Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bódi Erik
csendes tag
-
lugosi
MODERÁTOR
-
SkyLine3000
addikt
Canon 650-700D, Nikon D5300, esetleg Sony A58, (ha már milc)? Ezek beleférnek a keretbe. Méret annyira nem fontos, h minden áron milc legyen. Kategóriájukban ezek azért nem tűnnek rossznak. Videózás annyira nem fontos. Van direkt erre kamerám.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz SkyLine3000 #53704 üzenetére
Sony A58 az egy A-Mountos tükrös gép. Szóval nem MILC.
May the Force be with you!
-
SkyLine3000
addikt
válasz Mr.Csizmás #53707 üzenetére
Egész pontzosan ezt írják: "...félig áteresztő tükrös (SLT – Single Lens Translucent) cserélhető objektíves..."
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz SkyLine3000 #53708 üzenetére
hibrid zsákutca, milc-nek EVF-es, bázistávban SLR, fókuszrendszerben CDAF - kompakt/milc, méretben SLR...
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
SkyLine3000
addikt
válasz Mr.Csizmás #53709 üzenetére
Köszi. Valószínűleg, ha nem megy el a vaku, marad a Canon 650, vagy 700. Sztem azzal is el lehet lennei egy darabig.
-
kovsol
titán
válasz Mr.Csizmás #53707 üzenetére
Van benne tükör, szóval nem MILC. Teljesen mindegy milyen tükör is az.
May the Force be with you!
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz SkyLine3000 #53710 üzenetére
650-700 jó gép, a helyén kezelve és árat fizetve érte.
-
SkyLine3000
addikt
válasz Mr.Csizmás #53713 üzenetére
1100D-t váltanék valamelyikkel. De ezek közül bármelyik előrelépés. Néhány 1000 expós cuccokat olyan 90k (+ -) körül lehet kapni. Persze általában kit obival. Majd azt kell lecserélnem, ha ilyet veszek.
-
80hun
addikt
válasz Mr.Csizmás #53709 üzenetére
A fókuszrendszere PDAF
-
bandhajon@
aktív tag
Sziasztok! Nemrég eladtam minden Nikonos cuccom meguntam a dslr-t..
Kizárólag Milcet szertnék venni használtat 200 ezrem van rá mármint a vázra, tájkép, portréra hasznánám. ti mit ajánlanátok? apsc alá nem szeretnék menni!
Fujifilm xt2? Köszi előre is a választ!!!Vizuális mesemondó.
-
Rapid136
őstag
válasz bandhajon@ #53716 üzenetére
Sony A7?
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz bandhajon@ #53718 üzenetére
1gen a7? no way.
-
Rapid136
őstag
válasz bandhajon@ #53718 üzenetére
1. fullframe váz
2. bármilyen manuális obi, például a nagylátószögek jól használhatóak rajta filléres adapterekkel
tájfotónál nem kell AF, portrénál sem feltétlen és a nagy érzékelő miatt jól kijönnek az izgalmas optikai tulajdonságok
persze ehhez kell a kompromisszum hogy nincs AF, de lehet Sigmára, Tamronra költeni ha van rá keret
4 évig nyuztam, szinházi fotózástól kezdve erdélyi szociofotózásig sok helyen szinte csak manuális objektivekkel
ahol a többiek eltették a gépet a sötét miatt, én akkor vettem előSony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
80hun
addikt
Garanciát biztos nem akarsz?
Egyébként milyen obik kellenek rá? -
bandhajon@
aktív tag
válasz Rapid136 #53720 üzenetére
Nem tudom miért de nem vonz a sony kicsit régi szerintem a sima a7 az újabbak megnem jönnek ki 200k ból...
Mr.csizmás: te nem ajánlod a sonyt miért leírnád?
80hun: 200k ért nem tudok új vázat venni, fujifilm obijektivet gyártanak csak rá mást nem.
Szívesen halgatok még jó ötleteket. Köszönöm szépen mindenkinek a választ!Vizuális mesemondó.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz bandhajon@ #53722 üzenetére
a T2 jó választás, az A7 előnyei kimerülnek a fenti 2 mondatban kb., ami leírt a topictárs.
18-55/2.8-4 belefér mellé?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
X-T2 egy elég jó gép, de szerintem azt nézd meg előbb, hogy milyen obit akarsz, és azt megtalálod-e a rendszerben neked megfizethető áron.
Mondjuk Fujiban portréra (viszonylag) olcsóbban az 50/2, 35/2, 35/1.4, tájképre meg 10-24-et szokták nagyon venni, de kezdésnek akár a 18-55 vagy a 16/2.8 is simán jó lehet.
Manuális obi meg ezen is használható filléres adapterre, mint bármilyen MILC vázon igazából.[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
válasz bandhajon@ #53722 üzenetére
Dehogynem tudsz újat csak lejebb kell adni az igényeket
Nem azt kérdeztem milyen márkàjú obit akarsz hanem milyen gyújtótávolságokra/látószögekre van szükséged
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz #16820480 #53724 üzenetére
van aki a 23-ra esküszik, abból is van 1.4 meg 2 (WR) is. de lassan a 3rdp gyártók is beindulnak, lásd viltrox 85 AF, meg 7artisans MF natív bajonettes cuccok. (tőlük pölö a 60-as makró érdekel nagyon)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #53726 üzenetére
Portréra azért nem az igazi a 23-as szerintem, max ilyen környezeti/egész alakos képekhez. Kétszer volt 23-as obim, mindkétszer eladtam, pedig amúgy nagyon jó, de az a látószög se nem elég tág, se nem elég szűk nekem
-
senior tag
Sziasztok,
Jöttem, hogy mindenkit felidegesítsek. Szeretnék egy hasznos hobbit, már ezer éve rágom, hogy vegyek, ne vegyek. Szóval 150-200 ezer forintért nézelődnék objektívvel együtt. Portré, táj ami érdekel. Mit ajánlanátok?
-
MittuDomain_
őstag
válasz XboxGamePass #53729 üzenetére
Ha ez az összeg a vége, M4/3-at.
Azon belül is használttal kezdenék. Egy jó alap váz meg fényerős fixek. Állvány, kártya, táska, szűrő, pót akksi. Csak ezek a tételek géptől nagyjából függetlenül 15-40e, ha ebből újat szeretnél.De én kábé outsider vagyok még, lesznek sokkal okosabb tanácsok.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz XboxGamePass #53729 üzenetére
Én egy Panasonic GX80-at használok teljes megelégedéssel, a 200-ba még járulékos dolgokkal együtt (memóriakártya, táska, kis állvány ha kell) belefér a kit. Én ajánlom, szerintem jó gép.
-
törölt tag
válasz bandhajon@ #53728 üzenetére
Mondjuk az a két obi még használtan is alulról nyaldossa a fél milliót együtt De persze mindkettő bitang jó is mellé.
-
senior tag
válasz MittuDomain_ #53730 üzenetére
Teljesen kezdőként nem tudom mit jelent ez az M4/3. Canon EOS 250D meg 77D-t néztem.
-
törölt tag
válasz XboxGamePass #53733 üzenetére
Micro Four Thirds, egy rendszer neve, amit a Panasonic és Olympus csinál együtt.
-
senior tag
-
PuMbA
titán
válasz XboxGamePass #53735 üzenetére
250D-t ne Rommá butított gép, ezerszer jobbakat lehet kapni olcsóbban, akár használtan. Új 800D 1 év garival 170k FotOptix-nál például + veszel mellé olcsón kitobit és 50mm f/1.8 STM-et portréra. Kicsit 200k fölé mész ezzel.
[ Szerkesztve ]
-
zolem
aktív tag
-
csacsi77
senior tag
Vedd figyelembe, hogy a 250D-nél csak a középső fókuszpont a használható és annak sem olyan jó az AF érzékenysége. Most csak fejből mondom, mintha 0,5-1 FÉ lenne, míg a 800D-nél -3FÉ.
Öreg fater megoldja!!!!
-
PuMbA
titán
"Akkor például melyik ajánlott?"
Válaszoltam a hozzászólásban, csak még módosítottam rajta.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
PuMbA
titán
válasz XboxGamePass #53740 üzenetére
Senkit sem érdekel a 4K videó Ja, az jó, illetve tájképre később még nagyobb látószög a 10-18 IS STM és portréra pedig 50mm f/1.8 STM. A 18-55-tel nem igazán lehet portrézni. Alap, mindenes obi.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Kezdésnek akkor lesz az az obi, kitanulom a gépet minden beállítást stbstb el leszek vele egy ideig és később veszek más objektíveket. Köszönöm szépen a segítséged.
Ezt találtam még, de egyik helyen az van írva nincs garancia, mert külföldön lett véve, privátban meg azt írta 5 év szavatosság van.
[kép] [kép][ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
szemetet ne vegyél. 4000D/2000D same here.
a "kerülném" előtt meg tájékozódj megéri.
-
PuMbA
titán
válasz XboxGamePass #53742 üzenetére
Ez jó lehet, megveszed a 18-55-tel és még marad pénz az 50mm f/1.8-ra és 200-ba belefértél
[ Szerkesztve ]
-
zolem
aktív tag
Látodlátod. Légy türelmes és még lehet, hogy értelmes tanácsot is kapsz (nem úgy mint az enyém) Lényeg hogy ne rohanj azonnal a Canikon boltba! Azon túl is van élet.... 😀
にんじん
-
senior tag
Ezt rendeltem végül is: [link] 196 ezer forint szállítással. Van egy újracsomagolt 181 ezer forintért, de akkor már inkább kihagyom a gyomorgörcsöt ekkora összegnél mi van ha valami baj van vele. Aztán majd PuMbA által említett 50mm f/1.8-ra beruházok mellé.
[ Szerkesztve ]
-
schumi
aktív tag
sziasztok
segítenétek hogy a d3200 és d7000 közül melyik lenne a jobb választás ? -hasonló exposzámmal és árral, kezdőként hobbira (illetve valamivel olcsóbban d3100 - ez a 3200hoz képest jóval "gyengébb" ? )[ Szerkesztve ]
Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
wms
senior tag
válasz XboxGamePass #53746 üzenetére
Jól tetted, helyes döntés!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest