Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pörp
senior tag
Sziasztok!
Dell P2417H-hoz hasonló tudású és áru használt FHD,60Hz,IPS monitorokat tudok ajánlani?
Köszönöm! -
prime77
aktív tag
Mindegy is most már!
Annyira nem értek én ehhez.
Én azt szeretem, ha kicsit "négyzetesebb" a dolog.
Egyébként mikor szüleim is megvették, illetve ajándékba kapták a Samsung tévéjüket, nagyon nehezen tűrték ezt a 16:9-et.
Mindig mondták, hogy minek ekkora tévé, mikor alul meg felül két hatalmas csík van csak, amin nem láthatnak semmit.
És nem holmi dilinyós emberek, apukám technológus, anyukám meg könyvelő.
Szóval szerintem ez egy nagyon rossz dolog!
De én már kiszállok ebből a diskurzusból.[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
Üdv, egy 24"/60Hz/8bit/ FHD MVA(?) paneles öregecske monitort váltanák le. Munka + kevés játék célra. Kérnék tippeket belföldi beszerzésre.
.
A cél: 27-28" MVA (A-MVA, VA?) panel, esetleg IPS.
Frek: 75Hz elég, de elviselem a 60-at is.
Felbontás : jó lenne 1980x1200, de 1980x1080 is megfelelne.
Speciális igény: teljesen a falnak szeretném tolni, vagy minél közelebb, esetleg falra rögzítés.
Ár 50-90K között.Köszi!
Szerk: újat szeretnék, de használttól sem zárkózok el, ha szép és reális az ára
[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
válasz Amerigo57 #112107 üzenetére
Köszi a választ!
Lehet nem egyértelműen írtam, de alapvetően MVA, A-MVA-t szeretnék 1980x1200 felbontással.
.
Ha ilyen nem lehetséges az adott feltételekkel akkor jönnek a az alternatív variációk:
- MVA, A-MVA-t / 1980x1080
- IPS /1980x1200
és
ha nincs más lehetőség akkor - IPS /1980x1080 -
Komplikato
veterán
válasz prime77 #112078 üzenetére
Abban a méretben mostanában nem gyártanak 16:10-es monitort, amikor igen, az 1600p volt (2560x1600), LG-nek volt egy híres darabja belőle. Kisebb méretben érdekes módon még gyártanak ilyet.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
szazbolha
addikt
-
Amerigo57
őstag
válasz szazbolha #112111 üzenetére
szazbolha .
Alsó , vagy középkategóriás monitoroknál , minden gyártónál előfordul.
A felső kategóriás munkamonitoroknál nem , mert ott minden munkafázis
után , kontrollálják a monitorokat , de azoknak az árai , 600 - 700 ezer Ft,- nál kezdődnek.
De nézd meg az Iiyama - X2783HSU-B3 - AMVA+ panelos ,
vagy az Iiyama ProLite X2888HS-2 - MVA panelos monitort.Illetve az ASUS PB278QV Monitort , ez WQHD 2560 x 1440 monitor ,
de igen jól sikerült , a tesztgyőztes ASUS PB278QR monitor utódja,
75Hz képfrissítéssel , megfizethető áron.
Link: -
forguet
senior tag
Sziasztok! Elsősorban játékra keresek monitort. 27" méret, wqhd felbontás, 144hz, freesync lenne az elvárás minél jobb sync tartománnyal. Keret mondjuk 100k környéke de lehet több is amennyiben nagyon alá lőttem
Köszi!Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
Hauptmann
addikt
Kicsit elbizonytalanodtam. Nem hiába, monitort sok évre vesz az ember.
A fő felhasználás játék. nem kompetitív, de most pl. a Tarkov megy leginkább. Úgyhogy a 144 Hz-es, freesync-es monitor kelleni fog. Amiben elbizonytalanodtam, az a felbontás. A méret 27". A gép egy 8700K, RTX 2060. A vga majd lesz cserélve, de nem most, 3070, 3060, majd elválik.
Bevállalhatom a WHQD-t? Ugyan, most nem lesz meg a 144 Hz magas grafikával a 2060-nal, de talán a 3-as sorozat valamelyikével nem lesz ez sem gond. De talán a minimum fps 60 közelében lesz, aztán a többit a freesync elintézi?
-
frelife
aktív tag
Aprócska kérdés:
-Ha lenne lehetőségem egy szintet lépni,meg éri e és miben hogy erről
AOC 27G2U/BK Gaming
Erre:
AOC Q27G2U/BK GamingValaki győzzön meg hogy van értelme a 2k kívül,mert hogy kevesebb fps-lesz az tuti. Főleg játékra használva. Ugye ez már VA paneles lenne. Most oké, egy GTA5 nem érdekes,60fos alá ne essek be de COD,Apex is játszik.
-
Amerigo57
őstag
válasz frelife #112116 üzenetére
Én nem cserélném le .
VA panel . A fényerő csak 250 cd/m2 , mind két monitornál.Ha mindenképpen cserélni akarsz akkor Full HD -ban , hasonló árban,
ott az Acer Predator XB273GP monitor , Link :
vagy WQHD monitorban a nagyobbik testvére ,
az Acer Predator XB273UGSbmiiprzzx Monitor. Link:[ Szerkesztve ]
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
HP ZR22w monitort szeretném leváltani.
Lényeges szempontok:
- Szebb színei legyenek, mint ennek
- Magasságban állítható legyen, illetve lehessen dönteni.
- 24'-nál ne legyen nagyobb
- Minimum 1080p felbontás
- Displayport bemenet
- A fekete tényleg fekete legyen
- Nagyobb fényerő
- 120Hz-et szívesen kipróbálnék (Játszanék illetve filmet néznék)
- Közel lehessen tenni a falhoz.Nem annyira lényeges, de jó ha tud:
- HDR
- Hátsó RGB megvilágítás.
Árat direkt nem írok, nem tudom mennyibe kerülne egy ilyen monitor. De nyilván nem a legdrágábbat keresem. -
szazbolha
addikt
válasz Amerigo57 #112112 üzenetére
Köszönöm, az Iiyama - X2783HSU-B3 - at fogom választani.
-
Amerigo57
őstag
válasz szazbolha #112120 üzenetére
szazbolha .
Én is a Iiyama - X2783HSU-B3 választottam volna ,
az 1 x USB 2.0 (B típus) + 4 x USB 2.0 portok ,
és az AMVA+ Panel miatt. -
Hegyirabló
veterán
Szia Mindenki!
Ha kiderül, hogy IPS-érzékeny vagyok, és ez okozza a fejfájásomat, akkor VA irányba kell nézegetnem.
A VA teljesen alkalmatlan nem hardcore, de azért komoly gépigényű játékokra? Pl. ghostingra is gondolok.
Köszi!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
KAMELOT
titán
-
Csandi
őstag
válasz Hegyirabló #112122 üzenetére
Nem alkalmatlan azokra, csak csgo-t meg valorantot ne akarj rajta játszani
-
Hegyirabló
veterán
válasz Csandi #112124 üzenetére
Ezeket nem is nagyon ismerem, csak hallásból, de ha olyan, amire gondolok (agyatlan lövöldözős, bár senkit nem akarok megbántani), akkor az a veszély nem fenyeget, hogy ezekkel játszanék.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Csandi
őstag
válasz Hegyirabló #112125 üzenetére
Agyatlannak nem mondanám, legnagyobb esport eventek pont ezekből a játékokból vannak. Nagyon sok mechnanikai ügyesség kell hozzá, és magas szintű csapatmunka.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Adott lenne egy Samsung C27RG50FQU.
A kérdés az, hogy az Adaptive sync range nvidia kártyával, előfordulhat, hogy nem megy a teljes range-ben? Kicsit hülyén kérdezem sry, de remélhetőéleg érthető.
Ugye többen panaszkodnak ghosting-ra, ilyen esetben.. Most áttettem 120Hz-re, úgy, hogy megy az A.S, és így nincs ghosting. Ha jól láttam, az még 144Hz-nál sincs, viszont bekapcsolt adative sync mellett, csak egyedi beállítással tudok 144hz-t varázsolni.. Ez normális?
Ebből adódóan jönne még 1 kérdés, mégpedig, ha nvidia driver alatt csinálok egyedi felbontással egy 144Hz-s profilt (csak a képfrissítést írom be), akkor az úgy élhető lehet?
Több hónapja próbálgatom már ezt a funkciót, de végül csak arra jutottam, hogy használható, de nem 240Hz-n.
Vagy, 240Hz, adaptive sync off, és kész? Vsync kell, mert sajna van pár játék, ahol vsync nélkül van tearing, bár, gsync mellett is használom.
Bocsi, és előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
oke
senior tag
válasz Hegyirabló #112122 üzenetére
Szia,
Nem tudom, hogy érzékeny lehetsz e az IPS-re, Én kb 10 éve használok ilyet (DELL 2311), de nincs bajom. Viszont nemrég úgy döntöttem monitort váltok. Mivel 21:9 és 144 Hz, 1440P volt a cél a magas árak miatt kiesett sajnos az IPS, maradt a VA. Tartottam a szellemképtől és az után húzástól, de mivel nem volt más lehetőség, belevágtam. A AOC CU34G2X lett a kiválasztott. Sajnos nem váltotta meg a hozzáfűzött reményeket, nem tudtam megszokni. Én nem csak fejfájást tapasztaltam, hanem rossz közérzetet. gyomrom nem volt jó. Elég nagy volt a fényereje, legalábbis nekem, már szinte 0-ra vettem le, de még így sem volt komfortos. Arra is gondolok, hogy nem csak a fényerő, hanem a mozgás/utánhúzást miatt émelyeghettem. Vissza is kellett küzdelmem, azóta is a régit használom, nincs semmi bajom. Nem lebeszélni akarlak, de nem biztos, hogy a VA hoz változást nálad, de persze ki kell próbálni.
Emlékeim szerint azt írtad, hogy az LG 27GL850-et is kipróbáltad és azzal ne volt gondod, vagy változott azóta? -
Hegyirabló
veterán
Szia!
Egy napig bírtam a GL850-el, utána ugyanaz lett, mint a Dell S2721-el. Én émelyegni nem émelygek, csak a fejem fáj, meg káprázik a szemem, még akkor is, ha természetellenesen alacsonyra van véve a fényerő. Most megint a régi monitort használom, 22 colosat. Ezzel is van fejfájás, de messze nem olyan erős, mint a 27 colosokkal, amelyekkel már tizenöt perc után fájt a fejem, míg a 22 colosnál csak órák múlva jelentkezik. Bízom benne, hogy csak látásprobléma, hogy a nagy felbontáson már kicsik a betűk, illetve nagyobb a kék fény terhelés, és ezért fáj a fejem, és a munkaszemüveg majd megoldja. Az biztos, hogy tartósan nem akarom a 22 colost használni, mert biztosan lehetne még egy-két évig, de nem használhatok életem végéig egy 22 colos FHD monitort, előbb-utóbb így is úgy is váltani kell. Meg akarom találni a megoldást, és ha tehetem, meg is fogom.
Ahogy én észrevettem, minél nagyobb méretre és felbontásra a monitor, annál erősebben fáj a fejem, emiatt sejtem, hogy a szemorvosnak lesz igaza, és új szemüveg kell. Laptop monitor 13 col+1440x900 = nincs fejfájás, vagy minimális. Asztali monitor 22 col+1920x1080 = enyhe fejfájás néhány óra használat után, 27 col + 2560x1440 = hasogató fejfájás már tizenöt perc után.
[ Szerkesztve ]
-
CabalX
aktív tag
válasz hackeeeee #112131 üzenetére
"Érdekes" ez a 240hz-es szériája a Samsungnak - ami neked van és az Odyssey is...
Mindenhol vibrálásról, hibákról, sync problémákról lehet olvasni velük kapcsolatban - van aki azt mondja hogy egy újabb szériás (augusztusi) már jó, nincs ilyen gondja, van akinek azzal is van.
Próbáltál már firmware-t frissíteni ? Hátha javítottak a dolgon. (nem tudom mikor a monitor)
Illetve milyen nVidia kártyával használod ? Az 1000-es szériával szoktak főleg a sync gondok jelentkezni ahogy olvastam. Illetve gondolom 430.86 vagy újabb vezérlőt használsz - attól írja az Nv oldala a 48-240hz-es G-sync kompatibilitást.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz CabalX #112132 üzenetére
Ahogy olvasgattam a dologról, ez nem csak a Samsung-okkal van így, hanem az összes adaptive sync-es monitorral. De tök random, hogy kinél jön elő.
Elvileg elég friss a monitor maga, pár hónapos gyártás, vagyis sztem legfrissebb. Plusz nem találtam hozzá semmit.
Igen, viszont displayninja-t olvastam, ott 144-ig írják az adaptive sync-et ehhez a monitorhoz, ezért vagyok bizonytalan. És tény és való, 240-nél van minden, alatta oké. Most 120Hz, 117FPS limittel, minden tökéletes.. NV oldalán nem is találtam meg ezt a monitort.
2080 Ti-vel használom.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Veron
addikt
válasz Veron #112069 üzenetére
összeállt a szempontrendszer végre, tudok ennek megfelelőt ajánlani?
felhasználás: kódolás, internet, nagy ritkán képszerkesztés (amatőr szinten)
ár: 150ezer Ft max
méret: 25-27"
felbontás: >FHD
képfrissítés: kell nekem a >60 Hz?
egyéb: USB-C, hangszóró, magasságban állítható állványköszi
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
CabalX
aktív tag
-
CabalX
aktív tag
válasz Hegyirabló #112130 üzenetére
Próbálj meg szerezni VA-s 24"-es FullHD monitort, hátha az hozza el a megváltást számodra kísérletezésként.
Vagy 32" - 1440p - ugyanaz a ppi-je mint a 24" FullHD-nak. Mondjuk egy lg 32gk850g-t vagy egy 32gk650f-et.A leírtak alapján a 27"es méretet nem is eröltetném.
-
Hegyirabló
veterán
válasz CabalX #112136 üzenetére
De miért lenne jobb a 32 colos 1440p, mint a 27-es? Én úgy logikázom, hogy a 32 nagyobb, tehát jobban terheli a szememet, agyamat.
-
Busterftw
veterán
válasz Hegyirabló #112137 üzenetére
Ez attól is függ milyen távolságra van a monitor tőled.
Nekem 27" után a hajlított 32" egyáltalán nem nagy.Plusz örök igazság, hogy idővel minden kijelző "összemegy"
-
Hegyirabló
veterán
válasz Busterftw #112138 üzenetére
Még mindig olyan 80-90 cm a távolság a pofámtól...
-
CabalX
aktív tag
válasz Hegyirabló #112137 üzenetére
Számodra lehet hogy jobb - mert ha nem olyan jó az ember látása nem kell az apró pixelekre fókuszálni ha natív felbontáson használja (ahol érdemes) a 27" - 1440p monitort.
Arra akarok kilyukadni hogy ki kellene próbálnod egy 91ppi-s monitort a 109ppi-s helyett - lehet az (is) segítene, a mellett hogy VA panelt szeretnél.
Tök mindegy hogy egy kölcsönkapott 24" FullHD-s vagy egy 32" - 1440p - az "élesség" ugyanaz, csak utóbbi nagyobb felületen - ha dolgozol rajta kényelmesebb. -
t.imi
addikt
Sziaszok!
Egy Philips BDM3270-et - 2K monitor - cserélnék nagyobbra. Garanciális használt is szóba jöhet, új is. ~2k -nál többet nem szívesen költenék.
A 40cm monitor magasságot lehetőség szerint meg szeretném tartani, 1-2cm veszteség még belefér.Felhasználási terület:
Perpill 1660Ti adja a jelet.
Főként játék, 90%-ban Warthunder, néhány régi cím fut jelenleg. Újak előfordulhatnak.
Fényképek mókolása elő szokott fordulni (emiatt lenne jó a 40cm megtartása)
Film nem számottevő
Web - olvashatóság számít, szemüveges vagyok, 32" 2K monitor vs 34" 4K kijelző nem igazán lehet jó számomra emiatt. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #112142 üzenetére
TFT central tesztje is azt írja, hogy:
The screen also supports HDMI-VRR which will allow support for variable refresh rates from compatible games consoles. If you connect a PC via HDMI then the VRR range supported is reported as 48 - 240Hz as well.
Ehhez képest, ha hdmi-vel kötöm össze, inaktív, bár nem 2.0-s kábellel kötöttem össze, de majd lehet azt is kipróbálom.
Véleményem szubjektív...
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
Ezzel mik a tapasztalatok ACER ED323QURAbidpx megéri médiába 114 és megye vele az nvidia freesyncCompika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Amerigo57
őstag
válasz forguet #112145 üzenetére
forguet .
Az alábbi paraméterekkel , nincs 100 ezer Ft környékén az általad keresett monitor ,
csak használtan." 27" méret, wqhd felbontás, 144hz, freesync lenne az elvárás minél jobb sync tartománnyal. Keret mondjuk 100k környéke de lehet több is amennyiben nagyon alá lőttem "
Ezeket a monitorokat nézd meg.
LG 27GL83A-B Link:
LG 27GL850-B Link:
ASUS MG279Q Link:[ Szerkesztve ]
-
Dasefx
csendes tag
Sziasztok!
Sokszor lett ajánlva az ASUS PB278QV monitora. Néhány forrás 8bit-esnek írja néhány azonban 10bit (8bit+2frc)-nek. Melyik a hiteles?
Tovább azt írják h Adaptive Snyc-et tudja, vagyis ha jól értem Amd féle freesyncel megy. De mi van akkor ha nvidia kártyám van, akkor is kitudom használni ezt a tulajdonságát a monitornak? -
Amerigo57
őstag
válasz Dasefx #112149 üzenetére
Dasefx .
Az ASUS PB278QV , az ASUS PB278QR tesztgyőztes monitor továbbfejlesztett
változata , 60Hz helyett , 75 Hz -t kapott képfrissítésre.Az ASUS PB278Q volt 8 bites ,
az ASUS PB278QR és javított változata
az ASUS PB278QV - már 10bit (8bit+2frc) .
Link:
Ár/érték /tudás alapján a kategóriájában , egy nagyon jó monitor.
Link:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- MSI Optix G241V Gamer Monitor Új 6hó jótállás+Áfás Számlával!
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- LG 27MR400 Monitor
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs