Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neck
veterán
válasz philoxenia #46751 üzenetére
Attól függ, voltam már olyan esküvőn, ahol a lány keresztapja fotózott egy ultra(sötét) zoom Nikon compact géppel (vastag Nikon nyakpánt, mert az mutatja a szakértelmet) , teljesen Automata+ módban, időnként vakuval fejre. A nem vakus beltéri képek sötét zajtenger, a vakus képeken mindenki kiégett szemekkel, zsíros izzadt fejekkel bámul a képbe. Raw nincs, Kuka az egész.
Így is lehet
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Watto1991
senior tag
válasz philoxenia #46753 üzenetére
Nyilván ha ott tartanék, akkor nem a vállalkozói lenne a probléma. Itt most szimplán a gépi követelményekről/képességekről van szó.
-
törölt tag
válasz Watto1991 #46745 üzenetére
A D5100 egy jó fényképezőgép, nagyon tisztességes a szenzora is. Családi fotók hivatásszerű készítéséhez viszont nélkülözhetetlenek lesznek a fényerős obik, a Nikonnál a 35-ös és 50-es fixek például. Ezekkel azonban a D5100-at használva nagyon jó eséllyel lesznek majd fókuszpontossági problémák. Erre - házon belül - a Nikon D7100, D7200 jelent megoldást, ahol van vázon belüli fókuszállításra lehetőség. Esetleg MILC gépekre váltva a Sony A6000/A6300, a Fuji X-T20, ezeknek kellően gyors és pontos a fókusza, de más szempontból is rendben vannak.
-
Throme
veterán
válasz Watto1991 #46750 üzenetére
Szerintem, ha az alapismeretek megvannak, és ismered a vázad kezelését, akkor abból már kiderülhetett, hogy mire elég ez a kamera.
Mind kezelésben, mind technikai tudásban kielégített már a vázad?
Tudtad hozni azokat a képeket, amiket elterveztél?
Gyorsan tudsz reagálni egy paraméter hirtelen változására?
Kiktől kaptál visszajelzést a munkáidról (szülők, közvetlen haverok, barátnő, tesó nem annyira mérvadó, ha csak nem szakmabeliek, és már tartanak valahol)?Szokták mondani, hogy fotós - technika arány olyan 70% - 30%.
Biztos van olyan hivatásos fotós, aki egy d5100-zal (és utómunkával) álleejtő képeket tudna készíteni. Ez alapján szerintem mondható, hogy a géped megfelel, de ehhez tényleg ott kell lenni a szeren.Nem vagyok szakmabeli, de ezzel a vázzal el tudsz indulni a tanulás, fejlődés rögös útján, aztán saját tapasztalat alapján simán eldöntöd az ilyen, és hasonló (pl melyik a jó obi) kérdést...
szvsz
-
total90
veterán
válasz LélekVándor #46757 üzenetére
2 váz nem árt ha van, de az 5-6 obit én erősen túlzásnak érzem. Ezekre egy szélesebb és egy bokelicious obi + egy vaku. Persze akkuk meg kártyák alap.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
gti3
csendes tag
Sziasztok! Egy Olympus PEN-EP1 és 14-42mm Zuiko párossal mennyire érdemes foglalkozni? Egyszerű point and shoot fotózásra kellene, de itt többször is olvastam, hogy gyengébb fényviszonyok mellett bajos az af vele.
-
Tin_Shield
őstag
Ha első generációs 14-42 a kitobjektív akkor valóban nyűgös és lassú az AF, az újabb kitobjektívekkel sokat javul az EP1 is. A másik probléma az aránylag nagy AF mező, emiatt is megy el sokszor fókusz. Meg lehet tanulni ezekkel együtt élni, de az tény hogy későbbi generációkban sokat finomodott és gyorsult az AF.
-
3L1T3
addikt
Sziasztok!
Videózásra nézelődtem tovább, és igaz sokkal drágább de a 4K60fps miatt (később jól jöhet, minimum 5 évre tervezek a géppel) Egy Lumix GH5-öt néztem.
Ha kifejezetten videózásra szeretnék gépet vásárolni, akkor jó elképzelés lehet?
Köszönöm!
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
törölt tag
Ha tudsz kézzel fókuszálni, akkor jó. Hogy értsd, miről beszélek.
-
hibavissza
veterán
válasz #31733248 #46764 üzenetére
[link] Már régen megoldott bug. A legújabb fw már tartalmazza a javítást.
(#46765) total90: ami maradt "problémaként" az jellemzően kis mélységélességen, közeli témáknál lehet gond. Ott meg a fázis is huntol és téveszt. Igaz kevésbé idegesítő módon. De 4K-n az is irtó zavaró. Nem ad broadcast minőséget.
[ Szerkesztve ]
-
3L1T3
addikt
válasz #31733248 #46764 üzenetére
Igen ezt olvastam de azt is, hogy ezt már orvosolták!
Őszinte leszek nekem az autó fókusz fontos lenne, van esetleg más alternatíva?
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
3L1T3
addikt
válasz total90 #46768 üzenetére
Hosszú távra céloztam be a gépet, (0% THM 2 éves futamidő) minimum 4-5 év, ezért gondoltam hogy a 4K60fps hosszútávon nem egy elhanyagolható dolog.
-
3L1T3
addikt
válasz total90 #46770 üzenetére
Szükségem lenne a "hobbimhoz" többször használnám az elkövetkező időben amire a G7X kevés, ezért nem feltétlen várnék. Persze ez a 700+-os ár, és ez az AF probléma azért furi!
-
3L1T3
addikt
Tiszta sor, de ezt egy memóriakártyával bőven orvosolható.
Van esetleg más alternatíva, ha csak 1080p 60 fps-ben gondolkodom és fontos az autófókusz, külső mikrofon csatlakoztatási lehetőség? Canon 77D-ben gondolkodtam még.
-
3L1T3
addikt
válasz MrChris #46777 üzenetére
YouTube így is rontani fog a minőségen, így törekszem a valódi felbontásokra, hogy a végterméket ne tegye tönkre teljesen. Viszont ilyen szinten nem értek hozzá, hogy melyik gép milyen valós felbontással bír.
-
3L1T3
addikt
válasz total90 #46780 üzenetére
Végül mint alternatíva ezen is elkezdtem gondolkodni.
Sony Alpha 6300 fényképezőgép kit (16-50mm objektívvel), fekete
-
total90
veterán
Rendesen kell kikonvertálni és nem lesz ott baj. Adobe Pr-ben vannak YouTube export módok. Azok már alapból jók, de ha azt még finomhangolod, akkor elég baba lesz
Az utolsó pár videóm [link] direkt YouTubera finomhangoltam(#46781) 3L1T3
Ha már Sony, A7III esetleg?
[ Szerkesztve ]
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
3L1T3
addikt
válasz total90 #46782 üzenetére
Megnéztem a α7 III-t is, de lehet elég lesz nekem a 6300 , videózásban Canon 70D után is előrelépés nem?
Adobe Pr-ben , mindig YouTube exportot szoktam!
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
1080p mindhárom A6xxx-ben linescippelt, kb úgy néz ki mintha 720p-ből felkonvertálnád. Korábban kipróbáltam, ezen a Sony úgy látszik már nem akar fejleszteni. Viszont a 4k-ja nagyon jó.
A gh5 számomra a 4:2:2/10-el nyújt nagyon tág lehetőséget, ha ezt nem használod ki, meg van gimbalod akkor kevésbé vonzó. A 4k esetén nagyobb a rollingshutter hatás, ezen segít a szenzorstabi, vagy gimbal. -
MrChris
nagyúr
-
total90
veterán
-
hibavissza
veterán
-
total90
veterán
válasz hibavissza #46791 üzenetére
Szerintem meg nem vált ki. Lehet nagyon jó, de próbálj meg futni a géppel... brutális a különbség ha gimbalod van.
A másik dolog, ha valaki ezzel foglalkozik/komolyabb hobbi, akkor nem nyűg a gimbalt is vinni. Annyira nem nagyHa nincs jó, ló a szamár is.
-
MrChris
nagyúr
válasz total90 #46792 üzenetére
Lehet vele futni is, ha nagyon akarja az ember, de nem olyan kényelmes, rugalmas, helyzet, használati cél függő, ezen ne vesszünk össze.
Amit hiányolok, hogy a 15 éves handycamemben is volt képkivágásos stabilizálás és ezt miért csak alig-alig alkalmazzák ezekben a kamerákban?
Némely Panasonicban van egy enyhe és a Samsung nx1-ben egy elég jó. -
thomasrc
tag
Egy gyors kérdésem lenne: Ha két eltérő sebességű kártyát rakok a fényképezőgépbe és a második kártyát (ami a lassabb), mint backupot használom, akkor az be tudja lassítani a másik kártyát? Ilyenkor melyiknek a sebessége számít?
Azért kérdezem, mert a mostani Kingstonom elég lassú és sorozatkép lövésnél rengeteget kell várnom mire a pufferből a kártyára kerül a kép, addig meg ugye nem tudom visszanézni és ezért gondoltam, hogy ha már veszek egy gyorsabb kártyát, akkor, hogy ez ne legyen kihasználatlan, lehetne backup kártya a gépben.
-
Throme
veterán
válasz philoxenia #46798 üzenetére
Pl D7100-7200, és pár FF nikonba is
#46797) thomasrc: gondolom mindig a lassabb kártya lesz a gyenge láncszem. Mindkét kártyára fel kell írnia az adatot.
Szerintem nem érdemes a régi gépekből megmaradt kártyákat használni, ha nagyon fontos a sebesség.[ Szerkesztve ]
-
thomasrc
tag
válasz philoxenia #46798 üzenetére
Basszus, rossz topikba írtam. Bocs. Válasz közben escapeltem és átugrott erre a topikra a böngésző. Egyébként Nikon D7200-ről van szó, de átírom a kérdésemet a Nikon topikba.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest