Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
ra^ven
senior tag
Srácok régi konfighoz SOCKET A (S754) tokozásra 2.5 barton procira keresnék hűtőt.
Tud valaki ajánlani valamit, ami le is hűti?OFF:
A másik , létezik e erre lesarkazásvédő, mert anno egy másik gépen már próbálkoztam barton procival és védővel, eredmény: megsült.ZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7
-
ra^ven
senior tag
válasz agressiv #41557 üzenetére
Aki már rakott fel hűtőt az tudja, hogy finoman elég nehéz ráerőszakolni.
A másik örök kérdés a paszta mennyisége, ha túl sok nem jó, ha túl kevés úgysem jó, most akkor találd ki, mennyi marad alatta miután rászorul a hűtő..[ Szerkesztve ]
ZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7
-
erikjoee
tag
Nem tudjátok hogy a thermaltake frio advanced hűtőhöz jár a paszta?
-
TechN7ne
nagyúr
Megvettem ezt a hűtést,hazajöttem beszerelni és csalódottan láttam hogy nem fér el tőle a ram-om. Szaladtam vissza a boltba,hogy mégsem jó és jóindulattal vissza adták a pénzt. Végül megvettem ezt a picike hűtést és hatalmas kellemes csalódást okozott. 16-18 fokos lett a Phenom II procim és az égvilágon semmi hangja nincs. Ránézésre alábecsüli az ember,de egy szónak is száz száz a vége,ezek az Artic kiadások nagyon-nagyon jók!
-
L1ZRRR
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz TechN7ne #41569 üzenetére
Szenzor hiba, ha csak nem 6-8 fokos a környezet ahol van a gép. Eleve a léghűtés mivel levegővel hűt a környezeti hőmérsékletnél nem tudja jobban lehűteni, de még annyira sem, mert nem 100%-os a hatásfoka.
Szóval ha nem az udvaron van a géped akkor fals adat amit mutat.Arról nem is beszélva, ha a kupak hőfoka 29 akkor a magok hőfok nem lehet 13. A magok termelik a hőt, ott van egy hőveszteséges hőátadás a kupak felé... tehát kizárt, hogy a mag hidegebb legyen mint a kupak.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Gyufaaa #41570 üzenetére
Pontosan,frissen indított vas mivel most értem haza. 16-18 fok folyamatos használat után,ahogyan leírtam az előbb... De az alaplap sem megy nagyon 30 fölé ahogyan az aux sem 40-42 fölé. Szóval bármilyen hiba lehet,abban biztos vagyok hogy nem fognak leégni az alkatrészeim.
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz Malibutomi #41582 üzenetére
Igen. Tapasztaltam. Ezt mutatják az Ő értékei is. AMD tuningnál a kupakhőt kellett lesni, hogy ne menjen 60 fok közelébe.
[ Szerkesztve ]
-
-
marec1122
senior tag
sziasztok!
valaki tud beszerzési forrást Thermaltake Spin-Q Performance Series Heatsink processzor hűtőhöz.
És aki ismeri tud mondani valamit a hatékonyságáról illetve arról hogy am3+ foglalatba lenne gond vele?Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
Qru
MODERÁTOR
válasz po1son #41584 üzenetére
Nem biztos, hogy a szenzor hibája. Lehet hogy a prog olvassa ki rosszul. Meg kell nézni bios-ban menynit ír ki hőfoknak, illetve más progi (RealTemp, CoreTemp, Aida) mennyit ír ki.
Am meg a szenzor a prociban van, ha tényleg az a rossz és nem sw-es hiba akkor azt kell(ene) cserélni és nem a lapot.
#nincsbennetarcsi
-
TechN7ne
nagyúr
válasz po1son #41584 üzenetére
Semmi baja nincs az alaplaplapnak mert tökéletesen teszi a dolgát, stúdiózok,videókat vágok,pörögnek a ram ok 1600 on és pörögnek a játékok is ahogyan kell. Garanciális lap és ha ilyen problémával visszavinném kinevetnének,ahogyan most én is nevetek rajtad. Igaz 10k s lap,de az eddigi legjobb választásom volt AMD téren és semmi pénzért nem is váltanám le.Vehettem volna drágábban is de feleslegesnek tartom mivel nem szándékom az SLI és ahogyan említettem az igényeimnek is tökéletesen megfelel. Az eladásról meg ne is beszéljünk mert túl vagyok már lassan 200 sikeres üzleten és mindig elégedettek voltak velem a vevők.
Qru utána nézzek a biosban.
[ Szerkesztve ]
-
ryger
aktív tag
válasz Merlinclub #41555 üzenetére
Koszonom, akkor megtalalom a megoldast
-
po1son
addikt
válasz TechN7ne #41588 üzenetére
Te tényleg ennyire gyenge elméjű vagy?
Nem rossz szándékból írtam, hogy csere vagy javítás...
Ha téged egy ilyen hiba nem zavar az a te saját dolgod, de attól még mást (engem) nem kell lehülyézni, mert ezt tanácsolta neked, mivel így minimum -2000 Ft kevesebbet ér...STEAMID/WOT nick: po1son_
-
Jokko
tag
Sziasztok!
Core i3- 3220-as procimon a gyári hűtőmet szeretném cserélni valami halkabbra és hatékonyabbra, mert alapállapotban 42-45 fokos a processzor, de játék közben felkúszik 72 fokra is.
A keret: 7-7,5 ezer
A ház méretei: 465x185x440 (LxWxH)
Alaplap: Asrock B75 Pro3-MTudnátok javasolni valamit? Köszi előre is!
-
HeavyToys
senior tag
Mekkora a beépíthető max CPU magasság? Vagyis kéne a ház pontos típusa.
Így elsőre 7k-ból egy Alpenföhn Brochen. Tudom használt, de ez valójában gyári hibás ventikkel szerelt hűtők garanciális "javítás" (venti csere) után forgalomba hozott változata. Enyémen rajta volt a gyári fólia a talpon és a hűtő tetején is.
De ha ilyen magasak egy 65W TDP-vel rendelkező proci esetén a hőmérsékletek, érdemes megézni a ház szellőzését is, illetve azt, hogy a hűtő megfelelően van-e feltéve.
[ Szerkesztve ]
-
-
HeavyToys
senior tag
Hátra mindenképpen érdemes betenni egy ventit, ha nem akarsz sokat költeni egy Arctic F12 megteszi!
Hááát, ez 3mm-el magasabb, szóval nem biztos, hogy beférne. Ebben az esetben érdemes egy 9cm-es ventire váltani. Nekem a Brochen előtt volt egy Arctic F13. Gyengébb mint a Brochen, de a gyárinál nagyságrendekkel jobb. Rendesen irányba beforgatva szerintem jóval jobb lenne mint a gyári. Vagy esetleg a Xigmatek Loki.
Vagy nagyon olcsón az Alpenföhn Stella., sőt most ahogy megnéztem a tesztet, inkább ez a Stella.
[ Szerkesztve ]
-
HeavyToys
senior tag
Szerintem innen vedd meg, mivel a Stella is itt van olcsón. Amúgy ezt neked kell tudni, a sima F12 az 3 eres, a PWM az 4 eres kábellel van, a TC az hőérzékelős, de az neked ezzel a lappal felesleges. A Pro pedig kifejezetten kifújásra van, gumi kosaras, nincs vibráció, viszont egy picivel nagyobb a szélzaj.
Ha van 4 tűs hely az alaplapon, akkor F12 PWM, vagy F12 PRO PWM. Ha nincs akkor sima F12, rá kéne kérdezni, mert szerintem ez a lap a 3 eres ventit is tudja szabályozni és akkor ezen is spórolsz. 5k-ból, postával 6,3k-ból meglenne a CPU hűtő és a venti is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest