyos esetekben inkább bordó, de ezt az elmúlt sok év alatt észrevettem LED megjelenítő-betegségként, hogy a vörös nem mindig vörös. Itt bal oldalt, a kis rákocska, ami én vagyok, az megfelelő vörös színű. De például az egyik mobilszolgáltató hirdetése már bordó. Vagy a Facebookon az értesítési jelzések is bordók. Szóval lesz itt mit állítani.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
fogirobi
senior tag
Sziasztok!
Ebben tud nekem valaki segíteni? -
CabalX
aktív tag
válasz Hegyirabló #111856 üzenetére
Ha annyira zavarnak a színei, nem gondolkodtál el rajta hogy kalibrálásig manuálisan állítgasd olyanra amilyenre szeretnéd - akár a monitoron akár a monitoron akár a videókártyád vezérlő programjában ? Ha engem ennyire zavarna én már tuti szénné állítgattam volna a szoftvert - ha el is rontok valamit a reset/restore defaults még mindig ott van.
-
Hegyirabló
veterán
válasz CabalX #111858 üzenetére
Szerinted mit csinálok három napja??? Egy időben az aktuális beállításokról még képernyőmentést is csináltam, utána rájöttem, hogy tök felesleges, érzésre próbálom beállítani.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
CabalX
aktív tag
válasz Hegyirabló #111859 üzenetére
A franc se gondolta hogy egy monitor ilyen jellegű időtöltést és hobbilehetőséget is tud nyújtani.
Kíváncsi vagyok kalibrálás után mennyire leszel megelégedve a monitorral ezek után. -
veterán
válasz Amerigo57 #111854 üzenetére
És erről mi a véleményed?
Acer Predator XB323UGPbmiiphzx
Szeretnék egy 32"-os IPS-es monitort venni, de nagyon nehéz dönteni hogy mi legyen. Itt a fő gondom hogy ekkora méretbe a 2560x1440 pixelszám nem-e lesz kicsi? Most Dell U2717D monitorom van, de itt a 2560x1440 nagyon szép képet eredményez nálam, nincs vele semmi baj. De 32"-nál nem tudom.iPhone 13 Pro Max
-
Hegyirabló
veterán
válasz CabalX #111860 üzenetére
Így lett a nyolc órás munkanapokból tíz órás. Néha már nagyon unom, de nem adom fel. Igazából a színhelyesség annyira nem is érdekelne, sokkal jobban számít, hogy ne fájjon a fejem tőle, hiszen nekem ez elsősorban munkaeszköz, napi 8 óra meg van előtte, bár ebben már a hobbihasználat is benne van. Valószínűleg jó irányba haladok, mert most nem fáj annyira a fejem, mint mondjuk tegnap.
-
Hegyirabló
veterán
válasz [Prolixus] #111855 üzenetére
Ja, azt meg egyszerűen nem tudom eltalálni, hogy ne legyen túl fényes, viszont a fehér tényleg fehér legyen, és ne koszos. Ehhez fog kelleni a kalibrálás.
-
MasterMind
tag
Sziasztok!
Hosszas tanakodás után, úgy döntöttem, hogy inkább Dell S2721DGF-et választom az ASUS PG279QE helyett. Szeretném leadni a rendelést prémium kalibrálással, tipp esetleg tapasztaltabb kollégáktól a kalibráció megjegyzés rovatára? Láttam, hogy páran itt ~ 650-700-750 kalibrált kontrasztarányt kaptak. Mi lehet az észszerű elvárás itt? Bármilyen jótanács érdekel... -
[Prolixus]
addikt
válasz Hegyirabló #111863 üzenetére
Én csak azt reagáltam hogy a fényerőnek semmi köze nincs a kalibráláshoz,
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a monitorról?
Philips 246V5LSB/00
[link]
Használtan venném, jó állapotban, 3 évet volt használva.
18400 Ft-t kérnek érte (lejből átszámolva, Romániából vagyok...).
Szerintetek megéri?
Programozásra és néha játékra használnám....
Köszi!A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
Amerigo57
őstag
válasz jozsi252 #111861 üzenetére
jozsi252
Nekem az egyik monitorom , az Acer Predator X27P , 27 colos 4K -s monitor.
Gyárilag többször kontrollárt , semmi probléma nincs vele ,
mind munkamonitornak , mind pedig játékra is használom.
Link:
Az Acer Predator XB323UGPbmiiphzx hasonló paraméterekkel rendelkezik ,
egy aránylag új monitor , tesztekben még nem szerepel ,
pár külföldi honlapon , a vásárlói értékelések jók róla.
Most Magyarországon csak az Acernál lehet kapni itthon.
A specifikációt átnézve ,
- USB 3.04db , HDR 600 , Fényerő 400 cd/m2 , sRGB / AdobeRGB 99%, Válaszidő1 ms ,
- Super Sharpness (szuper éles megjelenítés)
- Flicker-Less (villódzásmentes)
- Blue Light Filter (kékfény szűrő)
- Low Dimming (akár nagyon alacsony fényerejű megjelenítés)
jó monitornak tűnik.
Link:
5 Év garancia , 15 munkanap visszavásárlási garancia.
Most csak az Acernál lehet kapni itthon.
Szerintem vedd meg , ennyit bőven megér. -
Hegyirabló
veterán
válasz [Prolixus] #111865 üzenetére
Akkor miért van az, hogy a Rtings tesztekben kalibrálás előtt és után is más-más (magasabb - alacsonyabb) cd/m2 értékek vannak? Tényleg nem tudom. Én azt gondolom - laikusként - hogy ha a kalibrálás nem is változtat a fényerőn, de harmóniába hozza a többi értékkel.
-
Kygo
csendes tag
A Samsung Odyssey LC32G75TQSUXEN-ról mik a vélemények? Ár/érték arány?
Vagyis inkább az Odyssey, mint széria?[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz Hegyirabló #111868 üzenetére
Például, mert más a fényerő beállítás? Komolyan olyan nehéz olvasni?
Pre Calibration
Luminance 223 cd/m²Luminance Settings 75Post Calibration
Luminance 101 cd/m²Luminance Settings 29De amúgy ha 29-nél 100nit a monitor, biztosan nem attól fáj a fejed. Szerintem engedd el a dolgot, lehet a flicker. Vidd vissza.
-
Hegyirabló
veterán
válasz [Prolixus] #111870 üzenetére
Most már a laptop előtt ülök bő egy órája, és elmúlt a fejfájásom.
-
veterán
válasz Amerigo57 #111867 üzenetére
Köszi a válaszod!
Attól félek hogy 32"-on a 2560x1440 nem-e lesz kevés? Oázisnál is fent volt egy darabig, de most levették. Az a monitor számomra mindenben jó lenne, kezdve a G-Sync, a Hz, a méret, a panel, csak a felbontáson vacilálok picit. Mert pl most a 27"-os monitoromnál pont kellemes nagyságú minden szöveg illetve ikon. Nyilván 32"nál jóval nagyobb lenne minden, kérdés mennyire lenne zavaró.
Viszont ha meg 4k-s monitort vennék akkor hasonló adatokkal jóval drágább lenne, plusz 2080Ti - 3080 környéki gpu kellene hozzá.
Szóval a 2560x1440 jó lenne ebből a szempontból is hogy nem kellene hozzá túlságosan komoly gép. i5-10600 meg 2070-em van jelenleg ami elegendő ehhez a felbontáshoz a mostani monitoromnál ami egy Dell U2717D.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz frelife #111873 üzenetére
Nálam most a "Méretezés és elrendezésnél" 100% ajánlott beállítás van. Ennél kisebb beállításra nincs lehetőség. Ergo ha ugyanekkora felbontás nagyobb monitoron lesz akkor minden nagyobb lesz, és nem tudom kisebbre venni.
Innen gondoltam hogy nem fogok tudni rajta változtatni. De majd Oázisba mindenképp elmegyek és megnézek egy 32"-os 2560x1440-es monitort hogy mi mekkora rajta.iPhone 13 Pro Max
-
nagyúr
válasz [Prolixus] #111865 üzenetére
Valami köze azért van, érdemes arra a fényerőre kalibrálni (kalibráláskor be lehet/kell állítani), mert csak azon a fényerőn lesz színhelyes. Ez általában 120, de lehet sötétebbre-világosabbra, ízlés dolga, csak autána nem szabad eltekergetni, mert akkor hiába kalibrálsz.
Az enyémeket is 120-ra kalibrálom (4 monitor, 3 céges, egy otthoni), de az otthonit lehet, hogy lejjebb veszem és újra kalibrálom, mert nappali fénynél vagy ha ég a villany pont jó, de sötétben már egy kicsit sok....Aki él és nem boldog, az téved!
-
Qtya123
őstag
Túltolod ezt a válaszidő dolgot.
Korábban is írtál egy ilyet:
"Az, hogy valami 4ms válaszidővel rendelkezik ( a 27gl850 például), az mit jelent pontosan? Nem pont az lenne a lényeg, hogy 1ms-re törekszik az ember"
Ne a katalógusadatokkal dobálózó 1 ms-es IPS értékeket keresd/ne azoknak dőlj be. Egy csomóra ráírják az 1 ms-et. Jó lesz az kb 5-nek és akkor már nagyon nagy az öröm, bódottá, de nyugi, nem azon fog múlni a játékod, hogy 1 ms vagy 5 ms lesz a monitorod, ha csak nem képzeled magad valami vérprofi esportólonak. Márpedig gondolom nem, mert akkor csak a TN panellel foglalkoznál.Korábban volt szó erről régebbi hozzászólásomban: [link] [link]
De mások is írtak erről, keress vissza. -
-
[Prolixus]
addikt
válasz pilóta #111877 üzenetére
Szerintem pont ezért nincs köze, mert olyan fényerőre kalibráltatsz amire szeretnél, nincs megkötés. Az nyilván igaz hogy egyedül azon a fényerőn lesz színpontosság, de ez eléggé triviális. Kolléga olyanokkal jött viszont, hogy majd kalibrációval lejjebb lesz véve a fényerő. Hát nemigen.
-
Qtya123
őstag
Attól függ mi az elsődleges. Ha a nagy kontraszt és a jobb fekete, akkor a Samsung a VA miatt.
Viszont mozgásmegjelenítésben nem leszel előrébb, nyilván ahogy az LG-nél, úgy a Samsungnál is el kell felejteni az 1 ms-ot. Gyors monitor mind a kettő, de nem 1 ms-ról kell beszélni.
-
csibuka85
senior tag
Sziasztok , tudtok ajánlani valami jó 3440x1440 és monitort ? Lényeg hogy VA vagy MVA vagy IPS legyen és 120 hz ét tudja legalább de az sem baj ha 144 esetleg 160. A 200 hz már felesleges mert olyan VGA úgysincs meg ami meghajtaná. Képminőséget is jó legyen. Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget.
Esetleg a Dell Alienware AW3420DW jó választás lehet ? Mondták hogy a feketék az nem annyira jó sajnos.Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
Csandi
őstag
-
Phoenixres
tag
Sziasztok szeretnék az rtx 3080- as kártyámhoz a legmegfelelőbb monitort venni. 5-letek? Most fhd 24mp59g monitorom van.
Corsair 850W TX850M Cooler Master MasterCase Asus TUF GAMING B550-PLUS H500 Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz HyperX Predator AMD Ryzen 7 3700X Be quiet! Dark Rock Pro 4 Kingston A2000 1000GB Adata SX6000PNP 512 GB WD EZEX 1 TB Acer Nitro XV272UPbmiiprzx Gaming RTX 3080 GamingPro
-
csibuka85
senior tag
válasz Csandi #111886 üzenetére
Köszönöm akkor az marad. Az nem baj hogy a fényerejét nem a legnagyobb ??
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
Hegyirabló
veterán
Na kollégák!
Egy rég elfeledett nagykeres havernak köszönhetőn - aki még azért sem haragudott meg, hogy évekig hanyagoltam (Ez úton is köszönöm, ha olvasod!), itt van most nálam hétvégére egy LG 850B kipróbálásra. Tehát nekem most van Dell is (bár az össze van csomagolva), és van LG is. Ha bárkinek kérdése van, most tegye fel.
Elsőre: kép szebb, mint a Dellnél, de lehet, hogy csak a gyári kalibrálása jobb. Állvány egyértelműen rosszabb.
Szerk: Kézi beállíthatósága is jobbnak tűnik. Ez persze megtévesztő lehet, mert én az elmúlt tíz évben LG monitorokhoz és azok menüjéhez voltam szokva.
Szerk2: Feketéjét is szebbnek látom, de ezt talán még az Rtings teszt is megemlítette.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Csandi #111886 üzenetére
ez is IPS és nem ívelt.
nem rossz ár. +garancia vehető hozzá amivel a 170000Ft nem lépi túl.
gondolom az IPS kijelzőnél ekkora méretben nem feltétel az ívelt kijelző. -
KAMELOT
titán
-
arcitec
addikt
válasz Hegyirabló #111889 üzenetére
És akkor most megy vissza a Dell? Egyébként én is azon filózok, hogy de jó hogy nem vettem
meg a Dell-t. Fényes,nem igaziak a színei,(minden esetben), nem jó a fekete stb. Szóval lehet egy jó VA paneles kellene 25-27" . Azon jó a kontraszt, a maiak már sebességre is jók és talán a színek sem túlszaturáltak, persze ha van ilyen. Vajon mit hozhat a jövő amire érdemes lehetne várni. U.I: Mert még a 8 éves Dell teszi a dolgát..[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Hegyirabló
veterán
válasz arcitec #111892 üzenetére
Egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy megy vissza a Dell, és kivételesen meg is fogom indokolni nekik, hogy miért. Emiatt itt.
A fejem sem fáj annyira az LG-vel. Teszem hozzá, ez senkit ne tévesszen meg, mert voltam tegnap szemorvosnál, nagyon alapos vizsgálat után igazolta a gyanúmat, mi szerint presbiópiám van, vagyis időskori szemromlás. Külön szemüveg fog kelleni a számítógéphez.
De alapvetően azt veszem észre, amit Te is, hogy jobbak a színek, kék, zöld és vörös is, bár a vörös még itt sem igazi, de lényegesen jobb, mint a Dellen. Ettől függetlenül a Dell biztosan jó kijelző.
-
arcitec
addikt
válasz Hegyirabló #111893 üzenetére
Igen ez a villogás, akár hogy is ez hasznos információ. Köszi. No és mi lesz helyette?
Azért csak kíváncsi lennék mit fogsz találni ilyen kritikus szemmel. Mert egyébként nekem is nagyok az elvárásaim. Azért nem volt még csere.[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz arcitec #111894 üzenetére
Most hétvégén van lehetőségem tesztelni az LG-t, hétfőn vissza kell adnom, de talán még egy napot ki tudok könyörögni. De ha ezek az eredmények maradnak az LG-vel, akkor ez lesz. Nagyon sokat nézegettem, és nem találok mást IPS fronton. 4K-ba meg egyelőre nem merek belevágni, az már, lehet, hogy megfektetné a 2070 Supert.
-
arcitec
addikt
válasz Hegyirabló #111895 üzenetére
Most épp ezt ezt nézegetem. Ha egy ilyen lenne jól árasítva. Sajnos nem láttam még fizikailag 25" full HD vs. 27" WQHD.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz arcitec #111896 üzenetére
Néztem egy csomó EIZO monitort én is, de nem találtam köztük olyat, aminek 60Hz felett van a frissítése. Ennek le sem nyitottam a műszaki jellemzőit, mert szinte biztos vagyok benne, hogy ennek is annyi.
Szerk: Nem akarom megbántani egyik Dell tulajt sem, mert jó monitorjuk van nekik is, de csak ámulok és bámulok, hogy minimális állítgatással milyen jó színei vannak az LG-nek, amit a Dellen öt nap húzi-voni után sem tudtam produkálni...
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Hegyirabló #111897 üzenetére
Na most nézem a "kisebb" testvérét az "csak" 230eft 60Hz. Full HD. Ezek kiváló monitorok. Mire nem elég a 60Hz. A jelenlegi is annyi ha minden igaz , játszom és és nem tudom hol van hátrányom. Lehet ha tudnám más lenne az értelmezése.
Egyre meggyőzőbb:
Az EIZO zéró toleranciát képvisel a defektív vagy sub-pixelekkel szemben. Ha ilyeneket tapasztal a vevő hat hónapon belül, újat kérvényezhet, vagy jelentőségteljes engedményt a következő megvásároltból. NEM KELL PIXEL GARI és 2 hónap után vissza szolgáltatás sem, ha nem lenen jó, mert az sem gond...
A magas minőségű összetevőknek köszönhetően a gyártó 5 év garanciát vállal, beleértve az LCD panel és a hátsó világítási rendszerét is.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz Hegyirabló #111897 üzenetére
FS2735-BK csak kifutott model.
Az biztos, hogy minőséget gyártanak, azért adnak alap 5 év garit.Arcitec: CG279X
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Hegyirabló
veterán
válasz arcitec #111898 üzenetére
Hát nem tudom. Én azt a tábort erősítem, hogy 60Hz után mikor 75Hz-es Freesynces monitorom lett, már az egy másik világ volt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs