Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
CimbiX
aktív tag
válasz ratcache #3750 üzenetére
Hat, ha nekem nem hiszel
Deathadder driverEs feltettem Vista x64 ala, es nem ismerte fel. Tovabba nehany chipsettel egesz egyszerüen nem müködik- többek között olyan, "egzotikus" chipsetekkel, mint az Intel 965...
-
Egon
nagyúr
Javaslatokat várok, hogy melyik legyen a befutó:
Logitech MX 1000, vagy
Logitech MX 1100."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
-
WhiteWalker
nagyúr
tegnap megnéztem a rágcsálókat a nagyon híres M.Marktban hát kicsit csalódtam (a méretekben , az mx518,a razer,microsoft habu volt kitéve többek közt,nekem nincs lapát kézfejem ezért ezek az eger elég "nagyok" voltak. a két oldalsó gomb közül alig értem el a nagyújammal az egyiket. Ami nekem méretre megfelelő volt az a logitech vx revo egér.Csak annak elég borsos ára van, és volt még egy trust típusú egér csak arról meg semmit sem tudok ,hogy milyen lehet... Ami nem volt kitéve de érdekelne az az icon z500 és az a4tech x750-es talán...Ezeket kéne megfogdosni hogy mekkorák lehetnek.
-
SOAD19
addikt
válasz WhiteWalker #3759 üzenetére
"nekem nincs lapát kézfejem ezért ezek az eger elég "nagyok" voltak"
Jó tudni, h nem vagyok ezzel egyedül. Nekem Vx rev-em van, szerintem nagyon jó kis patkány, főleg a görgőjét imádom. A ph-s teszt elolvasása után döntöttem mellette, persze azért elmentem a Media-ba megtapizni. Én Trust-ot biztos nem vennék. Ha esetleg vx rev-et veszel,akkor még számolj azzal is, h venni kell hozzá egy elemtöltőt, mert az elemeket hamar megeszi. Én 3-4k-ért vettem, amihez adtak két akksit is. Egy feltöltéssel, így elvagyok kb. 1-1,5 hónapig. Bár gondolom, így már túl sokba lenne, mivel írtad, h az egeret önmagában is már sokallod. De szvsz megéri! Legalábbis én nem bántam meg, mondjuk egy Hama mouse után nem is csoda.
-
BigBear
senior tag
MX 1100.
MX 1000 egerem volt gyakorlatilag a megjelenés napjától az 1100-as megjelenéséig. Ugyan kipróbáltam az MX Revo egeret is, de nekem se jött be. Az 1100-as viszont nagyon-nagyon jó. Elsőre furcsa volt kicsit a fogása a több évnyi 1000-es használat után, de mostanra megszoktam. (Meg nem mondom, mikor vettem, valamikor ősszel. Az első hazai szállítmányból jutott egy nekem is szerencsére.) Nem bántam meg. Persze, az élettartamáról nem tudok nyilatkozni, azt majd az idő eldönti. De működésre, fogásra kiváló. A görgő tényleg nagyon jó és használható, már emiatt megérte a csere (bár szegény régi amúgy is már cserére szorult).
Amit kiemelnék, az pedig a takarékossága. Ahogy írtam, ősz óta használom, azóta ugyanazzal a pár elemmel. Most már pirosan jelez, hogy cserére szorul az elem, de még mindig megy, pedig nem gyengén nyüstölöm.
Azért mondok egy negatívumot is: a bal gomb az ujjam alatti kis karikában már kifényesedett, tehát kopik. De ez legyen a legnagyobb baja...[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
En meg rajottem, hogy Razer lesz a dologbol.
Csak abban nem tudok donteni, hogy a
2000dpi-s laser szenzoros Copperhaedet vagy az
1600dpi-s infreared (3G) Deathaddert vegyem
a Copperhead 20G-s gyorsulassal mig a DA 15-el kepes ugrani.
nekem kel la gyorsauls, eleg gyakran rantok nagyokat, hirtelen fordulas, egy gyors raksi mondjuk 180 fokban vissza... nallam ezek gyakoriak.
Steelseries gamepadom van, ugyhogy a laser elvileg nem kene, hogy rakoncatlankodjon.De annyira orulnek ha valaki vegre kihomalyositana a nepeket, hogy a laser az "ugyanolyan csak dragabb, de ugysem fogod erezni a kulonbseget", vagy "dragabb, de jobb is"
vagy mi.es a tul erzekenyseg neha valoban zavaro tud lenni?
pld sniper attacknal lehet kicsit zavaro, nem? vagy pont ott jon jol a sensitivy? -
barts
csendes tag
Én ezt várom:Microsoft SideWinder X8 Mouse
http://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/20080916-microsoft-explorer-mouse-bluetrack-eger-teszt.html
http://www.mefeedia.com/entry/the-sidewinder-x8-mouse/13403680
http://www.pcgameshardware.com/aid,673022/Reviews/Microsoft_Sidewinder_X8_-_Hands-on_test_of_the_wireless_gaming_mouse/
Ha lehet kapni,rögtön veszek -
celf
őstag
amugy a golyos prjekt meg mindig megy:
szerintetek a logitechet vegyem
vagy a microsoftot
van egy olyan erzesem, hogy szinte mindegy.
de hatha van valakinek tapasztalta.[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz BigBear #3762 üzenetére
Köszi a választ.
Annyit kérdeznék még, hogy milyen egérpadon használod, illetve érzésed szerint melyik egér válna be jobban (szigorúan amatőr szinten) játékra, FPS-re?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
nyunyu
félisten
Vigyazz, a felso Logitech MouseWheel egerbol tobbfele letezik
-rendes dobozos. (aljan MW-48 a tipusjelzes)
-gagyi OEM (MS-48)Kepen eppen a gagyi OEM lathato, dobozos egyreszt simara csiszolt feher munyagbol van, es szines rajta a Logitech logo, mig az OEM erdes szurkere nyomott fekete logos...
Masreszt az elektronikan is sporoltak, ugyanis a dobozos kepes soros porton is menni (adaptert mellekeltek hozza), mig az OEMben csak a PS/2-es mukodeshez minimalisan szukseges erek vannak bekotve.
(Onnan tudom, hogy eloszor OEM-et vettem, de nem mukodott a MM+ soros adapterevel, ugyhogy csereltethettem be a 2x annyiba kerulo diszdobozosra.)
Aztan hulye hugom valahol elhagyta...
En MouseMan+-om meg megvan, de sajnos nagyon el lett nyuve, joparezer kilometert beletettem ~6 ev alatt.
Gumiboritas megkemenyedett, talpak elkoptak, stb...Also Microsoft IntelliMouse-t egyebkent meg mindig lehet kapni, nemreg lattam fekete Dell alruhaban, valami 800 penzt akartak kerni erte a nagykerben.
Egyebkent golyos egerrel csak annyi bajom volt, hogy gyakran kellett takaritani az asztalt+egeret, mert ha rafutottal egy morzsara, onnantol eleg erdekesen mozgott...
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
Lejart a szerkesztesi idom.
MouseMan+
(Kepen mondjuk a 2 evvel kesobbi utoda, a MouseManWheel van, de az csak abban tert el az eredetitol, hogy nem soros/PS/2, hanem PS2/USB csatlakozassal bir)Letezett gorgo nelkuli 4 gombos kivitelben is MouseMan neven, annak kek volt az oldala, de szerintem a kutya sem vette meg, ismeretsegi koromben mindenkinek gorgos MM+ volt.
Ezek voltak a modern ergonomikus egerek osei tizeneve. (97-ben dobtak oket piacra!)
-
nyunyu
félisten
amugy ez a boomslang ez ballmouse egyaltlan? vagy belul lezeres az erzekeloknel ?
Jol beneztem, az eredeti Boomslang volt golyos.
Persze mar akkor is aranyarban adta a Razer, 2x annyiba kerult, mint az akkori csucs Logitech...[ Szerkesztve ]
-
-
BigBear
senior tag
Egy ExactMat padon, illetve egy Func Surface 1030 Archetype padon van tologatva. Messze a legjobb padom a mai napig az Func 1030-as, de sajnos gyorsan kopik (kopott), így most az exactmatot nyüstölöm inkább, tesóé a Func. Azért az exactmat is kellemes darab. Van egy 5L-em is, de az nem jött be, sajnos kidobtam rá a pénzt, ül a szekrényben egy-két próba után.
FPS-re szerintem az 1100-as jobb. Görgő kattogós módba és tökéletes is. -
Egon
nagyúr
válasz BigBear #3773 üzenetére
Eddig két műanyag padot próbáltam: nálam volt kölcsönben valamilyen műanyag pad (már nem emlékszem a márkára), öcsém MX 518-asához meg valami Razer pad van, de mindkettőt hangosnak találtam.
Steelseries Qck-t tervezem venni."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
celf
őstag
sajnos a boomslangbol mar nincs nagyon uj, bontatlan, raktaron. vagy legalbb is nem aruljak oket tovabb.
jo, hogy irtad ezt a logitech OEMes dolgot, mar epp rajta volt a kezem a buyit gombon.
mousemannek utanna nezek, hatha aruljak valahol.
amugy ketezer kornyeken is meg siman voltak golyos egerek, nem?
sot, 2004-ben is siman.
en tokeltesen megelegednek egy max 4000 forintos darabbal, ami bontatlan, es jo..
de ugytunik mindenhonnan visszavettek oket. -
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Van valakinek tapasztalat a Fujitsu Siemens CL3500 USB lézeres egérről?
[ Szerkesztve ]
Rock Katona
-
celf
őstag
válasz LordDarkness #3780 üzenetére
elso ranezesre parasztvakitas
-
Fred K.
tag
válasz nagylaci32 #3758 üzenetére
coming soon...
nem felejtettelek el csak el vagyok havazva...
talán ha felkeltem...de max szombaton meglesz...a múltkor vettem egy pólót...Az volt ráírva: Balek!...csak tudnám mi került rajta 38500 forintba...
-
Pá
addikt
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Egon
nagyúr
Kipróbáltam a Westend-ben levő MM-ben az MX1000-res fogását, és megsasoltam az MX1100-at (utóbbi sajna csak becsomagoltan volt jelen).
Az ezresnek nagyon bejött a fogása, sztem olyat fogok venni (félek az 1100-tól: vhogy túl magasnak és nem ideális formájúnak tűnik)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
celf
őstag
válasz LordDarkness #3782 üzenetére
ez viszont pofas.
kicsit hamar maszatolodik mondjuk van egy olyan erzesem -
celf
őstag
válasz LordDarkness #3789 üzenetére
szerintem teljsen lutri. mint tudjuk sajnos manapsag egy markanev nem garancia a tutijo minosegre, viszont azt sem lehet kijelenti biztosra, hogy gyenge lesz valami csak mert ikszipszilon emblema van rajta. Van ilyen szeria, olyan modell, uj generacio, oem, diszcsomagolas, anyamkinnya stb-stb. Nem lehet latatlanba megmondani.
Ezert kell kiprobalni mindent vasarlas elott, ha van ra lehetoseg.De mivel derek eloiteletes polgar vagyok en is, igy tovabbra is azt mondom, hogy ranezesre az eger ne mtul meggyozo. Elso ranezesre sem lehet nem eszrevenni, hogy pocsek a formatervezese. Es ha mar nem torodtek a formaval, miert torodtek volna a tobbi dologgal. Konnyen lehet, hogy azok a kis gombok a wheel alatt, hangosak, recsegnek, a wheel talan tul merev, vagy lotyogos, esetleg nehez gorgetni... maga az eger anyaga sem tetszik elso ranezesre. Azt a bovli erzest sugarozza.
Akkor ott van ugye a kenyes pont, az lezeres szenzor.... lehet, hogy ugralos lesz,
lehet, hogy nem lesz always on... ami eleg zavaro tud lenni. mondjuk elemtakarekossag szempontjabol.... ja de ez wired. akkor meg csak siman zavaro : Dszoval ezt tudnam igy elsore megjosolni, de mint tudjuk nem josolunk egy kep alapjan. illetve leginkabb semmi alapjan
Azt mondjatok meg, hogy a Razer lézeres egerei ravernek-e az optikaira, vagy tenyleg szarok. Az a 2005-os teszt ami itt van a prohardveren aszondja, hogy nem eleg jo Copperhead. De azota mar van egy Lachesis nevezetu ujabb eger, ami talan tenyleg jo minndenfele driverfrissetes nelkul is.
Illetve azt mondja meg nekem valaki, hogy a Deathadder es a Diamondback dizajnon kivul miben kulonbozik ?
-
rovtiv
tag
Üdv!
Némi infóval szolgálnék azoknak, akik Roccat Kone egér vásárlásán törik a fejüket. Mindjárt az elején azt javaslom, ne tegyék! Akiknek már van, mindenképpen érdemes elolvasniuk az alábbiakat.
Két hete vettem egyet, mert az elődjét (fatal1ty pro 2020) nyugdíjaztam. Az első benyomásaim többnyire pozitívak voltak: a driver egyértelmű, jól átlátható. Sem a felhasznált anyagokkal, sem az összeszerelés minőségével nincs baj, az egér nem recseg-ropog, masszív, mintha az örökkévalóságnak készült volna.
Használatba vételkor kiderült, hogy nem ez a helyzet.
A probléma a görgővel van. Többfunkciós (oldalirányban is kapcsol), csakhogy pontatlan. A lenyomásához nagy erő kell, oldalra viszont ennek töredéke, ráadásul az oldalirányú kapcsolás útja rövid, ezért ritkán sikerül csak lenyomni, mert ilyenkor általában valamelyik oldalra is átbillen.
Ezzel még együtt tudtam volna élni, de néhány nap múlva egy halk reccsenés kíséretében a görgő megadta magát. Szabadon futott, lötyögött és csak lenyomásra kapcsolt. Úgy éreztem mintha a tengely tört volna el, később kiderült, hogy tényleg erről van szó.
Hozzáfűzném, hogy nem bánok brutálisan a technikával. Egy vadonatúj 17K-ért vásárolt technikával meg főleg nem. Az eddigi egereimmel még csak hasonló gondjaim sem voltak, ezért talán joggal gondolom, hogy nem bennem van a hiba.
Miután a szerszámaimat és a bátorságomat összeszedtem, vettem egy nagy levegőt és szétszedtem az egeret. Jól sejtettem, valóban a görgő tengelyével volt a gond és nem velem. Bizony eltört. Első ránézésre kiderült, hogy az átmérője jócskán alulméretezett, mindössze 1.2 (egy egész kettő tized!) milliméter, ráadásul műanyag. Ez az 1.2 mm lenne hivatott arra, hogy hosszútávon ellenáljon az elvadult gamerek néha túlfűtött és agresszív rángatásainak. Nem teszi. Miért is tenné? Főleg, hogy oldalra is billenthető és ilyenkor mégnagyobb dinamikus igénybevételnek van kitéve. Nem fér a fejembe, hogy egy egyébként minőségi konstrukciót (mert bármely más szempontból igenis az) hogyan lehet egy ilyen pitiáner aprósággal így elb@szni.
Nem volt más hátra, valahogy meg kellett oldanom a problémát. (Akik még ezek után is hisznek a tömeggyártás felsőbbrendűségében a házibarkács megoldásokkal szemben, itt haggyák abba!)
Röviden: a görgőt átfúrva a tengelyt egy vasszegből kialakítva pótoltam, az oldalsó mikrokapcsolók nyomótüskéiből csöppet lereszeltem, hogy a végállás némileg távolabb legyen, végül a nyomótüskék megfelelő pontjaira apró gumibakokat ragasztottam, hogy lenyomáskor oldalra még véletlenül se kapcsoljon, csak amikor én billentem.
Ezekkel a kényszerű átalakításokkal több mint egy hete kifogástalanul működik és remélem sokáig húzza majd.
Mindezek alapján azt tanácsolom, hogy akiknek ilyen egerük van, a görgővel csínján bánjanak, az sem baj, ha a hosszabb élettartam érdekében a görgő jobb-bal (driver button 2,3) gombokat végleg elfelejtik....már bocsánat...
-
tempi88
csendes tag
Üdv!
A régi egerem felmondta a szolgálatot, szóval újat szeretnék venni, ki is néztem egy USB Genius Netscroll 220 lézeres egeret, nem játékra, csak netezgetni, viszont egész napos használatra.
Érdekelne, hogy kinek mi a véleménye erről az egérről...
Jaah igen...néhány éve nem igazán követem a számtech forradalmat, szal nem nagyon ismerem a lézeres egereket, de néhány oldalon utánaolvastam, és a legtöbb helyen pozitív tapasztalatokkal találkoztam, szóval hétköznapi (nem gamer) használatra tökmindegy ,hogy lézerest vagy optikait választok ,igaz?
A másik kérdésem az egéralátétekkel kapcsolatos, a régi optikai egeremnél használtam az elején ,de aztán kidobtam, mert nem láttam különbséget...a lézereshez használjak? Játékra nem fogom használni
Kicsit hosszú lett, bocsi.
Előre is köszi[ Szerkesztve ]
-
rovtiv
tag
Ami a garanciát illeti, teljesen igazad van. Érveim röviden:
-Baromira be voltam pipulva.
-Jónéhány hasonló finommechanikai gubanccal találkoztam már, szerszámaim is vannak.
-Ha visszaviszem gariba, vagy kapok egy másik ugyanilyet, vagy miután mechanikai a probléma és először vásároltam náluk azt is mondhatják, hogy én voltam a durva stb. (Egyébként semmi okom rosszat feltételezni róluk, segítőkészek voltak.)
Mindegy, így alakult és az egér mostani állapotával meg vagyok elégedve....már bocsánat...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest