Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
reboszi
csendes tag
Sziasztok!
100.000 Ft környékén szeretnék monitort venni.
Elsősorban játszom és játékfejlesztek.
Mindenféle játékkal, de leggyakrabban survival crafting.
FPS multival nem szoktam, esetleg szimulátorok, ami nagyobb igényű.Milyen monitort javasolnátok.
Örülnék egy 24 colos és egy 27 colos javaslatnak is. Nagyobb nem kell.Gépet is ehhez fogok venni.
Köszönöm szépen
-
Sztenly
tag
Jelenleg használtban nem találtam olyat ami biztosan passzolna (najó 2db-ot) az elképzeléseknek.
Belefutottam egy Dell AW2518H vs Dell AW2518HF összehasonlításba ahol nem jutottam dűlőre, (egyik freesync másik gsync-es) így találtam rá a AW2521HF ami youtuberek/szponzorok ajánlják majd még pár keresés és eljutottam a AW2521HFL.
Ez utóbbi kettő csak újonnan kapható és 27k difi van köztük, ami nem tudom miből adódik. (Gondolom a dinamikus kontraszt különbsége)
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/fn:termekek-osszehasonlitasa:dell-alienware-aw2521hfl-p564371157,dell-alienware-aw2521hf-p549031398/
Azonban ha egy rtx 2080 vagy 2070S mellé keresek mindegyiket kihajtja?
Ha ilyen GPU lenne akkor a használtakból melyikkel lenne kompatibilis? (Olvastam arról h a freesync is tud nvidia kompatibilitást meg h a g-sync nél is van olyan h adaptív)
(Az újak 110-137 ben állnak meg míg használtan 60-100k..)
Kérlek segítsetek! -
_NCT
őstag
Újra előjött egy kérdés: 75hz-es ámde 4K-s monitort vennétek vagy 144Hz-est de csak 2K felbontásra képes egyedet? Játékra csak párszor kellene, viszont örülnék ha összességében szép képe lenne a monitornak. 32-34"-nál nem akarok nagyobbat .
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
őstag
válasz Busterftw #112859 üzenetére
A PPI részét értem, inkább az lett volna a kérdés, hogy tényleg annyival jobb-e office munkát (is) végezni 144Hz-en mint 60/75Hz-en? Sokan mondják hogy ég és föld, szinte folyik a munka ( ) a kijelzőn, meg persze a játékoknál sokkal jobb élmény. Reddit-en is mindenki ajnározta a 144Hz-et, viszont a 4K 60Hz-et meg jobbnak mondták grafikai munkákra, ahol a gyors mozgás annyira nem releváns, mint egy FPS játéknál. Igazából jelenleg egy TN paneles Samsung XL2370 -et használok, nekem eddig a ghosting fogalma ismeretlen volt.
ÉS akkor most el lehet dönteni, akinek nincs pénze 4k 144Hz-es monitorra, de ugyanúgy hosszú távra tervez az mit vegyen 32"-ban; magasabb felbontást vagy fluid élményt
[ Szerkesztve ]
-
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
Melyik monitor arányt érdemesebb választani?
32" 4k 16:9 vagy 34" 3440*1440 21:9
Úgy gondoltam ha játszom azt full hd ablak módban tenném így marad még hely mellette más ablakoknak.(obs vagy éppen más viedóknak,böngésző stb)
Van tapasztalat gyakorlatban melyik arány jobb? Teljesen elvesztem melyiket válasszam.Köszönöm előre is.
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
_NCT
őstag
válasz Busterftw #112861 üzenetére
Nincs nagy vas alattam, RX580 8gb-os VGA-m van Ryzen 5 2600-al. Nyilván ez elég lesz a vmware-nek meg a többi office-os dolognak, de egy RDR2 4K-val már karcsú lesz, ha stabil 40-50 FPS-et akarnék. Emiatt hezitálok 1440p-n, ott legalább fun lenne a játék is, igaz alacsonyabb felbontáson.
-
zozek
tag
Sziasztok!
Erről a 2 monitorról mi a vélemény? Új xbox lenne rajta használva.
Samsung S24F350FHU
Samsung C24F396FHU -
fauv
őstag
Üdv !
A srácnak tervezek venni egy 1080p 75Hz-es monitort a jelenlegi 60Hz-es helyett.
75Hz-es monitornál ha a srác bekapcsolja a vsyncet, akkor 60fps-re áll a játék, vagy automatikusan 75 re?
Köszi előre is -
BioNiCMaN
addikt
Srácok!
Létezik még 2560x1080 felbontású (21:9), 34"-os, 144 Hz-s, ÚJ monitor a világon?
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
Werkly
őstag
AMD kártya megjelenítés során szenved hátrányt ha a használt monitor GSYNC-es?
-
CptAdamica
veterán
Tetszik ez a Dell U4320Q, viszont azt írják, hogy játékra talán nem annyira alkalmas, mert a képernyő nem annyira reszponzív? Ez mit jelent pontosan? Nem csak a válaszidő határozza meg, hogy mennyire alkalmas egy monitor játékra? Azt írja, hogy 8ms normál módban és van egy 5ms-os gyors mód is. A jelenlegi monitorom 4ms-es.
Megyen!
-
Beri
addikt
válasz CptAdamica #112875 üzenetére
"5ms" gyors módban, tehát csutkára tekert overdrive-val, rengeteg overshoottal. Soha nem fogod úgy használni, mert csúnya. Nem tudom, mid van most, vagy ahhoz képest mennyire lenne lassú, de ez nem játszani való.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
A DELL-eken kívül közép, közép-alsó kategóriában (<70.000) van olyan gyártó, aki 360 fokban forgatható talppal adja a monitorjait?
Az se utolsó szempont, hogy a monitor az "ajánlott" kategóriába legyen.
Keresgéltem jobbra-balra, de mintha nem is láttam volna.Köszi!
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Beri
addikt
-
reboszi
csendes tag
Sziasztok!
A Samsung C24FG73FQU ról mi a véleményetek?
Mit ajánlanátok ebben a kategóriában?Köszi
-
Csokifalo
senior tag
válasz Csandi #112786 üzenetére
én nem tudom, kövezz meg, de szerintem közel nem a legjobb, az tény hogy olcsó IPS. Nálam idén 4 monitor fordult meg, sorrendben: 31,5" GIGABYTE G32QC ( 165 Hz VA 150-ért ) miután elég sok gigabyte cuccom van, gondoltam jó lesz. A képe úgy ahogy jó volt de 2 hetet bírt, alkalom szerűen a közepe befeketedett egy 20cm-es sávban, magyarul a ledek akkor nem működtek, így ment vissza.A következő alany egy 32" BenQ EX3203R ( 144Hz VA 190-ért ) ez két hónapot bírt, DP port kifingott, na mondom jó, úgyis fikázva van a VA panel, meg az ips a csúcs, megvettem egy hete a sztárolt 27" LG 27GL850-B ( 144Hz IPS 150.ért ) ez 2 napot volt nálam. Fényereje tragédia, a színek szintén, akár egy 20x mosott pulóveré, 32 után űber kicsi, meg amúgy is 1440-hez a 27-es kicsi ha nem csak játszol, ez magán vélemény mondjuk. Most a negyedik úgy tűnik minden tekintetben jó. 32" Samsung C32HG70 ( 144Hz Qled VA 180-ért ). Eddig két hátrányát látom, a technika miatt ( PWM Pulse-Width Modulation )csak 100% fényerőn flicker free, de ezzel nekem semmi bajom, illetve hogy prémium sync2-n csak 120Hz. Viszont megy jó NVIDIA-val is a G SYNC, én most egy 3070-es Gainward-al hajtom, tehát ha valaki úgy vesz monitort hogy számol kártya cserével, ahhoz is ideális. Az íve 1800R, tehát nem vad, a színei kb verik a 4K-s tévéimet, szerintem IPS 1440-es 300 alatt nincs jó, nyilván a VA panel hátránya a betekintési szög is, de mondjuk engem nagyon nem érdekel az, hogy ha én használom, ki és mit lát felülről vagy oldalról... De mint írtam ez az én véleményem
[ Szerkesztve ]
-
kalmarzoli
csendes tag
Szevasztok ti meik monitort választanák Acer Predator x34 vagy Asus pg348 mind a használt a 160-180. Vagy valami jobb ötlet.
-
Egon
nagyúr
Erre valaki? Vehető ez a monitor (elsősorban játékra)?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
zozek
tag
Sziasztok!
Az alábbi ket monitor közül melyik lenne jobb?
LG 24MK430H
Samsung S24F350 -
Csandi
őstag
válasz Csokifalo #112881 üzenetére
Egyrészt ő IPS-t kért tehát VA nem játszik, másrészt jákra is kellett neki, tehát a 27” 1440p teljesen jó. Fényerőről nem tudok nyilatkozni, TN monitorjaim voltak/vannak (240Hz, kompetitiv fps gaming), es azokat is ilyen 20/100 as fenyeron hasznalom, boven eleg. Kontaszt magasan, digital vibrance magasan, monitor az arcomban kb.
[ Szerkesztve ]
-
Amerigo57
őstag
válasz Csandi #112888 üzenetére
Csandi .
Tudsz rá választ ?
#112811 Killerlaca
..........................
Killerlaca
32" 4k 16:9 monitorok , csak 60 Hz - sek léteznek , .
-
vargacs0909
csendes tag
Sziasztok!
Az LG 27GN850-B -vel van már valakinek tapasztalata?
-
magickonfig
tag
válasz vargacs0909 #112890 üzenetére
A forumnak a 1/4-e erről a termékről szól . Ilyen nehéz visszaolvasni ? Még a kereső funkció segít is.
-
Egon
nagyúr
válasz magickonfig #112891 üzenetére
Az az egy betű az elég nagy különbség...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
vargacs0909
csendes tag
válasz magickonfig #112891 üzenetére
Visszaolvasni nem nehéz, csak én a GN850-B ről kérdeztem, nem a GL -ről. Szövegértés?
[ Szerkesztve ]
-
Amerigo57
őstag
válasz vargacs0909 #112893 üzenetére
vargacs0909
Az LG 27GN850-B szinte ugyanazon paraméterekkel rendelkezik , mint
az LG 27GL850-B Monitor .
A GN850 -ből kimaradtak az USB portok ,a 144 Hz helyett a
Képfrissítési frekvenciája 240 Hz papíron , a valóságban az is 144 Hz.
Tehát ár/érték /tudásban , jobban megéri , a GL850-B Monitor.
Link:
Link:[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- Alienware 500hz
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest