Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neck
veterán
Ha két fixed van (mint nekem, 35mm 1.8, 50mm 1.8) simán előfordul, hogy vagy az egyikre állítod rá a gépet, és a másik nem jó, vagy fordítva.
A legtöbb embert azért nem érinti a tükrös topicban, mert megveszik a kommersz tükrös gépet kitobival, amit soha nem vesznek le róla - a kitobi pedig nem rendelkezik olyan shallow mélységgel, hogy a gépnek gond legyen.
Aki meg szeretne ilyen lencséket már az elején, az vesz egy egészen picit komolyabb gépet, amin állítható és obihoz rendelhető a fókusz, és nem probléma.Ettől függetlenül a probléma (főleg belépő gépek esetén) létezik, és ez van annyira szakmai fórum, hogy annak, aki belépő tükrös gépet akar venni (mert tükrös = szép fotó, nagy gép = nagy foci, Canon / Nikon nyakpánt = menő etc) annak a figyelmét felhívjuk erre - hiszen ha később vesz egy fényerős fixet az egyszeri User (ami nem ördögtől való gondolat, mivel régi Canon 50mm 1.8 gombokért kapható) nem fogja érteni, miért homályos a kisbabája szeme a fix lencsével.
De még a profi gépek esetén is babrálást, AF finomhangolást, hozzárendelgetést igényel...
Köszönöm, ennyit akartam, remélem megvan a kettes, leülök magamtól. Philoxenia, ha törölnéd, előtte:
1: telefonról pötyögtem a fürdőkádban fekve, ráment vagy 20 perc, és nem leszek boldog
2: sok hasznos infó van benne
3: igazam van[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Rapid136
őstag
"Ha pedig BF / FF-es, akkor szépen visszaviszed a gépet a boltba"
Aha, mikor az emberek jelentős része használtan vesz gépet vagy épp ujonnan vette, de garanciaidőn túl veszi meg a fényerős obiját... hát akkor viheti már bárhová. Attól mert nem bukik ki a hiba x idő alatt még létezhet.
A vita tárgya leginkább az hogy a tükrös AF rendszernek van egy olyan hibája ami a MILC-nél nem létezik és ezt hasonlitgatni ahhoz hogy mennyire okos az AF rendszer mögötti processzor az nem ugyanaz a probléma.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
grigo
őstag
Én elfogadok sok mindent amit mondasz.
De a rendszer szintű problémákat ne söpörjük le azzal hogy akiknek ilyen vázuk van az úgyse vesz 1.4 obit.
Főleg úgy ne hogy a másik oldalon azt felételezzük róluk hogy mi a front meg back fokusz és ezt felismerik és visszaviszik a gépet.https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
_csocso_
senior tag
válasz philoxenia #46904 üzenetére
Én is DSLR-t használok, de ez a cikk 2 éves, ami alatt sok víz lefolyt már a Dunán, és sok profi fotós is milc-et használ már.
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
Throme
veterán
válasz Rapid136 #46903 üzenetére
Nem is kell használtnak lenni, vagy gari utáninak, hogy ne cseréljék ki.
Ilyenekkel, hogy f/b fókusz, pixel hiba... elküldenek a szervizbe beállításra.
Egy kivétel van, és ez az online rendelés és 14 napon belüli elállás.Ha ez utóbbira gondolt a fórumtárs, akkor igaza van, minden más eset szervizet jelent a belépő tükrös esetében.
szvsz
-
Neck
veterán
Nagyon (már megíráskor) elavult, szűklátókörű, populista, összecsapott cikk, egy olyan ember tollából, aki érezhetően az egyik (DSLR) irányba húz.
Lássuk csak:
A DSLR kamerák mindig is a digitális fényképezőgépek csúcsát jelentették, ez természetesen a MILC kategória megjelenésével sem változott
De változott, ugyanis a Sony A7M2 / A7M3 környékén nagyon sok fotós váltott tükrös gépről MILCre. A friss feltörekvő profi generációnak pedig váltania sem kell, gyakran MILC-en indulnak, megszokták, hogy kijelzőn komponálnak.A csúcsot ugyan a DSLR kategóriába tartozó masinák jelentik, de a MILC gépek között is vannak nagyon jók, olyanok amelyek a belépő (és egyes középkategóriás) DSLR gépeket simán maguk mögé tudják utasítani.
Persze aki a fotózásból él vagy hobbi szinten komolyan foglalkozik vele, teljesen biztos, hogy továbbra is a DSLR gépeknél fogja megtalálni a számítását, viszont a MILC kategória sem rossz, bizonyos helyzetekben pedig még jobb alternatívát is jelenthet!
Rendkívül elnagyolt állítás, konkrétumok nélkül. Én is tudok olyat írni, hogy minden MILC gép simán megveri a DSLR vetélytársát - és még csak nem is hazudtam, konkrétumok nélkül az én állításom is van annyira igaz, mint az övé. A mondat másik felére viszont már fentebb reagáltam.A DSLR fényképezőgépekbe legalább APS-C méretű, a MILC gépekbe viszont legfeljebb APS-C méretű képérzékelőt építenek be a gyártók...
BUMM, outdated. Ilyet írni 2016-ban.... A7 2013 végén jött ki, ha jól tévedek.Mi a helyzet a szolgáltatásokkal? Nos, itt megint azt mondhatjuk, hogy a DSLR gépek előnyben vannak...
Nincsenek előnyben. A MILC van előnyben. Arcfelismerés, szem autofókusz, focus peaking, videós AF szolgáltatások - és a fókuszt érintő szolgáltatások csak a MILC irányába fognak változni, mivel a szenzoron fókuszálásban az a jó, hogy a szenzoron kiolvasott adatokra további algoritmusokat lehet írni - a tükör sajnos nem ilyen okos.Az előny ugyanis leginkább annak köszönhető, hogy a rengeteg opcióhoz sokkal több tárcsát és gombot helyeznek el egy profi kamerán, így a temérdek funkcióhoz könnyebben és gyorsabban tudunk hozzáférni
Megint, ismét - melyik gépet hasonlítja melyikkel? Számos MILC jött ki 3-4 tárcsával is manapság.a kereső, ami a tükrös gépeknél a működési elvből adódóan optikai, a MILC gépeknél viszont elektronikus – ez utóbbit sokan nem szeretik, mivel szoftveresen feldolgozott, ezért a valós viszonyokat nem feltétlenül tükröző képet mutat...
Mi van??? Pont hogy az EVF mutatja az elkészülő képet, némelyik DSLR "lyuka" olyan sötét, mint egy kút. Az EVF-ben legalább látom a beállítások hatását az elkészülő képre.A többi (az a kevés, ami maradt), az igaz.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Rapid136
őstag
Én már csak annyit tennék hozzá hogy a MILC folyamatos fejlődési pályán van, soksok lehetőséggel.
A tükrös rendszer fejlődése abban merül ki hogy még több képet tud csinálni egy másodperc alatt. Hivhatjuk ezt demagógiának de nem sok irány látszik ezen kívül... technikailag a tükörrendszer már akadálya a fejlődésnek.[ Szerkesztve ]
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
ReSeTer
senior tag
Mit gondoltok a Fuji X-T100-asról videózás szempontjából? Ha nem baj, hogy nem forgatható ki teljesen a kijelző, akkor?
-
MrChris
nagyúr
válasz Rapid136 #46910 üzenetére
Jaja, ez egy érdekes váz filozófiai kérdés, ha lehet így fogalmazni, mert amint felcsattintod a tükröt egy dslr-ben és nem az exponálás miatt akkor rögtön egy nagy milcet csináltál belőle. Arról nem is beszélve ha átszoksz lcd-re (ez egyre gyakoribb) és így nem is használod az aknában lévő AF szenzorokat, hanem a duálpixeleket fókuszhoz. F1-ben már feltűntek az első milcek, főképp Fujikat vettem észre, no meg hogy a profi sajtósok célba érés után a tülekedős fotózásnál bele se néznek dslrjükbe, lcd-t nézve, maguk elé, fejük fölé tartva tüzelnek.
-
Squirrel
őstag
válasz csacsi77 #46897 üzenetére
Koszonom a tippeket. Ezzel a 16-70-es objektivvel csak az a bajom, hogy tobbe kerul, mint maga az A6300-as a 18-50-es objektivval egyutt :-)
Ha vegul MILC-es gep mellett dontenek, kb. 200-250 Ezer Ft-os arsavban melyik a legjobb valasztas? A Sony A6300-as egy 18-50mm-es objektivvel? (Es esetleg masik objektivnak valami nem-Sony-t venni hozza?)
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz Squirrel #46914 üzenetére
Annyira azért nem is jó az a 16-70, mint amilyen drága. Bár én nem vagyok annyira híve az adapterezésnek, de inkább egy Canon seggű Sigma 17-70 C és egy MC-11
Szerk:
Nincs ultimate legjobb gép, minden az igényeidtől függ. A Sony nagyon jó videóban és autófókuszban, de a natív APS-C objektív kínálat szűkös. A Fujinak nagyon átgondolt és jó minőségű az objektív kínálata, az X-Trans szenzort is nagyon lehet szeretni, de a rendszer nem olcsó, és nem annyira a tájképezés az erőssége. Az mft gépekhez nagyon jó kis méretű fixek és zoomok vannak aránylag kedvező áron, minőségi optikákban sincs hiány, ellenben a szenzor ~2/3FÉ hátrányban van az APS-C-vel szemben. És videó szempontjából külön kell választani az Olympus és a Panasonic vonalat.[ Szerkesztve ]
-
Rapid136
őstag
válasz Squirrel #46917 üzenetére
Használtban is kapsz garisat, a Sonynál ráadásul meg is hosszabbíthatod 1 éven belül.
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
haruspex
aktív tag
válasz csacsi77 #46897 üzenetére
Az mondjuk konkréten sem nem olcsó, és az áráhozképest még csak nem is jó (a tesztek alapján). Hamár valami akkor inkább 18-105 f4.
(#46914) Squirrel: Hogy DSLR vagy MILC azt Neked kell eldönteni. Vegyél kézbe PÁrat mindkét fajátból egy MM-ben, és amelyik jobban tetszik. Ha választasz, akkor elsősorban a Neked kellő objektívet válaszd ki gépből ma már gyengét nem fogsz kapni. MILC fronton én Sony (vagy Canont) nem nagyon vennék a drága, és foghíjjas objektívkínálat miatt, hanem inkább Fujit, vagy MFT-t. AZ elsőben jobb a szenzor, a másodikhoz olcsóbbak az objektívek. Leginkább megvárnám a Fuji X-t100-at.
DSLR-ből a canon 200d-t nézném valamilyen jobb objektívvel, vagy valamelyik nikonegy 18.140-nel.[ Szerkesztve ]
-
Rapid136
őstag
válasz MrChris #46913 üzenetére
Nem is az élőkép a találmány hanem az egyre jobb EVF-ek, az hogy gyakorlatilag a keresőben tisztán, külső behatásoktól mentesen látsz minden infot, hisztogramot vagy a képbe nagyítva a fontos részleteket, esetleg a zebra funkcióval a túlexponált részeket, szinhelyesen, kontrollálva a mélységélességet, az expot.
Ezt a tükrös a felépítéséből adódóan nem tudja és jelenleg nem is látszik hogy esély lenne rá.
Ha az a cél hogy helyesen exponált képet készits akár amatőr vagy, akár haladó fotós akkor az EVF ebben nagy segítség.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
grigo
őstag
válasz Rapid136 #46922 üzenetére
És egy kapcsolódó hír...
http://mlzphoto.hu/2018/05/28/a-sony-leleplezte-az-elektronikus-keresok-kiralyat/Ha gonosz akarnék lenni akkor azt mondanám, hogy nem kell bánkódni, mert a tükrösök is egyre több ráncfelvarrott gépet csinálnak évről évre és már szinte mindegyiknél be tudják írni, hogy forgatható kihajtható kijelző
De nem vagyok[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
PuMbA
titán
-
Neck
veterán
Nekem nem hiányzik a 2000 kép, hobbi célra felesleges, cserébe kicsi a gép - keresztelőn a fejem fölé tartva nagyon hálás voltam, hogy nem egy hatalmas DSLR-el edzek
Ha pedig merül, 10000 mAh Power Bank mindent megold.
Tényleg mindent.An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
asdf_
veterán
Ha pedig merül, 10000 mAh Power Bank mindent megold.
Tényleg mindent.Kiveve, ha gepben toltos az akski, ami vagy tolt, vagy mukodik de a kettot egyszerre thermal budget miatt nem, vagy kiveve, ha nem gepben, hanem 230V-os toltobe rakva toltheto az akksi.
De amugy nekem sem kell 2000 kep, meg hasznalatfuggo is, bizonyos helyzetben siman hozhato a CIPA meres ketszerese is. -
MrChris
nagyúr
Nekem ez elég kevés érv a vesztességekhez, hátrányokhoz képest.
Dslreimhez is volt két, három pótakksi, most is ennyit használok, elég egy-két napra a magam intenzivitásához. Kb mint a mobilteló, akksi idő miatt nem állok vissza Nokia 3210-esre. Az Olympus és Panasonic milcekből régóta van időjárásálló kivitel, valszeg a Sonynál is előbb-utóbb lesz ilyen.
Tükrösök mikor fogják exponálás közben is mutatni a folyamatos keresőképet? Sportfotóhoz 20-30fps mikor lesz? Gondolom soha, olyan sűrű lenne hogy már teljesen kitakarná a képet.Asdf_: van hozzá dummy battery-m azt kötöm a powerbankra így kb 8 óra folyamatos 4k-ra lenne képes, vagy pár terrabájt képre, bár eddig csak kipróbáltam mert a két akksi elég volt.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Átnevezzük táposok topikjára, vagy befejezitek.... Nekem nem nehéz a DSLR ha fotózni megyek. Ha meg mindig nálam van, akkor a milc is nagyon-nagyon nehéz...
Lassan már ott tartunk, hogy azért puha, hogy ne fájjon....
Korrekt összehasonlítás lenne jó, konkrét, árban hasonló típusokkal, jöttök itt, hogy a 6300 jobb, mint a 40D, csak közben eltelt pár év... Ilyesmire gondolok. Ráadásul komolyabb telén a DSLR is csak fülbevaló, mindegy, hogy harminc deka lóg a végén, vagy hatvan.... -
csacsi77
senior tag
válasz haruspex #46921 üzenetére
Az eredeti kérdező az iránt érdeklődött, hogy milyen lehetőségei vannak a 16-50-es kitobin kívül. mivel senki sem mondta a 16-70-et, ezért én megemlítettem, hogy azzal is tudjon számolni.
Direkt nem vettem annak idején 18-105-öt, mégpedig két dolog miatt. Az egyik, hogy sokkal nagyobb, mint a 16-70, a másik hogy motoros zoomja van. Az első kényelmetlen számomra, a másikat pedig nem szeretem. Ezért maradt a 16-70 f/4 végül. És nem bántam meg, számomra hozza azt, amiért vettem. Relative kis, könnyű és nem teszi orrnehézzé a gépet és remekül be tudom rakni a kicsi fotóstáskámba úgy, hogy még a vaku, a fix 50 és a pénztárcám is belefér.
Használtan pedig 160-170 körül már kapni, ami tényleg sok, de ezek az előnyök tagadhatatlanok.Öreg fater megoldja!!!!
-
tvamos
nagyúr
válasz Rapid136 #46869 üzenetére
Kösz, hogy ezt megosztottad!
Azt néztem még, hogy ha vennék 1-2 használt Canon obit, akkor kéne egy MC-11 adapter is a Sony-hoz, ami vagy 75 ezer, míg a gyári EOS - - > EF-M adapter csk 45 körül van, a kínai (drótos) meg 30 USD. Így a két dupla kit + EOS adapter ára között 90-120 ezer a difi. Nem tudom... jobb ennyivel az A6300, mint az M50?
Bocs, ha untatok valakit az emelkedéssel![ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Squirrel
őstag
Köszönöm szépen a tanácsokat, hozzászólásokat, egyre inkább milc gépben gondolkodok. Elolvasok pár tesztet még, utánajárok esetleg milyen gépek várhatóak a közeljövőben és megnézem, kézbe veszem őket egy MM-ban.
-
törölt tag
válasz haruspex #46921 üzenetére
"Ha választasz, akkor elsősorban a Neked kellő objektívet válaszd ki gépből ma már gyengét nem fogsz kapni."
Ez így nem igaz. Ha mondjuk szeretnéd lefotózni a szoba közepén izgő-mozgó gyereket, akkor egy Oly fókusza sokkal-sokkal gyengébb teljesítményt nyújt, mint mondjuk egy Sonyé. Tudom, van mindkettő.
"MILC fronton én Sony (vagy Canont) nem nagyon vennék a drága, és foghíjjas objektívkínálat miatt"
Ez sem igaz, lásd az aláírásomban szereplő linket.
(#46931) tvamos
Mostanában 60 ezres irányáron látom az MC-11-eket, van is fent egy egy hónapos darab. Annyival jobb az olcsó kínaiaknál, de a tesztek alapján a Canon saját adapterjeinél is, hogy mindenképpen megéri az árát, amennyiben lesz mit feltenni rá.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz MrChris #46927 üzenetére
Igen, több dologban tényleg jobb a Sony, de nekem a Sony helyzetét ez a mondat foglalja össze a legjobban: [link]. A videóban egyébként a Sony A6300-at hozzák ki végső győztesnek, tehát nem lehet mondani, hogy elfogult, de sportfotónál a 80D-t választaná, mert ha kritikus munkáról van szó és kell a kép, akkor a 80D-vel megbízhatóbban kapja el a pillanatot. Nagyon sokan vannak ezen a véleményen, több ilyen videót láttam már, hogy a Sony számokban jobb, de még mindig ezért használnak többen Canikon-t, mint Sony-t
[ Szerkesztve ]
-
kicomeister
újonc
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, mert egy ideje már MILC gép vásárlásán gondolkodom és szembe jött velem egy egész jó ajánlat. A gép egy Samsung NX300-as lenne jól árasítva. Viszont tartok tőle, mert már nem gyártják ezeket a modelleket és nem tudom mennyire lehet esetleg később gond a javíttatás, alkatrész stb.
Előre is köszi
-
total90
veterán
válasz kicomeister #46936 üzenetére
Szia,
Esetleg azt elárulod mennyit szánsz rá? Lehet van jobb opció is.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
tvamos
nagyúr
válasz #31733248 #46933 üzenetére
Az OK, hogy használtan már csak 50-nel több, de az mc11 tele van elektronikával, meg firmware-rel, az eos ef-m adapter meg csak pár vezeték, meg csatlakozó. Vajon tud ez a sok mikroprocesszor olyan jó lenni, mint a natív támogatás?
-
törölt tag
válasz tvamos #46939 üzenetére
Láttál Te már olyan videót a Canon EF-EOS M adapterrel, amely alapján jobbnak tűnt (vagy akár ugyanolyannak), mint az MC-11?
Én ugyan nem fotós, vagy videós vagyok, de a videóimat (amire hónapok óta sajnos egyáltalán nem volt időm) sokszor annyian nézik meg, mint egy átlagos esküvői fotós munkáit. Valahol ez is felfogható professzionális felhasználásnak, amire a gépem tökéletesen meg is felel.
(#46940) MrChris
Meg kell ismerni a vázat és rájössz, milyen sok paramétert lehet vele gyorsan állítani. FN menü, testre szabható gombok, négy irányban működő és programozható hátsó tárcsa. Rányomsz a tárcsa aljára-tetejére, vagy valamelyik oldalára és nyomva tartva már állíthatod is a paramétereket. Tényleg villámgyors és egyszerű, rögtön ott van a hüvelykujjadnál.
[ Szerkesztve ]
-
haruspex
aktív tag
válasz csacsi77 #46930 üzenetére
AZ a baj, hogy egyszerűen annyira nem jó, amennyibe kerül. Hiába a kényelmes átfogás, nekem ez így nem tűnik jó vételnek. Persze azért jó hogy van a rendszerre, csak
(#46933) Econ: Szoktam még táncot is fotózni Panasonic-kal (és Oly obival, hogy még DFD se legyen) szóval szerintem azért valahogy a gyerek a szoba közepén is megoldható, nem mondom, hogy persze nem lenne jobb PDAF-fel, de azért messze nem olyan vészes a helyzet, mint azt itt próbálod beállítani.
Az összefoglaló meg továbbra is inkább egy rossz vicc. A számomra ajánlottnak tűnő Sony APSC objektív kinálat jelenleg kb. egy objektív, ha meg adapterezni akar valaki, akkor inkább a Canon natív megoldása, azt (boltban) próbáltam még filmre készült telével, és elég komprumisszummentes volt. Nyilván FF-en már más a helyzet, de az már nagyon-nagyon máás árkátegória.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Rapid136 #46943 üzenetére
Persze 5100-assal is fotózhatna. Végül is Einhel meg T.I.P. fúrógéppel is lehet dolgozni, meg Swifttel taxizni, mekiben lagzizni
Econ: nem is azzal van a gond, hanem az egész váztest nem egy egész nap markolós, szűk kialakítású, kényelmetlen és elég egyszerű anyagból van. Ennek a munkagép ergonómiának már van egy célravezető kialakítása amit az A7, XH1, EM1, GH vázak követnek is.
-
Rapid136
őstag
válasz MrChris #46945 üzenetére
Nem értem miről beszélsz? A fickó nem egy huszadik senki, évek óta dobta a Nikont és cserélte Sonyra.
Sonyval dolgozik modellfotótól az esküvőn át minden munkájában, az ügyfeleit nem érdekli hogy "demogéppel" csinálja a képeket[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz Rapid136 #46946 üzenetére
nem akarok belefolyni a vitába, de olyan lehetőség nincsen esetleg, hogy a sony megkínálta egy kevés összeggel az emberünket, hogy használja a cuccait, reklámozza a videóiban, stb.?
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
tvamos
nagyúr
válasz #31733248 #46942 üzenetére
Canon M50-nel nem sok videot lattam, azt is csak nativ objektivvel. Gondolom azert, mert uj a keszulek. Az A6300 meg mar... mennyi is? Tobb mint ket eves? Azzal latok sok felvetelt.
Szoval nem vitazni akarok, nem kotekedni, csak 100 ezer nem mindegy a koltsegvetesben, ami amugy is szukre szabott. Olyan gepet szeretnek, amibe nem feleslegesen fektetem a penzem, nem ad kevesebbet a mostani gepemnel azokban a dolgokban, amit szeretek benne, es tobbet ad azokban, ami abbol hianyzik.(#46948) itouchfan válasza Rapid136 (#46946) üzenetére
Jo de akkor lehet azt is mondani, hogy elotte a Nikon vagott utana egy rakat zsetont, meg gepet, hogy azzal lodorogjon. Lattuk, hogy ezek a profik miket tudnak jatekfenykepezokkel is. Fenntartassal kell kezelni minden kijelentesuket.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest